پژوهشگر دفاع مقدس در گفتوگو با دفاعپرس عنوان کرد؛
شناسنامه جامع یگانهای رزم خراسان اثر ماندگار پژوهشگران تاریخ دفاع مقدس/ حضور رزمندگان خراسانی در ۱۴۸۵ کیلومتر مرز ایران و عراق
https://defapress.ir/fa/news/432001/شناسنامه-جامع-یگانهای-رزم-خراسان-اثر-ماندگار-پژوهشگران-تاریخ-دفاع-مقدس-حضور-رزمندگان-خراسانی-در-۱۴۸۵-کیلومتر-مرز-ایران-و-عراق
🔰 #گزارش_تصویری
🌷 یلدای مهربانی و همدلی 🌷
✅ به مناسبت میلاد حضرت زینب"س" و طرح یلدای مهربانی نشست حلقه صالحین با موضوع بیان رشادتهای حضرت زینب و تکریم کادر درمان و پرستاران با حضور فرماندهی و بسیجیان حلقه صالحین جوان و بزرگسال پایگاه
💠 همچنین در این نشست فراخوانی محله و نمازگزاران مسجد و آموزش راههای پیشگیری و درمان بیماری کرونا توسط رابطین سلامت #پایگاه_خواهران_صفیه (حوزه۴ریحانهالنبی_ناحیهمقداد) در طرح مسجد سنگر سلامت نیز انجام گردید
۹۹/۹/۲۶
#مسجد_سنگر_سلامت
#طرح_شهید_سلیمانی
#آتش_به_اختیار
#حوزه۴ریحانهالنبی_ناحیهمقداد
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«أَلَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ»
آیا نمى دانستند که فقط خداوند توبه را از بندگانش مىپذیرد
و صدقات را مىگیرد و خداوند توبه پذیر و مهربان است؟!
(سوره مبارکه توبه/ آیه ۱۰۴)
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
-1840767229_-235866.mp3
96.4K
آیه ۱۰۴ سوره مبارکه توبه
استاد پرهیزگار
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
❇ تفســــــیر ❇
از آنجا که بعضى از گنهکاران، مانند متخلفان جنگ تبوک اصرار داشتند پیامبر(صلى الله علیه وآله)توبه آنها ر بپذیرد، در آیه مورد بحث، به این موضوع اشاره میکند که پذیرش توبه، کار پیامبر نیست.
مى فرماید: آیا آنها نمى دانند تنها خداوند توبه را از بندگانش مى پذیرد؟
(أَ لَمْ یَعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ هُوَ یَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ).
نه تنها پذیرنده توبه او است، بلکه زکات و یا صدقات دیگرى را که به عنوان کفاره گناه و تقرب به پروردگار مى دهند، نیز خدا مى گیرد (وَ یَأْخُذُ الصَّدَقاتِ).
شک نیست که گیرنده زکات و صدقات، یا پیامبر(صلى الله علیه وآله)و امام(علیه السلام) و پیشواى مسلمین است و یا افراد مستحق، و در هر صورت خداوند به ظاهر آنها را نمى گیرد، ولى از آنجا که دست پیامبر و پیشوایان راستین، دست خدا است; ـ چرا که آنها نماینده خدا هستند ـ گوئى خداوند این صدقات را مى گیرد.
همچنین، بندگان نیازمندى که به اجازه و فرمان الهى این گونه کمک ها را مى پذیرند، آنها نیز در حقیقت نمایندگان پروردگارند، و به این ترتیب دست آنها نیز دست خدا است.
🌼🌼🌼
این تعبیر، یکى از لطیف ترین تعبیراتى است که عظمت و شکوه این حکم اسلامى، یعنى زکات را مجسم مى سازد و علاوه بر تشویق همه مسلمانان به این فریضه بزرگ الهى، به آنها هشدار مى دهد، در پرداخت زکات و صدقات نهایت ادب و احترام را به خرج دهند; چرا که گیرنده خدا است. نکند همچون افراد کوتاه فکر، چنین تصور کنند مانعى ندارد شخص نیازمند مورد تحقیر قرار گیرد و یا آن چنان زکات را به او بپردازند که شخصیتش در هم شکسته شود.
به عکس، باید همچون بنده خاضعى در مقابل ولى نعمت خود، شرط ادب را در اداى زکات و رساندن به اهلش رعایت کنند.
در روایتى از پیامبر(صلى الله علیه وآله)مى خوانیم: إِنَّ الصَّدَقَةَ تَقَعُ فِى یَدِ اللّهِ قَبْلَ أَنْ تَصِلَ إِلى یَدِ السّائِلِ: صدقه پیش از آن که در دست نیازمند قرار بگیرد، به دست خدا مى رسد!
حتى در روایتى، تصریح شده: همه اعمال این آدمى را فرشتگان تحویل مى گیرند، جز صدقه که مستقیماً به دست خدا مى رسد!
تعبیرات مختلف دیگرى که در احادیث در این زمینه وارد شده، به قدرى جالب و پر اهمیت است که پرورش یافتگان این مکتب را، چنان در برابر نیازمندانى که کمک هاى مالى را مى گیرند خاضع مى کند، که گوئى شخص نیازمند بر آنها منّت گذارده و افتخار داده که آن کمک را از آنان پذیرفته است!
مثلاً از بعضى از احادیث استفاده مى شود: پیشوایان معصوم، گاهى پیش از آن که صدقهاى را به شخص نیازمند بدهند، نخست دست خود را به علامت احترام و تعظیم مى بوسیدند، سپس آن را به نیازمند مى دادند.
یا این که، نخست آن را به نیازمند مى دادند، بعد از او مى گرفتند، و آن را مى بوسیدند و مى بوئیدند، و به او باز مى گردانیدند; چرا که به دست خدا رسیده بود.
البته همان گونه که در جاى خود گفته ایم: اسلام نهایت کوشش خود را به خرج مى دهد، که در تمام جامعه اسلامى، حتى یک فقیر و نیازمند پیدا نشود، ولى بدون شک در هر جامعه اى، افراد از کار افتاده آبرومند، کودکان یتیم، بیماران و مانند آنها، که توانائى بر تولید ندارند وجود دارد، که باید به وسیله بیت المال و افراد متمکّن، با نهایت ادب و احترام به شخصیت آنان، بى نیاز شوند.
و در پایان آیه، بار دیگر به عنوان تأکید مى فرماید: و خداوند توبه پذیر و مهربان است (وَ أَنَّ اللّهَ هُوَ التَّوّابُ الرَّحیمُ).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۰۴ سوره مبارکه توبه)
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
کنارِ دربِ ورودی، دو دست بر دیوار
توان نمانده برای گدایتان این بار
دو قطره اشک به چشم و دعای اذنِ دخول
اجازه میدهی ای هشتمین نگارِ رسول؟
📸 زینب رضادادی
#سلام_آقا
sapp.ir/basijnews.khorasan_razav