.
گروگانگیری سرِ گردنه دنیای آزاد
🔹"مدیر تلگرام، سرانجام فرانسه را ترک کرد". این، خبر سربسته ای است که امروز در رسانه ها منتشر شد.
🔻اما واقعیت ماجرا این است که پاول دوروف، سوم شهریور ماه به بهانه "عدم همکاری کافی و عدم اقدام در برابر استفاده مجرمانه برخی کاربران تلگرام" در پاریس بازداشت شد.
🔹او قریب هفت ماه در بازداشت مقامات امنیتی فرانسه بود، بی آنکه صدایی از جهان آزاد بلند شود، یا درباره سانسور و سرکوب علیه گردش آزاد اطلاعات سخنی گفته شود.
🔻هنگام بازداشت، اتهاماتی مانند ترویج خشونت علیه کودکان، کلاهبرداری، پولشویی، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمانیافته، ترویج تروریسم و تکثیر محتوای نفرتانگیز، متوجه پاول دوروف شد که می تواند ۲۰ سال زندان به همراه داشته باشد.
🔹ادوارد اسنودن کارمند سابق سیا، پس از بازداشت دوروف گفت: "رئیس جمهور فرانسه به سطحی رسیده که از گروگانگیری به عنوان وسیلهای برای دسترسی به ارتباطات خصوصی استفاده میکند".
🔻فرانسه که هفت ماه، مدیر تلگرام را در بازداشت نگه داشت، همان دولتی است که سرویس امنیتی اش، مدیر کانال ضد امنیتی آمدنیوز را زیر چتر گرفته بود تا به نیابت از ناتوی اطلاعاتی، نفرت افکنی و خشونت و جنایت و ترور و خرابکاری و بمبگذاری و ویرانی طلبی را در ایران ترویج کنند.
🔹فضای مجازی در جهان، بر خلاف آنچه به مخاطب ایرانی القا می شود، آزاد و رها نیست. قدرت ها به عنوان ابزار قدرت مدرن، یا پیامرسان ها را تحت قبضه خود گرفته اند و برای اعمال فشار و نفوذ استفاده می کنند.
🔻همان ها اما در مورد ایران، خواستار یله بودن فضای مجازی و رسانه ای هستند. سیاست یک بام و دو هوا، یا همان استاندارد دوگانه.
@IMANI_mohammad
.
"مجمع" و سوالات بی پاسخ درباره FATF
♦️آقای آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیروز درباره FATF گفت:
🔸"افایتیاف اعلام کرده که باید کنوانسیون های پالرمو و CFT تصویب شود.
🔸سیافتی و پالرمو درمورد مسائل حقوقی و نظامی موضوعات مهمی دارد، که محل بحث است، آن چیزی که برخی از اعضای مجمع را قانع کرده، این است که مجلس با تحفظ به این دو لایحه رأی داده است و ما با این تحفظ و به صورت مشروط می توانیم این دو لایحه را قبول کنیم.
🔸 ۵۰ کشور با تحفظ این کنوانسیون ها را پذیرفته اند، ما هم به صورت مشروط می توانیم، بپذیریم".
💢در این باره، سوالات و ابهامات جدی مطرح است که معدود اعضای خوش بین مجمع باید پاسخ قانع کننده برای آن داشته باشند:
🔹حتی ظریف و روحانی حاضر نشدند #تضمین بدهند که با نهایی شدن دو لایحه، تحریم ها برطرف می شود. آیا اکنون علم جدیدی برای اعضای مذکور مجمع حاصل شده که تحریم ها لغو می شود؟! قطعا نه، بلکه شواهد خلاف این است
🔹دو کنوانسیون را بپذیریم که چه بشود؟ اجرای ۳۹ بند از ۴۱ بند برنامه اقدام FATF، چه تاثیری در لغو یا حتی تعلیق تحریم ها داشته که دو بند دیگر داشته باشد؟
🔹آیا FATF که به تعبیر آقای آملی "اعلام کرده "#باید پالرمو و سیافتی تصویب شود"، ولو در لفظ، قولی برای کاهش تحریم ها داده است؟! قطعا نه!
🔹اگر پاسخ این سوالات منفی است، چه اصراری هست که خود را تسلیم تصمیم گیران FATF (از جمله آمریکا و اسرائیل) کنیم تا آنها برای ما تصمیم بگیرند؟!
🔹متهمان بزرگ "پولشویی، تامین مالی از تروریسم و جرائم سازمان یافته" (موضوع و بهانه مبارزه در FATF)، کلانترهای این کارگروه هستند و همان ها تعیین می کنند که درباره کدام تعریف ها و مصادیق می توان حق تحفظ داشت و کجا ممکن نیست.
🔹کارگروه FATF با وجود شعار مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، هرگز سراغ متهمان اول این جرمها در آمریکا و اسرائیل و انگلیس و فرانسه نرفته است.
🔹ضمناً از نگاه مافیای حاکم بر FATF، گروههایی مانند حماس و حزبالله و انصارالله که از کشور خود در برابر اشغالگران دفاع میکنند، تروریست هستند؛ و در مقابل، اشغالگران جنایتکار به عنوان حاکمان FATF هستند که باید درباره عضویت در FATF یا خارج کردن ایران از لیست سیاه، تصمیم بگیرند!
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
2.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
مرحبا به شیعه علی (ع)!
🔹"ما شیعیان علی بن ابی طالب در جهان از فلسطین، ملت فلسطین و اماکن مقدس امت در فلسطین دست بر نخواهیم داشت. بگویید رافضی، تروریست، جنایتکار… هر چه میخواهید بگویید و ما را هر جا که یافتید و در همهی جبههها و بر در هر حسینیه و مسجد بکشید اما ما شیعیان علی بن ابی طالب فلسطین را تنها نخواهیم گذاشت".
🔻سخنرانی جناب سید حسن نصرالله، در روز قدس سال ۱۳۹۲.
@IMANI_mohammad
.
انتقام جهانی از اسرائیل
اقتدار بازدارنده مقابل آمریکا
🔻اگر ۴۵ سال قبل (مقارن با اعلام روز جهانی قدس)، ملت های معدودی، رژیم صهیونسیتی را برای بشریت خطرناک می دانستند، امروز این رژیم نزد افکار عمومی بسیاری از کشورها به چشم رژیمی جنایتکار و نسل کش دیده می شود.
🔹دریده شدن پرده نفاق حامیان رژیم اشغالگر، رویداد بزرگی است که به برکت روز جهانی قدس، و مقاومت و استقامت برآمده از آن رقم خورده است. این در حالی است که آمریکا و برخی دولت های غربی می کوشیدند با تدارک برخی نشست ها و توافقات تحمیلی، رژیم جعلی اسرائیل را جا بیندازند و رویکرد سلطه جویانه خود را در منطقه توسعه دهند.
🔻آخرین بار، پیمان آبراهام با مشارکت خائنانه برخی رژیم های مرتجع می خواست به طاعون اسرائیل مشروعیت بدهد و فلسطین را از تاریخ و جغرافیا حذف کند. اما مقاومت مظلومانه و نستوه غزه، خواب بانیان فتنه بزرگ برای تغییر نقشه منطقه را برآشفت.
🔹منطقه غرب آسیا، سالهاست هزینه های هنگفتی را به خاطر برخی خیانت ها و غفلت ها می پردازد. اما در مقابل، می توان یقین کرد که مقاومت ملت های منطقه به ویژه ملت مظلوم فلسطین توانسته از پروژه خطرناک صهیونیسم بینالملل و آمریکا اعتبار زدایی کند، تا آنجا که سران رژیم صهیونسیتی به عنوان متهمان نسل کشی و جنایت جنگی، تحت تعقیب محاکم بین المللی قرار گرفتند، و ابراز انزجار از اسرائیل جنایتکار و حامیانش، به پایتخت های اروپایی و آمریکایی و دانشگاه های بزرگ این مناطق کشیده شد و سرکوب شدید مردم معترض را به همراه داشت.
🔻آرزوی یکایک ما شهروندان عادی -مانند انبوه انسان های آزاده در جهان که از مظلومیت مردم غزه و دیگر ملت های مقاوم منطقه متاثر هستند- این است که می توانستیم هر کدام برای گرفتن انتقام، گلوله یا موشکی به قلب جنایتکاران صهیونیست شلیک کنیم.
🔹مردمان عادی، طبعا چنین توانی را ندارند. اما روز قدس، فرصت بزرگی برای اعلام انزجار از جنایتکاران در میدان افکار عمومی، و زدن ضربه ای کاری به اعتبار آنها در مقیاس جهانی است.
🔻این حضور، دست کمی از شلیک و اصابت موثر هزاران موشک نقطه زن به سمت رژیم شرور و حامی آمریکایی اش ندارد و حتما می تواند نقش بزرگی در تغییر معادله به نفع مقاومت منطقه ایفا کند، ان شاء الله.
🔹حضور و قدرت نمایی ملت ایران همچنین، دست مسئولان را در برابر تهدیدات دشمنان شروری مثل ترامپ پُرتر از گذشته می کند تا با اقتداری افزون تر ظاهر شوند.
@IMANI_mohammad
.
آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟ -۱
۱) دونالد ترامپ، نماد بیماری خودایمنی (Autoimmune disease) در نظام سیاسی آمریکاست. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن، به خود بدن حمله میکند. رئیس جمهور آمریکا، ظرف سه ماه گذشته، تصویری آشفته و به هم ریخته از خود بر جا گذاشته است. هرج و مرج رفتاری ترامپ، هر چند تا حدودی به روان پریشی وی نسبت داده می شود، اما تابعی از وضعیت نابسامان آمریکا در حوزه سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصاد هم هست. آمریکایی که در رویای سیاستمداران و نظریه پردازانش قرار بود قرن جدید را به نام خود بزند، در حال جا ماندن از رقیبان و متحدان در بسیاری از حوزه های قدرت است.
"جامعه و سیاستی بشدت دوقطبی شده در داخل، گرفتار کسری تجاری در مقابل برخی رقیبان، ناکام در چالش های مهم سیاست خارجی، و نگران انتقال محور قدرت جهانی از غرب به شرق"، تصویر امروزین کشوری است که قرن بیستم را با رویای "قرن جدید آمریکایی" به پایان رساند.
۲) ترامپ، نماد ورشکستگی "نظام سیاسی/نخبگانی" آمریکای معاصر است. او در حالی از سوی بر خی ناظران آمریکایی متهم به "کودتای قانونی" شده، که با رفتار التهاب افکنانه، در حال تنش شوراندن سیاسیون و اقتصاد و مردم آمریکاست.
دستورهای اجرایی ترامپ برای اخراج گسترده کارکنان در وزارتخانه های مختلف، زلزله ای را در دیوان سالاری آمریکا به راه انداخته است. پایگاه "آکسیوس" دیروز از برکناری ۱۰ عضو ارشد شورای امنیت ملی خبر داد و روزنامه واشنگتنپست هم نوشت که ژنرال «تیموتی هاگ» مدیر آژانس امنیت ملی به همراه معاونش اخراج شده اند. هفته گذشته "پولیتیکو" گزارش داده بود که جیدی ونس معاون ترامپ، به او توصیه کرده مایک والتز مشاور امنیت ملی را برکنار کند. ترامپ سه ماه قبل، به وزارت دادگستری دستور داد همۀ دادستان های باقیمانده از دوران بایدن را برکنار کند.
او دستور مشابهی را برای تسویه گسترده در ارتش صادر نمود و همچنین، وزارت آموزش و پرورش را منحل کرد که موجب شد هشدار فرانک پالون، نماینده کنگره شد: «برنامه ترامپ به معنای اخراج گسترده معلمان، شلوغی مدارس و کاهش حمایت از دانش آموزان هست. این اقدام باعث می شود میلیون ها نفر از تحصیل محروم بشوند".
۳) ترامپ، دی ماه ۱۳۹۷، پس از سفر چراغ خاموش به پایگاه عینالاسد در عراق گفت: «هنگام فرود آمدن، تمام چراغ های هواپیما را به دلایل امنیتی خاموش کردند. فکرش را بکنید! ما ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کردیم و نمی توانیم با چراغ روش واردش شویم! این خیلی غم انگیز است که ناچار باشی سفرت را تا این حد سرّی نگه داری".
آمریکا در همین دوره مجبور شد از افغانستان با سرشکستگی تمام خارج شود. ترامپ همچنین هشت سال قبل، پس از پیروزی در انتخابات، به ABC NEWS گفته بود:
"ایالات متحده در حال فرو پاشیدن است. ما هزینه ساخت یک مدرسه در بروکلین یا لس آنجلس را نداریم. شیکاگو مانند افغانستان شده و هر چند روز یکبار شماری از مردم هدف گلوله قرار میگیرند. پل های ما ویران شدهاند. ما پول ساخت یک مدرسه را نداریم. با ۶ تریلیون دلاری که در جنگ خاورمیانه هزینه کرده ایم، می توانستیم کشور را دو بار بازسازی کنیم. به وضع جاده ها، پل ها، تونل ها و فرودگاه ها نگاه کنید که شبیه اماکن فرسوده و از رده خارج هستند".
این مشکلات، نه تنها کاهش نیافته، بلکه شدت هم پیدا کرده است. ترامپ اگر در رقابت انتخاباتی اخیر، اکثریت آرای را از آن خود کرد، اما بر اساس نظرسنجی جدید "خبرگزاری رویترز و موسسه ایپسوس"، محبوبیتش در کمتر از سه ماه، به ۴۳ درصد سقوط کرده است.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟ -۲
۴) میزان هرج و مرجی که ترامپ در سیاست داخلی و خارجی و اقتصاد آمریکا برانگیخته، کم سابقه است. بیش فعالی او بیش از آن که نشانگر تدابیر راهبردی و ابتکار عمل باشد، آشفتگی و سر درگمی را حتی در اجرای وارونه شگرد "مرد دیوانه" نشان می دهد.
تیم او بعد از سه ماه خط و نشان کشیدن برای کشورهای مختلف، کاری جز افزودن بر دشمنان آمریکا و بی اعتماد کردن متحدان انجام نداده و هیچ دستاوردی نداشته است؛ نه فقط در قبال رقبا، بلکه حتی درباره اوکراین، گرینلند، پاناما و کانادا. او، رئیس جمهور اوکراین را با آن وضعیت توهین آمیز به کاخ سفید کشاند، اما حالا می گوید: "زلنسکی می خواهد از قرارداد معادن کمیاب عقب نشینی کند. ما قراردادی درباره این معادن داشتیم. حالا او میگوید میخواهد درباره این توافق و قرار داد بار دیگر مذاکره کند. خب؛ اگر این طور است وی هرگز عضو ناتو نخواهد شد".
ترامپ در حالی که توافق با روسیه را قریب الوقوع می خواند، اکنون با ابراز خشم شدید نسبت به اظهارات پوتین مبنی بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در اوکراین می گوید: «اگر نتوانیم با روسیه بر سر توقف جنگ در اوکراین به توافق برسیم، تعرفه های ثانویه بر نفت روسیه، اعمال خواهم کرد. پوتین میداند من عصبانی هستم".
همزمان و در حالی که دولت ترامپ، پیشمرگ رژیم صهیونیستی در درگیری نظامی با یمن شده و ظرف چند روز، سه پهپاد جاسوسی خود را هم از دست داده، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات پنتاگون می نویسد: "نتوانستیم موفقیت چشمگیری در نابودی زراد خانه عظیم حوثی ها به دست بیاوریم".
۵) ترامپ، جنگ تعرفه ای و تجاری بی سابقه ای علیه ۱۸۰کشور به راه انداخته، تا جایی که رسانه ها به تمسخر می نویسند او فقط با قطب جنوب اعلام جنگ تجاری نکرده است!
نشریه "پراجکت سیندیکت" وابسته به اندیشکده آمریکایی کوئینسی در این باره هشدار می دهد: "آمریکا بدون اعتبار شده و ترامپ، ستون رهبری جهانی را فرو ریخته است. شاید روزی طرفداران ترامپ متوجه شوند که تعرفه ها و سیاست های تجاری او نه تنها باعث کاهش قیمت نمی شود، بلکه به رکود اقتصادی و افزایش تورم دامن می زند. اما تا آن زمان، نباید انتظار داشت که آمریکا بتواند نقشی باثبات و معتبر در مواجهه با چالش های بزرگ دیپلماتیک ایفا کند. ترامپ که گمان می کند تنها با غریزه یک دلال املاک می توان مذاکرات خارجی را پیش برد، خود را استاد دیپلماسی می پندارد. اما او توهم به سر می برد".
۶) دونالد ترامپ در پاسخ خبرنگاری که پرسید برنامه تعرفه ها چطور پیش می رود، گفت: "فکر می کنم خیلی خوب دارد پیش می رود. مثل وقتی که یک بیمار تحت عمل جراحی قرار می گیرد. شش یا هفت تریلیون دلار وارد کشور ما می شود.».
در حالی که ترامپ، اعلام تعرفههای ۱۰ تا ۴۹ درصدی علیه کشورهای مختلف را «روز آزادی»(!) نامیده بود، بازار بورس وال استریت، بدترین دوران سقوط طی پنج سال گذشته را تجربه کرد و فقط در یک روز، ۳ تریلیون (۳ هزار میلیارد ) دلار از ارزش خود را دست داد.
شدت بحران تا حدی است که نشریه اقتصادی اکونومیست نوشت: "ترامپ، مرتکب عمیق ترین و زیان بارترین اشتباه اقتصادی در عصر جدید شد. تقریباً هر چیزی که او درباره تاریخ، اقتصاد و جزئیات فنی تجارت گفته، گمراه کننده و بی اساس بوده است".
بخش انگلیسی زبان شبکه بی بی سی هم با بیان اینکه "سهام بسیاری از شرکت ها در بازار آمریکا ارزش خود را از دست دادند"، تصریح کرد: "سیاست تعرفه ای جدید، مانند انداختن بمب اتم در اقتصاد جهان است".
۷) شوراندن متحدان و رقیبان علیه خود، هنر کمیابی است که فقط از فردی مثل ترامپ بر می آمد. دولت انگلیس در واکنش به اعلام تعرفههای جدید از سوی ترامپ، هشدار داد که در برابر این تهدید تجاری سکوت نخواهد کرد و تمامی گزینهها را برای مقابله در نظر می گیرد. وزارت دارایی چین هم اعلام کرد در برابر تعرفه های اعمال شده، تعرفه ۳۴ درصدی را بر تمام کالا های آمریکایی اعمال می کند.
کار به جایی رسیده که وزیر خزانه داری آمریکا بدون اشاره به رفتار جنون آمیزترامپ، از کشورها می خواهد دست نگه دارند و تلافی نکنند: «پیامی که برای کشورهایی که در حال برنامه ریزی برای واکنش سریع هستند، دارم، این است که دست نگه دارید، نفس عمیقی بکشید و فوراً تلافی نکنید. بگذارید ببینیم این موضوع به کجا می رود، چون اگر تلافی کنید، تشدید تنش شروع میشود. به عنوان یک دانشجو یا یک استاد تاریخ اقتصادی، توصیه می کنم از این کار خودداری کنید. انجام هر کار عجولانه ای، غیرعاقلانه است»!
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟ -۳
۸) در موضوع ایران، دولت آمریکا بر خلاف هارت و هورت بسیارش، توانایی وارد شدن در باتلاق نظامی جدید را ندارد و این را هم می داند که قادر به ضربه زدن و گریختن از معرکه نیست. دولت آمریکا همچنین یقین دارد که بر خلاف تقلای بسیار برای مدیریت و مهار و قاب بندی و قابل پیش بینی و محدود کردن واکنش ایران به تهدید نظامی، قادر به انجام این کار نیست.
مقامات آمریکایی می دانند که نمی توانند ضربه نظامی یا اقتصادی وارد کنند و ضمنا از مجازات های سنگین در خلیج فارس و تنگه هرمز و حتی فراتر از منطقه فرار کنند. هیچ یک از پایگاه های نظامی و همچنین منافع و فعالیت های اقتصادی آمریکا در منطقه، دارای حاشیه امنیت نیست و در تیررس ایران قرار دارد.
موضوع چنان واضح است که "دنیس کوسینیچ" (عضو مجالس نمایندگان و سنای آمریکا در سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۳، و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۸ ) می گوید: "اگر آمریکا به جنگ ایران برود، قیمت نفت تا ۲۰۰ دلار هم بالا می رود؛ تنگه هرمز بسته خواهد شد و ایران توانایی هدف قرار دادن تأسیسات نفت منطقه را دارد؛ آنگاه بورس آمریکا سقوط کرده و اقتصادش نابود خواهد شد".
به همین علت هم هست که برخی دولت های منطقه مانند عربستان، کویت و قطر، پیام تهدید ایران به تلافی پشیمان کننده را کاملا جدی گرفته و پیغام داده اند که اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نخواهند داد.
همزمان، روزنامه صهیونیستی معاریو می نویسد "ایران بیش از ۱۰۰۰ موشک بالستیک مافوق صوت برای حمله به زیرساخت های هسته ای اسرائیل در صورت حمله احتمالی به ایران آماده کرده است".
۹) دونالد ترامپ، نوک کوه یخ اقتدار نظامی ایران را در موشکباران پایگاه عین الاسد به چشم دید و پژواک عجز و ناله افسران ارشد پنتاگون را در این پایگاه شنید. او می داند که آن حمله موشکی به پایگاه آمریکایی، هر چند پس از جنگ جهانی دوم در دنیا بی سابقه بود، اما در مقایسه با قدرت ضربه زنی و تلفات گیری ایران، در حکم یک تمرین و بازی کوچک بود و توان واقعی ایران، صد برابر بیشتر از آن ضربه محدود است. او می داند که ایران این بار، محدود و مدیریت شده پاسخ نمی دهد.
در این میان، سه ماه مقاومت مقتدرانه و حکیمانه جمهوری اسلامی ایران با هدایت رهبر انقلاب، موجب عقب نشینی در طرف مقابل شده است؛ چنان که ژنرال دن کین، نامزد ریاست ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا اخیرا اعلام کرد: "تنها تکیه بر قدرت نظامی برای مهار برنامه هسته ای ایران کافی نیست. واشینگتن نیازمند رویکردی جامع تر است که تعاملات دیپلماتیک، و ابتکارات و مشوق های اقتصادی را نیز در بر گیرد".
معنای دیگر این اظهارات از زبان نامزد تصدی بالاترین مقام نظامی آمریکا این است که برای مهار ایران، روی امثال من و قدرت نظامی آمریکا حساب نکنید و به فکر چاره دیگری باشید!
۱۰) ترامپ با همه تهدید ها و گردن کشی ها و مزاحمت هایش، زمینه ساز تضعیف بیشتر قدرت آمریکا در دنیاست. باید به سخن حکیمانه شهید سلیمانی به چشم راهبرد نگاه کرد که گفت: «من با تجربه می گویم میزان فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.».
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
.
💢 الزام خانه تکانی دولت، اگر نهجالبلاغه ملاک است
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5758
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢 الزام خانه تکانی دولت، اگر نهجالبلاغه ملاک است https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5758 @IMANI_m
.
الزام خانه تکانی دولت
اگر نهجالبلاغه ملاک است
🔻برکناری معاون پارلمانی از سوی آقای پزشکیان، اقدام رو به جلو و قابل تقدیری است. اما در تحلیل و ارزیابی ماجرا نباید اغراق کرد.
🔹اگر آن گونه که بعضی ها درباره اقدام آقای پزشکیان ادعا کرده اند، کار "بر مدار نهج البلاغه" باشد، باید در انتصابات نادرست در سطوح بالای دولتی و شرکت های بزرگ تجدید نظر شود.
🔻معاون پارلمانی در حالی به خاطر سفر به قطب جنوب برکنار شد که به خاطر ضوابط قانون انتصاب مشاغل حساس، مانند برخی معاونین دیگر منع قانونی داشت و از ابتدا نباید اصلا حکم می گرفت. برخی مدیران دیگر نیز همین منع قانونی را دارند.
🔹همچنین باید یادآوری کرد که حضور برخی مجرمان و محکومان سابقه دار در "شورای راهبری کابینه"، اساسا غیر قانونی بود و باید در صدها انتصابی که به واسطه مشورت این افراد ناصالح صورت گرفته، تجدید نظر شود.
🔻در منطق نهج البلاغه، استخدام مشاوران ترسو و تزریق کنندگان ترس نسبت به دشمن، نکوهیده است و حال آن که شورای راهبری کابینه (به عنوان عقل منفصل دولت) شامل برخی سران جریان پمپاژ ترس به جامعه بود.
🔹امیرمومنان (ع) از اعتماد و اتکا به خواص زیاده خواه و دوری از توده مردم منع می کند، اما در مدیران و مشاوران ارشد دولت، بودند و هستند که دولت و رئیس جمهور را به اتخاذ تصمیمات خلاف مصالح مردم و به نفع اشرافیت تشویق می کنند. قطعا خسارت مدیران اقتصادی ناکارآمد بسیار بیشتر از معاون پارلمانی معزول است.
🔻در منطق مدیریتی امیر مومنان (ع)، انتصاب افراد ناکارآمد و ناصالح ممنوع است اما در دولت آقای پزشکیان موارد متعددی را می توان سراغ گرفت که افرادی با این ویژگی ها منصوب شده اند و این علاوه بر رویکرد برخی مدیران و مشاوران دولت در زمینه حاشیه سازی و دور زدن اصول است.
🔹نباید این رهنمود راهبردی امیر مومنان (ع) را از یاد برد که فرمود: «یُسْتَدَلُّ عَلَی اِدبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضییعِ الاُصولِ وَ التمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ تقدیمِ الاَراذِلِ وَ تَاخیرِ الاَفاضِلِ.
🔻چهار چیز بر افول دولتها دلالت میکند؛ تباه کردن اصول، آویختن به مسائل فرعی ، مقدم داشتن فرومایگان، و عقب راندن صاحبان فضیلت». (غُرَرُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم، ص ۳۴۲).
@IMANI_mohammad
.
کارکرد ویروس ترامپ
🔻ترامپ به عنوان ماشین ایجاد هرج و مرج در آمریکا و غرب عمل می کند.
🔹دیروز، ۱۲۰۰ تجمع اعتراضی در اروپا و ۵۰ ایالت آمریکا علیه سیاستهای او برگزار شد.
🔻واشنگتن، نیویورک، بوستون، میامی، آتلانتا، اوکلند، بوستون، پورتلند، آیداهو، سن دیه گو، سان فرانسیسکو، شیکاگو و برخی شهرهای دیگر آمریکا، شاهد اعتراضات گسترده با شعار "او رئیسجمهور من نیست"، "آمریکا را نابود نکنید" و "دست از قانونشکنی بردارید" بود.
🔹در پاریس، برلین، لندن، لیسبون و برخی پایتخت های دیگر اروپایی نیز تظاهرات اعتراضی برگزار شد و معترضان بنرهایی با شعار «مقاومت در برابر ظالم»، «حکومت قانون» و «نه به فاشیسم» را در دست داشتند.
🔻نکته قابل توجه، حمایت از مقاومت غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی است که از سوی آمریکا پشتیبانی می شود.
🔹سیاست های مشمئز کننده ترامپ موجب شده تا ملت های دیگر هم مثل ملت های مسلمان غرب آسیا، به ضرورت مقاومت در برابر یاغیگری آمریکا ایمان بیاورند.
🔻این، علاوه بر آشوبی است که ترامپ در ارکان سیاست غرب انداخته است. جنون او، مثل یک بیماری التهاب آور، به جان آمریکا افتاده است.
@IMANI_mohammad
.
چرا برخی مدعیان حمایت از دولت به سیم آخر بی غیرتی زدند؟!
🔹وزیر اقتصاد معزول با ادبیات موهوم مخالفت با "سرکوب قیمت"، نماد روشن حمایت از گران سازی خودرو و ارز و... در دولت بود.
🔻او و حامیانش ادعا می کردند با حذف ارز نیمایی، نرخ دلار روی ۷۰ هزار تومان به تعادل می رسد. اما این نرخ از ۵۸ هزار تومان در پایان مرداد (رای اعتماد مجلس به کابینه پزشکیان) به ۹۳ هزار تومان در روز استیضاح رسید؛ حدود پنجاه درصد افزایش.
🔹بیش از یک ماه (۳۶ روز) از برکناری وزیر اقتصاد می گذرد، اما دولت در این مدت، اراده برای معرفی وزیر جدید نداشته است. آیا اهتمام به معرفی وزیر هم به مذاکره و تحریم ربط دارد؟
🔻مسئله اما فقط این نیست. اگر استفاده ابزاری از شورا عالی مثل امنیت ملی و فجازی را کنار بگذاریم، دولت برای تشکیل شوراهای عالی با موضوع اقتصاد مثل آب، انرژی، بانک ها، بورس، اداری، اشتغال، جوانان، رفاه و تامین اجتماعی، سرمایه گذاری، صنایع، مناطق آزاد، توسعه صادرات غیر نفتی و... چقدر اهتمام داشته است؟
🔹بررسی کنید که شورای عالی مسکن به عنوان متولی یک امر مهم معیشتی، در دولت فعلی چند بار تشکیل داده و چه نتیجه ای در بر داشته است؟
🔻در سطوح پایین تر، چرا باید رها شدگی و عدم تنظیم بازار سیب زمینی و میوه از سوی وزارتخانه ذی ربط، به چالشی برای مردم تبدیل شود؟!
🔹سیب و پرتقال، محصول وارداتی نیازمند ارز نیست، بلکه حجم عمده ای از محصولات باغداران، پای درخت تلف می شود. اما همین محصولات که با قیمت ناچیز از سوی دلالان خریداری شده، به قیمت های گزاف ۵۰ تا ۱۱۰ هزار تومان به مردم فروخته می شود.
🔻در موضوع برق، آذری جهرمی از فعالان ستاد انتخاباتی مدعیان اعتدال و اصلاحات گفته است : "در حالی که ظرفیت تولید نیروگاههای برق ۹۴هزار مگاوات، و میزان مصرف برق در این روزهای سال حداکثر حدود ۴۸هزار مگاوات است، اعمال خاموشی به مشترکین در این ماه سال جای بررسی و تامل دارد".
🔹محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی) هم دوبار به آقای پزشکیان و دولت تذکر داده است:
🔻"با وجود آگاهی حضرت عالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخ های ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟".
🔻«نظریه های اقتصادی لیبرال مبتنی بر بازار، رافع مشکلات اقتصادی مردم نیست. دولت باید برای رفاه نسبی مردم تا عادی شدن شرایط، وظایف اجتماعی خود را مسئولانه انجام دهد".
🔹مرور مسئولیت ها و تکالیف بر زمین مانده دولت در حوزه های مختلف مثنوی هفتاد من کاغذ و خارج از حوصله این نوشته است.
🔻متاسفانه برخی بخش های مهم و تاثیرگذار در ستاد اقتصادی دولت، یا در تعلیق به سر می برند و یا دچار کج کارکردی هستند.
🔹این واقعیت غیر قابل انکار، موجب شده تا برخی بانیان انحراف دولت از مسیر رشد و پیشرفت درونزا ( و عاملان تحمیل تورم به مردم)، به طناب پوسیده مذاکره با ترامپ آویزان شوند.
🔻آنها در حالی حل هر مشکل اقتصادی دارای چاره داخلی را به مذاکره نسبت می دهند، که می بینند حتی متحدان قدیمی آمریکا به "بحران امتناع مذاکره با ترامپ" دچار شده اند.
🔹در حالی که حتی کانادا و اوکراین و برخی دولت های اروپایی، هر کدام به وسع خود به مقاومت در برابر باج خواهی های رو کرده اند، ننگ غیر قابل وصفی است که کسانی در ایرای، تبدیل به مُهره پیاده بازی ترامپ باشند.
🔻آنها نه غیرت خون شهید سلیمانی را دارند و نه حتی درباره توافق برجام که پایمال ترامپ شد، غیرت می ورزند. بلکه می گویند از هیچ چیزی که متضمن مطالبه حقوق ملت ایران در برابر ترامپ یاغی باشد، حرف نزنید! این میزان از بی شخصیتی، حتی برای کسی با مختصات زلنسکی هم قفل است!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad