یک گزارش مستند
یمن چگونه آمریکا را تاراند
و اسرائیل را به زانو در آورد؟
💢 گزارش مستندی که می خوانید، علت رفتار از سر هراس و استیصال دولت اسرائیل را توضیح می دهد:
🔹موشه یعلون وزیر جنگ اسبق: کابینه نتانیاهو، اسرائیل را به سمت هلاکت میکشاند. آنها به شدت به جایگاه بینالمللی اسرائیل، اقتصاد و روابط خارجی آسیب وارد کرده اند. دولت روانپریش نتانیاهو، در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است.
🔻ایهود اولمرت نخستوزیر اسبق: آنچه اسرائیل در غزه انجام میدهد، جنایت جنگی است که نه هدفی دارد و نه امیدی به تحقق هیچ دستاوردی. از هر زاویه نگاه کنیم، با صحنهای زشت و خشمبرانگیز روبهرو هستیم.
🔹یدیعوت آحارانوت به نقل از یک منبع در وزارت خارجه اسرائیل: ما با یک سونامی بحران روبرو هستیم و اوضاع بدتر هم خواهد شد. این بدترین وضعیتی است که اسرائیل تا به حال در آن بوده. دنیا با ما نیست. ما از نوامبر ۲۰۲۳، تصویری جز کشتار کودکان و خانههای ویران، بر جا نگذاشته ایم. بهزودی هیچکس تمایل نخواهد داشت که نامش با اسرائیل گره بخورد.
🔻یائیر گولان معاون سابق ستاد ارتش: کابینه نتانیاهو، با کشتار کودکان، موجودیت ما را به خطر انداخته است. اسرائیل در حال تبدیل شدن به یک دولت منفور، مانند رژیم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید است
🔹شبکه عبری کان: دادههای رسمی، از فروپاشی بیسابقه گردشگری اسرائیل حکایت می کند. ما با کاهش شدید تعداد گردشگران و تعلیق پروازها و خسارات اقتصادی گسترده به ویژه پس از حملات یمن رو به رو هستیم.
🔻حملات متناوب موشکی انصارالله یمن، فرودگاه بین المللی بن گورین را به تعطیلی کشانده است. مقاومت یمن، به حمایت از مردم مظلوم غزه، بندر حیفا را نیز به بانک اهداف عملیاتی خود اضافه کرد.
🔻شبکه عبری کان: حملات اسرائیل، نه یمنیها را باز میدارد و نه توان موشکی آنها را تضعیف میکند. موشکهای یمن به اقتصاد ما آسیب میزنند و این، یکی از پیامدهای جنگ در غزه است.
🔹مجله آمریکایی فوربس: نزدیک شدن موشکهای پدافند یمن به اف-۳۵ آمریکا، پیامدهایی هم برای اسرائیل دارد. با توجه به اثبات توانمندی حوثیها، احتمال اینکه اف-۳۵های اسرائیل در معرض انهدام قرار بگیرند، وجود دارد.
🔻کانال ۱۲ عبری: آمریکا چند برابر اسرائیل حمله کرد، اما موفق نشد. ترامپ پس از یک ماه حملات سنگین و میلیاردها دلار هزینه، مجبور به توقف حملات شد. آمریکا نتوانست حوثیها را شکست دهد، چون تقریبا غیرممکن است.
🔹ناو هوایپمابر ترومن، برای تامین امنیت اسرائیل در مقابل حملات یمن به منطقه آمد. اما پس از پس از چند نوبت هدف گرفته شدن و سقوط چند فروند جنگنده F/A-۱۸ سوپر هورنت، مجبور به عقب نشینی از دریای سرخ شد.
🔻وزیر دفاع آمریکا، فاکس نیوز: اگر وقت خود را صرف تغییر رژیم در یمن کنیم، بر منافع اصلی خود تمرکز نخواهیم داشت. ما باید روی موارد دیگری مانند ایران و چین تمرکز کنیم. کاری را که در عراق و افغانستان کردیم، در یمن تکرار نخواهد شد.
🔹اندیشکده امریکن اینترپرایز: حمله بینتیجه به یمن زرادخانه آمریکا را خالی کرد. ایالات متحده، قادر به تامین نیازهای تسلیحاتی برای جنگ بلندمدت نیست. دریاسالار «جیمز کیلبی» (رئیس موقت عملیاتهای دریایی) در کمیته تخصیص بودجه کنگره گفت عملیات علیه حوثیها، صنایع تولید مهمات ما را به شدت تحت فشار قرار داده است.
🔻نیویورک تایمز: ترامپ پس از ۳۰ روز جنگ با یمن، ناامید شد و تصمیم به توقف درگیری گرفت.
🔹رونین برگمان، تحلیلگریدیعوت آحارونوت: سنتکام و سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل، با وجود توانمندی بالا نتوانستند یمنیها را شکست دهند. ساده بگوییم: چون آنها شکستناپذیرند و با کمترین امکانات، بیشترین آسیب را وارد میکنند.
@IMANI_mohammad
.
باج ۶۰۰ میلیارد دلاری
وسط بحران کسری بودجه!
🔹شرکت دولتی آرامکو به عنوان بزرگنرین منبع درآمد دولت عربستان، در حال بررسی احتمال فروش بخشی از داراییهای خود بهمنظور تأمین نقدینگی است.
🔻این شرکت قرار است سود تقسیمی خود را حدود یکسوم کاهش دهد؛ این تصمیم در پی کاهش درآمد شرکت به علت افت قیمت نفت گرفته شده.
🔹براساس اعلام وزارت دارایی عربستان، بدهی عمومی این کشور تا پایان سهماهه اول سال ۲۰۲۵ به رقم فزاینده ۲۹۰ میلیارد دلار رسیده است.
🔻عربستان چند سال است کسری بودجه شدید و استقراض های چند ده میلیارد دلاری را تجربه می کند. اما با این حال در سفر اخیر ترامپ مجبور شد ۶۰۰ میلیارد دلار را در پوشش توافق نامه به آمریکا واگذار کند.
🔹واگذاری این مبلغ، شرط ترامپ برای سفر به ریاض عنوان شده بود.
🔻در حالی که ترامپ، دولت سعودی را گاو شیرده آمریکا خوانده، غربگرایانی در ایران تلاش می کنند از این گاو شیرده، الگوی توسعه بسازند! ترامپ در ریاض از دست و دلبازی بن سلمان تعریف و تمجید کرد!
@IMANI_mohammad
فرشاد مؤمنی: ندانمکاریهای اقتصادی دولت شرمآور است
🔹حامی انتخاباتی آقای پزشکیان برای چندمینبار از سیاست شوکدرمانی دولت در حوزههای ارزی و قیمتی انتقاد کرد.
🔻دکتر فرشاد مؤمنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: خیلی تلخ و غمانگیز است که در حالی که جزء الفبای مدیریت اقتصادی این است که میگویند تورم ماهیتاً و در ذات خود، یک امر سیاسی است و یعنی دستپخت نظام تصمیمگیریهای اساسی است، حالا که افتضاح شوکدرمانی دوره خودشان آشکار شده، به جای اینکه بگویند ما فهمیدیم که ماجرای جهش نرخ ارز چه غلطی بود، میگویند ما نمیدانیم برویم یقه چه کسی را بگیریم!؟
🔹ستاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: مگر در امری که صددرصد تحت کنترل دولت رخ میدهد، دولت باید دنبال کسی بگردد تا یقهاش را بگیرد!؟ این آشفتگی و این اظهارات ناسنجیدهای که مطرح میکنند شرمآور است. شما با ندانمکاریهایتان و با شوکدرمانی، بحران حاد عرضه حاملهای انرژی ایجاد کردید، بعد در واکنش به این مسئله، حرفهایی میزنید که حتی شنیدنش شرمآور است.
🔻این اقتصاددان ادامه داد: ببینید درباره نحوه مواجهه با این مسئله چه رهنمودهایی میدهند! حالا که در باتلاق شوکدرمانی گیر کردهاند، میگویند هرکسی مرد است، بیاید این ماجرای بحران برق را حل کند!
🔹بسیار تأسفبار است. دلسوزی و حسننیت برای اداره کشور اصلاً کافی نیست، شما باید بنیه فهم و یادگیریتان را بالا ببرید. شما که در اثر شوکی که زمستان سال گذشته در دولت خودتان ایجاد کردید، اکنون به این روز افتادید و اینگونه حرف میزنید، اکنون دوباره برای اینکه شوک قیمت حاملهای انرژی نقشه میکشید!؟
🔻مومنی گفت: وقتی میگوییم شوک باعث میشود که جهت را از دست بدهید و متوجه نشوید چه بر زبان میآورید و پریشان عمل کنید، به این معنا است. یک دوست مشفق باید به آنها بگوید که این بلا را خودتان بر سر خودتان آوردید.
🔹وی تاکید کرد: از یک طرف تا مردم به وضعیت انتقاد میکنند، میگویید ما در جنگ اقتصادی هستیم بعد در سال 1403، رکورد تاریخی واردات ایران را شکستهاند! مگر کسی که در شرایط جنگی است، در بودجهاش برای برای واردات کالاهای لوکس مثل خودرو و از این قبیل دلار میگذارد!؟ اینها مسائل پیچیدهای نیستند.
🔻این استاد دانشگاه به بخشهایی از کتاب «هنر تحریمها» نوشته «ریچارد نفیو» اشاره کرد که در آن تشدید مصرفگرایی و حرکت به سمت سیاستهای تورمزا را یکی از اهداف سیاست اعمال تحریمها عنوان کرده و افزود:
🔹چرا ما را مرتب از پدیده نفوذ میترسانید در حالی که مطالعههایی وجود دارد که میگوید هر یک میلیارد دلار واردات کالاهای قابل تولید در کشور، بین ۲۵ تا ۱۰۰هزار فرصت شغلی را در اقتصاد ایران از بین میبرد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
زباندرازی بانیان تورمهای ۴۵ و ۴۹/۶ درصدی
🔻معاون اول دولتی که معدل رشد اقتصادی نزدیک به صفر را برای هشت سال فعالیت به ثبت رساند و تورم ۴۵ درصدی و تعطیلی هشت هزار کارخانه را برجای گذاشت، میگوید: درباره ایران خیلی نگرانم و مالزی امروز کجاست و ما کجا؟
🔹اسحاق جهانگیری، بین سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ به عنوان معاون اول حسن روحانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم فعالیت کرد.
🔻او جزو مؤسسان حزب دولتساخته کارگزاران در سال ۱۳۷۴ است، یعنی همان سالی که دولت مرحوم هاشمی رکورد تورم ۴۹/۶ درصدی را به ثبت رساند. جهانگیری در دولت خاتمی به مدت هشت سال وزیر صنایع و معادن بود.
🔹جهانگیری با وجود دو رکورد تورمی که در دولتهای متبوعش به ثبت رسیده، به ایرنا میگوید: از نظر من اتفاق عجیبی که افتاد این بود که در انتخابات سال ۱۳۸۴ مسئولین با یک رویکرد جدیدی روی کار آمدند. یکسری شعارهای پوچ و بیاساس داده شد. مدیران کشور سرخورده و مردم نگران شدند.
🔻وی افزود: مجموعهای از تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی گرفته شد و نتیجه این شد که به رشد ۸ درصدی که باید انجام میشد، نرسیدیم. آقای ماهاتیر محمد با مهندس موسوی تقریباً در یک زمان نخستوزیری را شروع کردند. مالزی امروز به کجا رسیده و ما در کجا قرار گرفتهایم؟
🔹وی افزود: من راجع به ایران خیلی دغدغه دارم و خیلی نگرانم. ایران از هر نظر شایسته توسعه بوده است. در انرژی، کشوری که بزرگترین ذخایر گاز و نفت دنیا را دارد، سالی چند میلیارد دلار بنزین وارد میکند، کمبود گاز دارد و در زمستان مجبور هستند به مردم بگویند گاز نیست، کم مصرف کنید. برای برق از سال گذشته و امسال از بهار شروع کردهاند به اعمال خاموشی.
🔻درباره اظهارات آقای جهانگیری باید یادآور شد که دولت متبوع وی با ادعای لغو تحریمها و چرخاندن چرخ اقتصاد، توافقی را به کشور تحمیل کرد که هم 90 درصد برنامه هستهای را به تعطیلی کشاند و هم هشتهزار کارخانه را و ضمناً شمار 850 تحریم را به 2000 تحریم رساند.
🔹این علاوه بر خیانتی است که جریان فتنه پس از شکست در کف خیابان در سال 1388 و تودهنی خوردن از مردم، آدرس و گرای تحریمهای فلجکننده را به دولت اوباما داد اما بعداً همان گرادهندگان، نسبت به فشار تحریمها علیه مردم ابراز نگرانی کردند و همین فشار تحریمی خودساخته را ابزار تبلیغات انتخاباتی قرار دادند و دیگران را کاسبان تحریم خواندند!
🔹در موضوع ناترازی انرژی هم حتماً آقای جهانگیری تمسخر پالایشگاهسازی و نیروگاهسازی از سوی وزیران نفت و نیرو، تعهد دادن درباره کاهش استفاده از سوخت فسیلی در نیروگاهها، تعطیلی برنامه گسترش نیروگاههای هستهای، حذف کارت سوخت و سهمیهبندی و دامن زدن به قاچاق سوخت در موضوع بنزین و گازوئیل و... را از یاد نبرده، هرچند که فرافکنی میکند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
عاقبت یادگاری نوشتن روی دیوار دیوانه
🔹بیش از چهار ماه زمان برده تا عضو تیم گردانندگان روزنامه هم میهن، بفهمد ترامپ اهل مذاکره و تعامل و تفاهم نیست. بعد از چند ماه حلوا حلوا کردن مذاکره با ترامپ، تازه فهمیده که ترامپ، امثال او را سر کار گذاشته است:
🔻"آیا مذاکرات در رُم، همانطور که ترامپ گفته "پیشرفت واقعی" داشته و "خبرهای خوبی" در راه است؟ پس چرا نشانۀ روشنی از آن دیده یا شنیده نمیشود؟ ترامپ بعد از هر دور از مذاکره همین حرف را تکرار کرده! منظور او چیست؟
🔻واقعاً چیز عجیب و غیرقابل فهمی در آن پشت جریان دارد یا آنکه ترامپ و تیمش سیاست "سرکارگذاری" را در پیش گرفتهاند؟ به نظرم داستان همان سرکارگذاری است".
🔹تازه فهمیده: "شانس موفقیت مذاکرات رم در حد عبور شتر از سوراخ سوزن است" و حال آن که قبلا با ذوق زدگی (حتی درباره تحقیر دولت سعودی از سوی ترامپ) ادعا می کرد:
🔸"مذاکرات، مسقط تکلیفِ روند آن را مشخص میکند؛ هر چند که دو کشور با آغاز مذاکرات، قدم در راهی بیبازگشت گذاشتهاند.
🔸 سرمایه گذاری در آمریکا که مطرح میشود، میگویند خودتحقیری! برخی ، دولتهای حاشیهٔ خلیجفارس را عقبمانده توصیف میکنند. همین کشورها بخصوص عربستان توانستهاند احترام و پرستیژ بینالمللی بیمانندی به دست آورند.
🔸اگر دیدار با ایلان ماسک ترسناک است، دیدار با سایر مقامات دولت ترامپ که تکلیفش روشن است! یعنی قرار است وزارت خارجه و دولت، خود را با کیهان تنظیم کنند؟ این همه ترس و دستپاچگی از یک تشر مدیرمسئول کیهان برای چیست؟
🔸 مذاکرات شروع شد! در هر صورت خبر خوبی است. تازه شروع ماجراست، بنابراین لازم است کیهانیان کمی اعصاب خود را کنترل کنند که وسط این ماجرا کار دست خودشان ندهند!
🔸توکل بر خدا! شاید ترامپ در پیرانهسری پختگی پیدا کرده باشد. ممکن است در مواردی عملکرد مثبتی هم داشته باشد
🔸خبرنگار آمریکایی از پیشنهاد دیدار رؤسای جمهور آمریکا و ایران در ریاض خبر داده. اگر بشود چه شود! در نظر بسیاری، چیزی شبیه تبدیل دریا به دوغ با یک قاشق ماست مینماید!
🔸نتانیاهو به شدت نگران عقد یک توافق بد بین ایران و آمریکاست. اگر ایران و آمریکا به توافقی دست یابند که نظر بیبی را تأمین نکند، او در بد مخمصهای گرفتار میشود. امیدوارم که بشود".
🔹آیا باید ۴ یا ۸ ماه فرصت صرف می شد تا بفهمند آمریکا اهل تعامل محترمانه نیست، احتمال توافق با او گذشتن مثل عبور شتر از سوراخ سوزن است، و نباید روی دیوار دلقک دیوانه ای به نام ترامپ یادگاری می نوشتند!؟
🔹آیا مشکل از طرف آمریکایی است؟ یا از جماعت شیدا و آرزو اندیش که دوست دارند سر کار گذاشته شوند و با دیدن پوست موز مذاکره، دلشان غنج می روند و با خود می گویند: ای بابا باز هم که باید زمین بخوریم!
@IMANI_mohammad
.
درباره سخنان آقای قاسمیان
و چگونگی تعامل با عربستان -۱
قضاوت درباره ماجرای اظهارات آقای قاسمیان در مدینه منوره و بازداشت وی، از جنس قضاوت های ساده و یکسره نیست که با یک کلمه "آری" یا "نه"، در رد و تایید حرف بزنیم. باید با حوصله و به تفکیک و تدقیق سخن گفت:
۱) گفته می شود او این سخنان را نه برای انتشار عمومی بلکه برای دوستان خود در یک گروه مجازی فرستاده است. اگرچه این فضا، جایی نیست که محتوای ارسالی برای جمعی معدود، به همان جمع، محدود بماند.
۲) محتوای سخنان مبنی بر اینکه در عربستان مراکز لهو، قمارخانهها، فحشا و کنسرتهای مبتذل ترویج می شود و اراده الحاد پشت آن است، محتوایی خلاف واقع یا دور از اطلاع مردم عادی نیست.
آقای قاسمیان، این روش را روش بنی امیه دانسته و اینکه "فشارها و محدودیتها بر زائران تا آنجاست که حتی اجازه فهم و تجربه معارف حج را نمیدهند".
۳) وضعیت عربستان، ترکیبی از تناقض هاست. این سرزمین، مهبط آدم ابوالبشر، میزبان ابراهیم خلیل الله برای تاسیس خانه کعبه، و مولد و مرکز رسالت حضرت خاتم الانبیا (ص) است و سالانه میلیون ها مسلمان به امر پروردگار باید برای انجام مناسک حج، عازم این سرزمین مقدس شوند.
اما حکومت عربستان، ظرف چند دهه اخیر در جایگاه خادم حرمین شریفین ظاهر نشده است. از یکسو به ترویج وهابیت منحرف پرداخته و به نیابت از دشمنان ملت های منطقه، سرمایه گذار تروریسم تکفیری بوده است؛
از سوی دیگر، به گسترش مظاهر الحاد غربی در سرزمین نزول وحی پرداخته و به سرکوب شیعیان بلکه مطالبه گران اجرای احکام اسلامی دست یازیده است.
طرف آمریکایی از عربستان به عنوان "گاو شیرده" یاد می کند و به غارت منابع آن می پردازد. افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن، بحرین، قطر و...، هر کدام زخم هایی خونین از نقش منفی دولت سعودی بر پیکر خود دارند. بی تردید اگر این نقش آفرینی منفی نبود، جنایت و نسل کشی اخیر در فلسطین امکان تداوم نداشت.
۴) حکومت سعودی، نسبت به ملت ایران کم جفا نکرده است. از پشتیبانی همه جانبه صدام در جنگ تحمیلی تا پشتیبانی طیفی از گروهک های سلطنت طلب، تروریستی، تکفیری و تجزیه طلب، و دو بار بی حرمتی و شهادت صد ها نفر از حجاج. این رویکرد طبیعتا انزجار برانگیز است، مخصوصا اگر با نقشه های آمریکا و رژیم صهیونیستی پیوند بخورد.
سردار کاظمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ در گفتوگو با KHAMENEI.IR خبر داد: "سرویسهای اطلاعاتی نزدیک به ۲۰کشور از جمله آمریکا، انگلیس، امارات، عربستان، فرانسه، آلمان، و... در اغتشاشات ۱۴۰۱ نقشآفرینی کردند".
کدام یک از گزاره های خبری که در بالا درباره عملکرد دولت عربستان گفته شد، قابل انکار و کتمان است؟ این عملکرد، چه از نگاه اسلامی و چه از نگاه انسانی، صد در صد محکوم و مردود است.
۵) در عین حال حال، دولت سعودی، خصم اول ما نیست. عربستان، هم همسایه ماست، هم میزبان حرمین شریفین است، و هم فرصت هایی در آن نهفته است که عمدتا، هرز می رود، یا خلاف مصلحت منطقه و امت اسلام صرف می شود.
۶) خصم اول، آمریکا و اسرائیل هستند. هم ترامپ و هم نتانیاهو، ترجیح می دهند به جای درگیری مستقیم و هزینه دار با ایران، طرف سعودی را با ایران درگیر بکنند، بلکه کشورهای منطقه را به جان هم بیندازند.
۷) بر مبنای آنچه گفته شد، هم اعتراض به عملکردهای نادرست دولت سعودی، کار درست و لازمی است؛ و هم تلاش برای کاهش تنش ها و دعوت به رعایت حسن همجواری، به شرط مراعات طرف مقابل.
قطعا میزبانی ترامپ در ریاض و اراجیفی که او علیه ایران گفت، خلاف آداب حسن همجواری با ایران است. اگر کسی درباره اظهارات یک روحانی ایرانی در مدینه ترش می کند، به طریق اولی باید صد برابر غلیظ تر، از آن میزبانی ضد ایرانی شاکی شود.
۸) نمی شود معدود محافلی در ایران، گاو شیرده شدن عربستان را نشانه نبوغ بن سلمان و مایه جلب احترام جهانی بنامند(!) یا بگویند درباره تعرض رئیس جمهور آمریکا به نام خلیج فارس و توهین به ایران غیرتی نشوید(!) اما ناگهان درباره اظهارات یک فرد روحانی (عدم رعایت حرمت سرزمین وحی از سوی دولت سعودی)، غیرتی شوند.
۹) در حالی که ده ها رسانه سعودی یا وابسته به این رژیم، روزانه علیه ایران لجن پراکنی و دروغپراکنی می کنند، نمی توان به اظهار نظر یک عالم دینی که مسئولیت سیاسی رسمی هم ندارد، خرده گرفت. ضمنا منطقی نیست همه دیپلمات شوند و به آقای قاسمیان بتوپند!
۱۰) درباره اینکه زمان و مکان سخنان وی درست، و بیان عمومی (یا انتشار آن از سوی دیگران) به مصلحت بوده یا نه، می توان گفت و گو یا نقد کرد؛
اما اینکه جماعت اباحی غربگرا، ناگهان غیرتی و تکفیری شوند و اتهاماتی به او نسبت دهند که خود سزاوار آن هستند، بیشتر به طنزی مبتذل می ماند تا بحثی حکیمانه و قابل اعتنا.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
درباره سخنان آقای قاسمیان
و چگونگی تعامل با عربستان -۲
🔹سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال دولت عربستان و هر دولت دیگری، متناسب با رویکرد همان دولت است: تحبیب در برابر تحبیب، و تهدید در برابر تهدید. ضمن اینکه در اولویت بندی دشمنان و جدا کردن حساب همسایه از بیگانگان هم دقت لازم را دارد.
🔹در دوره اخیر، هنگامی که عربستان از جنایت در یمن نتیجه نگرفت بلکه سرشکسته شد و از طریق واسطه هایی مثل چین خواستار کاهش تنش شد، جمهوری اسلامی ایران هم استقبال کرد.
🔻رهبر انقلاب ۸ خرداد ۱۴۰۲ در این زمینه دیدار سلطان عمان تاکید کردند: "موضوعاتی مانند آغاز روابط مجدد ایران و عربستان، نتیجه سیاست خوب دولت جناب آقای رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است".
🔹رهبر انقلاب همچنین ۱۴۰۲/۰۷/۱۱ در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی و میهمانان کنفرانس وحدت خاطر نشان کردند:
🔻"اگر کشورهایی مثل ایران و عراق و عربستان و مصر با هم متحد باشند دولت آمریکا نمیتواند در منطقه زورگویی کند. در امور داخلی اینها، در سیاست خارجی اینها دخالت کنند".
🔹دو ماه قبل، هنگامی که دولت عربستان درخواست عزیمت فرستاده ارشد خود به تهران را مطرح کرد، رهبر انقلاب، وزیر دفاع عربستان را در تاریخ ۱۴۰۴/۱/۲۸ به حضور پذیرفتند.
🔻در این دیدار، خالد بن سلمان، پیام شاه عربستان را تقدیم کرد و گفت: من با دستور کارِ گسترش روابط و همکاری در تمام زمینهها به تهران آمدهام و امیدواریم روابط قویتر از گذشته، فراهم شود.
🔹رهبر انقلاب در این دیدار، متناسب با پیام طرف سعودی فرمودند:
🔻"سالها پیش همین جا که شما نشستهاید عمویتان ملک عبدالله نشسته بود؛ من به او گفتم ارتباط صمیمی باعربستان را به سود خود میدانیم. اگر شما هم آن را به سود خودتان میدانید، ارتباطات میتواند مستحکم شود.
🔻اینکه برادران در منطقه با هم همکاری داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند، بسیار بهتر از تکیه به دیگران است.
🔻اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان، برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور میتوانند تکمیلکننده یکدیگر باشند.
🔻گسترش روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان، دشمنانی دارد. باید بر این انگیزههای خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم.
🔻شما به درستی اشاره کردید به اینکه رژیم صهیونیستی از اختلاف بین کشورهای منطقه سود میبرد. ما باید بر این انگیزههای خصمانه فائق بیاییم.
🔻جمهوری اسلامی ایران، در عرصههای مختلف، پیشرفتهای بسیاری داشته و اکنون آماده است در این عرصهها به عربستان سعودی کمک کند".
🔹متاسفانه میزبانی دونالد ترامپ و رویکرد ایرانی نفرت انگیزی که او در ریاض ابراز کرد و پاسخی از سوی همسایه جنوبی ما نگرفت، نقض پیام دوستی از سوی طرف سعودی بود و باید اصلاح و جبران شود
@IMANI_mohammad
.
لا اُبالی های ناگهان نگران!
🔻مافیای رسانه ای در هم تنیده، به خاطر یک اظهار نظر آقای قاسمیان، به جان وی افتاده اند و می گویند حتی اگر طرف سعودی ماجرا را رها کند، ما رها نمی کنیم.
🔹حتی او را متهم به نفوذی بودن کردند و با ژست نگرانی برای منافع ملی و روابط خارجی، مدعی شدند اظهار نظر آقای قاسمیان در یک گروه محدود در فضای مجازی، موجب خدشه در روابط با عربستان می شود.
🔻اما همین مویه کنندگان و ضجّه زنندگان(!) سال هاست به شکل سازمان یافته، بدترین ادبیات را نثار چین و روسیه و یا دوستان و متحدان منطقه ای ایران می کنند؛
🔹هرگز هم یادشان نمی افتد که شاید این ادبیات سخیف و موهن (و غالبا آمیخته با دروغ و تحریف) موجب اخلال در روابط راهبردی با شرکای اقتصادی و سیاسی کشور می شود. بلکه بعضی از آنها مامور نیابتی برای تخریب روابط هستند.
🔹به تعبیر عامیانه، "قربان بِرَم خدا را- یک بام و دو هوا را"! ما کدام را باور کنیم؛ قسم حضرت عباس این جماعت را یا دُم خروس را؟!
@IMANI_mohammad
.
سیاسی کاری مشاوری برای تمام فصول!
🔹سازمان حج اعلام کرد «روند اعزام زائران حج بدون وقفه ادامه دارد و هیچ مشکلی در مسیر اعزام وجود ندارد».
🔻واکنش سازمان حج، تکذیب ادعای محمد حسین رنجبران بود که در رفتاری مغرضانه مدعی شده بود پس از اظهارات آقای قاسمیان، صدور روادید عربستان برای ایرانیها متوقف شده است.
🔹"رنجبران" که مانند خیلی از خبرنگاران و مجریان، با تلویزیون معروف شد، در انتخابات پارسال، به ستاد انتخاباتی مدعیان اصلاحات و اعتدال پیوست و به دروغپراکنی علیه نامزدهای رقیب پرداخت. سپس، بی هیچ سابقه دیپلماتیک، مشاور وزیر خارجه شد!
🔻او سال ۱۳۸۹ در دولت احمدینژاد، با حکم محصولی مدیر کل روابط عمومی وزارت رفاه و کار شد؛ شهریور ۱۳۹۶ با حکم عسگری، به مدیرکلی روابط عمومی صدا و سیما رسد؛ و در دوره وزارت محرابیان، رئیس موسسه گنجینه ملی آب شد.
🔹اکنون با تکذیب ادعای نامبرده، باید بررسی کرد چه کسانی و با کدام انگیزه اصرار دارند ولو به قیمت تضعیف جایگاه ایران در برابر بیگانگان، به تسویه حساب سیاسی اقدام کنند؟!
🔻گفتنی است رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: بازداشت آقای قاسمیان، غیرموجه و غیرقانونی بوده است.
@IMANI_mohammad
بازی لو رفته در مذاکرات:
بترسون، بگو دیوونه اس !
💢مرور خبرها و تحلیل ها درباره رفتار مذاکراتی آمریکا، همچنان که از آشفتگی و مهمل گویی حکایت می کند، شاهدی بر شگرد لو رفته "به مرگ گرفتن و به تب راضی کردن" هم هست. ابتدا خبرها را مرور کنیم:
🔹دونالد ترامپ:
🔻ما در مذاکرات پیشرفت واقعی داشتیم. خیلی دوست دارم توافق شود چون دلم میخواهد که هیچ بمبی نیفتد و افراد زیادی کشته نشوند…
🔻خواهان توافقی هستم که امکان بازرسی، دسترسی کامل و حتی انهدام تاسیسات در صورت لزوم را فراهم کند. مثلا بتوانیم یک آزمایشگاه را منفجر کنیم، اما کسی داخل آن نباشد.
🔻به نتانیاهو گفتم از انجام اقدامی که ممکن است روند مذاکرات را مختل کند، خودداری کند. این یک هشدار نبود. فقط گفتم فکر نمیکنم در حال حاضر کار مناسبی باشد، چون خیلی به راهحل نزدیک شدهایم.
🔹استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه، پیش از پنجمین دور مذاکرات با ایران، با رییس موساد در رم دیدار کرد.
🔻کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا: ترامپ من را به اسرائیل فرستاد تا با نتانیاهو در مورد پیشرفت مذاکرات با ایران گفتوگو کنم. او مذاکرات را برای هفتهها یا ماه ها طول نخواهد داد و ظرف چند روز تصمیمگیری خواهد کرد.
🔹اکسیوس از قول یک مقام اسرائیلی: "نوم" به نتانیاهو گفته که به ما یک هفته فرصت بدهید.
🔻والاستریت ژورنال: واشنگتن در حال تهیه پیشنویس شرایط توافق با ایران است که توقف غنیسازی بخشی از آن خواهد بود. اگر ایران نپذیرد، روز خوبی برایش نخواهد بود. آمریکا با اسرائیل اختلافهایی دارد، اما اگر تهران نخواهد به توافق برسد، ممکن است رویکرد آمریکا تغییر کند.
🔹گروهی از نمایندگان مجلس سنا طرحی با هدف دائمی کردن تحریمهای انرژی و تسلیحاتی ایران ارائه کردهاند. این طرح در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده است.
💢عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران: رسانهها همچنان در حال گمانهزنی دربارهٔ توافقی قریبالوقوع هستند اما مطمئن نیستم که واقعا در چنین نقطهای قرار داشته باشیم. درباره غنیسازی با کسی شوخی نداریم. ادعای «غنیسازی صفر» نقض صریح معاهده عدم اشاعه است و در این صورت دیگر موضوعی برای گفتوگو باقی نمیماند.
🔹روزنامه تلگراف: سیاست غنیسازی صفر، سابقهای ۲۲ ساله از شکست بیچونوچرا را دارد. هر بار که آمریکا بر این موضوع اصرار کرده، فرصت دستیابی به یک توافق واقعبینانه و قابلاجرا را از دست داده است.
🔻شورای سردبیری روزنامه والاستریت ژورنال: نتانیاهو، اهرم فشار دونالد ترامپ بر ایران است. تهدید حمله اسرائیل، کلید توافق است. آمریکا همچنان به تهدید نظامی نیاز دارد تا بتواند به توافق دست بیابد. سرسختی نتانیاهو، مانعی برای دیپلماسی آمریکا نیست؛ بلکه بهترین ابزار ترامپ است.
🔹خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ: ترامپ، توافقی را در ذهن دارد که اجازه داشته باشد هر چه را بخواهددر داخل ایران نابود کند. چنین طرحی رد می شود. ایران بارها هشدار داده که تهدید به اقدام نظامی را تحمل نخواهد کرد. اظهارات ترامپ ممکن است ایران را از امتیازدهی منصرف کند.
💢در تحلیل رفتار تاکتیکی دولت ترامپ، باید دو سند را به خاطر داشت:
🔹نخست، اظهارات«نیکی هیلی» (نماینده آمریکا در سازمان ملل) ۲۶ مهر ۱۳۹۷ در کنفرانس «شارلوت» و درباره شگرد "مرد دیوانه" ترامپ گفته بود:
🔻«مأموریت من، دیوانه نشان دادن ترامپ برای ترساندن کشورها بود. او را بهعنوان فردی تندمزاج، و غیرقابل پیشبینی به تصویر میکشیدم تا باعث ترس شود. سپتامبر ۲۱۰۷ وقتی با همتای چینی درباره کره شمالی چانهزنی میکردم، گفتم رئیس من آدم غیرقابل پیشبینی است».
🔹سند دوم، گزارش وبسایت «آکسیوس» در مهر ماه ۱۳۹۶ است:
🔻ترامپ پیش از مذاکرات تجاری با کره جنوبی، به «لایتیزر» رئیس دفتر نمایندگی تجاری آمریکا دستور میدهد «برای امتیاز گرفتن، بگویید من (ترامپ) دیوانهام. آنها ۳۰ روز فرصت دارند؛ اگر امتیاز ندهند، از توافق تجاری خارج میشوم.»
🔻لایتیزر پاسخ میدهد «بسیار خوب، پس من میگویم ۳۰ روز مهلت دارند.» ترامپ فورا میگوید «نه، نه، نه. نباید اینطوری مذاکره کنی. نباید بگویی ۳۰ روز مهلت دارند. میگویی، این آدم دیوانه است و هر لحظه ممکن است از توافق خارج بشود، هر لحظه!»
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
بیان قرآن و سیره رهبر انقلاب درباره فتنه انگیزان
🔻شب قدر دوم امسال، مصادف با اول فروردین، توفیق حضور در مسجد و هیئت فراهم نشد. بنابراین پای سخنرانی و برنامه مناجات استاد انصاریان که از سیما پخش می شد، نشستم.
🔹ایشان اگرچه بعد از انتخابات خطاب به آقای پزشکیان گفته بود "خیلی ها در لباس های مختلف به شما بی محبتی کردند، و خلاف اخلاق حرف زدند، و نوشتند، اما اونایی که شما رو رنجیده کردن رو گذشت کنید، و به رُخ شون نکشید"؛
🔻اما در آن شب قدر (نُه ماه پس از انتخابات) گفت: "مدتیه بخاطر گرانی ها و مشکلات شما مردم، خدا شاهده خجالت می کشم برایتان منبر برم، نمی خواهم من را ببینید، من از شما شرمنده ام، رنج می برم. نمی توانم مشکلات شما را حل کنم،مجبورم غصه بخورم".
🔹استاد انصاریان، اخیرا با سید محمد خاتمی دیدار کرد که موجب انتقاداتی شد. ایشان در پاسخ به انتقادها گفته است:
🔸"در قرآن داریم: "خدا شما را از نیکی و عدالت نسبت به کسانی که در امر دین با شما نجنگیدند و از دیارتان بیرونتان نکردند، نهی نمیکند؛ چراکه خداوند عدالتپیشگان را دوست دارد".
🔸این آیه درباره مشرکین نازل شده و نشان میدهد که در اسلام، ملاک ارتباط، رفتار است نه تصورات سیاسی. در سیره پیامبر اکرم(ص) آمده که جوانی یهودی عاشق ایشان بود و وقتی بیمار شد، پیامبر به عیادتش رفت. امام حسن عسکری (ع) نیز سفارش مؤکد میکند که به عیادت و تشییع غیرشیعیان بروید.
🔸من یک فرد آزادم، نه وابسته به هیچ دار و دستهای هستم، نه هیچ حزب و جناحی را قبول دارم. همیشه در منابر گفتهام تنها حزب من در دنیا و آخرت، حزب اباعبدالله الحسین (ع) است.
🔸در طول سالها افراد متعددی با دیدگاههای متفاوت به دیدنم آمدهاند، مثلاً آقای حسین تابنده، قطب سلسله گنابادی، من نیز بنابر ادب اسلامی، بازدید رفتم. این هرگز به معنای تأیید مواضع آن جریان نیست. من انتقاداتم را در چند نامه به ایشان رساندم.
🔸همچنین به توصیه قرآن، به دیدار رئیس انجمن حجتیه در دوران بیماریش رفتم، با آنکه آن انجمن برای من گرفتاریهایی بهوجود آورد. اینها نشان دهنده اخلاق اسلامی است، نه همراهی سیاسی.
🔸مگر رهبر انقلاب برای درگذشت مرحوم بازرگان پیام ندادند؟ برای مرحوم صانعی پیام ندادند؟ آیا این پیامها به معنای تأیید مواضع آنهاست؟ نه. ایشان اخلاق اسلامی را رعایت کردند".
🔹در باره آن دیدار و این توضیحات گفتنی است:
🔻خاتمی نه جزو کفار است، نه شبیه رئیس حجتیه و قطب دراویش گنابادی، و نه مرحوم بازرگان و آیت الله صانعی است. مقایسه این دیدار با پیام تسلیت رهبر انقلاب هم درست و دقیق نیست.
🔹خاتمی، جزو کارگردانان فتنه ای است که اگر پیش رفته بود، طومار ایران و اسلام را درهم می پیچید. فتنه در منطق قرآنی، "اکبر من القتل" و "اشدّ من القتل" است.
🔻خاتمی با پشتیبانی از موسوی و ضریب دادن به دروغ او، کشور را به مدت هشت ماه مطابق نقشه آمریکا، انگلیس و اسرائیل، در کام آشوب برد و مشارکت 40 میلیون نفری ملت را تبدیل به تهدید امنیتی کرد.
🔹این در حالی بود که او بارها در دیدار های خصوصی اذعان کرد ادعای تقلب، دروغ است و آن را باور ندارد. اما در فضای عمومی دائما به موسوی ضریب داد و حاضر نشد برای خواباندن فتنه، شهادت بدهد که ادعای تقلب دروغ است:
🔻«و من اظلم ممن کتم شهادهًْ عنده من الله... و کیست ستمکارتر از کسی که شهادتی را که از خدا نزد وی است، کتمان کند» (بقره- 140)
🔻«لاتکتموا الشهادهًْ و من یکتمها فانه آثم قلبه... شهادت را کتمان نکنید و هر کس آن را کتمان کند، همانا قلب او گناهکار است» (بقره- 283).
🔹البته تقلب بهانه بود، چنان که آشوبگران شعار دادند "انتخابات بهانه است/ اصل نظام نشانه است"؛ روی کلمه اسلام در عبارت حمهوری اسلامی خط کشیدند، در دفاع از رژیم صهیونیستی، شعار ضد قرآنی "نه غزه نه لبنان" سر دادند، و نهایتا کتیبه های حسینی را در روز عاشورا آتش زدند و هلهله کردند.
🔻به خاطر خیانت خاتمی در فتنه بود که رهبر انقلاب، با همه سعه صدر نسبت به طیف های مختلف، حاضر نشدند خاتمی را -حتی به بهانه عیادت در بیمارستان- به حضور بپذیرند و درخواست وی را رد کردند.
🔹رهبر انقلاب همچنین راه جبران را هم توبه و اصلاح و بیان واقعیت به مردم عنوان کرده اند که منطق قرآن است: "إِلَّا الَّذينَ تابوا وَأَصلَحوا وَبَيَّنوا فَأُولٰئِكَ أَتوبُ عَلَيهِم ۚ وَأَنَا التَّوّابُ الرَّحيمُ". (آیه ۱۶۰ سوره بقره)
🔻فتنه انگیزی و بغی، چیزی نیست که مومنان نسبت به مرتکبان، مرزبندی نداشته باشند.
🔹انتظار بود- و هنوز هم دیر نشده- که استاد انصاریان اگر خاتمی را به حضور می پذیرد، او را امر به معروف و نهی از منکر کند و این تذکر، رسانه ای شود؛ تا این گونه به نظر نرسد که فتنه انگیزی خاتمی با مماشات مواجه شده است.
🔹استاد انصاریان، عمر خود را پای تبلیغ اسلامی گذاشته که آماج حمله بازیچگان سران فتنه واقع شد.
@IMANI_mohammad