.
کارکرد ویروس ترامپ
🔻ترامپ به عنوان ماشین ایجاد هرج و مرج در آمریکا و غرب عمل می کند.
🔹دیروز، ۱۲۰۰ تجمع اعتراضی در اروپا و ۵۰ ایالت آمریکا علیه سیاستهای او برگزار شد.
🔻واشنگتن، نیویورک، بوستون، میامی، آتلانتا، اوکلند، بوستون، پورتلند، آیداهو، سن دیه گو، سان فرانسیسکو، شیکاگو و برخی شهرهای دیگر آمریکا، شاهد اعتراضات گسترده با شعار "او رئیسجمهور من نیست"، "آمریکا را نابود نکنید" و "دست از قانونشکنی بردارید" بود.
🔹در پاریس، برلین، لندن، لیسبون و برخی پایتخت های دیگر اروپایی نیز تظاهرات اعتراضی برگزار شد و معترضان بنرهایی با شعار «مقاومت در برابر ظالم»، «حکومت قانون» و «نه به فاشیسم» را در دست داشتند.
🔻نکته قابل توجه، حمایت از مقاومت غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی است که از سوی آمریکا پشتیبانی می شود.
🔹سیاست های مشمئز کننده ترامپ موجب شده تا ملت های دیگر هم مثل ملت های مسلمان غرب آسیا، به ضرورت مقاومت در برابر یاغیگری آمریکا ایمان بیاورند.
🔻این، علاوه بر آشوبی است که ترامپ در ارکان سیاست غرب انداخته است. جنون او، مثل یک بیماری التهاب آور، به جان آمریکا افتاده است.
@IMANI_mohammad
.
چرا برخی مدعیان حمایت از دولت به سیم آخر بی غیرتی زدند؟!
🔹وزیر اقتصاد معزول با ادبیات موهوم مخالفت با "سرکوب قیمت"، نماد روشن حمایت از گران سازی خودرو و ارز و... در دولت بود.
🔻او و حامیانش ادعا می کردند با حذف ارز نیمایی، نرخ دلار روی ۷۰ هزار تومان به تعادل می رسد. اما این نرخ از ۵۸ هزار تومان در پایان مرداد (رای اعتماد مجلس به کابینه پزشکیان) به ۹۳ هزار تومان در روز استیضاح رسید؛ حدود پنجاه درصد افزایش.
🔹بیش از یک ماه (۳۶ روز) از برکناری وزیر اقتصاد می گذرد، اما دولت در این مدت، اراده برای معرفی وزیر جدید نداشته است. آیا اهتمام به معرفی وزیر هم به مذاکره و تحریم ربط دارد؟
🔻مسئله اما فقط این نیست. اگر استفاده ابزاری از شورا عالی مثل امنیت ملی و فجازی را کنار بگذاریم، دولت برای تشکیل شوراهای عالی با موضوع اقتصاد مثل آب، انرژی، بانک ها، بورس، اداری، اشتغال، جوانان، رفاه و تامین اجتماعی، سرمایه گذاری، صنایع، مناطق آزاد، توسعه صادرات غیر نفتی و... چقدر اهتمام داشته است؟
🔹بررسی کنید که شورای عالی مسکن به عنوان متولی یک امر مهم معیشتی، در دولت فعلی چند بار تشکیل داده و چه نتیجه ای در بر داشته است؟
🔻در سطوح پایین تر، چرا باید رها شدگی و عدم تنظیم بازار سیب زمینی و میوه از سوی وزارتخانه ذی ربط، به چالشی برای مردم تبدیل شود؟!
🔹سیب و پرتقال، محصول وارداتی نیازمند ارز نیست، بلکه حجم عمده ای از محصولات باغداران، پای درخت تلف می شود. اما همین محصولات که با قیمت ناچیز از سوی دلالان خریداری شده، به قیمت های گزاف ۵۰ تا ۱۱۰ هزار تومان به مردم فروخته می شود.
🔻در موضوع برق، آذری جهرمی از فعالان ستاد انتخاباتی مدعیان اعتدال و اصلاحات گفته است : "در حالی که ظرفیت تولید نیروگاههای برق ۹۴هزار مگاوات، و میزان مصرف برق در این روزهای سال حداکثر حدود ۴۸هزار مگاوات است، اعمال خاموشی به مشترکین در این ماه سال جای بررسی و تامل دارد".
🔹محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی) هم دوبار به آقای پزشکیان و دولت تذکر داده است:
🔻"با وجود آگاهی حضرت عالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخ های ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟".
🔻«نظریه های اقتصادی لیبرال مبتنی بر بازار، رافع مشکلات اقتصادی مردم نیست. دولت باید برای رفاه نسبی مردم تا عادی شدن شرایط، وظایف اجتماعی خود را مسئولانه انجام دهد".
🔹مرور مسئولیت ها و تکالیف بر زمین مانده دولت در حوزه های مختلف مثنوی هفتاد من کاغذ و خارج از حوصله این نوشته است.
🔻متاسفانه برخی بخش های مهم و تاثیرگذار در ستاد اقتصادی دولت، یا در تعلیق به سر می برند و یا دچار کج کارکردی هستند.
🔹این واقعیت غیر قابل انکار، موجب شده تا برخی بانیان انحراف دولت از مسیر رشد و پیشرفت درونزا ( و عاملان تحمیل تورم به مردم)، به طناب پوسیده مذاکره با ترامپ آویزان شوند.
🔻آنها در حالی حل هر مشکل اقتصادی دارای چاره داخلی را به مذاکره نسبت می دهند، که می بینند حتی متحدان قدیمی آمریکا به "بحران امتناع مذاکره با ترامپ" دچار شده اند.
🔹در حالی که حتی کانادا و اوکراین و برخی دولت های اروپایی، هر کدام به وسع خود به مقاومت در برابر باج خواهی های رو کرده اند، ننگ غیر قابل وصفی است که کسانی در ایرای، تبدیل به مُهره پیاده بازی ترامپ باشند.
🔻آنها نه غیرت خون شهید سلیمانی را دارند و نه حتی درباره توافق برجام که پایمال ترامپ شد، غیرت می ورزند. بلکه می گویند از هیچ چیزی که متضمن مطالبه حقوق ملت ایران در برابر ترامپ یاغی باشد، حرف نزنید! این میزان از بی شخصیتی، حتی برای کسی با مختصات زلنسکی هم قفل است!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
چه کسانی، موضع قانونی کیهان را تهدید علیه امنیت ملی جا زدند؟!
موضعگیری منتشره به نام «هیئت نظارت بر مطبوعات» با عنوان «تذکر به یک روزنامه»، ابهامات و تردیدهای جدی را نسبت به خاستگاه این رفتار به دنبال داشته و لازم است بانیان این اقدام ضد امنیت ملی، مورد روشنگری و پیگیری واقع شوند.
ماجرا از این قرار است که بعدازظهر روز یکشنبه، مطلبی مبهم از سوی «روابط عمومی معاونت امور رسانهای وزارت ارشاد» منتشر شد مبنی بر اینکه: در پی انتشار مطلبی خلاف مصالح ملی در یکی از روزنامهها که بازتاب منفی گستردهای در داخل و خارج از کشور داشت، هیئت نظارت بر مطبوعات به این روزنامه تذکر کتبی داد.
در اطلاعیه، بدون آنکه نام روزنامه درج شود، آمده بود:
«موضع اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی، محاکمه عاملان این جنایت بهویژه رئیسجمهور وقت ایالات متحده در دادگاه صالحه و بینالمللی است. هیئت نظارت بر مطبوعات ضمن تقدیر از عملکرد مسئولانه و هوشمندانه مدیران رسانهها در صیانت از منافع ملی، تنویر افکار عمومی و ایفای رسالت رسانهای، بر لزوم رعایت ملاحظات امنیتی و منافع ملی در مواجهه با جبهه ظلم و استکبار و در نظر گرفتن جنگ شناختی و ترکیبی دشمنان تأکید کرده است. بر همین اساس هیئت نظارت، به دلیل تخطی یک روزنامه از این موارد با استناد به ماده ۶ قانون مطبوعات که به صراحت بر ممنوعیت انتشار مطالب علیه امنیت، حیثیت و منافع جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد، به مدیرمسئول آن تذکر رسمی داده است».
این بیانیه ناشیانه و سردرگم، نه روشن میکرد که هیئت نظارت به کدام روزنامه تذکر داد؟ و نه توضیح میداد که موضوع تذکر چه بوده است؟! این چه بیانیه غیر قابل دفاع و توجیهی است که نه موضوع تذکر و نه روزنامه مورد نظر قید نشده بود؟!
عجیب این که رسانههای زنجیرهای غربگرا، به جای هیئت نظارت، رمزگشایی کرده و توضیح دادهاند که مراد از تذکر، متن ستون گفت و شنود کیهان با موضوع تأکید بر انتقام و قصاص قاتلان و آمران شهادت شهید سلیمانی از جمله ترامپ است. پیداست که تنظیم کنندگان بیانیه مخدوش، رویشان نمیشده که بگویند به کیهان به خاطر تأکیدش بر انتقام خون شهید سلیمانی تذکر دادهاند.
عجیبتر این که در بیانیه به «موضع اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی» اشاره شده است.
موضع اصولی نظام مگر چیزی غیر از مواضع صریح رهبر انقلاب است که مطابق با قواعد حقوق بینالملل چند بار به صراحت تأکید کردند:
- «قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند؛ آن به جای خودش محفوظ است. اگر چه به گفته یک عزیزی، کفش پای سلیمانی هم بر سرِ قاتل او شرف دارد و سرِ قاتل او هم برود، فدیه کفش سلیمانی هم نمیشود؛ این هست امّا بالاخره غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند؛ هم آمر، هم قاتل بدانند که در هر زمان ممکن، هر وقت ممکن شد - ما دنبال وقت ممکن هستیم- باید انتقامشان را پس بدهند.»
- «ما هرگز شهادت شهید سلیمانی را فراموش نخواهیم کرد؛ این را بدانند. حرفی زدیم در این مورد، پای آن حرف ایستادهایم. در وقت خودش، سر جای خودش انشاءالله انجام خواهد گرفت.»
- «سیلی سخت [حمله به پایگاه عین الاسد] غیر از انتقام است؛ زیرا آمران و قاتلان سردار سلیمانی باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد قطعی است».
یادآور میشود هیئت نظارت بر مطبوعات، شامل وزیر ارشاد، یک قاضی، یک نماینده مجلس، یک استاد دانشگاه به انتخاب وزیر علوم، یک مدیر مسئول مطبوعات، یک استاد حوزه و یک عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
گفته میشود در جلسه هیئت، برخی اعضا از جمله دو نماینده مجلس و دستگاه قضائی به موضعگیری تحمیلی به هیئت اعتراض داشتهاند.
اکنون باید پاسخ قانعکنندهای به یک سؤال داده شود: با عنایت به اینکه موضع کیهان درباره انتقام خون شهید سلیمانی، موضع صریح رهبر انقلاب و نظام است، چه کسانی، این موضع قانونی را تهدید علیه امنیت ملی وانمود، و به هیئت تحمیل نمودهاند؟ آنها با رفتار خود به ترامپ این سیگنال را دادهاند که با وجود تهدید به بمباران، اعمال تحریمهای حداکثری و زیر پا گذاشتن توافق هستهای، خیالش از بابت اقدام متقابل و انتقام راحت باشد!!
انها هرچند وانمود کردهاند نگران منافع ملی هستند، اما در حقیقت به رفتار پرهزینه علیه کشور دست زدهاند که مستوجب پیگرد قضائی و اطلاعاتی است. آنها به ترامپ خاطرجمعی دادهاند که هیچ خط قرمزی نمیشناسند و او مجاز است هر تهدیدی را تکرار کند؟
البته واقعیت، خلاف بازی بانیان بیانیه است. ترامپ هرگز نمیتواند از انتقام خون شهید سلیمانی و هزاران مظلوم بیگناه دیگر که به دستور و حمایت وی در فلسطین و لبنان و یمن به شهادت میرسند، بگریزد و دیر یا زود گرفتار انتقام الهی خواهد شد.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
چند نکته درباره مذاکره -۱
آیا میان نگاه راهبردی رهبر انقلاب به برآیند مذاکره با آمریکا، و اجازه مذاکره غیر مستقیم در عمان (به درخواست و مشورت دولت) تناقضی وجود دارد؟ قطعا نه.
پس از اظهارات دیشب ترامپ، آقای عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان عنوان کرد: "ايران و آمريكا، روز شنبه در عمان برای گفتوگوهای غیرمستقیم در سطح بالا دیدار خواهند کرد. این به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نيز هست. توپ در زمین آمریکاست".
آقای عراقچی همچنین گفت: ما مذاکرات غیرمستقیم را انتخاب کردهایم. دلیل این انتخاب این است که مذاکراتی که آنها به وسیله فشار و تهدید نکات خود را تحمیل کنند، در واقع دیکته کردن است و ما به این شیوه اعتقادی نداریم. مذاکره غیرمستقیم میتواند تضمینکننده یک گفتگوی واقعی و مؤثر باشد.
رهبر انقلاب ماه گذشته (۱۲ اسفند) درباره مذاکره تاکید کردند:
«من میخواهم عرض بکنم اگر هدف از مذاکره رفع تحریم است، مذاکرهی با این دولت آمریکا رفع تحریم نخواهد کرد؛ یعنی تحریمها را برنمیدارد، [بلکه] گره تحریمها را کورتر خواهد کرد. مذاکرهی با این دولت، فشار را افزایش خواهد داد.
من چند روز قبل از این در صحبت مسئولین هم گفتم. مطالب جدیدی را مطرح میکنند، توقّعات جدیدی را مطرح میکنند، مطالبات زیادهخواهانهی جدیدی را مطرح میکنند؛ مشکل بیش از آنچه امروز هست خواهد بود. بنابراین مذاکره هیچ مشکلی را حل نمیکند، هیچ گرهی را باز نمیکند».
آیا این نگاه راهبردی و مستظهر به تجارب فراوان معاصر، در تعارض با مجوز مذاکره مستقیم است؟ خیر!
رویکرد رهبری در جامعه اسلامی، رویکرد هدایت است، نه خودکامگی. پیامبر اسلام (ص) در موضوع جنگ اُحد، معتقد به ماندن در مدینه و مقابله با سپاه مشرکان از آنجا بودند؛ اما در عین حال مشورت کردند و وقتی تلقی برخی اصحاب این شد که بیرون شهر با سپاه دشمن مواجه شوند، پیامبر (ص) با وجود مخالفت، پذیرفتند.
در موضوع مذاکره نیز باید میان راهبرد و تاکتیک ها، و همچنین خاستگاه و خروجی تفاوت قائل شد. از مذاکره صلح حدیبیه تا مذاکره حکمیت و مذاکرات امام حسن (ع)، عنوان همه شان مذاکره و با جواز ولی خداست. اما با نتایج کاملا متفاوت.
میدان دادن به اصحاب در مشورت و اقدام و عمل، مایه رشد جامعه است. اما نوع برخورد خواص و مسئولان و صاحبان نفوذ با اراده و جمع بندی رهبری جامعه نیز نقش اساسی در پیشرفت و موفقیت یا عقبگرد و ناکامی دارد.
در دو آیه متفاوت قرآن حکیم دقت کنیم:
به رنج و زحمت افتادن در صورت نافرمانی، سنت قطعی الهی است. چنان که در سوره حجرات، پس از آنکه مومنان را از بالا بردن صدای خود در مقابل صدای پیامبر (ص) برحذر داشت، فرمود:
«وَ اعْلَمُوا أَنَّ فيکُمْ رَسُولَ اللهِ لَوْ يُطيعُکُمْ في کَثيرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ... بدانید که میان شما پیامبر خداست، اگر در بسیاری از امور از شما پیروی و اطاعت کند، همانا به رنج و هلاک میافتید».
آیه دوم، مربوط به سوره فتح است؛ هنگامی که مومنان، رهسپار مراسم حج بودند و از سوی مشرکان محاصره و حتی تهدید شدند و حال آن که ماه های حرام بود و بدون ساز و برگ نظامی، عزیمت کرده بودند.
هنگامی که مومنان، بیعت رضوان را با پیامبر خدا (ص) به جا آوردند (که تا پای جان بایستند و اطاعت کنند)، بشارت بزرگ الهی نازل شد و خبر از فتح بزرگ در آینده داد، با وجود اینکه شرایط تهدید حاکم بود:
"لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ وَأَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا. وَمَغَانِمَ كَثِيرَةً يَأْخُذُونَهَا ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا.
همانا خداوند از مؤمنان راضى شد، آنگاه كه (در حديبيّه) زير آن درخت با تو بيعت كردند، پس خداوند آنچه را در دلهايشان (از ايمان و صداقت) بود، دانست، بنابراين آرامش را بر آنان نازل كرد و پيروزى نزديكى را پاداش آنان قرار داد و غنیمت های فراوانی است که آن را به دست می آورند؛ و خدا همواره توانای شکست ناپذیر و حکیم است".
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
چند نکته درباره مذاکره -۲
مذاکره با آمریکا به ویژه ترامپ، امر سهل و ممتنعی است. سهل است، به سادگی چیدن یک میزُ چنان که در کاخ سفید برای زلنسکی انجام دادند، یا عربستان با قبول واگذاری امتیاز ۶۵۰ میلیارد دلاری، توانست میزبان مذاکره (بی سرانجام) آمریکا و روسیه باشد.
اما ممتنع هم هست، چنان که سفر زلنسکی به واشنگتن برای امضای توافق واگذاری نیمی از معادن اوکراین نشان داد. ترامپ و معاونش به همین راضی نشدند و به توهین و تحقیر پرداختند و در حالی که سالن کناری، آماده امضای توافق بود، همه چیز به هم خورد.
ترامپ فقط با اوکراین این کونه مذاکره و معامله نکرد، بلکه با اروپا نیز همین رفتار را دارد؛ چنان که گفت: "ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا میخواهند #مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، مذاکرهای در کار نخواهد بود"!
حال و هوا، ظرفیت، برنامه و کارنامه دولت آقای پزشکیان (و حامی نمایانی که نقش بدهکار کننده را در مقابل آمریکا ایفا می کنند)، نیازی به شرح و توضیح ندارد. و نیز میزان پالس های منفعلانه ای که ظرف شش- هفت ماه گذشته به غلط ارسال می شد و طرف یاغی آمریکایی را جری تر می کرد.
نقش منحصر به فردی که رهبر حکیم انقلاب در این میان، ظرف سه ماه گذشته ایفا کرده است، ایجاد توازن و تولید قدرت بوده است. تا جایی که امروز، همان ترامپ تحقیر کننده اوکراین و اروپا در موضوع مذاکره، از اینکه می تواند ولو به شکل مذاکره غیر مستقیم و با میزبانی دولت عمان با ایران مذاکره کند، ابراز ذوق زدگی می کند و می گوید اگر توافق حاصل شود، فوق العاده خواهد بود!
ترامپ البته همچنان به اقتضای طبیعتش، با زبان تهدید سخن می گوید اما پاسخ تهدیدش را در پاسخ نامه اش دریافت کرده و بهتر از هر کس می داند در موقعیتی نیست که بخواهد وارد درگیری بی سرانجام در خلیج فارس و تگه هرمز و غرب آسیا شود.
نگاه رهبری به عایدی مذاکره روشن است. قطعا هیچ دولت آمریکا حاضر نمی شود سلاح و ابزار تحریم را کنار بگذارد. و این نه تنها تصریح رهبری بلکه موضوع اثبات شده ظرف دهه اخیر (بلکه از زمان توافقات الجزایر و توافق هاشمی با دولت بوش پدر و...) است.
از نظر تاکتیکی، مذاکرات غیر مستقیم اگر از سوی وزارت خارجه درست مدیریت شود، می تواند به عنوان سرعت گیر در مقابل دشمن عمل کند. اما از نظر راهبردی، قطعا به لغو تضمین شده تحریم ها نخواهد انجامید.
ترامپ در این میان به عنوان فردی متوهم و روانپریش، نه به توافقات دو طرفه و نه به تعهدات بین المللی هیچ پایبندی ندارد و بنابراین مذاکره و توافق با او (به معنای توافق معتبر و پایدار و برابر) سالبه به انتفای موضوع است؛ استثنای این قاعده، ایستادگی همه جانبه در میدان و واداشتن او به عقب نشینی است.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
رویکرد حکیمانه ایران
و انگاره سازی خائنانه علیه آن
🔹محافلی که: نسبت به مذاکره با دولت ترامپ ابراز شیدایی می کنند، درباره دستاوردهای موهوم ایجاد انتظار می کنند، و طرف مقابل را طرفدار تنش زدایی و توافق محترمانه جا می زنند؛ نقش خسارتباری در تضعیف قدرت مذاکراتی ایران ایفا می کنند.
🔻یکی، توییت زده (در رسانه های زنجیره ای بارها باز نشر شده) مبنی بر اینکه: "دولت ایران نزدیک به هزار میلیارد دلار پروژه تعریف کرده و سرمایهگذاری آمریکاییها در این پروژه بلامانع اعلام شده است"(!)
🔻دومی نوشته: "دلاری که با یک پالس مثبت مذاکره از ۱۰۶ به ۹۸ هزار رسید، اگر به توافق منجر شود، تا کجا عقب خواهد نشست؟ چرا تمایلی به ثبات اقتصاد، پایان تحریم و تخاصم ندارند؟"
🔻سومی ادعا کرده: "هدف اصلی دولت دونالد ترامپ از مذاکره، رفع خصومت نیم قرنه بین تهران و واشنگتن و همکاری متقابل بین دو کشور است. روشن است که دستیابی به این هدف به شرطی ممکن است که مقامهای جمهوری اسلامی نیز خواهان آن باشند. اما در صورت اصرار جمهوری اسلامی بر مخالفت با عادیسازی و بهبود روابط دو طرف، سطح دومِ هدف آمریکا از مذاکره، خنثیسازی تمام ابزارهای تکنولوژیک و تسلیحاتی است".
🔹انگاره سازی و توقع آفرینی غیر واقعی در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "گفتوگوهای شنبه با ایران، مذاکره نیست؛ نشست و تماس است برای مشخص کردن این که چه چیزی در گفتوگوها ممکن است".
🔹نمایش ذوقزدگی و تحمیق مخاطبان، تکرار بازی رسانهای زردی است که ۸ سال قبل ادعا کرد به واسطه توافق با آمریکا همه تحریم ها به شکل غیر قابل بازگشت لغو می شود، قیمت دلار به ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ تومان سقوط می کند، ۱۵۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده برمیگردد، و ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به کشور میآید!
🔻اما در میدان واقعیت، شمار تحریم ها بیش از دو برابر شد (که پایه گذار آن، دولت دغلباز اوباما با تحریم های ویزا و آیسا و سیسادا بود)، نرخ ارز تا ۹ برابر در دولت برجام افزایش یافت، تقریبا هیچ خبری از سرمایه گذاری خارجی یا بازگشت کذایی پول های بلوکه نشد، رشد اقتصادی سقوط کرد و رکورد تورم شکست.
🔹البته در آغاز مذاکرات برجام هنوز دست آمریکا رو نشده بود و سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن، واقعیت عهدنشناسی و بی صفتی رژیم آمریکا را به نمایش گذاشتند.
🔻به اعتبار همین سرگذشت عبرت آموز و خسارتبار برجام است که جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده اعتمادی به طرف مقابل ندارد و مذاکرات مستقیم را به نشان دادن حسن نیت، اقدامات ملموس آمریکا و لغو برخی تحریمها مشروط کرده است.
🔹این موضع درست (مبتنی بر مطالبه حقوق پایمال شده در توافق برجام) قطعا قدرت مذاکره از موضع برتر را برای کشورمان فراهم می کند.
🔻اما دقیقا در همین زمان، جریان سیاسی- رسانه ای بدسابقه تلاش می کند ضمن حق زدایی از طرف ایرانی، تصویری معتدل و ذیحق از ترامپ بسازد؛ در روزگاری که متحدان غربی آمریکا می گویند ترامپ، دنبال دیکته است، نه مذاکره و توافق.
🔹چرا باید کسانی از ترامپ، تصویر فردی طرفدار مذاکره و تعامل بسازند و حال آن که با وجود راضی شدن زلنسکی به واگذاری نیمی از معادن اوکراین، ترامپ و معاونش، او را مورد توهین و تحقیر قرار دادند؟!
🔻ترامپ همان کسی است که اخیرا گفت: "ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا میخواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، مذاکرهای در کار نخواهد بود"!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
دروغ ۲۰۰ میلیارد دلاری
چرا ۱۰۰۰ میلیارد دلار شد!؟
🔻جریان تحریف و دروغ، برای فریب مردم، دُز دروغ گویی و خالی بندی را بالا برده اند.
🔹آنها در زمان اوباما که دستکش مخملین روی دست چدنی داشت، ضمن رویا فروشی، ادعا می کردند توافق با آمریکا موجب سرازیر شدن ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه به ایران می شود و حال آن که جذب سرمایه خارجی در دولت برجام، (مجموعا سه- چهار میلیارد دلار)، به یکی از پایین ترین رکوردها تبدیل شد.
🔻حالا همان بزک کنندگان، بی آنکه اشاره ای به سرنوشت برجام و وعده های پیرامونی برای جذاب سازی اعتماد به آمریکا کنند ، چنین وانمود می کنند که توافق با ترامپ، ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در ایران را موجب می شود!
🔹این فریبکاری در حالی است که ادبیات دولت آمریکا، ادبیات تهدید و تحریم است. دولت ترامپ همچنین در صدد است با تعرفه گذاری، کشورهای دیگر را به آوردن سرمایه های خود به آمریکا وادار کند.
🔻از ادعاهایی مثل "فروپاشی تحریم"، "فرود تاریخی بوئینگ در ایران " "مذاکره با ۲۷ شرکت خارجی برای جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی"، "۲۲ میلیارد دلار پول خارجی جدید در ایران"، "آزادی ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ایران"، "۲۵۰۰ میلیارد دلار ضرر به خاطر ۲۲ روز تاخیر در اجرای برجام" و...، چند سال بیشتر نمی گذرد.
🔹اما خط تحریف که در خدمت خط تحریم و پروژه های ضد ایرانی غرب قرار دارد، ادعا می کند پروژه ۱۰۰۰ میلیون دلاری برای جذب سرمایه گذاری و تسهیل دیپلماسی با آمریکا تعریف شده است!
🔻آنها یا نمی دانند ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه چقدر است؛ یا دولت ترامپ را نمی شناسند که حتی به متحدان اروپایی و کانادا مختصر امتیازی نمی دهد؛ و یا به معتادانی می مانند که با کم اثر شدن قرص روانگردان، مجبورند دُز مصرف را بالا ببرند!
🔹و گرنه امکان ندارد کسی عضو شورای اطلاع رسانی دولت باشد و چنین دروغ گزافی را به خورد مخاطب بدهد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
🔹خالی فروشیِ بدون مرز
💢 ناتوان از معرفی وزیر امّا مدعی ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5770
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 🔹خالی فروشیِ بدون مرز 💢 ناتوان از معرفی وزیر امّا مدعی ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه! https://eitaa.co
خالی فروشیِ بدون مرز
ناتوان از معرفی وزیر امّا
مدعی ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه!
🔹وقتی دروغ کنتور نیاندازد و هزینه نداشته باشد، رندان روزگار مسابقه خالی بندی راه می اندازند:
🔸فیاض زاهد (همکار روزنامه اعتماد/ عضو شورای اطلاع رسانی دولت): برای تقویت دیپلماسی سیاسی از طریق دیپلماسی اقتصادی، پیشنهاد جامعی (۱۰۰۰ میلیارد دلار) پیشنهاد شد. پزشکیان موضوع را با رهبری مطرح و مجوز گرفت. به آمریکا ارائه و توپ به چرخش درآمد.
🔸الیاس حضرتی (مدیر روزنامه اعتماد. رئیس شورای اطلاع رسانی دولت): ما ۲۰۰۰ میلیارد دلار پروژه در کشور تعریف کردیم و میخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم تا امکان ورود سرمایه گذاران را تسهیل کنیم.
🔸حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران: ایران، ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه برای مذاکره با آمریکا دارد؛ به عراقچی هم گفتم که برود درباره این عدد بزرگ با آمریکاییها مذاکره کند.
🔹ادعای مجوز گرفتن از رهبری، از اساس دروغ بود و روزنامه اعتماد به خاطر انتشار این ادعای کذب، مجبور به عذرخواهی شد. اساسا چنان پروژه ای در عالم واقع وجود ندارد تا بخواهد مجوزی درخواست/ داده شود یا نشود!
🔻اما موضوع مهم تر این است که برخی مدیران، چیزی را که در داخل کریدور های مدیریتی دولت گم کرده اند، در مذاکره با دشمن عهدنشناس و بی ثباتی به نام ترامپ جست و جو می کنند و به همین علت، رویا فروشی پیشه کرده اند
🔹جای دوری نرویم. ۴۴ روز است که وزیر اقتصاد به خاطر حمایت از رویکرد شوک اقتصادی و به هم ریختن بازار ، برکنار شده است. اما دولت، اراده ای نداشته که وزیر جایگزین را معرفی کند.
🔻جماعت ناتوان از معرفی وزیری کاربلد، چگونه و کجا می توانند پروژه سرمایه گذاری ۲۰۰۰ میلیارد دلار تعریف کنند و حال آن که کل سرمایه خارجی جذب شده در دولت برجام، زیر ۵ میلیارد دلار بود؟!
🔹متاسفانه رویا فروشی و عوام فریبی از سوی برخی مدیران، به اهتمام و تدبیر برای حل مشکلات چیرگی دارد. این طیف، همان ها هستند که بر "شورای راهبری کابینه" چنبره زدند و بر اساس طایفه گرایی و مطامع محفلی، مُهره چینی کردند.
🔻نباید از امثال رفیق فابریک شهرام جزایری که در ماجرای برجام، "خالی فروشی" کردند و تورم ۴۵ درصد، رشد اقتصادی نزدیک به صفر و تحریم های دو برابر شده را سر سفره مردم گذاشتند، انتظاری جز بالا بردن دُز دغلبازی داشت. زیست طفیلی آنها به همین فریبکاری و پشت هم اندازی گره خورده است.
@IMANI_mohammad