🔹ارزیابی راهبردی یک راهزنی هوایی
♦️یاداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
ارزیابی راهبردی یک راهزنی هوایی
۱- مزاحمت دو جنگنده آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران چه ارزشی دارد و واکنش ایران چگونه است؟ اتفاقاتی از این دست را نه به شکل موردی و نقطهای، بلکه باید در ظرف ارزیابی راهبردی قضاوت کرد. چنان نیست که آمریکا بتواند ضربهای بزند و بگریزد.
۲-اقدام تروریستی در آسمان امن یک کشور دیگر و مزاحمت برای هواپیمای مسافربری، سند انکارناپذیر درماندگی است، نه اقتدار. تحرکات ایذایی اینچنینی، هیچ عایدی برای مرتکبان ندارد؛ جز اینکه مشتشان را باز میکند و نشان میدهد فاقد گزینه معتبر هستند.
۳- رژیمی که زمانی جزو تهدیدهای رعبآورش، عبارت «همه گزینهها روی میز است» بود و با کنایه، حریف را از میدان به در میکرد، حالا کارش به جایی رسیده که برای هواپیمای مسافربری ایجاد مزاحمت میکند! چنین رفتاری، فاقد کمترین ارزش نظامی یا راهبردی است.
۴- آمریکا و رژیم صهیونیستی دو دهه است که نه تنها هیچ بهرهای از اقدامات نظامی نبردهاند، بلکه دچار خسارتهای مضاعف در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن شدهاند. ضمنا ابهت نظامی که از آنها هیولا میساخت و دیگران را وادار به انفعال میکرد، به شکل غیرقابل جبران فرو ریخته است.
۵- شبیه این مصیبت، بهخاطر اشغال افغانستان، بر سر شوروی آمد و از عوامل موثر در فروپاشی آن بود. قدرت نظامی و بمب اتمی، نه تنها شوروی را از شکست و تحقیر در افغانستان نجات نداد، بلکه مانع از فروپاشی هم نشد. نظیر این باتلاق در ابعادی متفاوت برای آمریکا و اسرائیل در منطقه ساخته شده.
۶- آیا بعد از ترور سردار سلیمانی، تعداد حملات به نیروها و مراکز آمریکایی و تلفات و خسارات ناشی از آن کمتر شد یا بیشتر؟ قطعا بیشتر شده. ثانیا اگر آمریکاییها نظرسنجی بکنند، پس از ضربهای که در عینالاسد متحمل شدند، در انظار جهانی پُر ابهتتر شدند یا ابهتشان فرو ریخت؟
۷- آمریکاییها بهتر از هرکس میدانند که نباید گول شبکه رسانهای دستساز خود را بخورند؛ شبکه مزدوران که با رندی و پشت نقاب «افکار عمومی ایران» (!؟) نسخه انفعال و کوتاه آمدن در برابر شرارتهای دشمن را میپیچد و نام آن را هم صبر استراتژیک میگذارد.
۸- جمهوری اسلامی، صبر استراتژیک دارد؛ اما فعالانه و توام با اقدام و ضربت موثر متقابل، و نه بیعملی. صبر برای ما یعنی مقاومت شجاعانه و حکیمانه به دور از انفعال یا واکنش موضعی صِرف. ملت ایران همان است که پای پیکر پاک شهید سلیمانی، آن حماسه خیرهکننده در دنیا را آفرید.
۹- کسانی گفتهاند باید تا انتخابات آبانآمریکا صبر کرد و «گزک» دست ترامپ و اسرائیل نداد. این گزاره، ابطال شده است. ما صبر نمیکنیم و اگر کسی دست از پا خطا کند، بلاشک مجازات میشود و تاوانی سختتر از گذشته خواهد داد. این واقعیت، در سرنگونی گلوبال هاوک و ضربت عینالاسد، ثابت شده است.
۱۰- انتخابات آمریکا، نه خط قرمز ما برای ضربت متقابل است و نه برای ما موضوعیت دارد. به شهادت آمد و رفت دموکراتها و جمهوریخواهان در چند دهه اخیر، سگ زرد برادر شغال است؛ و دموکراتها در خباثت، کم از ترامپ و جمهوریخواهان نداشتهاند
۱۱- نقض پیاپی برجام، ترساندن کشورها از تجارت با ایران و مصادره اموال، تحریمهای ویزایی، ریلگذاری تحریمهای کاتسا و آیسا، عدم صدور ویزا برای نماینده ایران درسازمان ملل، ترور و خرابکاریهای سایبری، و تحمیل جنگ نیابتی داعش در اوج مذاکرات، بخشی از فهرست طولانی خباثت دولت اوباما ست.
۱۲- ایران در همین دولت ترامپ، هواپیمای جاسوسی فوق مدرن «گلوبال هاوک» را بهخاطر تجاوز به حریم هوایی ساقط کرد، در حالی که همزمان میتوانست هواپیمای نظامی سرنشیندار را ساقط کند. یادمان نرفته که ترامپ بهخاطر همین مراعات، مجبور به تشکر از ایران شد. این زبان قدرت است.
۱۳- در همین دوره بود که پایگاه نظامی ظاهرا امن عینالاسد را با موشکهای قدرتمند نقطهزن منهدم کردیم و هیچ کاری از رادارها و سامانههای پدافندی آنها بر نیامد.خط قرمز امکان ضربه به آمریکا، مدتهاست شکسته. هنگامی که بزدلانه «فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه» را ترور کردند.
۱۴- مجازات کامل تروریستهای آمریکایی، اخراج آنها از منطقه است و از انجام این راهبرد کوتاهی نخواهد شد؛ در عین حال، هر تعرض موردی و موضعی را به شکل متقارن و نامتقارن عقوبت میکنیم. رفتارهای ایذایی مثل مزاحمت هوایی اخیر، صرفا بر اراده و سرعت حرکت راهبردی محور مقاومت میافزاید.
۱۵- گفته میشود صهیونیستها پشتپرده برخی اقدامات تحریکآمیز و پُرخطر هستند. اسرائیل، سگ زنجیری آمریکاست. قطعا در صورت درگیری میان آمریکا و ایران، این سگ زنجیری ضربات جدی خواهد خورد و جزو اولین مراکزی که ظرف زمانی کوتاه آماج حملات کوبنده قرار میگیرد، حیفا و تلآویو است.
@IMANI_mohammad
.
ظریف چرا باید مصدق می شد؟!
♦️روزنامه شرق، از قول رئیس گروهک نهضت آزادی تیتر زده؛ "به ظریف گفتیم در راه مصدق قدم بردار".
🔹تبدیل ظریف به مصدق، سناریویی بود که پس از شروع مذاکرات هسته ای، از سوی نشریات زنجیره ای غربگرا دنبال شد و این در حالی بود که مشی مصدق، سزاوار عبرت گرفتن بود و نه تجربه مجدد.
♦️در ادامه همین رویکرد اشتباه بود که معاون وزیر خارجه گفت "امضای جان کری تضمین است" و تیتر شرق در بحبوحه هشدار های صاحب نظران شد.
🔹رویکرد مصدق، اعتماد به آمریکا بود. او در واشنگتن با "دین آچسن" وزیر خارجه و "هری ترومن" رئیس جمهور ملاقات و مذاکره کرد. اما آمریکایی ها در پشت پرده، در تدارک عملیات آژاکس (کودتای 28 مرداد 32) با همراهی انگلیس بودند.
♦️فعالان و دلسوزان نهضت ملی کردن نفت، بارها درباره اعتماد به دشمن هشدار دادند، مصدق بی اعتنایی کرد. تا کار به کودتا و بازگشت دیکتاتوری پهلوی برای 25 سال دیگر انجامید
🔹متاسفانه در ماجرای برجام و خسارت آهای آن، وقتی که کار از کار گذاشت و آمریکایی ها نقشه خود را پیش بردند، آقای ظریف در سخنانی تلخ گفت "اعتراف می کنم اعتمادم به جان کری اشتباه بود".
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
دود دعوای دولت و شهرداری
به چشم مردم میرود
🔸کلانشهر تهران به عنوان شهری پرجمعیت، همواره مسائل و چالشهای خود را دارد و با فراگیری ویروس جهانگیر کرونا، با چالش تازهای روبروست. به نحوی که طی روزهای اخیر در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
🔸جابهجایی سه شهردار ظرف سه سال موجب شد امور پایتخت چنان که باید و شاید، رتق و فتق نشود و از جمله روند توسعه ناوگان اتوبوسی و ریلی (مترو) متوقف گردد.
🔸حتی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تصریح کرد «قالیباف در بحث BRT جسارت داشت و اتوبوسها را وارد کرد. جسارت در مدیریت بسیار مهم است. حناچی بیش از اندازه میترسد.» به گفته او با وجود اینکه 6 تا 7 سال از دولت گذشته، در این مدت یک اتوبوس هم تزریق نشده است.
🔸چند هفته قبل هم روزنامه شرق از محسن هاشمی پرسید «تصور بر این بود که با تغییرات در دولت و شهرداری و همسویی دو طرف، اختلافات برطرف و مشکلات حمل و نقلی تهران حل میشود؛ اما این اتفاق رخ نداد و شاهد کمترین اقدامات و تغییرات در دو طرف بودیم! چرا این همسویی نتیجهای برای مردم تهران نداشت؟»
🔸رئیس شورای شهر در پاسخ گفته بود «شاید بخشی از مشکل در نداشتن جسارت و پیگیری و اولویتبندی در مدیریت شهری بود... دستگاههای حفار مدرنی که برای کندن تونلهای مترو و ساخت سازه تونل وارد شده بود، سه سال است که بیکار افتاده و حتی یک کیلومتر مترو در تهران ساخته نشده است.»
🔸در این میان، مشکل بودجه، موجب شد شهرداری و شورای شهر تهران با وجود خطر شیوع کرونا، بر اجرای دوباره طرح ترافیک اصرار ورزند و طبعاً مترو و اتوبوسها با ازدحام مواجه شوند که احتمالاً عامل مهمی در افزایش ابتلا به کروناست.
🔸در چنین شرایطی، طبیعیترین انتظار چیست؟ همدلی دولت و مدیران شهری پایتخت برای مهار کرونا و خسارتهای آن. چرا که در غیر این صورت ممکن است با تلفات انسانی بیشتر و حتی تعطیلی دوباره مشاغل مواجه شویم.
🔸اما در عمل چه اتفاقی افتاده؟ آنگونه که اعضای شورای شهر (مؤتلفان دولت) میگویند شهردار همسو، به خاطر مخالفت شهرداری و شورا با تخلفات نهاد ریاست جمهوری در حوزه ساخت و ساز در منطقه جماران، از حضور در جلسات دولت منع شده است! ماجرا به تخریب طبقات اضافی بنای مذکور برمیگردد. گویا این اقدام شهرداری، به مذاق رئیسجمهور خوش نیامده و به عدم دعوت حناچی به جلسات دولت ختم شده است.
🔸برخی منابع رسانهای هم در این میان گفتهاند در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری، وزرای مسکن و کشور پیگیر طرح مسئله ساخت و ساز در زمین 3300 متر مربعی همجوار با ملک نهاد ریاست جمهوری شده و حتی موافقت برای اعطای مجوز ساخت و ساز پنجطبقه در این زمین گرفته شده است.
🔸خلیلآبادی، عضو شورای شهر میگوید: طی چند جلسه اخیر هیئت دولت، آقای حناچی دعوت نمیشود. احتمال میدهیم علت دعوت نکردن، تخریب بخشی از ساختمان جماران (ملک منتسب به نهاد ریاست جمهوری) باشد. رابطه دولت و شهرداری مثل قبل نیست. این ساختمان در ملکی احداث شده که محدودیت ارتفاع دارد و در هنگام ساخت و ساز، این محدودیت را رعایت نکرده بودند و همکاران ما طبق قانون، آن را تخریب میکنند. درهای پاستور در طول یک ماه گذشته به روی شهردار بسته بوده است.»
🔸همچنین حقشناس دیگر عضو شورای شهر میگوید: «عدم حضور شهردار در جلسات هیئت دولت، یک مسئله را قطعی میکند که پس از آن تخلف نهاد ریاستجمهوری، تخریب بخشی از سازه چندان به مذاق صاحبان قدرت در دولت خوش نیامده است.»
🔸صرفنظر از ابعاد تخلف در ساخت و ساز مذکور، سؤال مهم این است که آیا مصالح ملی باید تحتالشعاع دعواهای سیاسی و حزبی از این دست قرار بگیرد و دود ماجرا به چشم مردم برود؟
کیهان
@IMANI_mohammad
کیفور از کِرم سر قلّاب!
۱- کِرم سر قلّاب، واقعی است؛ اما هرگز برای ماهی غذا نمی شود. غذاست؛ اما هرگز از دهان ماهی نمی گذرد. برجام که باعث مجادله بسیار تا به امروز شده، از همین جنس است؛ وقتی گفته شد تله گذاری دشمن برای زدن ضربات و خسارت های بزرگ است، خیلی ها تعجب و انکار کردند.
۲- وعده های غرب در مذاکرات، فریبنده بود. و از آنها موثر تر، وعده هایی بود که متولیان مذاکره در داخل می دادند. برداشتن تحریم های مالی و بانکی و نفتی، امکان استفاده از سوئیفت، گسیل برخی هیئت های تجاری به تهران، امضای قرارداد (بی ضمانت) با توتال و پژو و رنو و بوئینگ و ایرباس؛
۳- وعده ها چنان پر زرق و برق بود که اسید معده خیلی ها ترشح کرد . آدرنالین خون خیلی ها بالا رفت. هیجان به خیابان سر ریز شد. دلار را کنار اسکناس پانصد تومانی نشان می دادند. در غوغای هیجان بود که کسانی، برجام ۲ و۳ را زمزمه کردند؛ واگذاری امتیاز بیشتر برای گرفتن طعمه های بزرگ تر!
۴- اما طُعمه سر قلاب، هرگز از حد فریب فراتر نمی رود. هیئت های آمریکایی با پیام مجازات طرف های تجاری ایران، به کشورها گسیل شدند. پشت بند آن، تحریم ویزایی صاحبان شرکت ها در صورت همکاری و سفر با ایران صادر شد؛ و سپس ریل گذاری تحریم های گسترده تر موسوم به کاتسا و آیسا. دولت آمریکا هر چهار ماه یک بار باید گزارش پایبندی ایران به تعهدات را تایید می کرد؛ و این یعنی رسمیت بخشیدن به سلب امکان تجارت پایدار دیگران با ایران!
۵- در دوره اوباما و دموکرات ها بود که ظریف گفت بعد از ۲۰ ماه از انعقاد برجام، هنوز نمی توانیم حتی یک حساب بانکی در لندن افتتاح کنیم. در همین دوره به هواپیمای ظریف در مونیخ بنزین ندادند. و حقوق کارکنان برخی سفارت ها، چمدانی به خارج منتقل شد یا سفارت کره جنوبی مجبور شد حقوق کارکنانش را با چمدان به ایران بیاورد!
۶- فروش نفت ایران (پس از یک افزایش فریبنده اولیه) در همین دوره اوباما کاهشی شد و آمریکایی ها هر شش ماه یک بار از برخی کشورها خواستند واردات نفت ایران را کاهش داده یا متوقف کنند.
۷- هدف، شرطی سازی اقتصاد و کانالیزه کردن صادرات و واردات ایران با محوریت نفت بود. و عجیب این که برخی مدیرانِ، کیفور از افزایش موقتی فروش نفت، دروازه واردات را گشوده و در توزیع غیر هدفمند (رانتی) منابع ارزی، دست و دلبازی کردند؛ تا مردم زرق و برق برجام را سیر ببینند!
۸- آمریکا و اروپا در ادامه، دولت روحانی را وادار کردند در خفا و بدون اطلاع مجلس و سایر نهاد های رسمی ناظر،۴۲ تعهد هزینه ساز به FATF بدهد و از جمله برخی مسیر های دور زدن تحریم ها را ارائه یا محدود کند.
۹- تنوع مسیر های تجارت خارجی، تدریجا محدود تر، و فشار ها بیشتر می شد. برخی مدیران گویا در دنیا جز آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان، هیچ قطب تجاری و اقتصادی و سیاسی دیگری نمی شناختند. هر چه بد عهدی و فشار غرب افزوده شد، این طرف، تبلیغ مذاکره جدید (#برجام_پلاس) بیشتر شد!
۱۰- اما اروپا و آمریکا با زیر پا گذاشتن برجام، ثابت کردند هرگز قابل اعتماد نیستند. ترامپ خیلی خباثت به خرج داد اما در عین حال، چهره بی روتوش غرب را نمایان کرد. او عداوتی را که معماران راهبرد غرب، پشت نقاب پنهان می کردند، برملا کرد
۱۱- سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه درست گفت که "ترامپ، نشانه بحران غرب است و نه علت آن". ترامپ به خاطر پنبه کردن رشته های غرب، دریچه تحریف بسیاری از واقعیت ها را بست و به همین دلیل، مقدمه پیروزی ماست ان شاء الله.
@IMANI_mohammad
دروغگو کم حافظه است آقای تاج زاده
مصطفی تاج زاده توییت زده "#خسارتهای بزرگ #خروج امریکا از #برجام در دو سال گذشته: چندبار تا مرز جنگ پیش رفتیم. صادرات نفت یکدهم شده و دولتها بدهی خود را به ایران نمیدهند. بهای دلار و طلا ۶برابر شده و گرانی و تورم رشد بیسابقه یافته است. سردار سلیمانی ترور شد و شاهد دو اعتراض مردمی در ۹۶و۹۸ بودیم".
۱- جنگ نیابتی تروریستها (داعش) که اوباما ساخت و تا پشت مرزهای ما پیش آمد، جنگ نبود؟ ترور دانشمندان هسته ای و خرابکاری های تروریستی سایبری در دوره اوباما چطور؟ آیا تاج زاده از جنگ اقتصادی گسترده که اوباما بانیش بود و ترامپ ادامه داد، بی خبر است؟ حتما خبر دارد؛ چون گرای تحریم ها را دست اندرکاران فتنه ناکام 88 به دشمن دادند.
۲- گستاخی های بعدی ترامپ، حاصل جرئتی بود که افراطیون مدعی اصلاحات با تزریق ترس به جامعه و ترور شخصیت مدافعان امنیت ملی، به دشمن دادند.
۳- صادرات نفت قبل از برجام 1/5 میلیون بشکه بود و با برجام به زیر 300 هزار بشکه رسید. فشار بر خریداران نفت ایران برای توقف یا کاهش خرید نفت ایران از همان دوره اوباما و اجرای برجام آغاز شد.
۴- اما درباره سردار سلیمانی؛ شما همان کسی نیستید که مدافعان حرم و منطق آنها را دائما می کوبیدید؟! شما قبل از جنایت مستقیم ترامپ و پمپئو، جزو ماموران ترور مکتب سلیمانی بودید. اما خداوند با روزی شهادت و آن تشییع دشمن شکن سردار سلیمانی، شما خوار کرد و نقاب نفاق را از چهره تان کنار زد.
۵- آشوب 96، پنج ماه قبل از خروج ترامپ از برجام بود، نه بعد از آن. شش ماه بیشتر، از وعده های انتخاباتی شما نگذشته بود که مشکلات اقتصادی عود کرد. اگر از ابعاد امنیتی ماجرا و نقش آمریکا در آن بگذریم، نارضایتی مردم، دقیقا حاصل سوء تدبیر های دولت ائتلافی "برجام و دیگر هیچ" بود و نه خروج آمریکا از برجام!
۶- فتنه سال 98 هم، محصول چهار سال حذف لجبازانه سهمیه بندی، و سپس، سه برابر کردن ناگهانی نرخ بنزین در دولت تدبیر بود. این نان سمِّی را شماها سر سفره مردم گذاشتید؛ اما شهامت پذیرش مسئولیتش را ندارید. که این هم، ویژگی منافقین است.
@IMANI_mohammad
.
از کدام حشره کش استفاده می کنند؟
♦️حشره کش های برقی با ذخیره انرژی الکتریکی و جذب حشرات از طریق لامپ های فلورسنت، حشرات موذی را به سوی خود می کشانند.
🔹 سرویس های امنیتی ایران، از کدام حشره کش های قوی و مدرن برای تور کردن عناصر اپوزیسیون معاند استفاده می کنند که این قدر در شکار عناصر موذی موفق عمل کرده اند؟
♦️چه میزان از این عناصر تور شده پس از جذب، کارآموزی شده و برای انجام ماموریت های محولّه، به میان اپوزیسیون باز گردانده می شوند؛ بی آن که خبر شکار شان رسانه ای شود؟
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
در آرزوی تسلیم ایران
مُردند یا در تاریخ گم شدند
🔸 استعفا (برکناری) برایان هوک از سِمت "نماینده ویژه امور ایران" در وزارت خارجه آمریکا، یک بشارت بزرگ است. یعنی این که فشارهای های اقتصادی، سیاسی و امنیتی آمریکا علیه ملت ایران، ناکارآمد از آب در آمده و فواره، سرنگون شده است.
🔸هوک از سال ۲۰۱۷ مستقیماً با مایک پومپئو کار میکرد. او از دستیاران ارشد رکس تیلرسون اولین وزیر امور خارجه ترامپ بود که علیرغم کنار گذاشته شدن تیلرسون، به فعالیت در وزارت خارجه ادامه داد.
🔸برکناری هوک، از بن بست به وجود آمده برای دولت آمریکا حکایت می کند. او با خباثت هایی که به خرج داد، نماد عناد و عداوت دولت آمریکا با ملت ایران در پروژه فشار حداکثری بود.
🔸یک مقام سابق دولت آمریکا درباره برکناری هوک به روزنامه واشنگتن پست گفت "از هوک خواسته شده کنار برود تا ناکامی استراتژی ایران به گردن او بیافتد. ایران درحال شکستن محدودیت های غنی سازی، و ذخیره و توسعه سامانه های شلیک است. براساس همه داده ها، وضعیت اکنون بدتر از زمان حضور آمریکا در توافق است و آنها به شدت بد رفتاری خود افزوده اند... اگر تیم ترامپ و پمپئو فکر می کنند استراتژی شان موفق بوده، نمی دانم چرا باید هوک را اخراج کنند؟!".
✅ اخراج موجود خبیثی مانند هوک در ماه های پایانی دولت ترامپ، یادآور کلام حکیمانه رهبر انقلاب است که 27 تیرماه 94 در خطبه های نماز عید فطر فرمودند:
🔹"جمهوری اسلامی، در زمینهی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود هرگز تسلیم زیادهخواهی دشمن نخواهد شد... چه این متن (توافق برجام) تصویب بشود و چه نشود، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد...
🔹آنها می گویند ما ایران را تسلیم کردیم؛ تسلیم ایران را مگر به خواب ببینند. پنج رئیس جمهور دیگر [آمریکا] از اوّل انقلاب تا امروز، در این آرزو که جمهوری اسلامی را تسلیم کنند یا مُردند یا در تاریخ گم شدند، شما هم مثل آنها؛ شما هم این آرزو را هرگز به دست نخواهید آورد که ایران اسلامی را تسلیم کنید...
🔹جمهوری اسلامی به توفیق الهی و به حول و قوّهی الهی، مقتدر و قوی است، روزبهروز هم قویتر شده است... این آقا (اوباما) گفته است که می تواند ارتش ایران را نابود کند. قدیمىهاى ما اینجور حرفها را «لاف در غریبى» می گفتند".
♦️شش رئیس جمهور آمریکا در آرزوی تسلیم ایران، مُردند یا در تاریخ گم شدند و ان شاء الله ترامپ، هفتمین آنها خواهد بود.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
متهمان فساد و ناکارآمدی در لبنان
🔹لبنان سالها مستعمره فرانسه بود و پس از استقلال هم، دولت لبنان غالبا در اختیار غربگرایان بوده است. دولت لبنان پس از ترور مشکوک رفیق حریری، هرچه بیشتر تحت نفوذ فرانسه و غرب قرار گرفت و حاصل آن، فساد وناکار آمدی موجود است.
♦️ماکرون در سفر به بیروت، خواستار اصلاحات شد و حال آن که فرانسه، متهم ماجراست. سعد حریری که چندی پیش در جریان آشوب افکنی عوامل آمریکا و اروپا استعفا کرد، سالها نخست وزیر لبنان بود و بخش مهمی از فساد و ناکارآمدی فعلی، زیر سر ائتلاف تحت مدیریت اوست. نیویورک تایمز سال ۲۰۱۳ فاش کرد که حریری فقط برای رابطه با یک مدل آفریقایی، ۱۵.۳ میلیون دلار پرداخته است.
🔹ابعاد انفجار اخیر باید با تحقیقات امنیتی و قضایی آشکار شود. اما آن چه قطعی است این که دپوی 2750 کیلو نیترات آمونیوم در بیروت به مدت پنج سال در دولت حریری انجام شده و اگر به خاطر نفوذ و خیانت نباشد، دست کم سند بی کفایتی است. با این وجود ماکرون به عنوان حامی حریری، چرا طلبکاری می کند؟!
♦️متهم دیگر بی کفایتی های دولتی در لبنان، رژیم سعودی است. سال ۲۰۱۵ زمانی که حریری به ریاض فراخوانده شد، انتظار استقبالی گرم را داشت. اما بر خلاف تصورش، وقتی به ریاض رسید توسط پلیس به بازداشتگاه برده شد.
🔹سعد حریری برای ۱۱ ساعت در بازداشت سعودیها بود و گفته می شود در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در نهایت، حریری در یک ویدئوی ساختگی که از تلویزیون سعودی پخش شد، استعفا نامه دیکته شده را در ریاض قرائت کرد. توهین سعودی ها با اعتراض عمومی در لبنان مواجه شد.
♦️«بدری داهر» رئیس اداره گمرک لبنان می گوید "آژانسهای امنیتی لبنان بارها خطر انفجار مواد محترقه در بندر بیروت را به کابینه «سعد حریری» یادآور شده بودند اما آنها نسبت به این موضوع واکنشی نشان ندادند".
🔹با این اوصاف، شانتاژهای حریری و ماکرون و شبکه های غربی و سعودی، فرار به جلو به جای پاسخگویی است. تحرکات این طیف، سوء ظن نسبت به نقش آنها در انفجار بیروت را بیشتر می کند.
@IMANI_mohammad