#فراخوان
♨️ فراخوان جذب همکار دستیار پژوهش در پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام
⛔️ ویژه بانوان
📝 شرایط:
➖داشتن حداکثر 40 سال سن
➖دارا بودن مدرک دیپلم به بالا (دانشگاهی و حوزوی)
➖ بصورت دورکاری و از طریق سامانه آنلاین
🌐 پیوند ثبتنام:
http://rbo.ir/forms/register.aspx
▪️ پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔰 *گروه فرهنگ عمومی، هنر و صنایع خلّاق* مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ذیل دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ اقدام به جذب نیرو میکند.
🔹 *ویژگیها* :
➖ علاقهمند به حوزههای
🔻فرهنگ عمومی (سبک زندگی، ساختار فرهنگی، سیاستگذاری فرهنگی، کتاب و...)،
🔻هنر (موسیقی، هنرهای نمایشی، سینما و...) و
🔻صنایع خلاق (بازی های رایانهای، پویانمایی و...)
➖ توانایی نوشتن گزارش پژوهشی و کارشناسی بر اساس قالب گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس
➖ جوان و انقلابی
➖روحیهی تیمی
➖ خوشفکر
➖ فعّال
🔸 *شرایط پذیرش* :
◽️وضعیت و مقطع تحصیلی: دانشجو یا فارغالتحصیل مقطع دکتری.
◽️رشته تحصیلی: سیاستگذاری عمومی، سیاستگذاری فرهنگی، مطالعات فرهنگی، ارتباطات، فرهنگ و ارتباطات، جامعهشناسی، مردمشناسی و دیگر رشتههای مرتبط با حوزه فرهنگ.
◽️حقوق:
🔻در گام اول، مرکز پژوهشها بهمنظور ارزیابی، اقدام به سفارش گزارشهایی در حوزه فرهنگ عمومی، هنر و صنایع خلاق میکند که بابت هر گزارش به تناسب کیفیت و حجم آن، 8 تا 20 میلیون پرداختی دارد.
🔻گام دوم: در صورت تأیید کیفیت گزارشها و صلاحیتهای عمومی و تخصصی کارشناسی، با توجه به شرایط متقاضی اقدام به عقد قرارداد حجمی، ساعتی یا تماموقت خواهد شد.
◽️محل کار: تهران، خیابان پاسداران، ضلع جنوبی پارک نیاوران.
🔹متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال رزومه به نام کاربری @haa_siin پیام بدهند.
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
📢📢 تازهها و رویدادهای پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) را در این پیشخان، مطالعه فرمایید و دوستانمان را به اینجا دعوت کنید.
#روابطعمومی
💯پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی
باقرالعلوم علیهالسلام | 📲@rboresearch
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
حسین مهدیزاده
برساخت رسانه ای که غربگراها و رسانه های برون مرزی دشمنان انقلاب ایجاد کرده اند این است که مذهبی ها و ایده #دین_اجتماعی، در کف جامعه یک #اقلیت هستند که مردم آنها و خواسته هایشان را نمی خواهند و تنها نیرویی که مذهب را در ایران نگه داشته است، نیروی قدرت سیاسی و امنیتی و قضایی است.
صاحبان شبکه های مجازی تلگرام و اینستاگرام هم با الگوریتمهای حمایتی و لشکرهای سایبری اجاره ای، سعی در دادن این احساس به نیروهای معارض درونی ایران است که شما یک ملت کامل هستید در حالی که مذهبی ها امتداد اجتماعی ناچیزی دارند!
لذا طرفداران انقلاب اسلامی، نیاز دارند که قدرت و جایگاهشان در کف و بخش مدنی جامعه (یا همان #جامعه_مدنی)، به معارضین ثابت کنند! به گمان من از سال 96 تا امروز، خط مقدم راهبرد دشمن ایجاد احساس جامعه بودن برای غربگرایان و قدرتگرا بودن مذهب است...
در ماجرای #طاقچه، #دیجی_کالا، #ازکی و... جریان مذهبی از مبارزه اجتماعی شروع کرد، اما خیلی زود آن را به دوستان خود در حوزه قدرت #پاس داد و خودش کنار رفت. در حالی که اگر یک راهبرد اثربخش محدود در حوزه عمومی و بدون اتکا به قدرت را امتحان می کرد، حداقل این برساخت رسانه ای که نیروهای ضد مذهب را گستاخ کرده است را شکسته بود و طرف مقابل حالی میکرد که کف جامعه هم دو قطبی است، نه اینکه دعوای اقلیت قدرتمند و اکثریت مدنی باشد.
حیف و صد حیف که در ماجرای بسته شدن دفعی و #بدون_اخطار طاقچه توسط دولت، باز هم همین پیام غلط که معارضان جامعه هستند و طرفداران حجاب، یک اقلیت سیاسی به جامعه معارضین داخلی مخابره کردیم!
💡لایحه حجاب در پس پرده، از کجا فرمان می گیرد؟
🖊مهدی افراز
🔷 لایحه حجاب امروز با عبور از دهلیز دغدغه مندان، نخبگان و سیاست گذاران و بعد از یک گردش کار چندماهه میان سه قوه و در قالب یک متن ۷۰ ماده ای در آستانه ورود به صحن علنی مجلس است. فارغ از همه ضعف ها و قوت های حقوقی - فرهنگی، ما با یک پرسش روبرو هستیم که این لایحه در واقع بینانه ترین برداشت از کجا آمده و چه اراده ای در پی آن قرار داشته؟ این لایحه در مرکزی ترین هسته خود از کجا فرمان می گیرد و چه دستی در پس پرده به دنبال تصویب آن است؟ برای پاسخ به این پرسش به نظر می رسد در یک رهیافت، می باید مسأله را از منظر واکنش اجتماعی زنان ایران در یک سال اخیر مورد وارسی قرار داد؛
🔶 جامعه زنان ایران یک دهه است آماج بغرنج ترین و بی رحمانه ترین "تروریسم هویتی" قرار گرفته، این "وحشت گرایی فرهنگی" در اثر بکارگیری ابزارهای نوین رسانه ای، طراحی سناریوهای انبوه شناختی و با صرف پرحجم ترین هزینه های دلاری و در قالب تولید سریال های نمایشی، بازار سازی های مد و لباس، بازسازی های اجتماعی چون چهارشنبه های سفید، آزادی های یواشکی و ... بدون وقفه تداوم داشت و در نقطه اوجش در پاییز 1401 در آخرین صورت خود تحت جنبش زن – زندگی – آزادی درآمد و خود را به سویه های عاطفی و احساسی در ابعاد قومیتی تا بین المللی هم گره زد. این تطور عجیب اسبابی را فراهم آورد تا حاکمیت در موقعیتی قرار گیرد که وضیعت اجتماعی را به لحاظ مناسبات پوشش و بنابر مصالحی در وضعیت "رهاشدگی قانونی – قضایی – انتظامی" قرار دهد.
🔷 در این شرایط بی سابقه، بر اساس همه مشاهدات روزمره و میدانی و مطابق با نتایج همه پیمایش های اجتماعی و گزارشات نهادهای رسمی، حدود ۹۰ درصد جامعه زنان ایرانی حتی در کلان شهرها، در مقابل دعوت به برهنگی و کشف حجاب از خود "خویشتن داری اجتماعی" نشان دادند. این "شکیبایی هنجاری" در شرایطی بود که همه زمینه های روانی، عاطفی، غریزی، سیاسی، معیشتی، امنیتی و قضایی یک بستر کاملاً جذاب، فراهم و بی هزینه را پیش پای زن ایرانی قرار داده بود. در این میانه شکوهمندانه ترین و پرمعناترین برش از این خودنگهداری در زنانی جلوه گر شد که به لحاظ سبک زندگی، طبقه اجتماعی و الگوهای پوششی زمینه های مساعدتر و در نتیجه فاصله بسیار ناچیزتری برای کشف حجاب یا شقوق برهنگی داشتند ولی با تحفظاتی حداقلی در برابر این دعوت مقاومت نمودند.
🔶 این خودنگهداری برآمده از یک هویت فرهنگی عریق، قویم و فخیمی است که از قرن ها پیش در عمیق ترین لایه های ساخت هویتی زن ایرانی بوده و تا قرن ها بعد نیز خواهد بود. ما در یک سده گذشته و سال های پیش از انقلاب، همواره با مقاطعی روبرو بوده ایم که این بردباری فرهنگی بروز و ظهور متنوعی داشته و در موقف گوهرشاد به یک استعاره ملّی مبدل شده است، اما واقعیت این است که در یک سال گذشته همه خیابان ها، معابر، پاساژها، سواحل و پارک های ایران به واسطه خویشتن داری ملیون های زن ایرانی به صحن هایی از گوهرشاد تبدیل شده و زن ایرانی این بار در برابر گلوله های نامحسوس و مهلک روانی – رسانه ای از خود مقاومتی حماسی نشان داده و با هر بضاعت و امکانی از هویت خود پاسداری نموده است.
🔷 براین اساس باید دید و باید فهمید و باید گفت که به کار افتادن اراده حاکمیت در مسیر تدوین و تصویب یک لایحه قانونی در اثر فشار اجتماعی ناشی از یک خودنگهداری حداکثری از سوی زنان ایرانی بوده است که در یک شرایط نابرابر و به صورت ناخوادآگاه به همه و از جمله حاکمیت فهماند که می باید در راستای همراهی و حمایت از این هویت مقدس وارد میدان شود و از ابرازهای قانونی خود بهره گیری نمایند. لذا پشتوانه این لایحه و سایر اقدامات که از سوی ارکان مختلف حاکمیتی در حال پیگیری است مستظهر به اراده فرهنگی زنان جامعه ایرانی است.
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
-770498813_-1284666181.pdf
3.26M
🔻تصویر ایران آینده، بستری است که میتواند محل گفت وگو، تعامل، نزاع و نیز اقدامِ تمامی بازیگران پیشرفت باشد؛ چرا که ایران آینده بر پایه دو لنگر عینی (وقایع میدانی و اتفاقات واقعی در جامعه و حاکمیت) و لنگر ذهنی (منظر عمومی آینده در ذهنیت ها و ادراکات) استوار میگردد. هر جامعهی ناگزیر و خواه، ناخواه در خصوص آینده میاندیشد و برآن مبنا کنشگری میکند؛ در این میان آن چه مهم است همذهنی و فهم مشترک جامعه در خصوص آینده و افق زمانی آن است. به نظر وظیفه حکومتها در این میان، تصریح روایتهای ضمنی و ذهنی مردمان در خصوص آینده با ایجاد بسترهای گفتگوهای امیدوار به آینده و آیندهنگر، و از طریق ارایه پرسشهای جهتآفرین است. از این رو، زمان آن فرارسیده که در این زمان ویژه، بر مهمترین دستور کار گفتمان جامعه ایران یعنی تصویر «ایران آینده» تصریح گردد. منشور پیش رو بر این مبنا، بیش از آن که در مقام ارائه تصویر ایران آینده باشد درصدد ارائه مهمترین محورهای چرخشهای تحول آفرین است. سخنی تازه که هم محرک ارادهها باشد و هم واقعبینانه. شاید که نخبگان و حکمرانان دلسوز، بتوانند از عهده این وظیفه به خوبی به در آیند.
📌لینک دسترسی به گزارش:
https://rc.majlis.ir/fa/report/show/1780171
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔴 سیاستگذاری فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران (با تاکید بر مسئله بیحجابی در ماههای اخیر)
با حضور:
🔸دکتر علیرضا شجاعیزند
🔹دکتر مهدی جمشیدی
🔸دکتر سید مجید امامی
🔹دکتر کمیل قیدرلو
🔺دوشنبه ۱۶ مرداد؛ ساعت ۹ تا ۱۲
🔹پخش برخط:
https://www.skyroom.online/ch/ricac/culture
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
💡مشاوره سیاستی در آزمون حجاب
📍چگونه برخی از اندیشکدهها و مشاوران سیاستی با رویکرد غیرحرفهای خطرآفرین میشوند؟
❇️از بین تعاریفی که برای سیاستگذاری ارائه شده، یک تعریف هم وجود دارد که علی رغم ظاهر طنزآمیز آن، واقعیت جدی دنیای سیاست را به خوبی نشان میدهد؛ مطابق این تعریف، سیاست یعنی:«در دست داشتن یک راهحل و جستجو یک مشکل برای آن» برخی مشاورهها به سمت نظام تصمیمگیری برای تعلیق و لغو هنجار شرعی […]
از بین تعاریفی که برای سیاستگذاری ارائه شده، یک تعریف هم وجود دارد که علی رغم ظاهر طنزآمیز آن، واقعیت جدی دنیای سیاست را به خوبی نشان میدهد؛ مطابق این تعریف، سیاست یعنی:«در دست داشتن یک راهحل و جستجو یک مشکل برای آن»
برخی مشاورهها به سمت نظام تصمیمگیری برای تعلیق و لغو هنجار شرعی پوشش چیزی از همین جنس بود. مناقشه اخیر پنجره فرصتی برای طرح ترجیحاتی بود که قبلا مجال بروز نمییافت. بحرانهای هویت محوری و جریان اصلی همان فرصتهای گروهها و هویتهای حاشیهای است. همهی توصیههای سیاستی، از یک زمین بلند نشدهاند و مسئلهمندیهای مختلف دارند. پس هر توصیه که به سمت تصمیمگیران میرود الزاما تدبیری برای بهسامان شدن وضع سیستم یا نظام نیست؛ بلکه فرصتی برای قلمروگشایی یک هویت یا جماعت حاشیهای در سیستم است.
اما میتوان اندیشکدهها یا مشاوران یا افرادی که ظرفیت کنش مشاوره به نظام تصمیمگیری داشتند را یافت که علی رغم تعهد به نظام سیاسی و ماهیت اسلامی آن باز در مسیری مشابه با دستهی فوق ارائه میدهند. موضوع حجاب از کدام خصیصهی سیاستگذاری در ایران رنج میبرد؟ مشاوره سیاستی به کدام عارضه مبتلاست؟
البته مجامع اندیشهورز و شخصیتها و نهادهای مشاورهای موفق هم وجود داشته که از قضا روشمندترین توصیهها متعلق به آنهاست. اما این یادداشت سویه آسیبشناسانه دارد و طبعا اشتباهات را سوژهی تمرکز کرده است.
🔶بیبنیادی نظرورزانه (تئوریک)
برخی اندیشکدهها و مشاوران ما به چیزی که فعلا نام آن را «صنعت فکر و سیاست» میگذاریم، نرسیدهاند. کیفیت عمل آنها بیشتر به «مونتاژ» نزدیک است. مشاوران سیاستی خود را ملزم به عملگرایی میدانند و این البته درست است. اما مشکل آنجایی آغاز میشود که عملگرایی را بیشتر از یک استاندارد حرفهای، به دستگاه معرفتی خود نیز تعمیم دهند. به نحوی عملگرایانه، دین اندیشی کنند؛ به نحوی عمل گرایانه، اخلاق اندیشی کنند و …
اگر چه باید مبتنی بر ارزشهای مسلم خود وبه نفع متعین ساختن این ارزشها عملگرا باشید اما نه اینکه به حیث معرفتی به چیزی که اصطلاحا پراگماتیست خوانده میشود تبدیل شوید. برای اینکه تعریف «مونتاژ کاری» در سیاستگذاری کامل شود، توضیح پایین نیز لازم است.
دوم اینکه مشاوران پراگماتیست، البته رویکرد روشنی به مفاهیم اساسی اجتماع ندارند. چه خاصه اینکه فضای اندیشکدهای و سیاستگذاری یک فضای بین رشتهای بوده و دانشجویان با پایههای تحصیلی مختلف حتی در حد تحصیلات مبتدی دانشگاهی نیز فرصت اندیشیدن و بازاندیشیدن در مفاهیم اساسی از قبیل قدرت، حکومت، هویت، مشروعیت و … را نداشتهاند.
در چنین وضعی، کسی که وظیفه سیاستسازی و مشاوره دارد، ناچارا به «مشهورات» پناه میبرد. او تصور میکند نگرشها همین است که در فضای رسانه یا فضای رسانه-دانشگاه وجود دارد. چنین مشاوری به شدت متاثر از رسانه و یا به عبارت بهتر، جریان قوی رسانه قرار دارد. موج رسانه، او را نیز با خود میبرد. تعارف را باید کنار گذاشت و اقرار کرد که دانشگاه هم بازتاب معرفت کارساز برای نظام سیاسی نیست و کلیشههای روشنفکری به صورت سنتی در آن برتری دارد. اکنون خط مونتاژ سیاست ساخته شد! یعنی یک مشاور پراگماتیست بعلاوه گزارههای کلیشهای از قبیل «جامعه خودش را کنترل میکند»، «الزام بر هنجار پوشش موجب شکاف اجتماعی شده» که قرار است تبدیل به سیاست شود.
ادامه🔽🔽🔽
#ایران_آینده
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
ادامه:
🔶چیستی شواهد و معضل آمارهراسی
شواهدمحوری یک استاندارد مهم برای سیاستگذاری است. مشاور و پژوهشگر باید تفسیر و ادعای خود را با توسل به شواهد، معتبر کند. تا اینجا نکتهای برای تشکیک وجود ندارد اما این یک واقعیت است که درک فضای سیاستگذاری کشور از مقوله شواهد، عددگونه، دیجیتالی و رقومی است. در این فضا، آمار، نظرسنجی، تحلیل دادههای کلان و موارد از این قبیل شواهد شمرده میشود. جذابیت حاصل از بداعت و جدید بودن اینگونه شواهد، برق چشم تصمیمسازان را ربوده و آنها را از مهمترین شواهد ممکن من جمله «تاریخ» غافل کرده است. چه شاهدی مهمتر از تاریخ؟
داده و عدد تبدیل به مد (fashion) سیاست پژوهی کشور شده و این مُدها تا کمی عادی شوند و تبشان بخوابد، همیشه آسیبهایی رساندهاند؛ شاید هیچ موضوعی مثل حجاب از این مُد آسیب ندید. تکیه به اعداد و نظرسنجیها محدوده دید تصمیمسازان را به شدت کاهش میدهد. آنها را وامیدارد تا پهنه حجاب را در دوسال یا نهایتا بیست سال اخیر درنظر بگیرند؛ به تبع این حتی ماهیت مسئله برای آنها دگرگون میشود. غفلت از ابعاد تاریخی-سیاسی موضوع باعث میشود تا شاکله بحث در مورد حجاب آنقدر سطح پایین شکل بگیرد که گویی این موضوع یک سیاست (policy) مانند اصلاح یارانههای انرژی یا افزایش مالیات کارتخوانهاست.
کمتر اندیشکدهای تاریخی و هویتی به این مسئله میپردازد و اگر صراحت داشته باشیم باید بگوییم که کمتر ادیشکدهای توان چنین تفکری دارد. ادراک هویتی و رسیدن به یک چارچوب فکری موضوعیت درجه چندم فضای اندیشکدهای ما (به جز موارد انگشت شمار) نیز نیست.
🔶آمارهراسی
دنبالهروی از مشهورات و اقامه برهان تنها بر پایه افکار عمومی از اندیشکده یک موجودیت دنبالهرو میسازد. افکار عمومی در ظرف رسانه قالب میگیرد؛ این وضعیت وقتی وخیمتر میشود که میدانیم برتری رسانهای نیز با جریان یا جریانهای اسلامی و ملی و آبادگر نیست. رسانههای فرامرزی، تهاجمی، ویرانطلب، ارزشستیز و در یک کلام استعماری بنا به موقعیت اعتراضی-تهاجمی خود بر بستر نابسامانیهای اقتصادی، تریبون قدرتمندی شدهاند که به صورت لحظهای و مصنوعی فرکانس افکار عمومی را تغییر میدهد. یک اندیشکده با اتکا صرف به پیمایش و افکارسنجی تبدیل به شاخه سیاستی این رسانهها و مبدا تامین مالی آنها یعنی دول متخاصم میشود.
اما حتی مشکل از نظرسنجیها نیست. در لابهلای اینها نیز میتوان بصیرتهایی به نفع تحکیم قدرت و اقتدار حاکمیت و روشهای اصولی دفاع از ارزشها یافت. اما وقتی رویکرد متأثر از رسانه بوده و به نحوی مرعوب و ترسو شده است حتی از شواهد هم جنبه منفی و تضعیفکننده آن را میبیند و طبعاً توصیههای آمیخته به ترس و عقبنشینی و البته تضعیفکننده ارائه میدهد.
بهعنوانمثال نظرسنجی یک مرکز معتبر ملی که در حدود چهار ماه پیش صورتگرفته مشخص میکند که ۱۱.۸ درصد از افراد اعلام کردهاند که زنان خانوادهشان اقدام به کشف حجاب میکنند. از طرفی دیگر وقتی از همان افراد دررابطهبا میزان بیحجابی در جامعه سؤال شد نزدیک به ۴۳ درصد جامعه را بیحجاب ارزیابی کردند. تأثیر رسانه و شکلگیری ادراک مصنوعی و دستساخته در افکار عمومی بهخوبی پیداست! یعنی افراد پنداشتشان از بیحجابی بسیار بیشتر از چیزی است که واقعاً در جامعه و در بین خودشان وجود دارد. آنها مبتنی بر همین ادراک خلاف واقع، نسبت به مسائل حکم میکنند.
و البته مشاوره سیاستی و اندیشکدهها توصیههای خود برای پسزدن حجاب قانونی و رهاسازی صحنه منازعه ارزشها در کشور را مبتنی بر همین ادراکات نادرست صورتبندی میکنند.
آمارها و نظرسنجی شاید با هر چیز دیگری در مخالفت قرار بگیرد؛ کمک به جبهه مقاومت، اصلاحات اقتصادی، افزایش مبادی مالیاتی، فیلترینگ، شورای نگهبان، صنعت و دانش هستهای و… چرا از این موارد آغاز نکنیم؟ البته برای مشاوران و اندیشکدههایی که روش و رویکرد اشتباه دارند هنوز دیر نشده است. روش اشتباهی که در حجاب پیش گرفته شده به مابقی حوزهها نیز میتواند تسری یابد و بنیادها دولت-کشور جمهوری اسلامی ایران را با پُتک آمارهراسی و کلیشهباوری نابود کند. هیچ خرد سالمی تصمیمگیری در مورد امهات کشور و بنیانهای هویتی یک ملت را با متر و خطکش افکار عمومی که درذاتخود ناپایدار و کوتاهمدت و دستکاریشده است اندازهگیری نمیکند. بخش عمدهای از سیاست و جوهره سیاستمداری چنان که مورگنتا پدر رویکرد واقعگرایی در روابط بینالملل میگفت «جهتدادن و هدایت افکار عمومی» است و نه دنبالهروی.
🖋رضا باقریپور – پژوهشگر سیاستگذاری عمومی/ دانشگاه تهران
#ایران_آینده🔽🔽
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔰 خانه اندیشهورزان با همکاری اندیشکده حکمرانی شریف برگزار میکند:
◽ سلسله جلسات «عصرانه با مشاوران سیاست»
◾ *عصرانه چهارم: «حجاب و سندرومهای مشاوره سیاستی»*
- روایتی از حفره های رویکردی و حرفهای تصمیمسازان در موضوع حجاب
🔹 میهمان: *دکتر ابوالفضل اقبالی*
➖ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🔹 میزبان: *رضا باقری پور*
➖ پژوهشگر سیاستگذاری عمومی
📆 زمان: سه شنبه ۱۷ مرداد، ساعت ۱۶ الی ۱۸
📍 مکان: خیابان انقلاب، بین خیابان ولیعصر(عج) و خیابان برادران مظفر شمالی، پلاک ۹۰۷، سالن کنفرانس [خانه اندیشهورزان](https://yek.link/khana)
▫️ حضور برای عموم علاقهمندان و پژوهشگران آزاد و منوط به ارسال نام و جایگاه شغلی و تحصیلی به شماره 09981750580 است.
#ایران_آینده
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
نشریه زمانه 6.pdf
10.02M
♦️بازنمایی تحلیلی پدیدههای فرهنگی روز
🖇در ششمین شماره از دوهفتهنامه #زمانه
#ایران_آینده
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
📍حجابگستری استوار
🖋حجت الاسلام فلاح شیروانی
🔸اگر حجاب یک گلوگاه است و نقطۀ آغاز یک حراست بزرگ فرهنگی یا نقطۀ آغاز یک وادادگی گسترده و پهناور است، و دشمن نیز روی آن سرمایه گذاری مجدانه، مستمر، چندین ساله و چند جانبه نموده است، و اکنون تهدیدهای آن خود را بهتر از همیشه نشان داده است، پس باید «همهجوره» پشت آن را محکم کرد و با قدمهایی استوار و پیگیر دنبال آن را گرفت.
🔹این پیگیری سطوح مختلفی دارد که یکی از آنها اصل «عقلانیّت حجاب» است. ما به حجاب چگونه نگاه می کنیم، چه تفسیری از آن داریم، چه جایگاهی به آن می دهیم، چه ربط و پیوندی بین آن و دیگر ارزشهای اسلامی زن یا زن و مرد قائل هستیم، چه آبشخورهایی برای انتخاب فردی یا اجتماعی حجاب قائلیم، اصل و فرع حجاب را چه می دانیم، چه تنوعی برای حجاب می بینیم، حجاب را یک حق می دانیم یا تکلیف، الزام به حجاب را درست می دانیم یا خیر، حجاب را در چه صورتی قابل صرف نظر کردن می بینیم، و ... دهها بحث این طوری از منظر فقهی و حقوقی و انسان شناختی و اخلاقی و تربیتی و سلوکی و فرهنگی و زیبایی شناختی و ... دربارۀ حجاب قابل طرح است.
🔸برخی از این بحثها خیلی کلیدی است. برخی از این بحثها اساساً جلوه و هویّتی به «مسألۀ حجاب» میدهد که میتواند آن را برای قشر وسیع و متنوعی از مردم ایران جذاب و خواستنی نماید.
عاقلۀ انقلاب، یعنی جامعۀ دلسوزی که به تحول ایران عزیز ما می اندیشد، نباید دربارۀ حجاب هیچ رکود و ضعف نظریای را بپذیرد و تنها به کارهای قانونی یا فرهنگی بسنده کند.
اگر دنبال جوششهای بزرگی به نفع حجاب هستیم باید رسیدگی عقلی عمیقی به آن نموده باشیم. اگر این کار به صورت مُشبعی تاکنون صورت نگرفته است باید هیچ زمانی را برای این رسیدگی از دست ندهیم، بلکه تا می توانیم جبران کنیم.
🔸هر تمدنی از عقلانیّت تغذیه می کند و زندگی نوین شیعۀ ایرانی تنها و تنها تمدنسازی را هدف گرفته است، پس باید به عقلانیّتی نوین تکیه داشته باشد.
🔹رهبر معظم انقلاب، بنای يک نظام و تمدّن اسلامی و يک تاريخ جديد را قضيه ای جدي دانسته و می فرمایند :
«بايد همه احساس کنند که مسئوليت ايجاد تمدن اسلامی نوين بر دوش آنهاست»(23/ 7/ 1391)
و معتقدند که تمدن سازی نوین از عقلانیّت نوین تغذیه می کند و انقلاب اسلامی ایران سخن و عقلانیّتی نوین به جهان امروز عرضه کرد.
از نظر ایشان «عقلانیت یعنی نیروی خرد انسان را استخراج کردن و آن را بر تفکرات و اعمال انسان حاکم قرار دادن»، «برای تشکیل مدینه فاضله و امت واحده اسلامی و تمدن بزرگ اسلام، باید عقل را معیار و ملاک قرار بدهیم»
البته می افزایند که «عقلانیت به معنای محافظهکاری، مسامحه و تساهل نیست»
برای موفقیّت هر حرکت بزرگ اجتماعی پشتیبانی اندیشه را لازم می شمارند و می فرمایند :
«یک نهضت بزرگ اگر بخواهد در میان مردم پا بگیرد؛ جا پیدا کند؛ با قبولِ نخبگان و زُبدگان جامعه مُواجه شود، باید حرف و سخن نو به صحنه بیاورد و داشته باشد.
با شعار مردم را چهار صباح میشود در صحنه نگه داشت؛ اما مبارزۀ بنیانی را با صِرف شعارهای سطحی و پوک ـ که در دهان بعضیها میبینید ـ نمیتوان راه انداخت، بلکه برای آن مبارزه و در صحنه نگه داشتن مردم، فکر لازم است؛ برای پشتوانۀ حرکت عظیم مردمی، یک سد و تکیهگاه مستحکم فکری لازم است»
و سرّ توفیقمندی حضرت امام را نیز دست یابی به یک اندیشه و عقلانیّت نیرومند می دانند :
«امام بزرگوار نهضت ما توانست این تکیهگاه مستحکم فکری را از اسلام استخراج کند.
پایههای عمدۀ این تفکر همان اصول اسلامی بود که بازشناسی و بازفهمی میشد، بدون اینکه مورد بیاعتنایی قرار گیرد.»(18/ 3/ 1382
┄┅••؛••┅┄
🔸حجاب آنچنان که از آن بر می آید یک مطلوبیّت و یک رفتار ساده و سطحی نیست که بتوان در دوران معاصر با یکی دو توصیۀ ساده از آن حراست نمود. باید عقبۀ نظری نیرومندی برای حراست از این پارۀ مؤثر زندگی متعالی و عفیفانه فراهم نمود.
باید همۀ تلاشها و پرشها را ــ چه مثبت و چه منفی ــ تجمیع کرد و در آنها دمید تا ببالند و سطح عقلانیّت حجاب را حسابی بالا ببرند.
در این شلوغیها به تمسخر ورودهای نظری نپردازیم و حال که هیجانی به نفع حجاب ایجاد شده از آن برای ارتقای سطح بحثهای نظری در این باب استفاده کنیم.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
#عقلانیّت_حجاب
#زندگی_برمدار_نور
#ایران_آینده
https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a