📸📖|#برگی_از_کتاب
🎬#برش_اول
🔸مسئله حمل شدن عقود شرعی بر نهاد بانک، مسئله قانون بانکداری بدون ربا، مسئله فقهی خلق پول و مسئله صندوق های قرض الحسنه از جمله مسائلی هستند که در حوزه بانک و بانکداری مورد مناقشه است. متأسفانه، مشاهده می شود برخی خدمت رسانی به قشر محروم و مستضعف را در دادن وام بانکی کم بهره می پندارند(به منظور اشتغال زایی یا تأمین مسکن) این درحالی است که وام بانکی «فاقد مشروعیت» بوده و به شدت آسیب زاست.
🔹تمسک به راهکارهای متعارف غربی، برای رفع فقر و محرومیت یکی از علل بی توجهی به زکات محسوب می شود. چنانچه برتری زکات، در نسبت با سایر روش ها اثبات و نمایان گردد و علت فقر را در عدم تزکیه اموال بدانیم، این سنت پسندیده از مهجوریت نجات یافته و در صحنه عمل شاهد تحقق گسترده آن خواهیم بود.
🔸در این زمینه یک غلط انگاری مهم که به خرافه ی بانکداری به سبک قرض الحسنه میانجامد اینست که «کار بانک ها را، واسطه گری میداند» در حالیکه پول های امروز اعداد و ارقامی هستند که جایی جز ترازنامه بانک ها ندارند.
📚#پارادوکس
📎دریافت از کتابخانه:
http://ydac.ir/xgo4z
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📈 ریشه گرانیها استقراض دولت از بانک مرکزی و بانکهای تجاری است
#انعکاس_خبری
💢 اکبر ترکان مشاور سابق رئیس جمهور:
🔻 مهمترین چالش امروز جامعه ایران گرانیهای گستردهای است که اتفاق افتاده است. ریشه گرانیهای اخیر نیز در کسری بودجه عمومی کشور است.
🔻در چنین شرایطی دولت برای جبران این کسری به روشهای مختلفی استقراض میکند. این استقراض نیز یا از بانک مرکزی گرفته میشود یا از بانکهای تجاری. این رویکرد در نهایت منجر به افزایش نقدینگی در جامعه میشود. به همین دلیل نیز نقدینگی کشور با شتابی بسیار زیادتر از رشد تولید افزایش پیدا کرده است.
🔻در شرایط کنونی نقدینگی در کشور به بالای دو هزار و ششصد هزار میلیارد تومان رسیده است. این نقدینگی بسیار زیاد زمینهساز تورم و گرانیهای اخیر در کشور بوده است.
🔗 ydac.ir/57ocl
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
14.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺|#تماشا_کنید
📛افشاگری های جنجالی یک کارشناس اقتصادی از #خیانت_بانکها در حق مردم که چگونه سرمایههای مردم را غارت کرده و سکه و طلا را به چندین برابر قیمت واقعی خود میرسانند!
________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
❇️ پنج نکته مهم درخصوص دیدار اخیر رییس قوه قضاییه با روسای بانک ها
🔰#بخوانید؛ از فشار لابی های پرنفوذ در مجلس برای اعطای تسهیلات فرمایشی تا ضرورت کمک دستگاه قضا برای برخورد با بدهکاران دانه درشت
1⃣ غیرقابل گذشت بودن جرم ورشکسته نمایی:
➕ یکی از دغدغه های بانکها طی ۱۰ سال اخیر این بود که که بدهکاران بانکی با سوء استفاده از ظرفیتهای قانونی که وجود دارد نسبت به ورشکستگی نمایی برای فرار از بازپرداخت تسهیلات اقدام میکنند که اخیرا هیات عمومی دیوان عالی کشور در رای وحدت رویه اعتراض ثالث خارج از موارد قانون تجارت یک ماه را برای بانکها به رسمیت نشناخت و این موضوع بانکها را نسبت به ادامه این روند نگران میکرد. رییس قوه قضاییه در این دیدار این اقدام بدهکاران بانکی را مصداق بارز جرم غیرقابل گذشت عنوان کردند.
2⃣ فشار لابی های پرنفوذ در مجلس برای اعطای تسهیلات فرمایشی:
➕ یکی از معضلات دیگر نظام بانکی عدم اعتبار سنجی صحیح تسهیلات گیرندگان و مصرف در محلی غیر از موضوعی است که برای آن تسهیلات دریافت کردند. این موضوع به دلیل این است که فرایند اعتبارسنجی در کشور زیاد دقیق نیست و در جایی هم که اعتبارسنجی صورت میگیرد نهادهای قدرت و لابیهای پر نفوذ به شبکههای بانکی برای اعطای تسهیلات به افراد معدود و خاصی فشار وارد میکنند که ریشه برخی از موضوعات را در مجالس گذشته مشاهده کردیم که باید آسیب شناسی شود تا افراد نتوانند با سوء استفاده از منابع ملی و بانکی که محدود است آن را صرف سوادگری در بازار مسکن و ارز کنند تا صرف تولید نشود که به وفور این موضوع دیده میشود.
3⃣ لزوم نظارت قضایی بر ستاد رفع موانع تولید:
➕ به گفته آیت الله رئیسی اگر از سوی بانکها تملکی صورت میگیرد و واحدها از چرخه تولید خارج شدند باید حتما فعال سازی شوند و قدرتمند از گذشته با تزریق منابع بانک به توان تولید کشور کمک کنند که این موضوع از دغدغههای جدی تولیدکنندگان است.در این زمینه ستاد رفع موانع تولید وجود دارد که مصوبات هیئت وزیران اختیارات خاصی به این ستاد داده است باید نظارتی هم از سوی دستگاه قضایی بر روی این ستاد وجود داشته باشد که در چارچوب اختیارات خود و به صورت تعاملی با بانکها برای تولید حداکثری در کشور کمک کنند.
4⃣ ضرورت کمک دستگاه قضا به بانکها برای برخورد با بدهکاران دانه درشت:
➕ رییس قوه قضاییه تاکید کردند "بانکها در زمینه شکایت از بدهکاران کلان فعالتر عمل کنند." در این زمبنه باید توجه شود که معمولا بدهکاران کلان به لابیهای پرقدرتی وصل هستند که وصول مطالبات از آنها را برای شبکه بانکی سخت میکند و زمانی که برای دریافت مطالبات به آنها مراجعه میشود اعمال نفوذ و راکد شدن پرونده مطالبات فعال میشود. دستگاه قضایی باید در دوره جدید بیش از پیش کمک کند تا بانکها بتوانند مطالبات خود را از بدهکاران کلان بانکی وصول کنند.
5⃣ تشکیل دادگاههای تخصصی بانکی:
➕ با توجه به اینکه رییس قوه قضاییه دستور ایجاد دادگاههای امور تجاری را صادر کردند اگر دادگاههایی تخصصی برای امور بانکی نیز ایجاد شود که به دعاوی بانکی با توجه به پیچیدگیهایی و اهمیتی که دارد به غیر از دادسرا جرایم پولی بانکی که در جرایم کیفری ورود کرده، اگر در موارد وجوه و دعاوی مدنی و حقوقی هم شاهد این تخصص گرایی باشیم قطعا آینده خوبی را برای وصول مطالبات خواهیم داشت.
▫️منبع: خبرگزاری میزان
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔴 تصمیم مورخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۹ شورای پول و اعتبار که از ارکان بانک مرکزی محسوب می شود، مبنی بر تعریف حساب های سپرده گذاری متعدد سرمایه گذاری و تعیین نرخ های سود علی الحساب ، از دو ویژگی منفی و یک ویژگی تاسف بار بر خوردار است. دو ویژگی منفی آن عبارت هستند از :
1⃣ در شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور ، جمع آوری نقدینگی با رویه های اقتصادی سازگار نیست.
نرخ های سود زمانی بالا می رود که اقتصاد به نقدینگی نیاز نداشته باشد.
اقتصادی که در آن تولید و افزایش آن مساله اصلی است با سود های تسهیلاتی که به تبع نرخ های اعلام شده افزایش می یابند با نقض غرض مواجه می شود.
2⃣ هیچ قانونی به هیچ نهادی اجازه تعیین نرخ سود علی الحساب برای سپرده های سرمایه گذاری را نداده است.
عمل بر رویه گذشته، موجبات قانونی شدن تصمیم را فراهم نمی سازد.
اما ویژگی مخرب این تصمیم آن است که علامت مثبت به عطش سیری ناپذیر و غیر اخلاقی عمده صاحبان نقدینگی می دهد و به آنها میگوید در کنار معرکه گیریهای چندگانه ارز و بورس و خودرو و ... نوع دیگری از همان جنس را برایتان تدارک دیده ایم.
در جمهوری اسلامی بهره افزایشی بدون مالیات بگیرید( چون سپرده عادی و سه ماهه و ...که به سرمایه گذاری و سود نمی رسد.) و بر سپرده هایتان که آن ها هم ممکن است از همین روش ها درست شده باشند بیفزائید تا در نوبتی دیگر از آن ها در متورم کردن مصنوعی معرکه بازی های غیر مولد بهره بگیرید و عذاب ملتی را به تاوان غنیمتی نظاره گر باشید.
🔸متواضعانه از مقامات اقتصادی و پولی کشور میخواهم شجاعانه و شرافتمندانه در جستجوی علل مشکلات باشید. پرداختن به معلول علت نما ، از حیثیت علمی و مدیریتی شما دفاع نخواهد کرد.
✍ دکتر حسن سبحانی
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔰مجرای مالکیت اعتباری خداوند، الگویی بدیع برای استقلال بانک مرکزی
🗞#گزیده_مقالات
🔹هسته ی سخت مکتب اقتصاد اسلامی، در مقایسه با مکتب اقتصاد سرمایه داری عنصر مالکیت میباشد. در نظام اقتصاد اسلامی، منشاء مالکیت به مالکیت تکوینی پروردگار باز میگردد، و یکی از مظاهر مالکیت تکوینی پروردگار، مالکیت اعتباری یا تشریعی او است.
🔸مالکیت اعتباری خداوند و توحید افعالی پروردگار در شاخه مالکیت، مهمترین مبانی نظری در تعیین ساختار مالکیت است، که از سوی قرآن کریم معرفی شدند، عنصر اول به بستر مناسبی برای امکان دخالت پروردگار در تعیین ساختار مالکیت فراهم آورده، عنصر دوم به دنبال اثبات برتری ساخت های تعیین شده از سوی پروردگار است. مهمترین اثر و فایده مالکیت اعتباری خداوند، یافتن بستری مناسب و منطقی جهت تبیین امکان انتقال مالکیت از سوی پروردگار به انسان( نظریه قرآنی استخلاف انسان) و نیز دستیابی به تبیین جایگاه فلسفی امکان دخالت پروردگار در تنظیم نهاد مالکیت است.
🔹انسان به واسطه برخوردای از دو عنصر آگاهی و اراده قابلیت تکوینی آن را می یابد، که به مقام جانشین پروردگار بر روی زمین رسیده مناسبات تولیدی را پدید آورد و از ابزار تولید در جه خیر و فضیلت یا ستم و استثمار استفاده کند. هدایت پروردگار در تنظیم رابطه مالکیت به معنای تحقق مسائل فردی اجتماعی و رفع نیاز وی در حد امکان بوده و این دستاوردها بر توجه انسان به مقام جانشینی و مرتبه مالکیت اعتباری وی در مقایسه با مالکیت اعتباری خداوند و چگونگی عملکرد وی اشاره دارد.
🔸با توجه نیاز به هدایت تشریعی انسان، خداوند اموری را اعتبار کرده و از طریق سلسله انبیاء برای انسان ها تبیین میکند. چنانچه در این گسترده در مورد یا موارد خاصی به نوع رابطه ی بین انسان و مال(پول) پرداخته شود نشان دهنده ی دخالت و تصرف خاصی از پروردگار است. این دخالت که در دایره ی تشریع و درباره ی امر اعتباری(پول) است، خود نیز می باید از سنخ امور اعتباری باشد، به همین سبب میتوان گفت: چنین دخالتی بر مالکیت اعتباری خداوند متکی است.
♦️در اصول نظام اقتصادی اسلام پول در حیطه ی مالکیت عمومی اعتباری قرار دارد. جایگاه مالکیت عمومی در جهان بینی قرآن زمانی آشکار میشود که به نظریه قرآنی استخلاف توجه شود. یکی از آن اَشکال واگذاری مالکیت عمومی اعتباری به مقام ولایت و سلسله مراتب نزولی ولایت تشریعی برای رفع در مصالح و منافع عموم مردم است.
🔹برای اینکه مالکیت اعتباری خداوند در حوزه ی توحید افعالی تحقق یابد لازم است تولید و کنترل آن از مجرای الهی صورت بگیرد. در نتیجه برای تحقق مالکیت اعتباری خداوند لازم و واجب است که رئیس کل بانک مرکزی توسط ولی فقیه تعیین گردد. البته با این عمل استقلال بانک مرکزی در نظام بانکداری جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه تحقق پیدا میکند.
✍️دکتر نورالله صالحی/ استاد نظریهپرداز اقتصاد- دانشگاه باهنر کرمان
🔜ادامه دارد...
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
5.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | یادآوری
🚫 مردم اجازه ندهند مرفهین به قدرت برسند.
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📸📖|#برگی_از_کتاب
🎬#برش_دوم
🔸تمدن غرب، به عنوان رباخوارترین و بدهکارترین تمدن تاریخ بشر، بارها بحران هایی را تجربه کرده است که فروپاشی را به معنای دقیق کلمه برای او به ارمغان خواهد آورد و به همین دلیل است که آمریکا به عنوان پیشانی اقتصاد لیبرال، بدهکارترین کشور جهان در تمام طول تاریخ محسوب میشود.
🔹از آن جا که هر دلار به مثابه یک برگ بدهی است، صادر کردن آن به سایر کشورها به مثابه صادر کردن بدهی است و از آن جا که هر دلار به مثابه بخشی از تورم است، صادر کردن آن به سایر کشورها دقیقاً به معنای صادر کردن تورم و بدهی به آن کشورها است.
🔸جیمز ریکاردز در کتاب «مرگ پول» میگوید: «دلار یعنی پول. پول، نیز همان ارزش است و ارزش یعنی اعتماد؛ اعتماد نیز یعنی قرارداد و قرارداد یعنی بدهی. دلار یعنی بدهی فدرال رزرو به مردم در قالبی قراردادی. لذا هرکس در هر زمان واژه پول را دید می تواند به جای آن، کلمه «بدهی» را قرار دهد. آنگاه با جهانی متفاوت مواجه خواهیم بود؛ جهانی در بدهی».
📚#بحران_بدهی
📎دریافت از کتابخانه:
http://ydac.ir/a6pvp
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
7️⃣1️⃣ درمورد خدمات سیستم بانکداری چه دستاوردهای آماری داشتهایم؟ آیا این خدمات، بر ربوی بودن آن نمیچربد؟ خدمات بانکها در زمینهٔ ساخت مدرسه برای مناطق محروم چگونه قابل توجیه است؟
💬|#سوالات_متداول
✅ آیتالله جوادی آملی در جلسه درس خارج خود میفرماید: «اسلام به دنبال آن است که فقر را از بین ببرد، خصیصه اسلام این نیست که به فقیر کمک بکنیم که این را هم کافران دارد، اظهار کرد: امام علی(ع) فرمود من اگر فقر را ببینم گردن او را میزنم، من اجازه نمیدهم که بیکاری باشد، ربا باشد و دزدی باشد، صدقه دادن یک امر عاطفی است و نه یک امر عقلی، آن که عقلی است ایجاد اشتغال و تولید و جلوی بانکها را گرفتن است، شما یک کشوری را پیدا کنید که برای فقرا سازمان و نهاد نداشته باشد.»
▪️این نکته که خیریه به شکلی که در غرب وجود دارد در اسلام مورد پذیرش نیست، امر مهمی است. اسلام کمک به فقرا را به نوعی انجام میدهد که در نهایت فقیری باقی نماند. اما خیریهها در غرب به نوعی دارای اثر تخدیر کننده برای نفس لوامه انسانها دارد. خیالشان را راحت میکند که به جمع کردن پول مشغول بشوند.
▫️باید به خاطر داشت که هیچچیز بر دشمنی و جنگ با خدا نمیچربد و گناهی که حتی بزرگتر از زنا با محارم در خانه خداست را هیچچیز برابری نخواهد کرد.
🔗منبع: book.reba.ir/443
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🖼#پوستر | کیست مولا آن که آزادت کند
▫️السلام علیک #یا_امیرالمومنین
▫️یا عليّ! أنت منّي بمنزلة هارون من موسی الّا أنّه لا نبيّ بعدي | ای علی! تو نسبت به من بهمنزله هارون نسبت به موسى هستی جز اینکه بعد از من پیامبری نخواهد بود.
💐💐عید ولایت و اکمال دین بر همه شیعیان و آزادگان جهان مبارک باد
● ناشر: خانهطراحانانقلاباسلامی
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir