اخبار استراتژیک
💢 جنگ الکترونیک در ماجرای هواپیمای اوکراینی معاون قرارگاه خاتم الانبیا: در ماجرای هواپیمای اوکراینی
💢 شهادت حداقل ۱۰ فرمانده ارتش ایران به هنگام حضور در سوریه/ جنگ با داعش از تمام جنگهای یکصد سال اخیر سختتر بود
💬 امیر عبدالعلی پورشاسب معاون ارزیابی قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء:
🔹نمره دفاعی ما در ابتدای انقلاب ۵ تا ۱۰ بود، ولی الان ۱۰۰ است.
🔹جنگ با داعش از تمام جنگهای یکصد سال اخیر سختتر بوده است.
🔹ارتش تحت فرماندهی نیروی قدس در سوریه حضور پیدا کرد؛ حداقل ۱۰ تن از فرماندهان ارتش از شهدای مدافع حرم هستند.
🔹قدرت دفاعی و سیاسی مکمل همدیگر هستند؛ هرکسی بگوید قدرت دفاعی نیاز نیست، سیاست را هم نمیفهمد.
🔹اگر عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در حد حرف باشد وضعیت مانند قبل است، اما اگر بخواهند پایگاه بزنند، تصمیم دیگری میگیریم.
🔹قدرت موشکی اول منطقه هستیم؛ سامانه باور ۳۷۳ ما یکقدم از اس-۳۰۰ روسیه جلوتر است.
🔹در ماجرای هواپیمای اوکراینی، حدس من این است که توسط آمریکا «جنگ الکترونیک» صورت گرفت.
🔹در ۱۵ سال اخیر، آمریکا دو بار قصد حمله به ما را داشت که از ترس عکسالعمل ما منصرف شد.
🔹در مقایسه با کشورهای منطقه، کمترین بودجه دفاعی را داریم.
▫️ asriran.com/fa/news/747373
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 رئیس موساد: سازش قریب الوقوع با سعودی دور از ذهن نیست
♨️ «یوسی کوهن» رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، شامگاه روز چهارشنبه، در گفتوگو با «دانا فایس» خبرنگار سیاسی کانال «۱۲» تلوزیون این رژیم از احتمال سازش رسمی ریاض با تلآویو خبر داد.
🔻به گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸»، رئیس موساد در پاسخ به سؤالی در ارتباط با اینکه در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا امکان امضای توافق عادیسازی روابط با عربستان سعودی وجود دارد یا خیر گفت: «من برآورد میکنم که امکان دارد این اتفاق بیفتد».
🔴 در همین خصوص، کوهن در گفتوگو با کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «بسیار امید دارم که توافق با سعودی در دسترس قرار گیرد». وی افزود: «تلاشهای بسیاری در حال انجام است تا کشورهای بیشتری در همان فضای صلح و عادیسازی روابط با اسرائیل قرار گیرند. من این تلاشها را بسیار تأیید میکنم. من مجاب شدهام که این ممکن است و صددرصد منتظر اخبار خوشی هستم. امیداورم این مسئله امسال باشد».
🔸رئیس موساد در ارتباط با سطح امنیتی توافقهای صلح صورت گرفته با کشورهای عربی ادعا کرد: «توافقهای امضا شده با بحرین و امارات پیامی بسیار عظیم است؛ پیامی که از ایده حمایت اسرائیل فراتر رفته است. توافقها تغییری راهبردی در جنگ علیه ایران است».
‼️کوهن همچنین در ارتباط با توافقهای صورت گرفته با امارات و بحرین به کانال ۱۲ گفت: «این، نتیجه سالها تلاش و ارتباطاتی است که بهشکلی کاملا دقیق مدیریت میشود بطوریکه [میان ما و] کشورهایی که با آنها روابط دیپلماتیک رسمی یا اصلا [اصلا روابط] نداریم، ارتباط ایجاد میکند».
🔻کوهن افزود که موساد «همیشه برای رسیدن به وضعیتی که ما [را قادر میسازد] روابطی در سطوح مختلف ایجاد کنیم، تلاش میکند. میتواند در ابتدا روابطی اقتصادی، بازرگانی، روابط متبادل در زمینه فهم حوادث امنیتی-منطقهای و بینالمللی باشد. بر این باورم که به آرامی در پایان، هدف همه ما دستیابی به روابط رسمی با کشورهای عربی باشد».
⭕️ این اظهارات پس از آن است که شامگاه روز سهشنبه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی مراسمی در کاخ سفید با حضور رئیسجمهور آمریکا و وزرای خارجه بحرین و امارات توافق عادیسازی روابط با این دو کشور خاورمیانه را امضا کرد.
▫️ farsnews.ir/news/13990627000056
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 رسوایی بزرگ اینستاگرام؛ جاسوسی از دوربین های تلفن همراه
🔸 فیس بوک بار دیگر به اتهام جاسوسی از کاربران اینستاگرام از طریق استفاده غیر مجاز از دوربین های تلفن همراه مورد شکایت قرار گرفته است. این گزارش در ماه ژوئیه منتشر شد و نشان می دهد که اینستاگرام حتی به هنگام غیرفعال بودن دوربین های آیفون از آنها استفاده کرده است.
🔹 فیس بوک این گزارش ها را تکذیب کرده و گفته است: گوشیهای آیفون را به دلیل ایجاد اعلانهای دروغین دسترسی اینستاگرام به دوربین مقصر دانست. در شکایتی که روز پنجشنبه در دادگاه فدرال سانفرانسیسکو ثبت شد ، کاربر اینستاگرام نیوجرسی ، بریتانی کوندیتی ادعا می کند که استفاده از دوربینها کاملا عمدی است و به منظور جمع آوری "دادههای سودآور و ارزشمند در مورد کاربران انجام میشود. "
🔸 گفتنی است سایتهای Instagram و Facebook با به دست آوردن اطلاعات بسیار خصوصی کاربران خود ،اطلاعات ارزشمندی از آنها جمع آوری میکنند. فیس بوک از اظهار نظر در این باره خودداری کرد. در شکایت ماه گذشته ، فیس بوک متهم شد که از فناوری شناسایی چهره برای برداشت غیرقانونی دادههای بیومتریک بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر اینستاگرام خود استفاده کرده است. فیس بوک این ادعا را رد کرد و گفت که اینستاگرام از فناوری تشخیص چهره استفاده نمی کند.
▫️ bloomberg.com/news/articles/2020-09-18/facebook-accused-of-watching-instagram-users-through-cameras
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 قدم بعدی آمریکا پس از ادعای فعالسازی مکانیسم ماشه!
🔹 ۳۰ شهریورماه، تاریخ ادعایی آمریکا جهت فعالسازی مکانیسم ماشه است. در این روز علیرغم مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت سازمان ملل، دولت ترامپ مدعی خواهد شد که تمامی تحریمهای سازمان ملل به طور خودکار بازگشته و همه کشورها ملزم به تبعیت از آنها هستند.
🔸 دولت ترامپ در شرایطی که از نظر داخلی تحت فشارهای اقتصادی، اجتماعی و انتخاباتی قرار دارد، نیازمند آن است که توجه افکار عمومی آمریکا را از مسائل داخلی به سیاست خارجی منحرف کند. در این خصوص ممکن است تشدید منازعه با ایران، گزینه مطلوبی برای آنها باشد.
🔸 به نظر میرسد آمریکا پس از سی شهریور، دیپلماسی فعالتری را در شورای امنیت و همچنین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد جهت همراهکردن سایر کشورها با اِعمال دوباره تحریمهای تعلیقشده در قطعنامه ۲۲۳۱ در پیش خواهد گرفت. در این راستا تهدید به گسترش تحریمهای ثانویه علیه نهادهای دولتی و شرکتهای خصوصی و چندملیتی میتواند یکی از گزینهها باشد.
🔸 همچنین با توجه به اهمیت کشتیرانی در تبادل کالا، ممکن است آمریکا طبق قطعنامههای تحریمی قبل از برجام، کشتیهایی از مبدأ و یا به مقصد ایران را توقیف کند. امری که باید واکنش قاطع و پاسخ مناسب ایران را به دنبال داشته باشد. این تنشها احتمالاً بیش از همه در خلیج فارس رخ دهد.
🔸 این موضوع میتواند موجب تقابلهایی میان نیروی دریایی سپاه با نیروهای آمریکایی شود که شاید ترامپ علاقهمند به استفاده تبلیغاتی از آن باشد. ادعای واهی اخیر ترامپ مبنی بر طرح ایران برای ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی برای انتقام ترور سردار سلیمانی نیز از همین موضوع ناشی میشود.
🔸 با توجه به اینکه احتمال دارد آمریکا تنشها با ایران در منطقه را در دوره پیش از انتخابات افزایش دهد لازم است ایران با هشیاری و استفاده مؤثر از همه ظرفیتهای قدرت سخت و نرم، ضمن افزایش بازدارندگی در برابر نیروهای آمریکایی در منطقه به آنها تبعات ماجراجوییهای احتمالی را گوشزد کند.
▫️@Tabyincenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 مروری بر وضعیت ایران در دوران قاجار (۱)
🔰 «قجرچیها» یا راهنماها و «بلدها»، دستهای از ترکان ساکن در شمال و غرب دریای خزر بودند که در کار بلدچیگری مهارت داشتند و به همین علت به ایل قاجار معروف شدند. گفته میشود بعدها در زمان فتحعلی شاه قاجار، سندهایی مبنی بر انتساب این قوم به مغولان تنظیم شد. چرا که مهارت مغولان در جنگآوری و همچنین سابقهی سرنگونی حکومت عباسیان توسط آنها میتوانست برای ایل قاجار مایهی افتخار محسوب شود.
🔰 بعد از روی کار آمدن آقامحمدخان قاجار، مدعیان تاج و تخت در اقصی نقاط کشور سرکوب شدند و بعد از دورهای تشویش و ناآرامی، یکپارچگی و آرامش به کشور برگردانده شد. آقامحمدخان در سال ۱۲۰۰ ه.ق. تهران را پایتخت خود قرار داد و ۱۰ سال بعد یعنی در سال ۱۲۱۰ ه.ق. در این شهر تاجگذاری کرد.
🔰 بر خلاف سلاطین صفویه که خود را حافظ دین مقدس میخواندند، پادشاهان قاجار چنین موضعی را اتخاذ نکردند و رابطهی دین و دولت در دوران قاجار حالتی میانه به خود گرفت. اعتقاد به مذهب تشیع، موجب دوام حکومت پادشاهان قاجار شد؛ اما این پادشاهی با هجوم سیلآسای قرون اروپاییان درقرون ۱۸ و ۱۹ میلادی هر روز بیش از پیش، رو به زوال نهاد.
🔰آغاز حکومت قاجاریان با وقوع انقلاب فرانسه همزمان شد؛ این واقعه بر ایران اثر گذاشت. اولین طبقهی روشنفکرِ مرتبط با غرب، در این زمان شکل گرفت و جریان ماسونی برای اولین بار در ایران ظهور کرد. به وجود آمدن طبقه که بعدها محمل جریان نفوذ غرب و خصوصا انگلستان شدند، بزرگترین وجه تمایز قاجار از صفویه بود.
ادامه دارد...
#انقلاب_اسلامی_ایران
▫️ @dorantv
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 استعمار ایران حتمی بود
💬 رهبر انقلاب: «در مثل کشور ما که استعمارِ مستقیم وجود نداشت و به برکت مجاهدت یک عده از بزرگان، انگلیسها نتوانستند به طور مستقیم وارد شوند، افرادی را عامل خودشان کردند. اگر قرارداد ۱۲۹۹، یعنی ۱۹۱۹ میلادی - که معروف به قرارداد #وثوقالدوله است - در ایران با مقاومت امثال مرحوم مدرس و بعضی از آزادیخواهانِ دیگر مواجه نمیشد و این قرارداد عملیاتی میشد، #استعمار ایران حتمی بود - مثل هند - مردانی نگذاشتند این اتفاق بیفتد.» ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
▫️ این قرارداد اگرچه پس از چند ماه مذاکرات پنهانی و دریافت رشوه از سوی دولتمردان قاجاری به امضا رسید اما با افشای محتوای استعماری آن، با مخالفت جمعی از آزادیخواهان روبرو شد و عملاً تا پایان عصر قاجار به اجرا در نیامد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 مروری بر وضعیت ایران در دوران قاجار (۱) 🔰 «قجرچیها» یا راهنماها و «بلدها»، دستهای از ترکان ساکن
💢 مروری بر وضعیت ایران در دوران قاجار (۲)
🔰بعد از انقلاب فرانسه و بر تخت نشستن ناپلئون، دشمنی دیرین فرانسه و انگلستان باعث شد که برای ضربه زدن به انگلیس، توجه ناپلئون به هند جلب شود. از طرفی حاکم شیعهی ایالت میسور، زمانشاه و تیپوسلطان دست به دست هم داده بودند که با اتحاد هند و افغانستان، ریشهی استعمار انگلیس را در هند برکنند.
🔰 در این زمان مارکی ولزلی، حاکم انگلیسی هند، چاره را ایران یافت و با فرستادن سرجان ملکمِ ماسون به ایران، با ابراهیم خان کلانتر، صدراعظم یهودی و با نفوذ فتحعلی شاه مذاکراتی را آغاز کرد. سرجان ملکم و ابراهیم خان کلانتر در سال ۱۸۰۰ میلادی قراردادی برای مهار ناپلئون امضا کردند؛ نفوذ منحوس بریتانیا بر ایرانِ شیعی آغاز شد.
🔰با لو رفتن ارتباط پنهانی ابراهیم خان کلانتر با انگلیس و ریشه دواندن خاندان یهودی او در مناصب کلیدی در سراسر کشور، اعتراضات بالا گرفت و باعث شد فتحعلیشاه قاجار او و خاندان یهودیاش را قتلعام کند.
🔰 تنها یک نفر از این خاندان در پناه انگلیس زنده ماند که شاهکلید بخش مهمی از ناکامیها و بدبختیهای ایران در ادوار آینده شد؛ میرزا ابولحسنخان ایلچی!
او پس از شکست ایران در جنگ اول با روس، با حربهی زیرکانهی سرگوراوزلی انگلیسی، به جای قائم مقام فراهانی در عقد قرارداد گلستان حاضر شد.
🔰 ایلچی آنچه را اوزلی دیکته کرد، نوشت تا روسیه را از درگیری با ایران برهاند و به جبههی مقابله با فرانسه بفرستد و فرانسه را در مسیر رسیدن به هند ناکام کند. ایلچیِ ماسون، بخش بزرگی از شمال غرب ایران و اجازهی کشتیرانی در بحر خزر را در عهدنامهی گلستان به روسها سپرد.
🔰 این کارشکنیها و و سیاستهای مرموز انگلیس، سرزمین ایران را طی نیم قرن، از لحاظ جغرافیایی نصف کرد. انگلیس حتی پیروزیهای نظامی سپاه عباس میرزا و پادشاهان پس از او را، با اشغال جنوب ایران و تهدید به اشغال کشور مبدل به شکست کرد. معاهدهی پاریس در زمان ناصرالدین شاه و جدا شدن سرزمین بزرگ هرات از شرق ایران تنها یکی از پیروزیهای مبدل به شکست بود.
ادامه دارد...
#انقلاب_اسلامی_ایران
▫️ @dorantv
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 فیسبوک توسط کارمند سابق به نادیده گرفتن فعالیتهای سیاسی مخرب متهم شد
«سوفی ژنگ» (Sophie Zhang)، کارمند اخراجی فیسبوک با انتشار یادداشتی ۶ هزار کلمهای از انتشار گسترده اخبار جعلی در این پلتفرم و تلاش ناکافی فیسبوک برای مبارزه با آنها پرده برداشت.
جزئیات بیشتر در: dgto.ir/1v22
————————————
💢 یک شرکت چینی به جاسوسی از ۲.۴ میلیون نفر در سراسر دنیا متهم شد
در شرایطی که روابط چین و آمریکا روزهای سخت خود را سپری میکند، یک شرکت چینی به جمع آوری دادههای میلیونها کاربر در کشورهای مختلف اعم از ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا متهم شده است.
جزئیات بیشتر در: dgto.ir/1v2g
————————————
💢 شکایت ۳ میلیارد دلاری از گوگل به اتهام سواستفاده یوتیوب از دادههای کودکان
یک گروه مدافع حقوق بشر به اتهام ردیابی غیرقانونی کودکان بریتانیایی توسط یوتیوب از گوگل شکایت کرد. این شکایت از طرف بیش از پنج میلیون کودک بریتانیایی زیر ۱۳ سال و خانواده آنها تنظیم شده و از گوگل درخواست غرامت شده است.
جزئیات بیشتر در: dgto.ir/1v1w
————————————
💢 نیروی هوایی آمریکا از آزمایش مخفیانه جنگنده نسل ششم پرده برداشت
یکی از مقامات عالیرتبه نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا اخیرا فاش کرده نمونه اولیه جنگنده نسل ششم در دنیای واقعی مورد آزمایش قرار گرفته است. این جنگنده با نام «Next Generation Air Dominance» یا NGAD به عنوان جایگزین جنگنده پنهانکار نسل پنجمی «لاکهید مارتین F-22» از راه خواهد رسید.
جزئیات بیشتر در: dgto.ir/1v48
————————————
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔺 #حافظه_تاریخی به ما میگه که در سال ۱۳۸۰، جهان استکبار از استراتژی «هویج و چماق» استفاده کرد؛ سال ۸۲ استراتژی «مکانیسم ماشه»؛ سال ۸۳، استراتِژی «پلیس خوب و بد» و در سال ۱۳۸۴، استراتژی «شوک و بهت».
🔺 وقتی این استراتژیها رو کنار هم میگذاریم، هدفشون این بود که وضعیت روانی سیاسی دولت و ملت ایران رو بههم بریزند.
🔺 آمریکا و جهان استکبار، کاسهی تحریمهاشون پر شده و میخواهند همان استراتژیهای شکست خورده دهه پیش رو مجدداً بر ملت ایران تنظیم و طراحی کنند!
🔺 اینجا آمریکا، نقشِ پلیس بد و شورای امنیت، نقشِ پلیس خوب رو بازی میکنه!
🔺 طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل قرار است قوت دفاعی و موشکیِ ما کمتر شود.
🔺 تصمیمسازان و تصمیمگیران لیبرالها در کشور سعی دارند:
(۱) مردم رو گرفتار قمار اجباری مذاکره با آمریکا و القای غیرمستقیم این ببرند که "ما با آمریکای جمهوریخواه بدیم اما با آمریکای دموکرات، خوبیم"!
(۲) نقش براندازی جمهوری اسلامی رو به نام آمریکا بنویسند در حالیکه شورای امنیت سازمان ملل از تصمیمگیران اصلی SSR انقلاب اسلامی میباشد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 قرارداد چین و اشتباه استراتژیک روحانی
در سال امضای توافق هستهای مقدمات یک قرارداد ۲۵ ساله با دولت چین فراهم شد و ایران و چین توافق کردند در مورد توافق همکاری ۲۵ سالهای گفتگو کنند. #رشته_توییت
ما چگونه با چین تعامل می کنیم؟
چگونه می بایست تعامل کنیم؟
چه راههایی پیش روی ماست؟
برجام قرار بود بخشی از رابطه ایران و غرب را اصلاح کند و قرارداد با چین پیوند خوردن با شرق را تضمین می کرد. همزمانی امضای این دو قرارداد استراتژیک این نوید را می داد که بالاخره ایران که به دلایل ژئوپولیتیک همیشه باید تعادلی میان شرق و غرب ایجاد می کرده به این مهم نزدیک می شود.
ایران از نظر ژئوپولیتیک دچار یک تنهایی است. به این معنی که برای رسیدن به اهداف استراتژیک خود به صورت تاریخی تنها بوده و در این مسیر نتوانسته و نمی تواند متحدی داشته باشد.
پس برای رسیدن به آن اهداف باید نقش متعادل کننده بین قدرت ها را بازی می کرده و بازی کند.
اتفاقی که در زمان حکومت پهلوی افتاده بود، به این معنی که شاه همزمان که میخواست نقش ژاندارم منطقه برای آمریکا را بازی کند، همزمان از شوروی سلاح خریداری می کرد تا هر دو قدرت بدانند از دست دادن رابطه با ایران برایشان گران تمام می شود.
در زمان جنگ هم همین اتفاق افتاد. در مذاکرات ولایتی در سازمان ملل آمده که او به غربی ها هشدار می دهد اگر بخواهند به ایران سلاح نفروشند، ایران از شوروی سلاح می خرد، که این نشان از درک جایگاه بالانسر ایران توسط دستگاه سیاست خارجی کشور دارد.
سال ۹۴ میتوانست نقطه عطف تاریخی برای سیاست خارجی ایران برای ترسیم یک افق روشن در دهه های بعد باشد، اگر ایران سریعا توافق با ۲۵ ساله با چین را نهایی میکرد و همزمان با پیشبرد برجام رابطه با چین به عنوان یک قدرت نوظهور را تثبیت می کرد تا ترک برجام برای غربی ها بشدت سخت شود.
اگر زمینههای حضور استراتژیک چین در ایران فراهم میشد، به مانند قرارداد ۲۵ ساله بندر چابهار با هند، تحریم کردن برای ترامپ بشدت گران تمام میشد چرا که خروج از برجام برای آمریکا به معنی تقدیم ایران به چین بود و ایران می توانست با این کارت در سیاست خارجی بشدت بازی کند.
اما این اتفاق نیفتاد. دولت وقت پس از امضای برجام با بی میلی با طرف شرقی برخورد کرد. این نکته از زبان بسیاری شنیده شده که وزرای وقت دولت روحانی پس از برجام با چینیها برخورد خوبی نداشتند. یکی از وزرای وقت به وزیر چینی گفته بود شما ته صف هستید و غربی ها بعد از برجام مقدماند.
این به این معنی است که اگر برخورد خوبی با چینی ها میشد و قرارداد ۲۵ ساله در همان زمان بسته میشد هزینه برهم زدن بازی برجام برای طرف غربی (سوای اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد)افزایش پیدا می کرد و رقابت برای رابطه با ایران بین طرف های شرقی و غربی به سطح بالاتری ارتقا پیدا می کرد.
چینی ها با مشاهده بی میلی ایران در پسابرجام، کمی عقب کشیدند و چون صبر داشتند می توانستند ایران را در زمانی که نیازمند است گیر بیاندازند.
واضح بود اگر هزینه خروج آمریکا پایین باشد ایران دوباره به چین بر می گردد. ترامپ براحتی از برجام خارج شد و بار دیگر ایران به چین نیازمند.
۳۰ بهمن ۹۷، حدود ۹ ماه پس از خروج آمریکا از برجام هیئتی عالی رتبه از ایران به ریاست لاریجانی در چرخشی به شرق به چین رفتند تا پیگیر روابط استراتژیک با چین شوند.
چینی ها چنانکه منتظر بودند به مراد خود رسیدند. ایران در زمان نیاز به سوی چین آمده. قرارداد استراتژیکی در کار نیست.
از آن تاریخ۱۹ ماه گذشته و اتفاق خاصی در قرارداد بین ایران و چین نیفتاده. نه توافقی، نه پیمان تجاری بلند مدتی، نه قراردادهای مشترکی. فقط میلیاردها دلار پول نفت ایران همچنان در بانک های چین به بهانه تحریم آمریکا بلوکه شده و این متحد به ظاهر استراتژیک کمکی نتوانسته بکند.
چینی ها بسیار صبورند و منافع ملی را به خوبی درک می کنند. تا جای ممکن سعی میکنند از رویارویی با آمریکا پرهیز کنند و هزینه ندهند.
تابستان ۹۹ که سروصدای رسانهای از ایران در مورد قرارداد ۲۵ ساله ایران-چین برخاست و از آمریکا فغان برخاست، چین واکنش خاصی نشان نداد و سکوت پیشه کرد.
بجز چند تعارف که بله ایران متحد استراتژیک ماست(که از ترس آمریکا پولهایش را بلوکه کرده ایم) و رابطه بلند مدت برای ما مهم است اتفاق خاصی بین ایران و چین نیفتاد. فقط واکنش غرب به این را مرور کنید تامتوجه شوید اگر قرارداد۲۵ساله همزمان با برجام اجرایی میشد چقدر برای غرب هزینه ساز بود.
✍ Mehrdad Faramehr
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 حذف تیک تاک و ویچت از کلیه اپ استورهای آمریکایی به دستور ترامپ
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که تیک تاک و ویچت از یکشنبه (۳۰ شهریور ماه) از اپ استورهای آمریکایی حذف میشوند. این اپلیکیشنها که محصول شرکت چینی ByteDance هستند نه تنها دیگر اجازه حضور در پلی استور گوگل و اپ استور اپل را ندارند بلکه کلیه شرکتهای آمریکایی نیز از این پس اجازه میزبانی این برنامهها را نخواهند داشت.
طبق اعلام ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریکا این تصمیم براساس دستور دونالد ترامپ اتخاذ شده است. راس در بیانیه خبری خود اعلام کرد:
«این تصمیم بار دیگر تایید می کند که دونالد ترامپ هر آنچه در توان و حوزه اختیاراتش باشد انجام میدهد تا امنیت ملی ما را تامین کند و آمریکا را در برابر تهدیدات حزب کمونیست چین حفظ کند.»
کلمات به کار رفته از سوی وزارت دادگستری آمریکا نشان می دهد که ترامپ قویا خواستار حذف تیک تاک از بازار آمریکا است. او نه تنها تیک تاک، آپدیتها و کدهای آن را ممنوع کرده بلکه هرگونه پرداخت در رابطه با ویچت را غیرقانونی خوانده است.
▫️ dgto.ir/1v6u
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir