🟢شرکت OpenAI میخواهد مدل هوش مصنوعی «منبعباز» خود را به بهترین مدل در این حوزه تبدیل کند
🔹شرکت OpenAI اعلام کرده بود که قصد دارد نخستین مدل زبانی «منبعباز» خود از زمان انتشار GPT‑2 را در سال جاری عرضه کند. حالا جزئیاتی از این مدل فاش شده که از جلسات اخیر OpenAI با جامعه توسعهدهندگان هوش مصنوعی به دست آمده است.
🔹«آیدان کلارک»، معاون رئیس تحقیقاتی OpenAI، رهبری توسعه این مدل منبعباز را بر عهده دارد. همچنین توسعه آن هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. هدف OpenAI این است که مدل مورد نظر را در تابستان امسال منتشر کند و قصد دارد آن را به یکی از مدلهای پیشرو در زمینه مدلهای استدلالی منبعباز تبدیل کند.
🔹گفته میشود که بهدنبال این است که مدل خود را با مجوزی بسیار آزاد عرضه کند که محدودیتهای کمی در استفاده و تجاریسازی داشته باشد. این اقدام به نظر میرسد که در پاسخ به انتقادات مطرحشده از سوی برخی افراد در جامعه توسعهدهندگان نسبت به مدلهای منبعباز مانند Llama و Gemma گوگل صورت میگیرد که شرایط سختگیرانهتری را برای استفاده از این مدلها تحمیل کردهاند.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
کدام کشور بیشترین پول را برای هوش مصنوعی خرج کرده؟
🔹آمریکا: ۴۷۱ میلیارد دلار
🔹چین: ۱۱۹ میلیارد دلار
🔹بریتانیا: ۲۸ میلیارد دلار
🔹کانادا: ۱۵ میلیارد دلار
🔹رژیم اسرائیل: ۱۵ میلیارد دلار
🔹آلمان: ۱۳ میلیارد دلار
🔹فرانسه: ۱۱ میلیارد دلار
🔹هند: ۱۱ میلیارد دلار
🔹کاملا مشخص است که در زمینه سرمایه گذاری برای هوش مصنوعی آمریکا فاصله محسوسی با سایرین دارد؛ یک نکته جالب توجه دیگر حضور امارات در این لیست است که ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است، در حالی که ژاپن ۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشته است!
🔹آمریکا فقط در سال ۲۰۲۴ در هوش مصنوعی ۱۰۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است!
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
«راهاندازی نخستین رایانه کوانتومی هند با قدرت پردازش بالا»
یک نوآفرین مستقر در بنگلور موسوم به QpiAI که یکی از ۸ نوآفرین منتخب تحت ماموریت ملّی کوانتومی هند است، ضمن هماهنگی با وزارت علوم و فناوری (DST) این کشور، یکی از قدرتمندترین رایانههای کوانتومی هند را با ۲۵ کیوبیت ابررسانا راهاندازی کرده است. در این رایانه، ترکیبی از سختافزار کوانتومی پیشرفته، کنترل مقیاسپذیر و نرمافزار بهینهسازی شده برای محاسبات ترکیبی، در کنار هم قرار گرفته است. از سوی دیگر، انواع پردازندههای کوانتومی پیشرفته، بسترهای نرمافزار کوانتومی نسل جدید و راهحلهای کوانتومی تقویتشده با هوشمصنوعی در رایانه جدید ادغام شدهاند. این رایانه کوانتومی، به تحقق بخشی از ماموریت ملّی کوانتومی هند که ایجاد یکی از بزرگترین زیستبومهای کوانتومی در جهان است، کمک میکند و میزان دسترسپذیری به فناوریهای محاسبات کوانتومی در سطح جهان را افزایش میدهد. گفتنیست رایانه جدید میتواند در حوزههای مختلف اعم از علومزیستی، کشف دارو، علوم مواد، حملونقل، تدارکات، پایداری و اقدامات اقلیمی، نوآوریها و فناوریهای عمیق استفاده شود.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
«راهاندازی سامانه ابری محاسبات کوانتومی در روسیه»
دانشگاه اینوپولیس روسیه از راهاندازی یک سکوی ابری برای محاسبات کوانتومی به نام کانکستر کلاود (Qonquester Cloud) خبر داد. این سامانه که توسط استادان، دانشجویان و پژوهشگران این دانشگاه توسعه یافته است، میتواند محاسبات پیچیده در حوزههایی مانند طراحی دارو، توسعه مواد جدید، بهینهسازی مالی و پشتیبانی و تدارکات را تسریع کند. از جمله قابلیتهای کلیدی این سامانه، حل مسائل بهینهسازی باینری با ابعاد محاسباتی تا دو به توان ده هزار، معماری هیبریدی (ترکیب روشهای کوانتومی و کلاسیک) برای افزایش کارایی محاسباتی و دسترسی رایگان برای آزمایش اولیه از طریق سایت qdeep.net است. کاربردهای عملی سامانه در صنایع داروسازی (تسریع کشف مولکولهای جدید)، امنیت سایبری (بهبود الگوریتمهای رمزنگاری) و مدیریت زنجیره تامین (بهینهسازی مسیرهای تدارکاتی و پشتیبانی) خواهد بود. سکوی مذکور میتواند مسائلی را حل کند که برای اجرا روی رایانههای معمولی به چندین ترابایت (حتی اگزابایت) حافظه نیاز دارند. نوآفرین کیو دیپ (Q Deep) که این پروژه را توسعه داده است، قصد دارد محصولات خود را به بازارهای بینالمللی عرضه کند و با شرکتهای فعال در حوزههای مالی، ارتباطات و پژوهشهای علمی همکاری نماید.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
🔹 گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدیتر است
⏺وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) درحالحاضر از ۲ جبهه فشار شدیدی به گوگل وارد کرده که ساختار کسبوکار غول فناوری را در خطر بزرگی قرار داده و فرصتهای جدیدی برای رقبای آن به وجود آورده است.
⏺سال گذشته، قاضی فدرال گوگل را به اتهام انحصار در بازار جستجوی آنلاین مجرم شناخت و چند روز پیش، قاضی دیگری همین حکم را برای فعالیتهای انحصارطلبانه گوگل در بازار فناوری تبلیغات (Ad Tech) صادر کرد. این ۲ حکم نهفقط پایه و اساس گوگل را به لرزه انداخته، بلکه میتوانند سرنوشت یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری جهان را عوض کنند.
⏺گوگل هماکنون آماده ورود به مرحله دوم پرونده جستجو میشود. از دوشنبه دادگاهی سههفتهای در واشنگتن دیسی را شروع میشود تا درباره نحوه اعمال مجازات و راهکارهای بازیابی رقابت در بازار جستجو تصمیمگیری بگیرد.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
🔺 بانک سپه به دنبال توسعه رمزارز ملی و استیبلکوین است
🔹معاون فناوری اطلاعات بانک سپه، از برنامههای این بانک برای توسعه رمزارز ملی و استیبلکوین اختصاصی خبر داد و ادغام موفق ۶ بانک در بانک سپه را نمونهای از توانمندی فناورانه بانک سپه برشمرد.
🔹بهزاد صفری، معاون فناوری اطلاعات بانک سپه در رویداد امیدتاک به توجه ویژه بانک سپه به حوزه رمزارزها اشاره کرد و از چالشهای ناشی از تحریمها و تعدد رگولاتورها در مسیر توسعه رمزارزها پرداخت. او در این باره گفت: بانکهای ایرانی باید استیبل کوین خود را تولید کنند و با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها، رمزارزها هستند که میتوانند راهکاری کارآمد برای تسهیل مبادلات مالی و تجاری باشند
🔹محمد مهدی متولی، مدیرعامل شرکت امیدپی به اهمیت توکنسازی داراییها اشاره کرد و افزود:
امروزه توکنسازی داراییهایی مثل طلا و املاک، این امکان را فراهم میکند که داراییها به شکل دیجیتال معامله شوند و از این طریق، شفافیت و کارایی بیشتری به بازار تزریق شود.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
هوش مصنوعی بهزودی ۸۰۰ میلیون شغل را میبلعد
🔹تحقیقات مؤسسهٔ مککنزی هشدار میدهد که تا سال ۲۰۳۰، بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون شغل در دنیا بهدلیل پیشرفت هوش مصنوعی از بین میرود یا دگرگون میشود.
🔹ورود داده، حسابداری ساده، خدمات مشتری، رانندگی حملونقل و ترجمهٔ ابتدایی جزو اولین قربانیاناند؛ جایی که رباتهای نرمافزاری و الگوریتمها با سرعت و دقت جای نیروی انسانی را میگیرد.
🔹باوجود این تهدیدها، امیدواریهایی هم وجود دارد؛ طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، در مقابل حذف مشاغل قدیمی حدود ۶۹ میلیون فرصت تازه در زمینههایی مثل توسعهٔ هوش مصنوعی، امنیت سایبری و تحلیل داده ایجاد خواهد شد.
🔹🖼 آیا شما هم در چند سال آینده بیکار میشوید؟ اینجا بخوانید
🖥 @IT_Fouri
🟢برای اولینبار در جهان: امارات برای نوشتن قوانین از هوش مصنوعی استفاده میکند
🔹برای اولینبار در جهان امارات متحده عربی قصد دارد از هوش مصنوعی برای نوشتن قوانین جدید و بررسی و اصلاح قوانین موجود استفاده کند.
🔹محققان هوشمصنوعی میگویند طرح جدید امارات به نام «مقررات مبتنیبر هوش مصنوعی» فراتر از هر طرح مشابه کشورهای دیگر است.
🔹سایر دولتها نیز میکوشند از هوش مصنوعی برای کارآمدتر شدن کارها مانند خلاصهکردن لایحهها و بهبود خدمات عمومی استفاده کنند اما امارات میخواهد یک قدم جلوتر برود و از این فناوری برای اعمال تغییر در قوانین فعلی با کمک تجزیهوتحلیل دادههای دولتی و حقوقی استفاده کند.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
پیامهای کوانتومی غیرقابل هک برای اولین بار با فیبر نوری بدون تجهیزات پیشرفته مخابره شد
🔹درحالحاضر کامپیوترهای کوانتومی کاربردهای عمومی پیدا نکردهاند اما در آینده با دسترسی بیشتر به این فناوری قدرتمند هککردن و شکستن پروتکلهای امنیتی فعلی بسیار آسان و سریع خواهد شد. اکنون محققان موفق شدند با رمزنگاری QKD (توزیع کلید کوانتومی) پیامهای غیرقابلهک را از طریق زیرساختهای فیبر نوری موجود به فاصله ۲۵۴ کیلومتر ارسال کنند.
🔹محققان شرکت اروپا پیامهای کوانتومی را با زیرساختهای فیبر نوری به طول ۲۵۴ کیلومتر با رمزنگاری QKD منتقل کردهاند. اولین بار است چنین دستاوردی به دست آمده است. برخلاف دیگر روشهای ارتباطات کوانتومی، این روش نیازی به سیستم سرمایشی یا لیزرهای پیشرفته ندارد و مسیر توسعه شبکههای کوانتومی کاربردی بدون نیاز به سختافزارهای پیچیده را هموار میکند.
🔹کارشناسان امنیت سایبری اغلب هشدار میدهند که لحظهای به نام روز کیو (Q-Day) نزدیک است؛ روزی که کامپیوترهای کوانتومی به اندازهای قدرتمند میشوند که میتوانند تمام روشهای رمزنگاری را که درحالحاضر برای ایمنی اطلاعات خود به آنها متکی هستیم، بشکنند.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
هوش مصنوعی زمان کارمندان را نجات میدهد
🔹بررسیهای گوگل نشان میدهد کارمندان با کمک هوش مصنوعی میتوانند سالانه بهطور میانگین ۱۲۲ ساعت در انجام کارهای اداری صرفهجویی کنند.
🔹گوگل میگوید تنها با چند ساعت آموزش اولیه و اجازه برای استفادۀ رسمی از هوش مصنوعی، میزان استفاده از این فناوری در محیطهای کاری دو برابر میشود و رشد اقتصادی قابلتوجهی ایجاد میکند.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رونمایی از قرص اورانیوم هسته ای در برنامه زنده تلویزیونی!
🔹دکتر آقامیری، دانشمند هسته ای و رئیس دانشگاه شهید بهشتی از یک قرص هسته ای رونمایی کرد و از حجم انرژی آن سخن گفت.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432
سم آلتمن: شخصیت ChatGPT بهزودی از حالت آزاردهنده فعلی خارج خواهد شد
🔹در آپدیتهای اخیر، بسیاری از کاربران از لحن بیش از حد مثبت و چاپلوسانه ChatGPT 4o ابراز نارضایتی کردهاند. آنها معتقدند چتبات بهجای ارائه پاسخهای مستقیم و کاربردی، بیش از حد وارد تعارفات و جملات اضافه میشود و این موضوع کارایی آن را کاهش داده است.
🔹«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که شرکت این بازخوردها را دریافت کرده و روی اصلاحاتی کار میکند که تا پایان هفته عرضه خواهد شد. او همچنین گفت در آینده درسهایی را که از این تجربه آموختهاند، به اشتراک خواهند گذاشت.
🇮🇷 اندیشکدهحقوقعمومیوفضایمجازی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/359333911Cd8a553d432