هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 وعده الهی
🔸 اگر وعده خداوند سبحان که فرمود: ﴿کتب اللهُ لاَغلبَنّ أنا و رُسُلی﴾، و فرمود: ﴿و لَینصُرَنّ اللهُ مَن ینَصُرُه﴾ قطعی است [چه اینکه هست]، ما هم در تداوم انقلاب اسلامی که تداوم راه انبیا (علیهمالسلام) است، کوشا خواهیم بود و هم چشم امید به #امدادهای_غیبی خواهیم داشت، چه اینکه تاکنون این چنین بوده است.
امیدواریم خدای سبحان توفیق آن را به همگان اعطا کند که در استمرار راه انبیاء ثابت قدم و استوار بوده و همواره از امدادهای غیبی بهره مند و متنعّم شویم.
#دهه_فجر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تاریخ: 1362/11/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
آیت الله العظمی جوادی آملیj-004 1400-11-20 ss.mp3
زمان:
حجم:
6.48M
💠 صوت درس خارج فقه #وصیت
🔹 جلسه : 4
تاریخ: 1400/11/20
#اخلاق
#مقامات_ائمه_علیهم_السلام
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
vasiyyat -004 - 1400-11-20-p1.pdf
حجم:
325.5K
💠 متن درس خارج فقه #وصیت
🔹 جلسه : 4
تاریخ: 1400/11/20
#اخلاق
#مقامات_ائمه_علیهم_السلام
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
14.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 عمادِ دین
🔸 نکته اساسی این است که دین نگفت مردم را با نصیحت و سفارش و سخنرانی و سخن خوانی اداره کنید؛ مردم با سفارش، مردم اسلامی نخواهند شد ... .
👇👇👇👇👇
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 عمادِ دین
🔸 نکته اساسی این است که دین نگفت مردم را با نصیحت و سفارش و سخنرانی و سخن خوانی اداره کنید؛ مردم با سفارش، مردم اسلامی نخواهند شد. آن روزهایی که وجود مبارک حضرت امیر (سَلامُ الله عَلَیه) خانه نشین بود، با نصیحت و توصیه به تقوا و امثال اینها مردم را هدایت می کرد؛ اما وقتی که شد حاکم اسلامی، در آن نامه رسمی که برای مسئول مصر نوشت، فرمود مالک! من یک اصل کلی را به شما بگویم تا وظیفه ما مشخص شود _ ما اگر به وظیفه مان عمل کردیم مردم مستقیم هستند و آن وقت این نظام می ماند؛ فرمود مالک، مردم #ستون_دین هستند!
🔸 تعبیری که وجود مبارک حضرت امیر درباره مردم دارد، قوی تر از آن تعبیری است که در روایات نسبت به نماز آمده؛ ما درباره نماز داریم: «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّینِ»، دیگر «إن الصلاة عمود الدین» نداریم؛ اما اینجا صریحاً حضرت در نهج البلاغه در آن عهدنامه مالک اشتر فرمود مالک! «إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة»؛ فرمود مالک، بخواهی نظام بماند، مردم #ستون_نظام هستند! ستون را با سفارش و تبلیغ و سخنرانی و سخن خوانی و نصیحت نمی شود ابقا کرد؛ باید جان بکَنیم و این ستون را سر پا نگه بداریم! امام جان کَند، این ستون را روی پا نگه داشت، با چه؟ به آنچه گفت عمل کرد؛ عوام فریبی نکرد، عوام زدگی نکرد، دو گانه حرف نزد، اول و آخرش یک نحو بود؛ مردم این را می خواهند!
🔸 تمام تلاش و کوشش ما باید این باشد که ما سفارشی زندگی نکنیم؛ ستون با سفارش ستون نیست، باید با #جان_کندن این ستون را نگه داشت، آن وقت همه بارها را می برد! بار #انقلاب را برد، بار #دفاع_مقدس را برد؛ همین مردم بودند. ما باید طوری باشیم که آنچه می فهمیم بگوییم و آنچه می فهمیم #عمل_بکنیم، همین! اگر #ظاهر ما و #باطن ما با هم تفاوت داشته باشند، مشکل جدّی خواهیم داشت!
آپارات:
https://aparat.com/v/RrvYu
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از مسئولین با حضرت استاد
تاریخ: 1396/01/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 حکومت پایدار
🔹 این نامه که در نهج البلاغه به صورت آخرین نامه است، محتوای این یک سطر، در خطبه ها و نامه های حضرت آمده که چطور ملّتی گاهی بالا می آید و گاهی پایین می آید، چطور یک حکومت گاهی مقتدر می شود و گاهی سقوط می کند.
🔹 نامه 79 این است فرمود: «أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّمَا أَهْلَكَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ أَنَّهُمْ مَنَعُوا النَّاسَ الْحَقَّ فَاشْتَرَوْهُ وَ أَخَذُوهُمْ بِالْبَاطِلِ فَاقْتَدَوْه» _ اینکه می گویند گاهی کلمات حضرت امیر، یک رساله شرح می خواهد، همین است _ فرمود الآن قدرت نظامی در دست شماست و اوّلین حرف را هم همین سلاح جنگی می زند، اگر شما این سلاح را تحت فرهنگ قرار دادید، هم شما می مانید هم نظامتان می ماند هم مردم در رفاه هستند و اگر فرهنگ را از جنگ بردارید، #فرهنگ_و_عقل را از اسلحه بردارید، فرهنگ را از قدرت بردارید، هم شما سقوط می کنید و هم آنها سقوط می کنند.
🔹 بارها به عرض شما رسید که وقتی رهبر علی باشد اما خدمتگزاران و کارگزاران، علوی نباشند، سقوط قطعی است!. فرمود مرا تنها نگذارید، من هم برای دنیای شما خوب هستم هم برای آخرت شما خوب هستم؛ نگویید ما رهبر خوبی مثل علی داریم! مادامی که کارگزاران و مسئولان، کسانی که ارباب رجوع به آنها رجوع می کنند، مردم به آنها رجوع می کنند، مثل من فکر نکنند، نظا م عالم بر این است که این حتماً از بین برود!
#دهه_فجر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/11/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 پذیرش آگاهانه
🔸 این رسانه های گروهی یا نوشتاری، اینها وظیفه شان این است که صادقانه سخن بگویند تا جامعه را مضطرب و ملتهب نکنند... .
👇👇👇👇👇
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 پذیرش آگاهانه
🔸 این رسانه های گروهی یا نوشتاری، اینها وظیفه شان این است که #صادقانه سخن بگویند تا جامعه را مضطرب و ملتهب نکنند؛ هم آنها موظف اند که راست بگویند، هم مردم موظف اند آگاهانه بپذیرند. اگر هر کسی هر چیزی را که شنید باور کند، این طبق بیان نورانی #امام_جواد_سلام_الله_علیه دارد او را عبادت می کند: «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق»؛ چقدر این کلمه وجود مبارک امام جواد بلند است! «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ كانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ»؛ فرمود هر کسی به رسانه ها دارد گوش می دهد یا روزنامه ها و مجلّات را خوانده و دارد قبول می کند، او باید همین حرف را داشته باشد؛ ولو این آیه درباره حجیت خبر واحد دلیل نباشد که غالباً گفتند دلیل نیست، ولی تأییدِ حرف عقلاست. عقلا می گویند ما کذب مُخبری نباید داشته باشیم، کذب خبری هم نباید داشته باشیم.
🔸 این فنّ رجال و درایه را همه عقلا هم دارند؛ منتها در اسلام با سَبک خاص آن است. این بیان نورانی #امام_جواد_سلام_الله_علیه هم از یک نظر در حقیقت امضاست که فرمود مواظب باشید حرف رسانه ها را که گوش می دهید، حرف روزنامه ها را که گوش می دهید، حرف سخنران ها را که دارید گوش می دهید، «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ»؛ حرف او را که شنید و عمل کرد، دارد او را عبادت می کند! «فَإِنْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ كانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ»؛ فرمود اگر کسی به گزارش گزارشگری اعتماد کرده و حرف او را دارد گوش می دهد، در حقیقت دارد او را عبادت می کند. اگر او از خدا و پیغمبر می گوید و راست می گوید، «فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ» و اگر دروغ میگوید و خلاف حق می گوید، «فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ».
#میلاد_امام_جواد_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حجرات جلسه 10
تاریخ: 1395/07/27
🆔 @a_javadiamoli_esra