💠 مفاتیح الحیات
#شماره51
#كارگری_سیره_انبیا_و_امامان
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: خدای عزّ و جلّ به داود (علیه السلام) وحی فرمود كه تو بنده خوبی هستی به شرط آنكه از بیت المال ارتزاق نكنی و با دستان خویش کار کنی. داود (علیه السلام) چهل روز گریست؛ آنگاه خدا به آهن وحی فرمود كه برای بنده ام داود نرم شو. آهن به فرمان خدا برای او نرم شد و داود (علیه السلام) هر روز زرهی می ساخت و آن را به هزار درهم می فروخت و از بیت المال بی نیاز شد.[1]
[1] . أَوْحَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَی دَاوُدَ (علیه السلام): أَنَّكَ نِعْمَ الْعَبْدُ لَوْلا أَنَّكَ تَأْكُلُ مِنْ بَیتِ الْمَالِ وَ لا تَعْمَلُ بِیدِكَ شَیئاً. قَالَ: فَبَكَی دَاوُدُ (علیه السلام) أَرْبَعِینَ صَبَاحاً، فَأَوْحَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَی الْحَدِیدِ أَنْ لِنْ لِعَبْدِى دَاوُدَ، فَأَلانَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ الْحَدِیدَ، فَكَانَ یعْمَلُ كُلَّ یوْمٍ دِرْعاً فَیبِیعُهَا بِأَلْفِ دِرْهَمٍ، فَعَمِلَ ثَلاثَمِائَةٍ وَ سِتِّینَ دِرْعاً فَبَاعَهَا بِثَلاثِمِائَةٍ وَ سِتِّینَ أَلْفاً وَ اسْتَغْنَی عَنْ بَیتِ الْمَالِ (الكافى، ج5، ص74).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 93
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 امتحان با احجار
🔹 درباره کعبه هم [حضرت امیر سلام الله علیه] بیانی دارند که خدای سبحان مردم را امتحان کرد به احجاری که «لَا تَضُرُّ وَ لَا تَنْفَع»، حتی خود «حجرالاسود»! فرمود خدای سبحان مردم را #امتحان کرد به کعبه و طواف کعبه و نماز گذاشتن به طرف #کعبه و امثال آن: «بِأَحْجَارٍ لَا تَضُرُّ وَ لَا تَنْفَع».
🔹 مرحوم صدوق (رضوان الله علیه) را خدا غریق رحمت کند! در من لا یحضر الفقیه این بیان لطیف را دارد که یک وقت دشمن می خواهد بساط کعبه را برچیند، این ﴿وَ أَرْسَلَ عَلَیهِمْ طَیراً أَبَابِیلَ﴾[1] به حیات او خاتمه می دهد؛ اما یک وقت ابن زبیری است که در برابر سیدالشهداء (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه) و در برابر امام سجاد (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه)، یعنی با امام زمان خود درگیر است؛ او رفته درون کعبه متحصن شده است! همان خدایی که یک وقت اجازه نداد #ابرهه با فیل بیاید و به این کعبه آسیب برساند، همان خدا اجازه داد که اموی روی کوه ابوقبیس منجنیق بگذارند و این کعبه را ویران کنند، تا #ابن_زبیر را بگیرند و اعدام بکنند، بعد هم کعبه را می سازند. فرمایش مرحوم صدوق این است که کعبه را بعد می سازند، آنها که نیامدند کعبه را از بین ببرند! آمدند ابن زبیر را بگیرند، کعبه أحجاری دارد که دوباره ساخته می شود.[2]بنابراین اگر ما خواستیم ببینیم کعبه مهم است یا امام، در این گونه از مواقع می فهمیم #امام به مراتب #بالاتر_از_کعبه است، برای اینکه کعبه را دوباره می سازند.
🔹 در اینجا فرمود: «أَ لَا تَرَوْنَ أَنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ اخْتَبَرَ الْأَوَّلِینَ مِنْ لَدُنْ آدَمَ صَلَوٰاتُ اللهُ عَلَیهِ إِلَی الْآخِرِینَ مِنْ هَذَا الْعَالَمِ بِأَحْجَارٍ لَا تَضُرُّ وَ لَا تَنْفَعُ وَ لَا تُبْصِرُ وَ لَا تَسْمَعُ فَجَعَلَهَا بَیتَهُ الْحَرَامَ الَّذِی جَعَلَهُ [اللَّهُ] لِلنَّاسِ قِیاماً ثُمَ وَضَعَهُ بِأَوْعَرِ بِقَاعِ الْأَرْضِ حَجَراً وَ أَقَلِّ نَتَائِقِ الدُّنْیا مَدَراً وَ أَضْیقِ بُطُونِ الْأَوْدِیةِ قُطْراً بَینَ جِبَالٍ خَشِنَةٍ»؛[3] فرمود کعبه تازه که درنیامد از زمان وجود مبارک آدم (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه) بود؛ فرمود خداوند از آدم تا کنون و «إلیٰ قِیامَ الْقِیامَة» بشر را به خانه ای امتحان کرد، با یک سلسله سنگ هایی که «لَا تَضُرُّ وَ لَا تَنْفَع» و جنس ارزشی به آن صورت که طلا و نقره باشد نیست، این #امتحان_الهی است که آدم در برابر ذات اقدس الهی خاضع و مطیع است یا به دنبال «ذَهَب» و «فِضّه» می گردد. فرمود اگر می خواست هم خانه زرّین درست می کرد و هم در بهترین آب و هوا، در حالی در بدترین آب و هوا و با همین سنگ سیاه مردم را آزمود، پس #نظام_ارزشی چیزی دیگر است! عمده آن است که در معرفت شناسی بگوییم: «اَلْمُوجُودُ عَلیٰ قِسْمِین إمّا مُجرد وَ إمّا مادّی، اَلعِلمُ عَلیٰ قِسْمِین إمّا حِسّی وَ تَجْرِبی وَ إمّا تَجْرِیدی»، قهراً ارزش ها هم بر این اساس فرق می کند.
[1]. سوره فیل, آیه3.
[2]. من لا یحضره الفقیه، ج2، ص249؛ «...أَبْرَهَةُ بْنُ الصَّبَّاحِ الْحِمْیرِی لِیهْدِمَهُ فَأَرْسَلَ اللَّهُ ﴿عَلَیهِمْ طَیراً أَبابِیلَ ٭ تَرْمِیهِمْ بِحِجارَةٍ مِنْ سِجِّیلٍ ٭ فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ﴾ وَ إِنَّمَا لَمْ یجْرِ عَلَی الْحَجَّاجِ مَا جَرَی عَلَی تُبَّعٍ وَ أَصْحَابِ الْفِیلِ لِأَنَّ قَصْدَ الْحَجَّاجِ لَمْ یكُنْ إِلَی هَدْمِ الْكَعْبَةِ إِنَّمَا كَانَ قَصْدُهُ إِلَی ابْنِ الزُّبَیرِ وَ كَانَ ضِدّاً لِصَاحِبِ الْحَقِّ فَلَمَّا اسْتَجَارَ بِالْكَعْبَةِ أَرَادَ اللَّهُ أَنْ یبَینَ لِلنَّاسِ أَنَّهُ لَمْ یجِرْهُ فَأَمْهَلَ مِنْ هَدْمِهَا عَلَیهِ».
[3]. نهج البلاغة(للصبحی صالح), خطبه192.
#بنای_كعبه_توسط_حضرت_آدم_سلام_الله_علیه
#ارزش_امام_وکعبه
#مبنای_نظام_ارزشی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه زخرف جلسه 18
تاریخ: 1394/10/26
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دیدار حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب، عصر دیروز دوشنبه با آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra