💠 مصرف وام در غیر موردش
💬 سؤال:
اگر از بانک وام تعمیر خانه یا وام خرید کالا دریافت کنیم و آن را صرف مورد دیگری کنیم، اشکال دارد؟
✅ پاسخ:
بطور کلی تسهیلات بانکی ـ غیر از وام قرض الحسنه ـ، غالباً به ملکیت مشتری در نمیآید، بلکه مشتری از طرف بانک ـ مالک پول ـ مجاز است طبق قرارداد آن را در محل معین شده ـ توسط بانک ـ مصرف کند، بنابراین، صرف آن در محل دیگر، تصرف غاصبانه و شرعا غیر مجاز و موجب ضمان است؛ و در فرض مرقوم ضمن مراجعه به مسئولان مربوط طبق قوانین اقدام نمایید.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 نماز خواندن با لباس عکسدار
💬 سؤال:
آیا نماز خواندن با لباسهایی که روی آن نقش انسان یا حیوان قرار گرفته است ولی در زیرِ لباسی دیگر پوشیده شده، جایز است؟
✅ پاسخ:
جایز است، هرچند کراهت دارد.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 عدم تبعیت از امام جماعت
💬 سؤال:
شخصی در رکعت دوم نماز جماعت، وقتی به رکوع رفت، متوجّه شد امام جماعت و نمازگزاران در حال قنوت هستند. در این حالت وظیفۀ او چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 در فرض سؤال جهت تبعیت از امام باید به حالت ایستاده و قنوت برگردد و همراه امام به رکوع رود و در این صورت اضافه شدن رکوع اشکالی ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬پیش افتادن عمدی مأموم از امام جماعت
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬١. فروشنده مغازه(سوپر مارکت) تا چه حدی جایز است با مشتری که از جنس مخالف است، صحبت کند؟
🔹٢. برخی مغازه ها جنس فروخته شده را پس می گیرند و یا اینکه می خواهند نسیه بدهند، پس لازم است خریدار را بشناسند ولی برخی مغازه ها نه نسیه می دهند و نه جنس فروخته شده را پس میگیرند. نگاه به مشتری جنس مخالف در دو صورت تا چه حدی جایز است؟
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 ماه گرفتگي جزئي
💬اگر ماه گرفتگی به صورت جزئی باشد، باز هم نماز آیات واجب است؟
✅ برای ماه گرفتگی جزئی هم نمازآیات واجب است، البته اگر جزئی باشد و شخص بعد از ماه گرفتگی مطلع شود، نماز آیات واجب نمی شود.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠کسی که اطلاع از ماه گرفتگی نداشته
💬سؤال:
اگر کسی بعداز تمام شدن ماه گرفتگی اطلاع پیدا کند تکلیفش جهت نمازش چیست؟
✅پاسخ:
چون ماه گرفتگی به صورت کامل نیست کسانی که بعداً مطلع شوند، خواندن نماز آیات بر آن ها واجب نخواهد بود.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
زمان:
حجم:
113.9K
💬پرسش
آیا این درسته که میگویند خدا از حق خودش میگذره ولی از حق مردم نه؟
💠 استاد محمدی شاهرودی
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬پرسش
لطفا درمورد احکام زکات توضیح بدهید
✅پاسخ
اگه مقدار گندم و خرما و کشمش از حدود ۸۴۷ ﮐﻴﻠﻮﮔﺮﻡ بیشتر شد، زکات داره و مقدار زکاتش هم بستگی داره به اینکه برای آبیاریش از چه آبی استفاده شده.
1. آب باران یا نهر یا قنات: زکاتش یکدهم (یعنی ۱۰ درصد)
2. آب چاه یا رودخونه که بهوسیله پمپ آب یا دلو (سطل) یا تلمبه و مانند اون از چاه یا رودخونه آب بکشن و آبیاری کنن: زکاتش یکبیستم (یعنی 5 درصد)
💬 مخارجی که کردیم، چی میشه؟
🔹 آیات عظام رهبری، مکارم و نوری: میتونین ﻣﺨﺎﺭج و هزینههایی رو که ﺑﺮﺍﯼ کاشت و برداشت محصولات شده، ﺍﺯ ﺣﺎﺻﻞ ﮐﺴﺮ کنین و بعد اگه اضافه به حد نصاب رسید، زکاتش رو بدین.
🔹 آیات عظام وحید، شبیری و سیستانی: مخارج رو نمیتونین کسر کنین و اگه مقدار محصول به حد نصاب رسید، باید زکاتش رو بدین (شبیری و سیستانی: بنابر احتیاط واجب).
⭕️ نکته: با توجه به اینکه آیات عظام شبیری و سیستانی در موضوع کمکردن مخارج احتیاط واجب دارن، مقلدین ایشون در این مسئله میتونن به نظر سایر مراجع مراجعه کنن.
📚 امام خمینی، م۱۸۶۴، ۱۸۷۵ و ۱۸۸۰؛ سیستانی، جامعالمسائل، ج۲، م۹۰۱؛ مکارم، رساله، م۱۶۰۷؛ شبیری، رساله، م۱۸۸۹؛ نوری، رساله، م۱۸۷۷؛ وحید، رساله، م۱۸۹۸.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬چند نكته درباره نذر
#ادامه
🔸7. #منافع نذر بايد به مصرف نذر برسد، مانند پشم گوسفند نذرى اگر زياد شود. (1)
🔹8. كسى كه نذر صحيح انجام دهد، نمى تواند آن را #تغيير دهد و نمى تواند به هم بزند. (2)
❓پرسش:
آيا مادام كه حاجتم برآورده نشده، مىتوانم مقدار و نوع و محل اداى نذرم را تغيير دهم؟
✅ پاسخ:
اگر صيغه نذر خوانده ايد جايز نيست. (3)
🔹9. نذر كننده اگر شرايط لازم را داشته باشد مى تواند از نذر خود #استفاده كند، مثلًا اگر گوسفندى براى عزادارن امام حسين عليه السلام يا براى امامزادهاى نذر كرده، خود نيز مى تواند از آن استفاده كند. (4)
🔸10. نذرى كه هميشگى است، مثلًا نذر كننده، نذر كرده هر روز كارى را انجام دهد، اگر مخالفت كرد، يك بار كفاره دارد. (5)
🔹11. اگر نذر كننده، #امكان عمل به نذر خود را نداشت، در صورتى كه صيغه نذر را خوانده باشد، صبركند تا در فرصتى ديگر آن را انجام دهد. (6)
🔸12. شخصى كه نذر كرده و از دنيا رفته بايد از #اصل مال او نذرش ادا شود. (7)
#نذر
---------------
📚پینوشت:
1. همان، م 2664؛ استفتائات امام خمينى، ج 2، ص 480، س 62.
2. استفتائات تبريزى، ص 390، س 1733؛ هداية السائل الى اجوبة المسائل، سيد صادق حسينى شيرازى، س 725.
3. استفتائات جديد مكارم، ج 1، س 1013 و ج 3، ص 307، س 811 ..
4. استفتائات جديد مكارم، ج 1، س 1012.
5. استفتائات امام خمينى، ج 2، ص 479، س 59 و 61.
6. همان، ص 472، س 42.
7. تحريرالوسيله، ج 2، ص 107، نذر
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c