🔻سندی دیگر برای اثبات شکست تحریمهای آمریکا / صعود سه پلهای پتروشیمی خلیج فارس در ردهبندی جهانی
🔹بر اساس تازهترین رتبهبندی موسسه ICIS ، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که از سوی دولت آمریکا در لیست تحریمها قرار گرفته است، به دلیل عملکرد مثبت مالی و فروش، به رتبه سی و پنجم جهان صعود کرد.
🔴 وقتی علی مطهری و پروانه سلحشوری نماینده های مجلس بر روی اذهان عمومی عملیات روانی دروغ انجام میدهند و برای مردم نسخه "بهار عربی" میپیچیند، چرا #سمانه_پاکدل یک سلبریتی درجه ۴ تلویزیونی، روسری آبی سرنکند و راجع به ستار بهشتی و جاسوس های پرونده محیط زیستی و زندانیان سیاسی اظهار نظر نکند و فیلم او توسط #مصی_علینژاد منتشر نشود؟!
آقای قوه قضاییه، آیا وقت برخورد با دروغگویان فرا نرسیده است؟!
🔸 مذاکره با آمریکا؛ عقلانیت یا احساسات!
🔹ظاهرا موضوع مذاکره با آمریکا برای برخی از عناصر و گروههای اصلاح طلب به یک ماجرای عاطفی و احساسی بدل شده است؛ این وضعیت سبب شده تا از دهه۷۰ به بعد مذاکره با آمریکا به هسته مرکزی ایده آنها در عرصه سیاست خارجی تبدیل شود؛ تا پیش از دهه ۷۰ جریان چپ آن روز یکی از اتهامات بی اساسی که به طیف راست وارد می ساخت بر این مبنا شکل گرفته بود که جناح راست می کوشد مذاکره با آمریکا را ساماندهی نماید! چپی ها هرگونه شعار مذاکره با آمریکا را بر نمی تابیدند،چه برسد به اصل مذاکره!
🔹امروز اما مذاکره با آمریکا برای اصلاح طلبان جنبه هویتی نیز پیدا کرده است ؛ این وضعیت عاطفی و هویتی باعث شده تا عملا جریان اصلاح طلبی در خصوص مذاکره با آمریکا فاقد مبنا و استدلال عقلائی شود. برای اثبات این نکته کافیست در نظر آورده شود که همزمان با پیدایی شخصیتی بنام ترامپ در آمریکا، اصلاح طلبان از در ترس وارد شدند و گفتند آمریکا در اوج قدرت است و ترامپ هم به عنوان موجودی خطرناک و ماجراجو در راس آن قرار گرفته است؛ اگر ایران خود به سمت انتخاب گزینه مذاکره بر نیاید، زمان از دست می رود، و لحظه ای فرامی رسد که ترامپ قصد حمله به ایران را کرده است و آن روز البته دیگر کار از کار گذشته است! همین جماعت امروز اما دلیل شان برای مذاکره با آمریکا چیزی دیگری است؛ مقدمات بحث شان این است که آمریکا در پی شکست های پی در پی در سیاست خارجی در موضع ضعف قرار دارد و ایران بخاطر اینکه توانسته موقعیت ممتازی را در مناسبات منطقه ای خود کسب کند در شرایط مقتدرانه ای قرار گرفته است؛ و چون ایران در موقعیت برتری قرار دارد و آمریکا در وضعیت ضعف در سیاست خارجی به سر می برد، پس هم اینک بهترین زمان برای مذاکره با آمریکا است!
🔹پرسشی که اصلاح طلبان باید بدان پاسخ دهند این است که بالاخره ایران چه هنگام باید مذاکره کند؟ وقتی آمریکا در شرایط قدرت است یا وقتی در وضعیت ضعف قرار گرفته؟ عقلانی نیست که در هر دو حالت مدعی شد، اکنون وقت مذاکره است! اما این سر درگمی در موضوع مذاکره، ریشه در مبنای دیگری دارد که در سطور بالا اشاره ای بدان شد؛ اصلاح طلبان- یا لااقل بخش موثر و تندرو اصلاح طلبی- هویت فکری و موجودیت سیاسی خود را در پیوند با مفهوم و هویتی بنام غرب تعریف کرده اند و مذاکره با آمریکا نشانه ای از این ابراز این تعلقات عاطفی است ؛ این وجه احساسی و عاطفی سبب ساز شده تا این طیف هیچ گاه در خصوص موضوع مذاکره به استدلال های عقلائی تن ندهد؛ بماند که مذاکرات هسته ای و فرجام آن سند روشن مذاکره با آمریکا و بی نتیجه بودن آن است که اینک پیش چشم همه قرار دارد. با این حال طیف رادیکال اصلاح طلبی چشم های خود را بر روی همین واقعیت آشکار، نیز بسته است.
🔻عزیز غضنفری