13.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ قسمتی از بیانات آیت الله معظّم کریمی جهرمی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان و خوانش بخشی از سروده حضرت آیت الله معظّم صافی گلپایگانی قدس سره
🕕 به مناسبت شهادت حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام
@ayatollah_safi
🔰 حتّی یک قدم ...
🔸آیتالله العظمی صافی گلپایگانی به جِدّ، شیفته و عاشق استاد أعظم خود آیتالله العظمی بروجردی اعلی الله مقامه بودند.
شاید بتوان گفت در حدود پانزده سالی که خدمتشان مشرّف میشدم، روزی و جلسهای نبود که ذکر و یاد آن رجل الهی در میان نباشد؛ جنبههای مختلف علمی، تقوایی، هوش سیاسی و ذکاوت اجتماعی، از جمله مواردی بود که معظم له حکایاتی از استادشان برای آن نقل میکردند.
🔻از جمله ابعاد معنوی اجتماعی که آقا نسبت به آیت الله العظمی بروجردی میفرمودند، دوری از مرجعیت بود.
بارها مطرح نمودند که آقای بروجردی صادقانه میفرمودند: (من یك قدم هم برای رسیدن به این موقعیت بر نداشتهام.)
🔹قضیه دیگری که در همین راستا تعریف میفرمودند، مربوط به ایام بعد از فوت مرحوم آیتالله العظمی نائینی ره بود.
در آن روزها، مردم از تبریز برای آیت الله العظمی بروجردی نامه نوشته و از ایشان رساله خواسته بودند. ایشان پاسخی به این مضمون نوشتند:
🔸(به آیتالله اصفهانی مراجعه كنید. با شرایطی كه من دارم و در بروجرد ساكن هستم، ارسال رساله موجب تفرقه میشود.)
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
🔰 آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی:
🔹آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره، مجموعهای از خرد و عقلانیت، متانت و تواضع، علم و تقوا، تدبیر و آیندهنگری، و دلسوزی و رأفت بود.
🔸در محضر او آنچه که بیش از همه و قبل از هر چیز بروز داشت، اخلاص و سرسپردگی به ولایت ائمه معصومین علیهم السلام خصوصاً امام زمان حجة بن الحسن العسکری ارواحنا فداه بود.
@ayatollah_safi
🔰منهج تدریسی آيت الله العظمی بروجردی و سخن امام خمینی درباره آن
🔻آیت الله العظمی صافی گلپایگانی، سخت معتقد به منهج اصولی و فقهی و اجتهادی استاد بزرگوارشان آيت الله العظمی آقای بروجردی أعلی الله مقامه بودند و علاوه بر تقیّد به آن، به هر مناسبتی که در محافل و گعدههای علمی پیش میآمد، نکاتی را درباره سبک و شیوه مرحوم آقای بروجردی رحمه الله نقل میفرمودند.
🔸خاطرم هست یک وقتی به حقیر فرمودند که خودشان از مرحوم امام خمینی رضوانالله تعالی علیه، قریب به این مضمون شنیده بودند که هر طلبهای، مقدمات و سطح را خوب طی كرده باشد و دارای استعداد هم باشد، دو یا سه ماه، در درس آیت الله العظمی آقای بروجردی شركت كند، مجتهد میشود، و میتواند همین روش را در دیگر ابواب مسائل فقهی، به كار گیرد.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
◀️ اگر علّامه مجلسی ره نبود ...
به مناسبت ۲۷ رمضان المبارک سالروز ارتحال علامه مجلسی رحمة الله علیه
🔰 پس از عصر ائمّه عليهمالسّلام، همواره حاملان حديث بودند که ميتوانستند سره را از ناسره و بدعت را از سنّت تشخيص دهند و مردم را از گمراهيهايي که در نتيجه غور در فلسفه و گرايش به عرفان مصطلح و مکتبهاي الحادي مطرح ميگرديد نجات دهند و بالاخره تا اين اواخر، يعني عصر صفويّه - که در آن رسميت تشيّع تجديد گرديد- اعلان ميشد به واسطه عوامل خاصّي که بعد از سلطنت شاه طهماسب اوّل پيش آمد، رفته رفته گرايش به فلسفه و افکار صوفيانه و مشارب غير شرعي قوّت گرفت، تا حدي که در اصفهان، خانقاهها برپا شده و مثل عالم جليل آقا حسين خوانساري را به جاي القاب اسلامي، به عقل حاديعشر ميخواندند و نهايت ظهور علوم اهل بيت عليهمالسّلام آن بود که محقّق داماد در قالب اصطلاحات فلسفي مطرح ميکرد و خلاصه، زبان اهل بيت عليهمالسّلام و احاديث آنها، در غربت افتاده بود، که به اذن الله تعالي شخصيتي، مثل علّامه مجلسي قدّس سره ظاهر شد و حديث را دوباره چنان احيا و مطرح کرد که احاديث اهل بيت عليهمالسّلام را نه فقط در مدارس و در معرض توجّه و دقّت علما قرار داد، بلکه شايد خانهاي در بلاد ايران نماند که از خواندن کتاب بهره داشته باشد، مگر آنکه احاديث اهل بيت عليهمالسّلام به صورتي و زير عنوانی، در آن وارد شد.
🔻خانقاههاي اصفهان، همه تعطيل شد و افکار صوفيانه از ميان رفت و زبان حديث و استدلال به ظواهر قرآن و احاديث و زبان ائمّه معصومين عليهمالسّلام، زبان علما و حوزهها شد.
بدون شکّ، بايد گفت: ظهور علّامه مجلسي در آن عصر، موجب بازگشت تشيّع به عصر ائمّه عليهمالسّلام و اصحاب آنها، امثال زرارة بن أعينها و محمّد بن مسلمها و صاحبان اصول گرديد. نميخواهم بگويم عصر قبل از آن، همانند عصر ائمّه عليهمالسّلام نبود، ولي اين را هم نميتوانم بگويم که همانند عصر آنان بود، زيرا اصطلاحات و الفاظ اسلامي کم و بيش عوض شده بود و بحث درس و تأليف و تصنيف چنانکه بايد، بر محور کتاب و سنّت و احاديث اهل بيت عليهمالسلام دور نميزد.
🔸هر طور بود و هر گونه بود، به ظاهر اگر مجلسي رحمةالله علیه ظهور نکرده بود و وضع حوزهها به آنگونه که داشت، جلو ميرفت، شريعت ارسطوئي و اسلام ابن سينائي و صدرايي و ابنعربي پابرجا ميشد و خدا ميداند که باب تأويل و توجيه آيات و احاديث و حمل آنها با تکلّف بر بياني خاصّ تا کجا گسترده ميگشت!
اين علّامه مجلسي بود که حوزهها را به معارف اصيل دين و تشيّع بازگرداند و قرآن و سنّت را مافوق همه مکتبها قرار داد.
🔻خطر کمرنگشدن محور بودن کتاب و سنّت در حوزههاي شيعه را باید بسیار مراقب بود. ما عقيده داريم که در کتاب و سنّت همه آنچه بيانش لازم باشد در مسائل اعتقادي و ماوراء طبيعت و عالم مادّه، بيان شده است و نيازي به گدایينشستن بر در مکتبهای ديگر نداريم و در اصل، براي هدايت همگان و دعوت همه به حقائق و عالم غيب، همين کتاب و سنّت کافي است و به علم صحيح فقط از طريق اهل بيت وحي و رسالت ميتوان دست يافت که حضرت باقر عليهالسّلام به سلمة بن کهيل و حکم بن عتيبة، فرمود: «شَرِّقا وَ غَرِّبا لَن تَجِدا عِلماً صَحيحاً إلّا شَيئاً يَخرُجُ مِن عِندِنا أهلَ البَيتِ»
همه علم، نزد آنها است و ما، و همه امّت و همه مردم وظيفه داريم به آنها رجوع کنيم و مراجعه به غير آنها در مسائل الهي، خواه فلاسفه به اختلاف مشارب و مسالکي که در اين مسائل دارند باشد و خواه مدّعيان اشراق و شهود و عرفاني که مدّعي حصول آن از اين طريق شدهاند باشند، همه غير مطمئن و متضمّن گمراهي و خطرات بسيار است.
▫️در مسائل عقيدتي و مربوط به عالم غيب، قول فصل، فقط کتاب و حديث معتبر است و بيش از آنچه در احاديث و قرآن کريم بيان شده است، کسي مکلّف به غور و بحث در اين مسائل نيست که نه به جاي مطمئنّي منتهي ميشود و نه براي سير إلی الله مفيد ميباشد:
آنـچـه نـه از شـرع بر آرد علم
ور منم آن حرف، در آن کش قلم
بنابر اين بايد ما در معارف عقيدتي، و برنامههای اخلاقی و نظامات حياتي و فردي و اجتماعي، تنها بر محور کتاب و حديث بگرديم.
📚 منبع: کتاب «حوزههای علمیه؛ بایدها و نبایدها» دیدگاههای مرجع عالیقدر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی/به اهتمام: اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
هدایت شده از آیات معظم صافی گلپایگانی
17.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 آبروی هر دو سرا
🔻 اشعار هلالی جغتایی در مدح پیامبر مکرّم رحمت و مهربانی صلی الله علیه و آله
با صوت دلنشین و ملکوتی مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
محمّد عربی آبروی هر دو سرا
کسی که خاک درش نیست خاک بر سر او
شنیدهام که سخن رانده است همچو مسیح
بدین حدیث، لب لعل روحپرور او
که من مدینهٔ علمم، علی در است مرا
عجب خجسته حدیثیست! من سگ در او
@ayatollah_safi
🔰 همین حالا به او تذکّر دهید
🔹آیت الله العظمی آقای بروجردی اعلی الله مقامه، هیچگاه در تأیید حق یا ابطال باطل كوتاهی نمینمودند، و هر وقت پای دین در میان بود، مجامله نمیکردند و ملاحظه اشخاص را نمینمودند و به رنجیدن آنها اهمیت نمیدادند و با رعایت ادب و دلسوزانه وارد میشدند.
🔻آیت الله العظمی صافی گلپایگانی برای حقیر تعریف میکردند: یک زمانی که آيت الله العظمی بروجردی مشهد مقدس مشرّف بودند، یكی از وعّاظ و سخنرانان معروف مشهد، در مجلس عمومی، مطلبی را به اشتباه گفته بود.
▫️آقای بروجردی در مقام تذکر برآمده و عكس العمل نشان داده بودند. برخی از اشخاص نزدیک به آقا، شاید برای اینکه آن سخنران ناراحت نشود، به آقا گفته بودند پس از منبر به او تذكر میدهیم.
🔹مرحوم آقای بروجردی رحمة الله علیه فرموده بودند: «واعظ، این مطلب را بر سر منبر علناً میگوید، و بسا مردم از آن به اشتباه بیفتند. شما میگویید بعد از منبر به خودش تذكر میدهید! نه، همین حالا باید به او تذكر بدهید كه خودش اشتباهش را تصحیح نماید».
اطرافیان همین كار را کرده بودند و آن واعظ محترم همان روی منبر به اشتباه خود اعتراف و آن را اصلاح کرده و مسأله تمام شده بود.
🔺این درس است برای ما تا در جایی که اشتباهی در مسائل دینی مطرح میشود بیتفاوت نباشیم، و نیز در هنگام تذکر، قصد و نیّت اصلاح با رعایت ادب و دلسوزانه باشد و هم خطاکار، سریع به خطایش اعتراف و امر اشتباه را اصلاح نماید تا موجب سوء استفاده دشمنان دین نشود.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
🔰آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
🔸جهاد اکبر، جهاد با نفس، جهاد با امیال و غرایز حیوانی و لذایذ نفسانی است. بازداشتن نفس از كامگیریهای شهوانی، نگهداری نفس از خوردن غذاهای لذیذ و نوشیدنیهای خوشگوار، خودداری از چشمچرانی و هوسهای شیطانی، از دروغ، غیبت، خشم و غضب، بدخویی و ترشرویی، تكبّر و جاهطلبی و دوری از هر گناه دیگر در این میدان جهاد، فتح و پیروزی است.
🔻میدانی كه در آن پیلتنهای قویپنجه و عشّاق مال و مقام دنیا، شهوت پرستان، جلاّدان خونخوار، جوانان مغرور، ستمگران بیرحم، آدمكشان و قصّابان تاریخ، زنان هوسباز، دوشیزگان ناپاك و پرستندگان مظاهر مادّی به خاك هلاكت افتاده؛ و از این كه بتوانند افتخاری كسب و در مسابقات آن شركت نمایند عاجز و ناتواناند.
🔹میدانی كه مردان و بانوان با ایمان، خداپرست، فروتن، پاكدل، پرهیزكار، شكیبا و بیاعتنا به زر و زیور دنیا در آن لباس رزم پوشیده، با اراده محكم و همّت بلند حریف را شكست میدهند و در مسابقه با افتخار به پیروزی دست مییابند.
📚 منبع: کتاب «۱۱۰ پند دلنشين (از توصيهها و اندرزهای مرجع عاليقدر آيت الله العظمی صافی گلپايگانی»)/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
🔰 سروده مرجع عالیقدر حضرت آیت الله
العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره
بمناسبت هشتم شوال سالروز تخریب قبور مظلوم بقیع
📌 #مظلوميت_بقيع
خوش آن نسيم كه مىآيد از كنار بقيع
خوشا هواى روانبخش و مُشكبار بقيع
فرشتگان ز زمين مىبرند سوى بهشت
براى غالیهی حوريان غبار بقيع
اگر كه طور تجلّى ز صدق مىطلبى
بيا به گلشن روحانى ديار بقيع
دريغ و درد كه از ظلم دشمنان خدا
خراب شد همه آثار بىشمار بقيع
ايا كه غيرت دين دارى و ولايت آل
ببار خون، عوض اشك در كنار بقيع
خراب كرد ستم، مشهد چهار امام
كز آن شرف به سما يافت خاكسار بقيع
نخست مرقد سبط نبى امام حسن
بزرگ محور اعزاز و افتخار بقيع
مزار حضرت سجاد، اسوه عبّاد
امين اعظم حق، ركن استوار بقيع
مزار حضرت باقر، عزيز پيغمبر
كه بر فزوده به اجلال و اشتهار بقيع
مزار حضرت صادق رييس مذهب و دين
جهان علم و عمل، نور كردگار بقيع
قبور منهدم ديگر از تبار رسول
فزوده است بر اوضاع رنجبار بقيع
ز ظلم فرقه وهّابيان ناكس دون
بيا ببين كه خزان گشته نوبهار بقيع
سعوديان عميل يهود و صهيونيسم
ز ظلم، هتك نمودند اعتبار بقيع
قبور آل پيمبر، خراب و ويران است
فرشتگان همگاناند سوگوار بقيع
در اين مصائب عظمى ولىّعصر بوَد
شكسته خاطر و محزون و داغدار بقيع
كند ظهور و جهان پر كند ز دانش و داد
زند به ريشه خصم ستمشعار بقيع
قيام بايد و مردانگى و همّت و عزم
كه بر طرف كند اين وضع ناگوار بقيع
وگر نه تا نشود قطع دست استعمار
جهان شيعه بود زار و دل فكار بقيع
حراميان به حرم تا كه حاكماند رواست
كه مسلمين همه باشند شرمسار بقيع
سلام بىحد و بسيار بر پيمبر و آل
درود وافر و بىانتها نثار بقيع
ز ياد مرقد ويران اولياى خدا
هميشه «لطفى صافى» است بىقرار بقیع
📚 منبع: (گلشن ولایت) گلچین اشعار ولایی آیات و فقهای عظام صافی گلپایگانی/گردآورنده:محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
هشتم شوال سالروز تخریب قبور شریف و مطهر حضرات معصومین علیهم السلام مدفون در بقیع بهدست وهابیون خبیث تسلیت و تعزیت باد
سروده ای از مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا علی صافی گلپایگانی
بقيع اى مرقد پاك امامان/
كز آن تابيده نورت تا به كيوان
به حالت مؤمنين هستند گريان/
دلم خون است بر آن وضع ويران
خدايا اين زمين معمور فرما/
از آن دست ستمگر دور فرما
🔳◾️🔳
بقيع اى جايگاه آل طاها/
كه سوى تو زند پَر جمله دلها
به عشق تو به ياد تو سراپا/
نه شب داريم نی روز از غمت ما
كه كِى اين غم ز دلها دور گردد/
دوباره اين زمين معمور گردد
🔳◾️🔳
بقيع اين از برايت افتخار است/
كه سبط اكبرش اينجا قرار است
برايت قبر سجاد اعتبار است/
هم از باقر كه فخر روزگار است
هم از صادق تو را شأنى رفيع است/
همه اسباب تعظيم بقيع است
🔳◾️🔳
بقيع اى پايگاه چهار معصوم/
همه از ظلم و كين گرديده مسموم
كنون هم قبرشان اينگونه مظلوم/
دل ما در غم آنهاست مغموم
چو آنها زندگى كردند دشوار/
كنون هم قبرشان در چنگ اشرار
◾️🔳◾️
بقيع اى مدفن آل پيمبر/
بقيع اى خاك تو پاك و مطهّر
بقيع اى بهر تو دلها مكدر/
بقيع اى بهر تو جانها در آذر
خوشا روزى كه دلها شاد گردد/
دوباره خاك تو آباد گردد
@ayatollah_safi