✋
زمان کنار گذاشتن فطره
💠 زمان کنار گذاشتن فطره و پرداخت آن چه موقع است؟
🔸 جواب:
بعد از اثبات حلول ماه شوّال می توانید آن را کنار بگذارید و اگر نماز عید فطر می خوانید، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کنید یا کنار بگذارید و اگر نماز عید نمی خوانید، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارید.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
رصد ماه شوال توسط گروه های نجومی در سراسر کشور در حال انجام است
🔺از استان های مختلف خبر می رسد که برخی گروه های رویت ماه شوال، از عصر روز گذشته (شنبه) و امروز (یکشنبه) به ارتفاعات و مناطقی که امکان دیدن ماه در آنها بهتر وجود دارد، عزیمت کرده اند.
🔹نتیجه های رصد رویت هلال ماه نو از سراسر کشور باید به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال شود و پس از بررسی نتایج اگر رویت صحیح صورت گرفته باشد، رویت ماه شوال اعلام خواهد شد
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
انجمن شاعران مرده!
🔺فیاض زاهد، فعال اصلاحطلب در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹وقتي عكس جلسه اصلاحطلبان را در حسينيه جماران ديدم، حسي از نااميدي و خشم مرا فرا گرفت.
🔹از منظر زيباييشناسي، عكس دستهجمعي دوستان كهنسال و ميانسالم و بانواني كه در جلسه حضور دارند، نشان از قدمت، كهنگي و نااميدي ميدهد. نمادها قديمي و كهنه هستند و به جاي آنكه مويد راهي به آينده باشد، نقبي به درون و گذشته ميزند
🔹این چگونه تشكيلاتي است كه در جامعه و حكومت حزبستيز و حزبگريز، بيش از 40 حزب سياسي در آن وجود دارند كه نيروهاي حامي و اجتماعي آنان از انگشتان يكدست هم تجاوز نميكند!
🔹 تلخ است اما بر اين باورم كه برخي از ما حزب زدهايم تا به واسطه آن بتوانيم در جلسه تصميمسازان اصلاحطلب شركت نماييم
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
فاصله ایران برای ساخت زرادخانه هستهای چند هفته است
🔺 بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در جلسه استماع مجلس نمایندگان آمریکا در روز پنجشنبه اذعان کرد:
🔹 ایران با وجود اعمال فشار حداکثری ایالات متحده، به توسعه برنامه هستهای خود ادامه میدهد.
🔹 در حالی که ایران پیش از این به بیش از یک سال برای دستیابی به مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای نیاز داشت، این مدت از زمان خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به چند هفته کاهش یافته است.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
4.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
خداحافظی تلخ با ماه رمضان
🔹اشک های آیت الله آقا مجتبی تهرانی در وداع ماه خدا
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
با اختلاف مراجع در عید فطر چکنیم؟
🔺وقتی بين نظر رهبری و بعضی مراجع تقليد در عيد فطر اختلاف وجود داره، وظيفه ما چيه؟ آيا هر کس بايد به نظر مرجع تقليد خودش عمل کنه؟
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل، نوری، مکارم و وحید:
🔸 نه، اثبات اول ماه تقليدی نیست که لازم باشه دنبال نظر مرجع تقلید خودتون باشین. توی این مسئله، هر کسی نظر شخصی خودش مهمه.
🔸 اگه از گفته و اعلام نظر رهبری اطمینان به دیدهشدن ماه پيدا كنین، روزه تمومه و امروز برای شما عیده. اگه شک دارین، بايد امروز رو روزه بگيرین.
🔻 اما نکتهای که وجود داره، اینه:
دفتر رهبری که گفتن ماه رو دیدن، ماه رو فقط با چشم مسلّح و تلسکوپ دیدن، یا با چشم عادی هم ماه دیده شده.
🔹 اگه فقط با چشم مسلّح دیده شده، از مراجع بالا، عید فقط برای مقلدین رهبری و آقای فاضل ثابت میشه؛ چون بقیه مراجع فتواشون اینه که چشم مسلّح فایدهای نداره و حتماً باید ماه با چشم عادی و غیرمسلّح دیده بشه.
🔹 با توجه به این نکته، به نظرم مقلدین سایر مراجع یهکم صبر کنین تا نظر دفتر رهبری رسماً اعلام بشه، ببینیم ماه با چشم مسلّح دیده شده یا غیرمسلّح.
🔹 در شرایطی که بین مراجع اختلاف میشه، یه کار دیگه هم میتونین بکنین. قبلازظهر، یه سفر کوتاه ۲۳ کیلومتری برین. اونجا روزهتون رو بخورین و برگردین. اینجوری اگه عید بود که هیچ؛ اگه هم عید نبود، شما مسافر بودین و روزه در سفر باطله.
✍ العروةالوثقى، ج۲، الصوم، طرق ثبوتالهلال، م۱.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
آخرین ارزیابیها از رویت هلال ماه شوال و عید فطر
🔺 هلال ماه شوال در هیچ نقطه کشور با چشم غیرمسلح در شامگاه یکشنبه قابل استهلال نیست و صرفا این امید وجود داشت که در جنوب و جنوب غربی کشور بتوان آن را با چشم مسلح دید.
🔹 گرد و غباری که در حال حاضر در آسمان عراق و عربستان است و حتی پروازهای فرودگاه بغداد و نجف را لغو کرده، به احتمال زیاد مانع رویت هلال، در شامگاه یکشنبه حتی با چشم مسلح و تلسکوپ است و بنابراین به احتمال قریب به یقین، فردا از نظر رهبری عید نیست و سهشنبه عید است.
🔹 آقایان سیستانی، شبیری، سبحانی و مکارم اساسا رویت با چشم مسلح را قبول ندارند بنابراین در مورد این افراد با قطعیت بیشتری می توان گفت که سه شنبه را به عنوان عید اعلام خواهد کرد.
🔹 در شامگاه یکشنبه فقط احتمالا دو مرجع یعنی آقای نوری همدانی و وحید خراسانی به نتیجه خواهند رسید که دوشنبه عید است چون این آقایان مبنای اشتراک شب را قبول دارند و رویت هلال حتی در آفریقا یا بخشی از آمریکا را برای مقلدان خود در ایران معتبر میدانند.
🔻 در صورتی که سهشنبه عید باشد، سهشنبه و چهارشنبه تعطیل است، چون طبق قانون مجلس، اول و دوم شوال تعطیل است.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155