✳️ سلام و درود به پیشگاه مقدس مولود نیمه شعبان و آخرین ذخیره امامت حضرت بقیة اللَّه- ارواحنا فداه- و یگانه دادگستر ابدی و بزرگ پرچمدار رهایی انسان از قیود ظلم و ستم استکبار. سلام بر او و سلام بر منتظران واقعی او، سلام بر غیبت و ظهور او و سلام بر آنان که ظهورش را با حقیقت درک میکنند و از جام هدایت و معرفت او لبریز میشوند.( صحیفه امام ؛ ج۲۱ ؛ ص۳۲۵)
#نیمه_شعبان
#ولادت_امام_زمان
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۵۷
↙️ دیدار رهبر طریقه نقشبندیه با امام خمینی
◽️شیخ معتصم حسامی نقشبندی، رهبر طریقه نقشبندیه در ایران، عراق و ترکیه، که در کردستان و در شهر سنندج اقامت دارد، به اتفاق جمعی از عالمان مناطق مختلف کردستان با امام خمینی دیدار کرد. در این دیدار وی ضمن اعلام حضور خود در مبارزات ملی و اسلامی مردم ایران، راجع به وحدت کلمه بین تشیع و تسنن و تجزیه ناپذیری رهبری امام خمینی مطالبی گفت و شایعه تجزیهطلبی را تکذیب کرد و وفاداری خود را نسبت به جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی اعلام نمود. ( اط 28/11ص3؛ کی 29/11ص3،محضر نور ج1)
↙️ آغاز جلسه دادگاه 26 نفر از سران حکومت پهلوی
◽️ساعت 7 صبح امروز در محل دبیرستان شماره 2 علوی، جلسه دادگاه محاکمه 26 نفر از سران حکومت پهلوی که پس از دستگیری در کمیته امام خمینی نگهداری میشوند، آغاز شد. مرحله اول، پرونده چهار امیر عالیرتبه ارتش شاهنشاهی در دستور کار قرار داشت. بررسی پرونده چهار نفر تا ساعت 7 بعدازظهر ادامه داشت و پس از حضور اعضای دادگاه نزد امام خمینی، هر 4 نفر «مفسد فی الارض » شناخته شده و به اعدام محکوم شدند.
◽️این چهار نفر عبارتند از: ارتشبد نعمتالله نصیری، رئیس سابق ساواک؛ سپهبد مهدی رحیمی، فرماندار نظامی سابق تهران؛ سرلشگر رضا ناجی، فرماندار نظامی سابق اصفهان؛ سرلشگر منوچهر خسروداد فرمانده هوانیروز ارتش شاهنشاهی.
متهمان از بدو بازداشت تا آخرین لحظات پیش از تشکیل دادگاه در چندین نوبت بازجویی شدهاند. ( اط 27/11 ص1 )
🆔 @Bonyadtarikh
✳️ تبریک عید سعید نیمهی شعبان
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام بر شما
💠سالروز ولادت پُربرکت حضرت حجّت بن الحسن العسکری (عَجّلَاللهتعالیفَرَجَهُالشّریف) بر شما مبارک باد!
💠 حضرت صاحبالامر کسی است که نمیتوان اسم «رهبر» روی ایشان گذاشت، چون بزرگتر از این است؛ کسی است که نمیتوان گفت «شخص اول» است؛ برای اینکه دومی در کار نیست. ایشان را نمیتوانیم ما با هیچ تعبیری تعبیر کنیم الّا همین که بگوییم او «مهدی موعود» است؛ آنی است که خدا برای بشر ذخیره کرده است.
💠 چه مبارک است میلادِ «مهدی موعود» بزرگْشخصیّتی که برپاکنندهی عدالتی است که بعثتِ انبیا ـ علیهم السّلام ـ برای آن بود؛ آنهم نه عدالتی که فقط برای رفاه مردم باشد بلکه عدالت در تمام مراتبِ انسانیّت و اصلاحِ تمامی عقاید و اخلاقها و روشهای منحرف و نادرست.
💠 چه مبارک است زادروز اَبَرمردی که جهان را از شرّ ستمگران و دغلبازان تطهیر مینماید و زمین را پس از آنکه ظلم و جور آن را فرا گرفته پر از عدل و داد میکند و مستکبران جهان را سرکوب و مستضعفان جهان را وارثان ارض مینماید؛ و چه مسعود و مبارک است روزی که جهان از دغلبازیها و فتنهانگیزیها پاک شود و حکومت عدل الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد و منافقان و حیلهگران از صحنه خارج شوند و پرچم عدالت و رحمت حق تعالی بر بسیط زمین افراشته گردد.
💠 هر یک از انبیا که آمدند، برای اجرای عدالت آمدند، لکن موفّق نشدند؛ حتّی رسول خاتم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ که برای اصلاح بشر و اجرای عدالت و تربیت بشر آمده بودند، باز در زمان خودشان به این معنا موفّق نشدند، و آن کسی که به این معنا موفّق خواهد شد و عدالت را در تمام دنیا اجرا خواهد کرد، «مهدی موعود» است.
💠 عید مولود حضرت صاحب ـ ارواحنا لَهُ الفداء ـ بزرگترین عید برای مسلمین بلکه برای همهی بشر است؛ چون تمام بشر را ایشان هدایت خواهند کرد، انشاءالله؛ و ظلم و جور را، به همان معنای مطلقش، از تمام روی زمین برمیدارند. از این جهت، این عید، عید بسیار بزرگی است که به یک معنا از عید ولادت حضرت رسول ـ صلّی الله علیه و آله ـ که بزرگترین اعیاد است، این عید به یک معنا بزرگتر است.
💠 سلام بر آخرین ذخیرهی امامت و یگانه دادگسترِ ابدی و بزرگْپرچمدارِ رهایی انسان از قیود ظلم و ستمِ استکبار؛ و سلام بر منتظران واقعی او؛ سلام بر غیبت و ظهور او و سلام بر آنان که ظهورش را با حقیقت درک میکنند و از جام هدایت و معرفت او لبریز میشوند.
💠 ما باید خودمان را مهیّا کنیم از برای اینکه اگر چنانچه موفّق شدیم انشاءالله به زیارتشان، طوری باشد که پیش ایشان روسفید باشیم.
✍🏻برگرفته از فرمایشات حضرت سیّد روحالله الموسوی، امام خمینی (رحمهُ الله) آن یاور نَستوهِ مهدی موعود و زمینهسازِ خورشیدِ ظهورش
📚[منبع: صحیفه امام خمینی (س) جلد۱۲، صفحات ۴۸۰-۴۸۳ و جلد 14، ص472 و جلد21، ص325]
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۵۷
↙️ پیام امام خمینی مبنی بر ممنوعیت ورود به منازل افراد بدون اجازه دولت
🔹امام خمینی در پیامی خطاب به « ملت شریف و مبارز ایران » آوردهاند که:
« این روزها مشاهده میشود که افراد و اشخاص متفرقه به خانههای مردم هجوم برده و احیانا باعث ناراحتی خانواده میشوند.» امام یادآوری کردهاند که « اگر چه بسیاری از اینگونه افراد به خاطر سوابق سوء خود مستحق تنبیه و مجازاتند، اما برای اینکه افراد بیگناه خانوادهها به زحمت نیفتند» لازم است « از این به بعد بدون کسب اجازه از دولت قانونی به خانه هیچ کس حمله نکنید »
🔹امام در ادامه پیام تاکید کردند کسانی که « دستشان به خون مردم و تجاوز به حقوق ملت آلوده است، نباید از کیفر معاف گردند ولی کیفر مجرمان نباید بدون نظم و حساب » باشد. امام از مردم خواستند « شما مجریان جنایتکار را شناسایی کنید ... تا با دستور دولت، اقدام به بازداشت و محاکمه شود.»
↙️ پاسخ امام خمینی به سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات در مدرسه علوی تهران
🔹خبرنگار روزنامه اطلاعات درباره اعدام ارتشبد نصیری، رییس ساواک؛ ناجی، فرماندار نظامی اصفهان؛ رحیمی، فرماندار نظامی تهران؛ خسروداد، فرمانده هوانیروز و نیروهای ویژه از امام خمینی سوال کرد. امام در پاسخ با اشاره به اینکه « این جنایتکاران در دادگاه ویژه انقلاب محاکمه شدهاند و به سزای اعمال خود رسیدهاند.» اعلام کردند « تمام مجرمین و کسانی که شریک جرم جنایات شاه بودهاند به سزای اعمال خود خواهند رسید. انقلاب عظیم اسلامی ما این جانیان را مجازات خواهد کرد..» ( صح 27/11/1357 )
↙️ سرکوب ضد انقلاب در تبریز
🔹با دستگیری فرمانده پادگان تبریز، رئیس ساواک آذربایجان شرقی ( سرتیپ رضا افشانی ) و حدود 150 نفر از عوامل درگیریهای تبریز، از عصر امروز آرامش نسبی در این شهر برقرار شد. پس از کاهش شدت درگیریها، آیتالله محمدعلی قاضی طباطبایی از مردم این شهر خواست از روز دوشنبه 28/11/1357، فعالیت عادی خود را از سر گیرند.
🔹بر اساس اطلاعیه عصر امروز کمیته انقلابی امام خمینی در تبریز، این شهر به 14 منطقه حفاظتی تقسیم شده و در هر منطقه کمیتههای امنیتی مستقر شده است. مسئولیت رسیدگی به این کمیتهها نیز بر عهده سرهنگ وکیلی قرار داده شده است. تا ساعت 6 بعدازظهر امروز نیز، صدای تیراندازی در نقاط مختلف شهر به گوش میرسید. ( اط 28/11 ص 1، 29/11 ص 3 )
↙️ پیام « کمیته انقلاب اسلامی » درباره آغاز به کار دوباره واحدهای نظامی و انتظامی
🔹« به نام خدا؛ بنا به دستور واجب الاجراء حضرت آیتالله العظمی امام خمینی لازم است کلیه پرسنل نیروهای مسلح روز شنبه 28/11/1357 برابر ساعت مقرر در پادگانها و مراکز آموزشی و انتظامی و ستاد و قرارگاهها در محل خدمت خود حاضر گردند و طبق تصمیم مقام رهبری در مراسم شروع خدمت، نماینده روحانی منصوب از طرف امام حضور داشته و پیام امام نیز قرائت خواهد شد. بنابراین مقتضی است مامورین انتظامی اسلامی که فعلا در این مراکز مستقر هستند با کادر نیروهای مسلح ارتش، ژاندارمری و شهربانی کمال مساعدت و همکاری را معمول دارند. کمیته انقلاب اسلامی. » ( کی 28/11 ص 6 )
↙️ موافقت دولت ترکیه با تخلیه آمریکاییهای مقیم ایران به وسیله بالگرد
🔹امشب خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات آمریکا گزارش داد که این کشور موافقت دولت ترکیه را برای استقرار بالگردها و هواپیماهای غولپیکر در این کشور به منظور تخلیه هزاران آمریکایی از ایران جلب کرده است.
🔹گفته میشود با موافقت دولت ترکیه شش هواپیمای غولپیکر سی 130 و چند فروند بالگرد عازم پایگاه ناتو در ترکیه ( اینجرلیک ) شدهاند. ترکیه پیش از این از قبول درخواست آمریکا امتناع کرده بود. گفتنی است تخلیه آمریکاییهای مقیم ایران از امروز به محض بازگشایی فرودگاه مهرآباد تهران آغاز خواهد شد و هدف آنست که شمار آمریکاییهای مقیم ایران از 7 هزار نفر به 2 هزار نفر کاهش یابد. ( اط 28/11 ص 12 )
🆔 @Bonyadtarikh
31.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حجت الاسلام سید حمید روحانی در برنامه ماجرا شبکه ۴ سیما: با احساس خطر برای اسلام تقیه ممنوع .
🆔 @Bonyadtarikh
32.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چه کسانی بعد از تبعید امام تداوم مبارزه و نقش رهبری ایفا میکردند ؟
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخداد های بعد از انقلاب اسلامی / شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۵۷
🔸آغاز فعالیت مجدد واحد های نظامی و انتظامی
امروز واحد های نظامی و انتظامی، ارتش ، ژاندارمری و شهربانی ، طی مراسم ویژه ای با حضور روحانیون معتمد انقلاب و فرماندهان این سازمان ها ، آغاز به کار کردند . ( اط ص ۲ )
🔸 انحلال گارد جاویدان و شاهنشاهی
از امروز گارد شاهنشاهی و گارد جاویدان منحل شد . به نفرات این دو واحد اعلام شد که خود را به نیروی زمینی ارتش معرفی کنند . همچنین اعلام گردید که مکان ها و تاسیسات این دو واحد در اختیار نیروی زمینی باشد . مرکز آموزش گارد هم مرکز آموزشی وظیفه تعیین گردید . ( اط ص ۱ )
🔸حکم بازنشستگی ۵ ارتشبد و ۲۸ سپهبد
امشب هیئت دولت موقت در یک نشست ویژه طرح پیشنهادی شورای انقلاب دایر بر بازنشسته کردن امیران ارتش از درجه سرتیپ به بالا را تصویب کرد و بر همین اساس ۵ ارتشبد و ۲۸ سپهبد بازنشسته شدند . بازنشستگان عبارتند از ابوالحسن سعادتمند ، چنگیز وشمگیر و ... ( اط ۲۹/11 ص۲ )
🔸تلگرام پشتیبانی ایل ریگی به امام خمینی
ایل ریگی با تلگرامی پیروزی مردم ایران را تبریک گفته و بدینوسیله پشتیبانی کامل خود و سران طایفه ریگی را از امام خمینی اعلام کردند . این تلگرام به امضا ی مهرالله ریگی است .( خا ش ۳۱۹ ص ۳۷ )
🆔 @Bonyadtarikh
🔰یاشاسین خمینی (درود بر خمینی)، بیز بوشاهی ایستمیروخ والسلام (ما این شاه را نمی خواهیم)
🔅 روایتی از حماسه ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز
🔹با فرا رسیدن چهلم شهدای #حماسه_قم، #مردم_تبریز خود را برای برگزاری مراسم ختم و انجام حرکتی جدی علیه رژیم پهلوی آماده میکردند. در این میان، گروههای مختلف دانشجویی و بازاریان و در رأس آنها، روحانیان اهمیت ویژهای داشتند. اعلامیههای مراجع تقليد قم که روز چهلم حماسه ۱۹ دی را عزای عمومی اعلام کرده بودند در سطح شهر توزیع شد. اعلامیههایی نیز از سوی علما و روحانیان استان صادر و بر در و دیوار شهر نصب گردید.
🔸آیت الله قاضی طباطبایی نیز با صدور اعلامیه ای - که چند نفر از علما نیز آن را امضا کرده بودند اعلام کرد که در روز بیست و نهم بهمن مجلس ختمی در مسجد حاج میرزا يوسف ( #مسجد_قزلّی ) برگزار خواهد شد و از عموم مردم برای شرکت در آن مراسم دعوت به عمل آورد، متعاقب آن دانشجویان دانشگاه تبریز هم با صدور اعلامیه ای یاد شهدای ۱۹ دی قم را گرامی داشتند:
🔹 «ما یاد شهدای نوزدهم دی ماه قم را پیوسته گرامی می داریم و از همه دانشجویان و دیگر انسانهای آزادی خواه می خواهیم روز شنبه ۲۹ بهمن ۵۶ روز چهلم آن شهدا را تجلیل نموده، با آرامش و #صبر_سرخ_انقلابی در مراسمی که به این مناسبت در هر کجا تشکیل شود شرکت کنند
دانشجویان مبارز مسلمان»
🔸 در روز ۲۹ بهمن۱۳۵۶ شهر تبریز به حالت تعطیل درآمد. سکوت حاکم، حاکی از آن بود که شهر در یک اعتصاب عمومی به سر میبرد. بازار، مغازه ها و اکثر نانوایی ها تعطیل بودند و دانشجویان هم با ترک #دانشگاه، خود را برای شرکت در مراسم آن روز آماده میکردند. همگام با مردم، مأموران حکومتی و مسئولان امنیتی نیز در گوشه و کنار شهر استقرار می یافتند. گویا آنان نیز از نوع رفتار و تب و تابی که در چهل روز اخیر در بین مردم حاکم بود باخبر بودند و برگزاری مراسم چهلم شهدای قم را مجلس عادی و معمولی تصور نمی کردند؟
🔹صبح روز شنبه، 29 بهمن 1356، با آنکه ساعت برگزاری مراسم ده تا دوازده صبح اعلام شده بود، مردم زودتر از وقت مقرر به سمت #مسجد_قزلی به حرکت در آمدند اما در کمال ناباوری درهای مسجد را بسته یافتند. این عمل برای مردم درک پذیر نبود. عدهای پلیس مقابل مسجد تجمع کرده بودند و افراد را از ورود به مسجد باز می داشتند. هر لحظه بر تعداد جمعیت افزوده می شد و در عین حال مأموران کلانتری می کوشیدند آنان را پراکنده سازند.
🔸سرگرد حق شناس، رئیس کلانتری شش تبریز، به مردم حاضر در جلوی مسجد اعلام می کرد که امروز در این مسجد هیچ خبری نیست، هرچه زودتر متفرق شوید. اما مردم مقاومت می کردند. در گزارشی که بعدها هیأت ویژه رسیدگی به حادثه ۲۹ تبریز تهیه کرده بود مسئول باز نکردن درب مسجد سرایدار آن عنوان شده بود که نتوانسته بود خود را به موقع به مسجد برساند. این در حالی است که مشهدی محمد عرفان، خادم مسجد، روز قبل از آن از سوی #آیت_الله_قاضی_طباطبایی از برنامه مطلع بود و همان روز هم . قبل از ساعت ۱۰- خود را به مسجد رسانده بود اما با خیل عظیم جمعیت و ممانعت پلیس از باز کردن درب مسجد روبه رو شده بود. واقعیت امر آن بود که مسجد به دستور استاندار وقت، #اسکندر_آزموده، بسته شده بود.
🔹از روز قبل از ۲۹ بهمن دانشجویان #دانشگاه_تبريز تصمیم گرفته بودند کلاس های درس را به منظور شرکت در مراسم مسجد قزلی در این روز تعطیل کنند. عده ای از دانشجویان هم که در دانشگاه حاضر شده بودند از ساعت ۹ صبح با دادن شعار و شکستن شیشههای ساختمان های داخل دانشگاه و آتش زدن کیوسک گارد دانشگاه با چوبهایی به طرف شهر در حال حرکت بودند.
🔸در مقابل مسجد قزلی جمعیت افزایش یافته بود و آنها هر چه اصرار می کردند در مسجد باز شود، مأموران به دستور حقشناس اجازه این کار را نمی دادند. تعدادی از دانشجویانی که آن روز به جای حاضر شدن در دانشگاه به جلوی مسجد آمده بودند تا در مراسم #چهلم_شهدای_قم شرکت کنند آرام آرام به خشم آمدند. یکی از آنها که #محمد_تجلا نام داشت به حق شناس اصرار زیادی کرد که درب مسجد را باز کند، سرانجام میان آنان مشاجرهای در گرفت و حق شناس آشکارا در بین آن همه جمعیت به خانه خدا و مردم حاضر در جلوی مسجد توهین کرد و تجلا این توهین را تحمل نمود و در مقابل عمل حق شناس سیلی محکمی به گوش او نواخت. حق شناس از اقدام آن دانشجو به شدت عصبانی شد به گونه ای که بلافاصله كلت کمری اش را در آورد و سینه #محمد_تجلا را نشانه رفت و با شلیک یک تیر او را به شهادت رساند.
🆔 @Bonyadtarikh
🌷 رهبر انقلاب: حادثه تاریخساز بیستونهم بهمن ۵۶ تبریز به واقعهی نوزدهم دی قم ضریب دهها برابری داد /مردم تبریز وظیفه را به هنگام شناختند و به هنگام قیام کردند
🔹رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
روز بیستونهم بهمن ۵۶ تبریز یک حادثهی تاریخساز بود بدون شک، حادثهی تاریخساز یعنی آن حادثهای که اینجور نیست که شروع بشود و تمام بشود و رفت، نه؛ شروع میشود و ادامه پیدا میکند و گسترش پیدا میکند و به نتایج عالی میرسد تاریخ ورق میخورد.
🔹چه کار کرد این حادثه؟ حادثهی تبریز به قضیه و واقعهی نوزدهم دی قم تمام شده درواقع، که رویش را دستگاه داشت میپوشاند، ضریب دهها برابری داد، حادثهی قم را از قم کشاند به سرتاسر کشور، این قضیهی تبریز این بود. وقتی که روحیهی مقاومت و شور انقلابی و قیام به سرتاسر کشور کشانده میشود نتیجه این میشود که بعد از تقریباً یکسال حادثهی بیستودوم بهمن اتفاق میافتد و ایران از این رو به آن رو میشود تاریخساز یعنی این.
🔹مردم تبریز وظیفه را به هنگام شناختند و به وظیفه به هنگام قیام کردند. اهمیت قضیه این است. ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
🆔 @Bonyadtarikh
📆۶۰ سال پیش در چنین روزی
📌پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۴۳
🔸گفته شده است که امروز برای سومین بار، جمعی از نمایندگان مراجع و حوزه علمیه قم با سفر به ترکیه از آیتالله خمینی و فرزندشان سیدمصطفی دیدن کردند و جویای سلامت آنان شدند. (1)
🔹امروز آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی نیز در نامهای خطاب به آیتالله خمینی در ترکیه جویای سلامت ایشان شد.
در این نامه آمده است: با کمال تاثر از پیشامد ناگوار ( تبعید )، سلامت وجود شریف و مزید تاییدات عالیه را در انجام وظایف دینیه از خداوند متعال مسئلت دارم.
وی افزوده است: چون مدتی از حالات شریفه بیاطلاع و نگران هستم، لذا بشارت صحت و اعتدال مزاج عالی را مترصدم. (2)
🔸امروز جمعی از روحانیون و فضلای حوزه علمیه قم در نامهای سرگشاده به امیرعباس هویدا، نخستوزیر که رونوشتی از آن را نیز برای دیوان عالی کشور ارسال داشتند، نسبت به رفتارهای خلاف قوانین اسلام و قانون اساسی در ایران اعتراض کرده خواستار توجه دقیق به احکام اسلام شدند.
در بخشی از این نامه آمده است:
مردم حق هیچگونه اظهارنظر در سرنوشت خود نباید داشته باشند؟ خفقان، محدودیت، سانسور، تفتیش عقاید از یک طرف، شکست اقتصادیات و تصاعد هزینه کمرشکن زندگی از طرف دیگر، ملت را از پای درآورده و اگر کسی از وضع موجود اظهار نارضایتی کند، سیاهچال زندان سپس حکم دادستان ارتش زندگی تیره او را تیرهتر نماید.
1. خاطرات محتشمی پور، ص4343.
2. اسناد انقلاب اسلامی، ج1، 1369، ص229.
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۵۷
↙️بازرسی منزل جعفر شریف امامی نخستوزیر حکومت پهلوی توسط پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
◽️امروز نیروهای انقلاب مسجد جامع محمدی واقع در خیابان دولت، چهارراه رستم آباد ( تهران ) به سرپرستی حجتالاسلام علی موحدی ساوجی امام جماعت این مسجد موفق شدند، پس از شناسایی منزل شریف امامی واقع در خیابان احتشامیه و با اخذ اجازه از کمیته مرکزی انقلاب به منزل شریف امامی رفته و اسناد و مدارکی را که مربوط به سالهای 1330 تا 1357 بوده، در کتابخانه منزل وی به دست آوردند. اسناد و مدارکی که قسمت اعظم آن مربوط به فراماسونرهای ایران است.
« موحدی» در گفتگویی با خبرنگار اطلاعات گفت:
« ... وارد زیرزمین بزرگ خانه که کتابخانه بزرگ شریف امامی در آنجا بود شدیم. کتابخانهای که در یک گوشه آن صدها پرونده طبقهبندی شده و مرتب حضور داشت و ما پس از صورتبرداری از اثاثیه منزل تصمیم به انتقال پروندهها به کمیته انقلاب گرفتیم و برای این کار مجبور شدیم از یک وانتبار بزرگ استفاده کنیم. از بین اسباب و اثاثیه منزل فقط اسناد و مدارک را برای بررسی و ارسال به کمیته مرکزی از منزل خارج کردیم و بعد پاسداران انقلاب را مامور حفاظت از منزل کردیم.» ( اط 7/12 ص 8 )
↙️ تشکیل حزب « جمهوری اسلامی»
◽️گروهی از روحانیون سرشناس تهران که در تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران شرکت داشته و در کمیته استقبال از امام خمینی نیز نقش داشتهاند، با صدور بیانیهای ضمن برشمردن اهداف و فعالیتهای خود، تشکیل « حزب جمهوری اسلامی » را اعلام کردند. نخستین بیانیه این حزب که به امضای آقایان « محمدجواد باهنر، سیدمحمد بهشتی، سیدعلی خامنهای، سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی و اکبر هاشمی رفسنجانی» رسیده است، اعلام گردیده که داوطلبان عضویت و فعالیت در این حزب میتوانند از روز اول اسفند 1357 با مراجعه به دفتر موقت آن ثبتنام کنند. عظمت انقلاب اسلامی ایران، ضرورت حرکت به سوی جامعه آرمانی اسلام و لزوم هدایت نیروهای پراکنده مردم مسلمان برای نیل به اهداف انقلاب اسلامی از علتهای تاسیس این حزب دانسته شده است.[متن کامل نخستین بیانیه « حزب جمهوری اسلامی» در ضمیمه شماره 21 آمده است. ] ( اط 30/11 ص 3 )
↙️ گزارش رادیو لندن از هواپیماهای اف 14 آمریکا در ایران
◽️رادیو لندن در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی اعلام کرد که آمریکا، هشتاد فروند اف 14 به ایران فروخته که اکنون 77 فروند آن در اصفهان موجود است. مقامات آمریکایی از فروش این هواپیماها به ایران متاسفند و امیدوارند بتوانند این هواپیماها را از دولت انقلابی ایران بخرند. ( اط 29/11 ص 12 )
↙️ نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران
◽️اطلاعات، امروز خبر داد خبرگزاری یونایتدپرس از تل آویو گزارش داد که مقامات رژیم صهیونیستی معتقدند « تردید نیست که جمهوری اسلامی ایران به رهبری آیتالله خمینی در هر جنگ احتمالی آینده اعراب و اسرائیل، سرباز به کمک اعراب خواهد فرستاد.» ( اط 29/11 ص 12)
🆔 @Bonyadtarikh
📌حماسه ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ تبریز و گزارش هیأت ویژه نظام شاهنشاهی
⭐️ به مناسبت سالروز رویداد ۲۹ بهمن در تبریز
🔷 اگرچه عموما سرنوشت انقلاب ها، جنبش ها و حرکتهای اجتماعی در مرکز رقم میخورد اما این بدین معنا نیست که حرکتهای مردمی در دیگر شهرها، در تعیین سرنوشت جنبش های اجتماعی کم اثر و این حرکت ها فاقد مبانی تئوریک است.
🔶 تبلور عینی اهمیت و ویژگی #تبریز و منطقه #آذربایجان را در دوره معاصر، در همراهی مردم این شهر با #نهضت_اسلامی به رهبری #امام_خمینی در سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۷ و #انقلاب_اسلامی می توان مشاهده کرد. در نهضت جریان اسلامی، شهر تبریز به عنوان یکی از مراکز ثقل فعالیت های انقلابی به شمار می آمد و در طول نهضت فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشت. بارزترین جلوه همراهی تبریز و مردمان آن با انقلاب اسلامی در قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ تجلی یافت. قیامی که در واقع اساس و بنیان قیام های بعدی قرار گرفت. مهمترین تاثیر این قیام، پاسخی عملی به ادعاهای #محمدرضا_پهلوی بود که خود را مظهر وحدت ملی و سرنگونیاش را ناممکن میدانست اما توالی قیام های #۱۹_دی و #۲۹_بهمن تبریز نشان داد که عزم و اراده آهنینی برای براندازی رژیم محمدرضا شاهی استوار گشته است
🔷 در ۱۷ دی ۱۳۵۶ #روزنامه_اطلاعات، مقاله توهین آمیزی با عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» و با نام مستعار #احمد_رشیدی_مطلق منتشر ساخت. در این مقاله، با بیشرمی تمام به #امام_خمینی، مرجع بزرگ شیعیان جهان، اهانت شده بود. در بررسی علل انتشار آن مقاله، در شرایط سیاسی-اجتماعی آن روز، آن هم در روزنامه سراسری می توان چنین استنباط کرد که مقاله فوق عکسالعملی از سوی #شاه و عوامل وابسته وی علیه امام خمینی به عنوان رهبر نهضت اسلامی بوده است.
🔶 #حماسه_۱۹_دی سلسله حوادثی را به دنبال داشت که به پیروزی #انقلاب_اسلامی منجر شد. بزرگداشت اربعین شهدای حماسه #۱۹_دی در قیام تاریخی #۲۹_بهمن تبریز متجلی شد و به دنبال آن برگزاری چهلم شهدای این قیام تاریخی در یزد، جهرم، مشهد، اصفهان و دیگر شهرهای ایران، شیرازه رژیم را در هم ریخت.
🔷 در روز ٢٩ بهمن ١٣٥٦ شهر تبريز به حالت تعطيل درآمد. سكوت حاكم، حاكى از آن بود كه شهر در يك اعتصاب عمومى به سر مى برد. بازار، مغازهها واكثر نانوايى ها تعطيل بودند و دانشجويان هم با ترك دانشگاه، خود را براى شركت در مراسم آن روز آماده مى كردند. همگام با مردم، مأموران حكومتى و مسئولان امنيتى نيز در گوشه و كنار شهر استقرار مى يافتند. گويا آنان نيز از نوع رفتار و تب و تابى كه در چهل روز اخير در بين مردم حاكم بود باخبر بودند و برگزاری چهلم شهدای قم را مجلس عادی و معمولی تصور نمی کردند.
🔶 با آنكه ساعت برگزارى مراسم ده تا دوازده صبح اعلام شده بود، مردم زودتر از وقت مقرر به سمت #مسجد_قزلّى به حركت در آمدند اما در كمال ناباورى درهاى مسجد را بسته يافتند. اين عمل براى مردم درك پذير نبود. عدهاى پليس مقابل مسجد تجمع کرده بودند و افراد را از ورود به مسجد باز می داشتند. هر لحظه بر تعداد جمعيت افزوده مى شد و در عين حال مأموران كلانترى مى كوشيدند آنان را پراكنده سازند. سرگرد #حق_شناس، رئيس كلانترى شش تبريز، به مردم حاضر در جلوى مسجد اعلام میكرد كه امروز در اين مسجد هيج خبرى نيست، هرچه زودتر متفرق شويد. اما مردم مقاومت میکردند. در گزارشى كه بعدها هيات ويژه رسيدگى به حادثه ٢٩ تبريز تهيه كرده بود مسئول باز نكردن درب مسجد سرايدار آن عنوان شده بود كه نتوانسته بود خود را به موقع به مسجد برساند. واقعيت امر آن بود كه مسجد به دستور استاندار وقت، #اسكندر_آزموده، بسته شده بود.
🔷 یکی از دانشجویان جمع شده به نام، #محمد_تجلا، در مقابل درب مسجد اصرار زيادى كرد كه درب مسجد را باز كند. سرانجام ميان آنان مشاجره اي در گرفت و حق شناس آشكارا در بين آن همه جمعيت به خانه خدا و مردم حاضر در جلوى مسجد توهين كرد و تجلّا اين توهين را تحمل ننمود و در مقابل عمل حق شناس سيلى محكمى به گوش او نواخت. #حق_شناس از اقدام آن دانشجو به شدت عصبانى شد به گونه اى كه بلافاصله كلت كمرى اش رادر آورد و سينه محمد تجلّا رانشانه رفت و باشليك يك تير او رابه شهادت رساند.
🖇 متن کامل مقاله را در وبسایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی مطالعه فرمائید
#فصلنامه_۱۵_خرداد #جواد_کامور_بخشایش #امام #امام_خمینی #آذربایجان #نهضت_اسلامی #محمدرضا_پهلوی #رژیم_پهلوی #۱۹_دی #حماسه_۱۹_دی #قم #۲۹_بهمن #تبریز #پرویز_ثابتی #روزنامه_اطلاعات #احمد_رشیدی_مطلق #مسجد_قزلّى #مقصود_حقشناس #اسكندر_آزموده
🆔 @Bonyadtarikh