📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۵۷
↙️ نامه امام خمینی خطاب به نخستوزیر دولت موقت انقلاب اسلامی و اعلام ممنوعیت دخالت منسوبین ایشان در امور مملکتی
📍« جناب آقای نخستوزیر
لازم است به جمیع وزارتخانهها و ادارات دولتی اخطار نمایید کسانی که از منسوبین و یا اقربای اینجانب هستند و برای توصیه اشخاص و یا نصب و عزل اشخاص به مراکز مربوطه مراجعه میکنند، به هیچ وجه به آنان ترتیب اثر ندهند. منسوبین و نزدیکان مطلقا حق دخالت در اینگونه امور را ندارند. والسلام.
روحالله الموسوی الخمینی » ( صح 19/12/1357 )
↙️ حکم امام خمینی خطاب به حجتالاسلام مهدی کروبی برای تشکیل کمیته امداد
📍« بسمه تعالی
جناب عمادالاعلام و ثقهالاسلام آقای شیخ مهدی کروبی دامت افاضاته
به جنابعالی ماموریت داده میشود که به اتفاق آقایان حاج حبیبالله عسگراولادی و آقای حاج حبیبالله شفیق در تشکیل کمیتههای امداد در تهران و شهرستانها اقدام لازم را نموده و حسابی تحت همین عنوان امداد باز کرده و وجوهی که تعیین شده، در حساب مزبور واریز نموده و با حسن تدبیر کمیتههای مزبور را سرپرستی کنید.
روحالله الموسوی الخمینی » ( صح 19/12/1357 )
↙️ تصرف کاخ ثابت پاسال و چند کاخ از خاندان پهلوی در شمیرانات توسط نیروهای کمیته انقلاب اسلامی مسجد فرشته
↙️ تصرف باغهای مرکبات غلامرضا پهلوی در چابکسر، توسط کمیته انقلاب اسلامی این شهر
↙️ تصرف کاخ فرح دیبا در شهر سامان از توابع شهرکرد توسط نیروهای کمیته انقلاب اسلامی
↙️ تهدید شهردار نوفل لوشاتو از سوی مخالفان انقلاب اسلامی ایران
📍به گزارش خبرگزاری فرانسه، میشل لورو، شهردار نوفل لوشاتو، شهرک فرانسوی که میزبان امام خمینی بود، امروز گفت: « پس از عزیمت رهبر شیعیان جهان به ایران مخالفان آیتالله خمینی بارها ما را تهدید کردهاند. »
↙️ گزارش بی بی سی از بازدید مهدی بازرگان از مناطق جنوب شهر تهران
📍خبرنگار بی بی سی در تهران در گزارش خود مینویسد: « مهندس بازرگان برای نخستین دیدار حقیقتیابی خود به یک محله فقیرنشین تهران رفت.
کمیتههای محلی وعده دادند که به این محلات که دچار کمبود مسکن و فشردگی جمعیتاند بیش از سایر جاها کمک خواهد شد.
دو سوم جمعیت در محلات جنوبی آن بسر می برند و در این محلات است که 3 میلیون نفر در خانههای به هم چسبیده زندگی میکنند در دوره فرمانروائی شاه هزینه شهرداری بیشتر صرف طرحهای پر زرق و برق در محلات شمال تهران میشد که محل سکونت طبقه متوسط و طبقه بالا است. ( کی 19/12 ص 3 )
↙️ مقاله لوموند درباره تاثیرات انقلاب اسلامی ایران بر رژیم صهیونیستی
📍تصمیم دولت اسرائیل مبنی بر افزایش سریع بهای مواد نفتی سبب شدت گرفتن موج اعتراض شده است. این افزایشها نتیجه مستقیم قطع همیشگی صدور نفت ایران است. پیش از سقوط، شاه ایران 70 درصد نفت مصرفی اسرائیل را تامین میکرد. از طرفی نیز اگر قرارداد صلح با مصر امضا شود، اسرائیل مجبور خواهد شد چاههای نفت جنوب « سینا » را به مصر بازگرداند؛ که امروزه 20 درصد نیازهایش را برآورده میسازد.
🆔 @Bonyadtarikh
📌ریشههای انحطاط و توسعه جوامع اسلامی از دیدگاه سید جمالالدین اسدآبادی
🔷 در اوایل قرن ۱۹ میلادی (۵۱۳ق)، تمدن غرب از جنبههای گوناگون فکری، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هجوم همهجانبه خود علیه #جهان_اسلام را آغاز کرد. در واقع، در این دوره جوامع مسلمان با دو چهره متفاوت #تمدن_غرب آشنا شدند؛ یک چهره آن، جنبه علمی، تکنولوژیکی، عقلگرایی و ماتریالیسم بود و چهره دیگر، رویه استعماری آن که متأثر از اندیشههای استکباری و توسعهطلبانه بود.
🔶 در این شرایط، دو جریان فکری در #جهان_اسلام و از جمله #ایران شکل گرفت. یکی، جریان روشنفکران غربگرا که با وجود طیفهای متعدد درونی، نسخه بهرهگیری از مبانی معرفتشناسی و انسانشناسی تمدن غرب را برای برونرفت از وضعیت عقبماندگی و رسیدن به رشد و توسعه تجویز میکرد. جریان دیگر که در مقابل جریان غربگرا که نه تنها تمسک به آموزههای تمدن غرب و بهرهگیری از مبانی معرفتشناسی غربی را برای رسیدن به توسعه مناسب نمیدید، بلکه پیشرفت و توسعه را در سایه تمسک به آموزههای اسلامی میسر میدانست.
🔷 معتقدان به این دیدگاه فکری بر آن بودند که نسخه برونرفت از وضعیت عقبماندگی باید مبنای داخلی و بومی داشته باشد و مبتنی بر هویت اسلامی تدوین گردد. اصولی مانند بازگشت به اسلام اصیل، پیوند دین و سیاست، اتحاد اسلامی و یکپارچگی جهان اسلام، ارتباط میان دنیا و آخرت، علم و دین، علم و ایمان، دین و تمدن، و مبارزه با خودباختگی در برابر غرب، از مبانی مورد تأکید این جریان بود.
🔶 در دوره #سید_جمالالدین_اسدآبادی، جهان اسلام با دو بحران اساسی روبهرو بود: انحطاط داخلی و هجوم همهجانبه استعمار غربی. جوامع مسلمان از یکسو دچار رکود و ضعف در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بودند و از سوی دیگر، دولتهای استعماری غربی بهطور مستقیم کشورهای اسلامی را تحت سلطه و نفوذ خود قرار داده بودند. سید جمال با درک این وضعیت، تلاش کرد با بیداری اسلامی، اتحاد مسلمانان و مقابله با استعمار، جهان اسلام را از این شرایط بحرانی نجات دهد. با بررسی اندیشههای سید جمالالدین اسدآبادی، در لابهلای نوشتهها و سخنرانیهای وی میتوان دلایل انحطاط جوامع اسلامی را در قالب دو دسته اصلی شامل عوامل درونی که از جامعه سرچشمه میگیرد(قبیل فاصله گرفتن از اسلام اصیل، ترک فضایل اخلاقی) و خودباختگی در برابر غرب و عوامل بیرونی که از بیرون جامعه برمیخیزد(مانند سلطه استعمار غربی بر جوامع اسلامی) دستهبندی نمود.
🔷 سید جمال با تفکر جدایی دین از سیاست مخالفت میکرد تا هم در جبهه داخلی، در برابر استبداد حاکم، مردم و قشرهای مختلف را به فعالیت سیاسی از موضع دین و براندازی حاکمیتهای استبدادی و استقرار حکومت اسلامی و به دست گرفتن سرنوشت خویش سوق دهد و هم در جبهه خارجی، با شعور دینی و آگاهی گسترده سیاسی مسلمانان، مبارزه با استعمار را در همه ابعادش تعمیق و گسترش دهد. و خودباختگی در برابر غرب و تقلید کورکورانه از آن را که عمدتا از سوی روشنفکران غربگرا ترویج و تبلیغ میشد، یکی دیگر از عوامل انحطاط جوامع اسلامی میدانست.
🔶 او بهعنوان یکی از پیشتازان اندیشه احیای دین و بازگشت به خویشتن، با برپایی یک نهضت فکری-سیاسی، راهحل را در بازگشت به «قواعد اصلی دین» به کمک عقل، اجرای دقیق احکام آن، و وحدت و انسجام جامعه میدانست.
🖇 متن کامل فصلنامه را در وبسایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی مطالعه فرمائید.
#فصلنامه_۱۵_خرداد #حسین_جعفری_موحد #سید_جمالالدین_اسدآبادی #جهان_اسلام #تمدن_غرب #جهان_اسلام #ایران
🆔 @Bonyadtarikh
✳️دروغ بزرگ شبه روشنفکران در خصوص سیدجمال الدین اسدآبادی/1
🔹در سال ١٣۴٢ همزمان با اوج نهضت امام، دو تن از « #روشنفكران » ماسونى به نامهاى #اصغر_مهدوى و #ايرج_افشار يكباره دفترى به نام مجموعه اسناد و مدارک چاپ نشده درباره سيدجمالالدين مشهور به افغانى را به نمايش گذاشتند!
🔸ليكن نكته درخور بررسى و شايان نگرش اينكه چه رازى در كار بوده است كه #روشنفكران_مرموز اين مرز و بوم پيوسته همزمان با نهضتها و حركتهاى عالمان اسلامى بر ضد زورمداران حاكم و جهانخواران استعمارگر، به بررسى و پژوهش پيرامون زندگى و كاركرد #سيد مىنشستند و روزى با دستاويز «دفاع» و گاهى به بهانه «افشاگرى»، بر ضد او قلم مىزدند؟! #ايرج_افشار در مقدمه «مجموعه» يادشده آورده است:
🔹... اسناد و كتب سيد كه در خانه امينالضرب بوده است سالهاى دراز از طرف (امينالضرب ثانى) حفظ و حراست شده است. دوست ارجمند من دكتر اصغر مهدوى، دانشيار دانشگاه تهران جميع آنها را از ميان خزانه گرانبهاى مكاتبات و نوشتجات پدرى خود مجزا ساخت و به من كه از افتخار دوستى و محبتش برخوردارم افتخار بخشيد..
🔸نامبرده روشن نساخته است كه دكتر اصغر مهدوى با آن «شوق تمام» كه براى پخش اين «مجموعه» داشته است، چگونه در پى گذشت نزديك به پنجاه سال از عمر خود و بيش از هفتاد سال از شهادت سيد، يكباره همزمان با آغاز نهضت امام در انديشه جدا كردن اين «سندها» از به اصطلاح خزانه گرانبهاى مكاتبات و نوشتجات پدرى خود افتاده است؟! چه رازى نهفته داشته است كه «شوق» و آزمندى خود را براى پراكندن به اصطلاح سندهاى يادشده در درازاى دهها سال از زندگى خود، پنهان كرده است؟!
🔹 #ايرج_افشار براى آنكه بتواند آنچه را كه به نام مجموعه اسناد به بازار آورده است با نوشتههاى #تقیزاده پيوند دهد و چهره سيد را مرموز، پيچيده و ناشناخته بنماياند در اين مجموعه چند برگ به اصطلاح «سند» كه نشاندهنده فراماسونى بودن سيد مىباشد آورده است كه مىتوان گفت اصولاً آن «مجموعه» را تنها براى به نمايش گذاشتن اين سندها چاپ و پراكنده ساخته است.
🔸در این سند که ادعا شده توسط مرحوم سید جمال نوشته شده است آمده :
در لیله عاشورا دهم شهر محرم الحرام داخل لُج گردیدم و در آن زمان در مصر اقامت داشتم.
سنه ١٢٩٣
🔹با چشم پوشى از پرسشهايى كه درباره اين يادداشت از نظر «خط» مطرح است نكتههايى در خور بررسى و نگرش است:
🔸١. هر انسان باسوادى مى داند كه «عاشورا» با دهم شهر محرم برابر است، و آوردن آن دو به دنبال يكديگر، كارى نيست كه معمولاً از تحصيلكردههاى حوزه اسلامى سر بزند.
🔹٢. جمله «در ليله عاشورا... داخل لج گرديدم» و جمله «آن زمان در مصر اقامت داشتم» با يكديگر سازگارى ندارد؛ زيرا جمله نخستين به سبک و روش خاطرهنويسى است ليكن دومى با عنوان «در آن زمان» يادى از گذشتههاست و نيز «اقامت داشتم» كه با فعل ماضى آمده است.
اگر #سيدجمالالدين به خاطرهنويسى خو داشته و رويدادهاى زندگى خود را در دفترى يادداشت مىكرده است، آوردن جمله «در آن زمان در مصر اقامت داشتم»، چه مفهومى دارد؟ و اگر در روزگار ديگرى آن را نگاشته بايد ديد چه انگيزهاى او را به نگارش آن واداشته است؟!
🔸٣. نكته سؤال برانگيز ديگر اينكه در زير اين يادداشت مهر « سيد جمالالدين حسينى ١٢٧٧ » زده شده است! مهر زدن پاى جملهاى از خاطرات، آن هم به شكلى كه در كتاب يادشده ديده مىشود، به هيچوجه با عرف و عادت، سازگار نيست و اگر خوى سيد چنين بوده است بايد در زير همه يادداشتهاى او اين مهر ديده مىشد، ليكن در زير ديگر يادداشتهايى كه به نام او در كتاب يادشده آمده است، اين مهر ديده نمىشود. آيا سيد اين مهر را تنها براى اينكه ماسونى شدن خود را براى همگان روشن سازد، ساخته است؟! آيا سيد بر آن بوده است كه ننگ ماسونى را مانند چک بانكى با مهر و امضا از خود به يادگار گذارد؟!
🔹بهراستى اگر ما براى روشن كردن اين موضوع كه سيد، حتى براى دورهاى كوتاه به سازمان فراماسونرى سرنسپرده است، هيچ سند و برهانى نداشته باشيم آيا مدرک يادشده به تنهايى گويا و نمايانگر اين واقعيت نيست كه ماسونى بودن سيد از دروغهاى ساخته و پرداخته مزدوران استعمار براى بدنام كردن و به زير سؤال بردن سيد است؟!(نهضت امام خمینی،ج۳، ص۸۰)
🆔 @Bonyadtarikh
✳️دروغ بزرگ شبه روشنفکران در خصوص سیدجمال الدین اسدآبادی/2
🔹«سند» ديگر نامهاى است كه #لژ_كوكب_الشرق در قاهره به شخصى به نام «#جمال_الدين» نوشته و به او خبر داده است كه در جلسه اعضاى لژ با اكثريت آرا به عنوان رئيس لژ براى يک سال برگزيده شده است
درباره اين نامه نيز بايسته است نكتههايى يادآورى شود:
🔸١. اگر مقصود از « #جمالالدين » سيد جمال الدين اسدآبادى است بايد با پيشوند «الشيخ» آورده مى شد. در كشورهاى عربى عنوان «شيخ» براى روحانيان از اهميت ويژهاى برخوردار است و تنها در هنگام خوار داشتن از آوردن آن خوددارى مىشود. به ويژه اينكه لازمه محتواى نامه يادشده نيز تجليل بيشتر از سيد بوده كه به رياست لژ برگزيده شده است!!
🔹٢. اين نامه بدون آرم و سربرگ سازمان فراماسونرى است و در واقع نامه رسمى سازمان شمرده نمىشود. آيا باور كردنى است كه سازمانى با آن سيستم پيچيده و گسترده، براى شخصيتى كه به رياست يكى از لژهاى آن برگزيده شده است، نامه غيررسمى و فاقد عناوين معمولى بفرستد؟!
🔸٣. آنان كه ماسونى بودن سيد را مطرح كردهاند، خود اعتراف دارند كه سيد پس از پيوستن به فراماسونرى، ديرى نپاييد كه از آن بيرون آمد و يا بيرونش كردند، بنابراين چگونه پذيرفتنى است كه عضو تازه واردى را كه هنوز بهدرستى آزمايش نشده است، به رياست لژ برگزيده باشند؟!
🔹۴. تاريخ اين نامه سال ١٨٧٨ مىباشد در صورتى كه سيد در همين سال بنا بر فرمان ارباب فراماسونها (#استعمار_انگليس) از مصر بيرون شده بود و اصولاً در مصر حضور نداشت تا به مراسمى در لژ فراخوانده شود.
🔸برگهاى ديگرى نيز پيرامون ارتباط سيد با فراماسونها در اين «مجموعه» آورده شده است كه اگر ساختگى نباشد دست كم نمى تواند براى اثبات ماسونى بودن سيد گواه درخور توجهى باشد و چون در اين دفتر براى بررسى زندگى سيد جمال و نقش مزدوران استعمار در ناپسند نماياندن چهره سيد، مجالى نيست، ناگزير آن را مىگذاريم و مىگذريم و برآنيم كه به يارى خداوند در فرصتى مناسب به بررسى زندگى سيد و نوشتههاى ديگران درباره او بنشينيم و از روى دروغپردازىها و نيرنگبازىها و خيانتهايى كه پيرامون سيد انجام گرفته است پرده برداريم.
🔹ليكن نكتهاى كه بايسته است پيرامون مجموعه اسناد و مدارک چاپ نشده... ناگفته نماند اين است كه سازمان فراماسونرى، هيچگاه رخصت نمىدهد كه سندها، نوشتهها و ديگر نشانههاى فراماسونى يكى از اعضاى سازمان، پراكنده شود و در دسترس مردم قرار گيرد، اكنون بايد ديد كه چگونه به اصطلاح «اسناد و مدارک» ماسونى بودن سيد را آشكارا چاپ و پراكنده ساختند؟!
🔹اسماعيل رائين آورده است:
... چون براى سيد بازماندگانى نبوده، #سازمان_فراماسونرى نمىدانسته است كه نوشتهها، سندها و كتابهاى سيد در كجا و در دست چه كسانى قرار دارد؛ از اين رو به آن دست نيافته و سرانجام آن سندها و نوشتهها چاپ و پراكنده گرديده است!!
🔸اين دسته از نويسندگان بر آن بودهاند، چاپ و پخش مجموعه اسناد و مدارک چاپ نشده درباره #سيد_جمال را بر خلاف سياست سازمان فراماسونرى بنمايانند و اينگونه وانمود كنند كه با پخش اين «مجموعه» در واقعيت فراماسونها غافلگير شدند، ليكن آنچه كه اين دروغ را بر ملا و نيرنگبازان را رسوا مىكند، اين است كه نه تنها حاج امينالضرب از اعضاى #فراماسونرى بوده است بلكه #اصغر_مهدوى و #ايرج_افشار كه «مجموعه» يادشده را دستهبندى كرده و در دسترس مردم گذاشتهاند نيز از ماسونها مىباشند و اصولاً بيشتر آنان كه سيد را فراماسون وانمود كردهاند، خود از سرسپردگان سازمان فراماسونرى مىباشند...(نهضت امام خمینی،ج۳، ص۸۲-۸۸)
🆔 @Bonyadtarikh
📜پیام امام خمینی در خصوص تحریم شرکت در حزب رستاخیز ۲۱ اسفند ۱۳۵۳
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹نظر به مخالفت این حزب با اسلام و مصالح ملت مسلمان ایران، شرکت در آن بر عموم ملت #حرام و کمک به ظلم و استیصال مسلمین است؛ و مخالفت با آن از روشنترین موارد #نهی_از_منکر است. و چون این نغمه تازه که به دستور #کارشناسان_یغماگر برای اغفال ملت از مسائل اساسی، از حلقوم #شاه برخاسته تا کشور را بیش از پیش خفقان زده کند و راه را برای مسائلی که در نظر دارند باز نمایند، و قوه #مقاومت را بکلی از ملت سلب نموده و نفس را در سینهها حبس سازند. لهذا لازم است ـ حَسَب وظیفه ـ تذکراتی بدهم؛ باشد که #ملت_اسلام تا فرصت از دست نرفته با مقاومت بیش از پیش و همه جانبه جلو این نقشه های خطرناک را بگیرند.
🔸قبلاً باید گفت شاه در این پیشنهاد غیرمشروع، به شکست فاحش طرح استعماری ـ به اصطلاح ـ «انقلاب ششم بهمن» و برخوردار نبودن آن از پشتیبانی ملت اعتراف نموده است. کسی که بیش از ده سال است فریاد می زند که ملت ایران موافق با این «انقلاب» است و اسم آن را «انقلاب شاه و ملت» گذاشته، امروز مردم را به صفهای مختلف تقسیم کرده و می خواهد با زور سرنیزه برای خود موافق درست کند. اگر این ـ به اصطلاح ـ «انقلاب» از شاه و ملت می باشد، دیگر چه احتیاجی به حزب تحمیلی است؟!
🔹درباره این حزب ـ به اصطلاح ـ « #رستاخیز ملی ایران» باید گفت این عمل ـ با این شکل تحمیلی ـ مخالف قانون اساسی و موازین بین المللی است و در هیچ یک از کشورهای عالم نظیر ندارد. ایران تنها کشوری است که حزبی به امر «ملوکانه» تأسیس کرده و ملت مجبور است وارد آن شود، و هر کس از این امر تخلف کند سرنوشت او یا #حبس و #شکنجه و #تبعید و یا از حقوق اجتماعی محروم شدن است. مردم محروم این کشور مجبورند موافقت خود را با نظام شاهنشاهی اعلام کنند؛ نظام پوسیده ای که از نظر اسلام مردود و محکوم به فناست؛ نظامی که هر روز ضربۀ تازه ای بر پیکر اسلام وارد می آورد، و اگر خدای نخواسته فرصت یابد اساس قرآن را برمی چیند؛ نظامی که هستی ملت را به باد فنا داده و تمام آزادیها را از او سلب کرده است؛ نظامی که طبقات جوان روشنفکر را در زندانها و تبعیدگاهها از هستی ساقط نموده و باز می خواهد با این# حزب_بازی_اجباری، بر قربانیها و زندانیهای خود بیفزاید.
🔸مردم مسلمان ایران مجبورند در برابر شاهی سر تسلیم فرود آورند که دستش تا مرفق به #خون_علمای_اسلام و مردم مسلمان آغشته است. شاهی که میخواهد تا قطرۀ آخر نفت این کشور را بفروشد و پولش را ـ به عناوین مختلف ـ به #سرمایهداران و #چپاولگران تقدیم نماید و به آن افتخار کند.
🔹 #استعمار_آمریکا از ذخایر هنگفت نفت خود استفاده نمی کند، و از دیگران می خرد که برای مصالح کشورش محفوظ باشد؛ ولی شاه ایران این #طلای_سیاه را می فروشد و خزانه ایران و ملت را تهی می کند، و درآمد آن را به جای اینکه صرف این ملت پابرهنه و گرسنه نماید، به اربابان استعمارگرش وام می دهد؛ و یا اسلحه های خانمانسوز و مخرب می خرد تا از منافع و مطامع استعمارگران در ایران و منطقه نگهبانی کند، و به خونریزی و سرکوبی جنبشهای ضداستعماری ادامه دهد.
🔸او تا دیروز با اخذ وامهای کمرشکن از خارج، اقتصاد ایران را به ورشکستگی میکشانید و امروز با دادن وامها و خرید اسلحه، ملت را به افلاس کشانیده و از رشد باز می دارد. معاملات اسارتبار و به خصوص معامله 15 میلیارد دلاری اخیر با استعمار امریکا، ضربۀ نابودکنندۀ دیگری است که شاه به اقتصاد ایران وارد ساخته و چوب حراج تازه ای است که بر ثروت و ذخایر ملت محروم ایران می زند.
🔹ملت ایران مجبور است به کسی رأی موافق بدهد که وضع #کشاورزی و دامپروری ایران را چنان به عقب رانده که اکنون باید گندم، برنج، گوشت، روغن و سایر ارزاق را با قیمتهای هنگفت وارد کند. شاه که در آغاز طرح ـ به اصطلاح ـ «انقلاب سفید» به دهقانان نوید می داد که در سایۀ اصلاحات ارضی، غلۀ مورد نیاز کشور در داخل تأمین می شود، اکنون به جای خجلت زدگی افتخار می کند که دو میلیون و نیم تن گندم و چهارصد هزار تن برنج در سال جاری وارد کرده است! در صورتی که مطلعین می دانند که یک استان ایران، مثل خراسان، قدرت تهیه گندم برای تمام کشور را داشت و این قدرت را «انقلاب سفید شاه» سلب کرد.
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۵۷
↙️ انحلال سپاه دین
▫️ابوالحسن فرهی، سرپرست سازمان اوقاف گفت: «سپاه دین، که زمان رژیم طاغوتی نه به منظور ترویج دین بلکه در جهت هدفهای دیگر رژیم تشکیل شده بود، منحل شده. (اط 20/12 ص ۲)
در اواسط آبان 1350 ، در تکمیل مواد انقلاب سفید محمدرضا پهلوی، سپاه دین تشکیل شد و زیر نظر سازمان اوقاف قرار گرفت.
▫️محمدرضا پهلوی طی دستوری در ٢٤ مرداد ۱۳۵۰ فرمان تشکیل سپاه دین را صادر کرد که بر اساس آن مشمولان خدمت وظیفه عمومی که در رشته های دینی و علوم و معارف اسلامی تحصیل کرده بودند تحت سرپرستی نهادهای وابسته به حکومت به منظور تبلیغ دین به مناطق محروم می رفتند. این، تلاشی حساب شده برای دخالت دولت در امور دین و قطع رابطه مردم با روحانیت بود.
▫️ امام خمینی در ۲۱ آبان ۱۳۵۰ در مخالفت با این تصمیم شاه ، در پیامی از این تشکل به سپاه نامیمون و نغمه ناموزون خانمانسوز تعبیر کردند و خطاب به ملت ایران نوشتند (( ... آنها در تجربه های طولانی خود فهمیدند که علمای معظم اسلام و وعاظ محترم با مجاهدت پیگیر خود، .... با کمال قدرت پست های خود را حفظ کرده و مساجد و مجامع را در خدمت قرآن کریم و اسلام عزیز در دست دارند لهذا این نقشه خطرناک را کشیده اند تا به خیال باطل خود، دست علمای اعلام و مبلغین را کوتاه کرده، اسلام را به وسیله عمال خود بازیچه قرار دهند و اساس دیانت را برچینند.))
↙️ سخنرانی آیتالله سید علی خامنه ای در حوزه علمیه قم درباره ((انقلاب اسلامی)) و ((شکست ضدانقلاب))
↙️ اعلام ناپدید شدن 400 زندانی سیاسی در 10 سال آخر حکومت پهلوی در جلسه کانون زندانیان سیاسی دوره استبداد
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۵۷
↙️ تشکیل بنیاد مستضعفان
🔻متن اطلاعیه شورای انقلاب اسلامی در این باره بدین شرح است: (( در پی فرمان امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران درباره مصادره اموال منقول و غیر منقول خاندان پهلوی و کارگردانان اصلی رژیم پیشین و صرف آن در امور رفاهی مستضعفان و محرومان، شورای انقلاب اسلامی اقدام به ایجاد مؤسسه ای به نام بنیاد مستضعفین کرده و وظیفه این بنیاد شناسائی و ضبط این اموال اعم از املاک و سپردههای بانکی و پول نقد وغیره و ایجاد واحدهای مسکونی برای محرومان است.
🔻مرکز این بنیاد فعلا در تقاطع خیابان پهلوی و پاستور روبه روی کلانتری مرکزی واقع شده است.
((شورای انقلاب اسلامی ایران))
(اط 22/12 ص8)
↙️ مراجعه 150 هزار بیکار به استانداری آذربایجان شرقی طی 15 روز گذشته
🆔 @Bonyadtarikh
📌رخدادهای بعداز انقلاب اسلامی / سهشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۵۷
↙️ بازداشت علیاصغر امیرانی مدیر مجله خواندنیها
( کی 23/12 ص 2 )
▪️علیاصغر امیرانی به سال 1294 در شهرستان بیجار به دنیا آمد. وی فعالیتهای مطبوعاتی را از اواخر سلطنت پهلوی اول آغاز کرد و به نویسندگی در روزنامه اطلاعات و صبا پرداخت و امتیاز انتشار مجله خواندنیها را در 1319 ش به دست آورد.
▪️امیرانی از ابتدای فعالیت مطبوعاتی خود همواره از رژیم سلطنت و شخص شاه دفاع میکرد؛ و در عین حال با هنرمندی خاصی، و شاید هم با اجازه حکومت، از پارهای از نابسامانیها انتقاد میکرد و نابسامانیها را متوجه دولت و مسئولان درجه 2 و 3 میکرد.
▪️زمانی که محمدرضا پهلوی در موضع ضعف قرار داشت و حرکتهای ضداستعماری ملت ایران و جریان ملی شدن نفت مطرح بود، امیرانی به دربار پشت کرد و علیه شاه و خاندان سلطنتی مطالبی نوشت، اما به محض وقوع کودتای 28 مرداد 1332 به حمایت از آن برخاست و در صف جاننثاران سلطنت قرار گرفت. او حتی ادعا کرد که در روزهای 25 تا 28 مرداد 1332 که هنوز مصدق در مصدر امور بود، حکم اعدام او صادر شده و تنها 24 ساعت به پایان عمرش باقی مانده بود که کودتا پیروز شد!
↙️ حمله به پادگان جلدیان در ساعات اولیه بامداد امروز
▪️حدود 500 نفر از افراد مسلح مهاباد و نقده، به پادگان جلدیان حمله کردند. نفرات نظامی مستقر در این پادگان به تیراندازیها پاسخ دادند و تبادل آتش تا ساعت 4 صبح امروز ادامه داشت و نهایتا مهاجمان مجبور به عقبنشینی شدند. ( کی 23/12 ص 2 )
🆔 @Bonyadtarikh
📌 درسهای حکومت اسلامی امام خمینی در نجف اشرف و دشمنان آن
🔷 #امام_خمینی در اول بهمنماه ۱۳۴۸، بحث حکومت اسلامی را زیر عنوان «ولایت فقیه» در مسجد شیخ انصاری در #نجف اشرف آغاز کرد. آن روز كه اين بحث مطرح شد، مبارزان ايرانى از نظر اهداف و آرمان چند دسته بودند از قبیل سلطنت طلبانى كه مىخواستند «شاه سلطنت كند، نه حكومت» .(مانند جبهه ملی)، گروههايى كه داراى انديشــههاى ماترياليستى و ماركسيســتى بودند و دیکتاتوری طبقه کارگر را از آرمانهاى خود مىشمردند .(مانند چریکهای فدایی خلق) و جاهطلبانى كه با رژيم شاه بر سر قدرت دعوا داشتند و موضعگيرىهاى آنان بر پايه جنگ قدرت بود.(مانند احزاب ساخته دست دیوانسالاری دوره پهلوی) و ...
🔶 واقعیت این است که آن روز که امام نهضت را آغاز و دنبال کردند، بسیاری از کسانی که سر در راه او گذاشتند، نمیدانستند که هدف امام از نهضت و مبارزه چیست و چه میخواهد. برخی بر این باور بودند که با لغو قوانین مخالف اسلام مانند #کاپیتولاسیون و قطع رابطه با رژیم صهیونیستی، خواستههای امام تأمین میشود و مبارزه پایان میپذیرد.
🔷 #طرح_حکومت_اسلامی از سوی امام و پافشاری بر این موضوع که «وظیفه ما تشکیل حکومت است»، راه آینده را روشن و هدف نهایی نهضت را مشخص کرد و پردههای ابهام را کنار زد. این طرح از بزرگترین و مفیدترین رهنمودهای امام در دوران تبعید به شمار میرود. امام در این طرح، پلهای پشت سر را به کلی خراب کرد، رژیم پادشاهی را ضداسلامی دانست و راه هرگونه بازگشت، نشست، سازش، کرنش، معامله، مجامله و داد و ستد را به کلی بست و به پیروان خود فرمان «حرکت به پیش» داد.
🔶 امام در برههای، با خویشتنداری و بردباری در برابر انحرافها، کجرویها و تاریکاندیشیهای حاکم بر نجف، فریادی در سکوتِ مرگبار آن سامان سر داد و برای نخستین بار پس از ورود به عراق، از عرصه منبر نجف، بر جوّ مسموم و خوابزده آن حوزه و جامعه روحانیت شیعه سخت تاخت و با نگهبانان شب و سیاهی به مبارزه برخاست.
🔷 استعمار جهانخوار طی سالیان درازی با نقشه و توطئه کوشید که به امت اسلام بباوراند که دین از سیاست جداست. علما و روحانیان در امور سیاسی و کشوری نباید دخالت کنند. وظیفه علما مسئلهگویی، دعاگویی و عبادت است و جز این، وظیفه و مسئولیتی ندارند! این تبلیغات شیطانی و استعماری در کشورهای اسلامی تأثیر گسترده و دردآوری داشت. بسیاری از مردم مسلمان تحت تأثیر این تبلیغات شوم باور کردند که «سیاست از دیانت جداست».
🔶 امام خمینی طی چند سال اقامت اجباری در نجف اشرف به نقش آن حوزه در اجرای تز استعمارى «تفکیک دین از سیاست» و دور داشتن امت اسلام از امور سیاسی و کشوری، بیش از پیش آگاهی یافت و در یکی از جلسات خود نیز به این حقیقت تلخ و دردآور اشاره کرد و چنین اظهار داشت: "امروز نجف با اعتقاد به جدا بودن دین از سیاست، فکر رضاخان در ایران و آتاتورک در ترکیه را دنبال میکند و در حقیقت راه آنان را ادامه دهد."
🔷 #جامعه_اسلامی حتی برخی از حوزههای علمیه بهخاطر تبلیغات شیطانی و انحرافی جهانخواران که همواره از اسلام راستین وحشت دارند، از مبانی سازنده و زندگیساز اسلام بیخبر و بیگانه شده بودند و ایدئولوژی اسلامی در نظر آنان در عبادت و ذکر و ورد خلاصه میشد و احکام سیاسی، اجتماعی و قضائی اسلام به دست فراموشی سپرده شده بود. از این رو، امام در بحث حکومت اسلامی از فرصت استفاده کرد و کوشید که نظر روحانیان و محصلین علوم اسلامی را به همه ابعاد #اسلام جلب کند و به واقعیتها و حقایق اسلامی آشنا سازد و به آنان یادآوری کند که اسلام در عبادت خلاصه نمیشود و باید اسلام را در همه ابعادش شناخت و به کار بست. خرافات، موهومات و زیورهایى را که بر دامن اسلام نشسته است.
🔶 امام خمینی با آگاهی از این توطئه دیرینه استعمار و آثار فاجعهآمیز آن در حوزه علمیه #نجف، در بحث حکومت اسلامی کوشید که با سخنان حماسهآفرین خود در کالبد افراد آن حوزه روح امید و شور و حرکت بدمد، روحیه مقاومت و مبارزه و اعتماد به نفس در آنان به وجود آورد، اراده و استقلال اندیشه و خلاقیت را در آنان زنده سازد.
🖇 متن کامل فصلنامه را در وبسایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی مطالعه فرمائید
#فصلنامه_۱۵_خرداد #دکتر_سید_حمید_روحانی #امام_خمینی #امام #رژیم_پهلوی #نجف #نجف_اشرف #طرح_حکومت_اسلامی #اسلام #جامعه_اسلامی
🆔 @Bonyadtarikh
21.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل اعلام موضع صریح رهبر انقلاب درباره مذاکره، تحریم، سلاح هستهای و تهدید نظامی آمریکا .
🆔 @Bonyadtarikh
⚫️ به مناسبت سالروز رحلت آیتالله کاشانی در ۲۳ اسفند ۱۳۴۰ ش
🔆از مخالفت آیت الله کاشانی با برقراری رابطه استعماری با انگلستان تا تهمت مهره انگلیسی بودن
🔹با تاملی در تاریخ روشن می گردد که بعضی از علما در راه مقابله با استبداد و استعمار ناملایمات فراوانی را تحمل نمودهاند. از جمله آنان مرحوم #آیتالله_کاشانی است .
⭕️اخیرا عده ای با شبههافکنی سعی کردند برچسب #مهره_انگلستان را به ایشان بزنند تا بلکه از این طریق #حرکت_روحانیت_اصیل را به چالش بکشانند. با این وجود تاریخ ثابت میکند که بزرگترین شاخصه آن عالم مجاهد ایستادگی در برابر زورمداران عالم از جمله انگلستان بود حتی آن وقتی که نهضت ملی شدن نفت به ظاهر شکست خورده بود.
📓در مقاله «آیتالله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد» که در فصلنامه تخصصی ۱۵ خرداد به چاپ رسیده میخوانیم:
▫️«به دنبال کودتا، دولت انگلستان حل بحران نفت ایران را مشروط به تجدید روابط سیاسی بین دو کشور کرد، که از مهر ماه ۱۳۳۱ قطع شده بود. در روز ۲۹ مهرماه، آنتونی ایدن وزیر امور خارجه انگلستان در نطقی اظهار داشت که انگلستان بار دیگر دست دوستی به سوی ایران دراز می کند و برای تجدید مناسبات سیاسی، همه نوع آمادگی دارد.در ۳۰ مهر،چرچیل، نخست وزیر انگلستان، اظهاراتی مشابه در مجلس عوام آورد.(سیاست و کودتادرخاورمیانه، ج۲،ص۴۳)
▫️بعد از آنکه تمایلات داخلی هم ابراز شد آیت الله کاشانی در اعلامیه ای ضمن بر شمردن ویژگی های جنبش ملی شدن صنعت نفت اعلام کرد که جنبش مردم ایران، به رغم میل استعمارگران پایدار بوده و در آینده هم خاموش نخواهد شد؛کاشانی همچنین با اعلام موضعی قاطعانه پایان حل مشکل نفت را به هر طریقی که با "قانون ملی شدن صنعت نفت و قانون ۹ ماده اجرایی آن "منافات باشد، مردود دانست و گفت:
..استعمارگران باید بدانند که تا جان در بدن داشته و تا خون در عروقم جریان دارد محال است بگذارم ..بساط سابق را در ایران تجدید نمایند..(مکتوبات، سخنرانی ها، پیام های آیت الله کاشانی ج۴ ص۷۲) »
◀️فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، دوره سوم،شماره۳۲، مقاله «آیتالله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد به قلم وحید کارگر جهرمی.
🆔 @Bonyadtarikh
💢پاسخ مرحوم آیتالله کاشانی به توصیه عدم ورود به سیاست
🔹...من یک قصهای از مرحوم حاج آقا #روحالله_خرمآبادی شنیدم...مرحوم آقای کاشانی- رحمه الله- را که تبعید کرده بودند به #خرمآباد و محبوس کرده بودند و در قلعه فلکالافلاک یا کجا، آقای حاج آقا روح الله میفرمودند که من از آن کسی که رئیس ارتش آنجا، و آقای کاشانی هم تحت نظر او بود و محبوس بود- من حالا وقتی میگویم محبوس در زمان رضا خان، شما خیال میکنید مثل حبسهای عادی زمانهای دیگر بود، البته پسرش هم مثل پدر بود لکن آن کسی که گرفتار میشد اگر از اشخاصی عادی بود همچو مرعوب میشد که در حبس یک کلمهای که بر خلاف مثلًا دولت یا آن کسی که در آنجا هست بزنند، امکان نداشت برایشان- مرحوم حاج آقا روحالله گفتند که من از این رئیس ارتش که در آنجا بود خواهش کردم که من را ببرد خدمت مرحوم آقای کاشانی، قبول کرد و ما را بردند پیش ایشان. آن رئیس، آنجا بود و من هم بودم و آقای کاشانی.
🔸آن شخص شروع کرد صحبت کردن، و رو کرد به آقای کاشانی که آقا شما چرا خودتان را- قریب به این معانی- به زحمت انداختید؟ آخر شما چرا در سیاست دخالت میکنید؟ سیاست، شأن شما نیست، چرا شما دخالت میکنید؟ از این حرفها شروع کرد گفتن. آقای کاشانی فرمودند:
«خیلی خری»!
🔹شما نمیتوانید که این کلمه در آن وقت مساوی با قتل بود. ایشان گفتند:
«تو خیلی خری، اگر من دخالت در سیاست نکنم کی دخالت بکند؟»...
📚( صحیفه امام، ج13، صص431-430)
🆔 @Bonyadtarikh