🌀اقبال شهید رئیسی به اقتصاد اسلامی
🔻شهید رئیسی از معدود رئیس جمهورهایی بود که به محققان اقتصاد اسلامی اقبال کرد، جلسهای حضوری با آنها گرفت و برخی از آنها را بصورت محدود به کارگرفت؛ اگر این اقبال کامل میبود،و مثلاً دکتر داودی را به ریاست بانک مرکزی میگماشت و طرفداران #شوکدرمانی را کنار می زد، قاعدتاً اتفاقات بهتری رقم میخورد و معجزه اقتصادی مهار تورم ۱۳۷۴ در ۱۴۰۲ به دست امثال دکتر شرافت و داودی (بشنوید)رقم میخورد(بشنوید)؛ ولی دغدغه ایشان نسبت به معیشت مردم و پرکاری ایشان ستودنی بود، اینکه نتیجه برخی از مجاهدتهای ایشان در سفره محرومین ننشست را باید نتیجه غلبه گفتمان اقتصادی عاریتی شوکدرمانی و بازار گرایی افراطی در کشور دانست که سالها است بر اقتصاد ایران چمبره زده است و یکی از مصادیق بارز #نفوذ_اقتصادی است، گفتمان مهندسانی که میخواهند برای همه چیز بازار درست کنند و مشکلات اقتصادی را تنها با سیاست های کور قیمتی حل کنند!
🔹به نظر میرسد شهید رئیسی این اواخر به این نتیجه رسیده بود که برخی سیاستهای اقتصادی از جمله حذف ارز ترجیحی چندان هم مناسب نبود، شاید هم به این نتیجه رسیده بود که بسیاری از مشکلات کشور را باید با اصلاح نظام بانکی و مقابله با نقش مخرب برخی بانکهای خصوصی حل کرد، و شاید همین التفات برای برخی سنگین بود.
🔹یادش گرامی،هنوز #حسرت رسانهای شدن جلسهای که محققان اقتصاد اسلامی در ماه رمضان ۱۴۰۱ خدمت ایشان داشتند به دلم مانده است (اینجا)، کاش میشد فیلم آن جلسه منتشر شود، البته پیشنهادات آن جلسه در کتابی (اینجا) تقدیمشان شد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2