🔰 برای شنبه ...!
۲ از ۳
3⃣ رابطه مردم-حاکم
• حدیبیه در مختصات رابطه عمیق مردم-حاکم انجام شد. همان وقتِ مذاکرات زیر درختی بیعت عظیم رضوان شکل گرفت و مورد ستایش وحی قرار گرفت.۶
این مردم سالاری دینی باشکوه با مواجهه مقدس با پیامبر(ص) همراه شد که یک تار مو (از تقصیر کردن) و یک قطره آب وضوی ایشان زمین نیافتاد و همه تبرک برده شد!
• اما صلح ساباط گرچه پس از بیعت عمومی و آزادانه مردم با امام حسن(ع) در بدو امر بود لکن شکافها و تفرقه ها، تضعیف ها و تخریب ها موجب شده بود اعتماد عمومی از رؤسا آسیب ببیند؛ حتی خود امام دائم در مظان ترور دشمن بود؛ طوری که زیر لباس، زره می پوشید! در لشکر خود در ساباط و مدائن مورد تعرض غارت و جراحت واقع شد! عجیب اینکه اینها موجب تحرک جدی و انسجام بیشتر نمی شد!
4⃣ برآیند و فرجام
• پس از حدیبیه پیامبر(ص) در محاصره و تحریم قریش نبود. از فرصت استفاده و کار یهود را یکسره کرد. دعوتش را جهانی کرد و با ارسال نامه ها به سایر بلاد گسترش داد.
در یکسال قرارداد حدیبیه با اقتدار زیست. وقتی امیر نصرانی ها (که طرف قرارداد حدیبیه نبودند) سفیر ایشان (حارث بن عمیر) را کشت، بدان سو لشکر فرستاد و موته رقم خورد.
در این یکسال وقتی طایفه ای از مشرکان بندهایی از معاهده را شکست، پیامبر حدیبیه را ابطال و اصرارهای ابوسفیان برای پایبندی را رد و مکه را فتح نمود.
• اما ساباط، گرچه متن قرارداد فاخر نوشته شد اما پس از آن پسر همان ابوسفیانِ حدیبیه بر کوفه مسلط شد همه عهدها را شکست و تصریح کرد: "کلَّ شرط شَرَطتُه فَتَحتَ قَدَمَیَّ هاتین"۷ (: هر شرطی از شروط معاهده که پذیرفتم، آنرا اکنون زیر پا می گذارم)!
امام حسن(ع) به مدینه بازگشت و "نظام اسلامیِ" علوی و حسنی به "نهضتِ شیعی" بازگشت تا زمینه قیام حسینی شود. اصالت خود را حفظ کند اما حکومت را از دست بدهد.
این تحمیل کجا شبیه آن تحمل است؟!
✔️ تجربه فعال
برای حدیبیه سازی مذاکرات باید از مختصات ساباط فاصله گرفت و به قدر مقدور مختصات حدیبیه را بازتولید کرد. این چند مورد شدنی و مهم اند:
1⃣ اقتدار واقعی نه نمایشی
شاید اگر مذاکرات بعد از وعده صادق۳ در موضع یمنی و توان موشکی ایرانی انجام می شد بهتر به نظر می آمد اما از جزییات نشدن ها بی اطلاعیم، پس قضاوتی نمی کنیم.
۱-۱. به رخ کشیدن قدرت نظامی و صدای تهدید با همراهی کامل رجال سیاسی اقل کاری است که نباید از دست داد.
۲-۱. رجال نظامی نباید در این شرایط سخنگوی دیپلماسی باشند هر سخن از مذاکره توسط اینان پیام ضعف است.
۳-۱. مذاکرات نه به هدف رفع سایه جنگ بلکه به هدف رفع تحریم طراحی و تعقیب شود و الا دچار البقیه البقیه خواهیم شد.
2⃣ سلامت ارکان، ارتقاء روحیه عمومی
۱-۲.قرار دادن پاک ترین ها و راسخ ترین ها در مجاری دیپلماسی و نظامی با مراقبت شدید دستگاه های اطلاعاتی و حفاظتی.
۲-۲. قطع زنجیره شایعات و شبهات و بی اعتمادی به مذاکره کنندگان امین نظام توسط رسانه ها و نخبگان.
۲-۳. تدارک تدبیر برای گسست ائتلاف دشمن از ظرفیت شکاف اروپا و چین با آمریکا و هم کشورهای منطقه.
⏪ ادامه یادداشت در بخش بعد
☑️ @m_ghanbarian
🔰 برای شنبه ...!
۳ از ۳
3⃣ تعمیق یکدستی و پیوند مردم-حکومت
اصل مهم اینجا این فرمایش رهبری است:
"اگر ما کاهش حضور مردم را داشته باشیم از آن طرف افزایش فشارهای دشمن را خواهیم داشت؛ یعنی اینها از همدیگر به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند"(۱۴۰۰/۳/۲۶)
۱-۳. توجه ویژه به رهبر انقلاب اسلامی و اعتماد به تدابیر و راهبری ایشان در این مقطع حساس.
بازتولید بیعت رضوان ها در حمایت از تدبیر رهبری در اصل و نحوه مذاکرات لازم است؛ چیزی که ظرفیت همراه سازی عامه مردم را هم دارد.
در فقدانش دشمن و نفوذی ها ممکن است کمپین ها یا تجمعاتی برای فشار بر رهبری در جهت عبور از خطوط قرمز طراحی کنند.
۲-۳. یکدست انگاری حاکمیت و ندمیدن بر انفصال و تفکیک دولت-رهبر
توضیح اینکه: همان رهبری که بار قبل نامه ترامپ را لایق پاسخ ندید، اینبار مخاطب نامه بود و اجازه ایشان مبنی بر مذاکره غیر مستقیم را فرماندهان ایشان هم بیان کردند.
به تدبیر ایشان مذاکرات، اماراتی پیش نرفت و در عمان -همانجا که در دولت آقای رئیسی قطع شده بود- ادامه می یابد.
گرچه دولت با دولت و دیپلمات با دیپلمات در قدرت چانه زنی و گرفتن حقوق مسلم فرقهایی دارد اما این تفاوت ها نباید به انعکاس یکدستی تصمیم در ارکان نظام خدشه کند و عملا مردم یا فعالین را دو پاره موافق و مخالف مذاکرات تبدیل کند.
به توصیه خود رهبری، منتقدین نباید خوبیها را برای رهبری و آنچه نمی پسندند را برای دولتها ثبت کنند.۸ اینجور انسجام ها می شکند با هم از اصل تصمیم حمایت و با هم از انجام درستش مراقبت کنیم.
۳-۳. مردم اخبار صحیح را صریح و سریع از مقامات بشنوند نه ترامپ و رسانه های دشمن.
هر میزان محرمانگی که میدانند دشمن رعایت نکرده در جنگ ترکیبی استفاده می کند را خود با مردم در میان بگذارند و الا اعتماد عمومی ضربه اساسی می خورد و هدایت افکار عمومی دست دشمن می افتد و غلبه در جنگ ترکیبی رخ می دهد.
4⃣ پرداختن به امور اساسی در ضمن مذاکرات
۱-۴. تجربه زشت گذشته و گره زدن همه امور به مذاکرات هرگز تکرار نشود. حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در ضمن مذاکرات جدی دنبال شود.
۲-۴. مذاکره با ترامپ نباید با سکون در محور مقاومت و اهداف اصولی همراه باشد.
تعلیق مقاومت در برابر اسرائیل و یاری غزه دست برتر دادن به ترامپ برای تحکم است. گفتمان(= سخن غالب) وعده صادق۳ و توجیه داخلی و بین المللی آن حتی در ضمن مذاکرات اهرمی جدی برای جلوگیری از زیاده خواهی های ترامپ است.
۳-۴. گزینه بازدارنده جدی برای فرض عهدشکنی دوباره ترامپ باید حتما روی میز مذاکرات باشد. طبعا آن نمیتواند مذاکره و معاهده ای دیگر باشد.
اگر این گزینه، خواست عمومی برای سلاح اتمی باشد (چنانچه در سخنان لاریجانی بروز کرد) نخبگان جامعه -نه رجال رسمی- باید زمینه اش را در تظاهرهای عمومی مردم فراهم کنند.
............................
پاورقی
۱.کامل ابن اثیر ج۳ص۲۰۵/ الامامة و السیاسة ج۱ص۱۴۱
۲.الخصال ج۲ص۳۸۶
۳. مکاتیب الرسول(ص) ج۳ص۵۹۷
۴. صلح الحسن ص۲۱۴
۵. ر.ک: الصحیح من سیرة النبی الاعظم ج۱۱ص۲۰۳
۶. فتح/۱۸
۷.البدایه و النهایه ج۸ص۱۳۱/ الغدیر ج۱۰ص۳۲۶
۸. رهبری۸۲/۶/۵
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۴/۱/۱۹
☑️ @m_ghanbarian
4.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 غزه در سکوت مسلمانان جهان از بین رفت! لذا بخاطر تمام کارهایی که می توانستیم انجام بدهیم و ندادیم باید پاسخگو باشیم!
🔹 تا نیایی گره از کار بشر وا نشود 💔
#غزه
#یا_صاحب_الزمان
#وعده_صادق_۳
@Hasanabbasi_students
🌸 ضمن تبریک سال نو و عید فطر، و همچنین آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به اطلاع اندیشهجویان محترم میرساند فردا (پنجشنبه، ۲۱ فروردین) کلاس کلبه کرامت برگزار میشود.
🕖 معاونت آموزش از ساعت ۷:۳۰ پذیرای اندیشهجویان گرامی خواهد بود.
🔗 @Andishkadeh_Amoozesh
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 واقعیتی از ژاپن که مجری و تحلیلگر بیبیسی را هم به تعجب واداشت!
_در نظرسنجی ۸۰ درصد مردم ژاپن گفته اند فقیر هستند.
_معلم های جوان به سبب فشار کاری کار را رها میکنند.
_تعداد دانش آموزان در یک کلاس بیش از حد معمول است.
_متوسط مساحت خانه مردم در توکیو برای خانواده های ۴ نفره ۵۷ متر است.
✍ والا ما نمیگیم خودشون میگن.
حالا ژاپن ژاپنی میگفتن همین بود؟
@Hasanabbasi_students
یهود؛ سلطان توهم
🔹با بررسی تاریخ علم و با بررسی سردمداران و دانشمندان اصلی علوم مختلف در رشتههای مختلف به آسانی مشخص میشود که دانشمندان اصلی علوم -از اقتصاد و روانشناسی تا فیزیک و ریاضی و از باستانشناسی و زبانشناسی تا جامعهشناسی و علوم سیاسی- یهودی بودهاند. انیشتین، اوپنهایمر، استیگلیتز، فروید، نوام چامسکی، کیسینجر و صدها دانشمند دیگر، بخش کوچکی از این افراد هستند.
🔹این امر ممکن است این تصور را ایجاد کند که فهم و درک یهود نسبت به عالم هستی بیش از سایر ادیان و جوامع است درحالیکه اینطور نیست. نکته دقیقاً اینجاست که «آنچه این همه دانشمندان یهودی بدان دست یافتهاند فهم نیست، وهم است». توضیح آن است که طبق آموزههای قرآن، سه لایه معرفت وجود دارد: وهم و فهم و فقه. همه تلاش دانشمندان یهود، در لایه وهم است.
🔹طبق اعتراف و بیان خودِ دانشمندان غربی، همه علومی که این دانشمندان به آن دست یافتهاند مبتنیبر تثلیث است: تثلیث وهمگونه پدر، پسر، روحالقدس. این تثلیث انحرافی ناشی از تثلیث انحرافی دیگری است: اوزایریس، هوروس و آیزیس. آیه سی سوره توبه، این تثلیث را بیان میکند: وَقَالَتِ ٱلْيَهُودُ عُزَيْرٌ ٱبْنُ ٱللَّهِ وَقَالَتِ ٱلنَّصَٰرَى ٱلْمَسِيحُ ٱبْنُ ٱللَّهِ.
🔹یکی دیگر از توهمات این دانشمندان یهودی، حیوانانگاری انسان است. اغلب یا شاید همه این دانشمندان، انسان را حیوان میدانند و رفتارهای او را با نگاه حیوانی تحلیل میکنند. این تلقی به همه علوم رایج تسری یافته و دانشجویان را به گمراهی کشانده است. آنچه در این مطلب بیان شد صرفاً دو مورد از توهمات یهود بود و توهمات آنها بسیار بسیار بیش از این حرفهاست و برای آن صدها کتاب نوشته شده است.
🔹یهود سلطان توهم است و آخرین توهمشان این است که گمان میکنند با کودککشی میتوانند مقاومت را نابود کنند اما زهی خیال باطل! از هریک از کودکان غزه صدها سنوار متولد خواهد شد انشاءالله...
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
3.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 خب انتظار دارید وقتی علوم انسانی غربی به قلم صدها فیلسوف اونا می گه انسان چیزی جز یک حیوان نیست، ظهور و بروز این حیوانیت علوم انسانی، از دانشگاه ها به کف خیابان، غیر از رژه انسان های حیوان نما باشد 😝😆🤣😤
🔹 انحطاط انسان تا کجا!؟
رژه انسان های سگ نما این بار در بلژیک، البته یه گاوم بینشون بود.
@Hasanabbasi_students
2.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 امان از جهل مُرکّب
🔹 از تخت جمشید و پاسارگاد گرفته، تا سی و سه و پل و حافظیه و مقبره ابن سینا یه مشت احمق مثل این نادان در فیلم پیدا میشن که اسم خودشان را گذاشتن آریایی و کمر بستن به نابودی تاریخ ملی آریایی ما.
کاراشونم غیر قانونی و غیر اخلاقی و غیر ملی...
✍ خداییش کمی فکر کنید، شمام زیاد دیدید، همیشه همین هایی که دائما ادعا می کنند مُضر و بی قانون هستند...
_طبیعت طبیعت می کنند، از طرفی به سگها غذامی دهند و طبیعت را نابود می کنند.
_ایرانی ایرانی می کنند و از طرفی آثار ملی را رسما نابود می کنند.
_قانون قانون می کنند،از طرفی خودشان مُرّ قانون را مثلا در (رانندگی،حجاب،مالیات)رعایت نمی کنند.
واقعا امان از جهل مُرکّب...
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از Hormuz | اندیشکده هرموز
➕بسم الله الرحمن الرحیم
▪️سلام
✖️نخبگان، صاحبنظران، اهالی قلم و رسانه با روحیه جهادی درین برههی واقعا حساس تاریخی به کمک شما در اندیشکده هرموز نیازمندیم!
و بیش از هر هموطنی قطعا جوانان و عزیزان جنوبِ ایران درین مجموعه بهتر از دیگر بزرگواران میتوانند به ما کنند
🔰منتظرتان هستیم ...
@Hormuz1444
هدایت شده از منصور کاظمی | منصورون
6⃣تهدیدات ایدئولوژیک روسیه
🔹#روسیه تهدیدات ایدئولوژیک را هم از منظر امنیت داخلی و هم از منظر تهدیدات ژئوپلیتیکی علیه انسجام ملی خود تلقی میکند. به دلیل ماهیت نظام سیاسی روسیه، #تهدیدات_ایدئولوژیک نه فقط شامل افراطگرایی دینی یا قومی، بلکه شامل ایدههای #لیبرالدموکرات غربی، جریانهای اپوزیسیون داخلی و رسانههای مستقل نیز میشود. در واقع، دولت روسیه هرگونه گفتمان یا جنبشی که با روایت رسمی دولت یا ارزشهای «امنیتمحور» آن در تضاد باشد، میتواند بالقوه بهعنوان تهدید ایدئولوژیک تلقی شود.
🔹دستهبندی تهدیدات ایدئولوژیک در روسیه:
🔻اسلامگرایی افراطی: تهدید ناشی از گروههایی چون داعش، القاعده، و شبکههای سلفیجهادی، بهویژه در مناطق مسلماننشین مانند چچن، داغستان و تاتارستان. شورشهای جداییطلبانه با پشتوانه مذهبی، بهویژه در قفقاز شمالی، جزو نگرانیهای اصلی هستند.
🔻افراطگرایی قومی – جداییطلب: شامل جنبشهایی چون تاتارها، قفقازیها، یا فعالان قومگرای سیبریایی که خواستار خودمختاری بیشتر یا جدایی از فدراسیون روسیه هستند.
🔻افراطگرایی سیاسی – لیبرال و اپوزیسیون: جریانهایی چون فعالان طرفدار دموکراسی غربی، حامیان حقوق بشر، مخالفان پوتین، گروههای سیاسی مستقل یا طرفدار انتخابات آزاد. برخی از این گروهها بهعنوان «عوامل نفوذ خارجی» یا «گروههای افراطی» اعلام میشوند.
🔻ناسیونالیسم افراطی روسی (راست افراطی): جریانهایی که حتی از مواضع دولت نیز رادیکالترند، خواستار پاکسازی نژادی یا حمله به مهاجران هستند. برخی از آنها مانند جنبشهای «روسهای برتر» یا «قومگرایان سفید» بهعنوان تهدیدات دوگانه شناخته میشوند: هم تهدیدی برای نظم داخلی و هم تهدیدی برای مشروعیت دولت.
🔻مذاهب و فرقههای غیررسمی: جریانهایی مانند کلیسای انجیلی، شاهدان یهوه، یا فرقههای نوظهور معنوی نیز گاهی تحت عنوان تهدید ایدئولوژیک کنترل یا محدود میشوند؛ چون از منظر دولت، تضعیفکننده «هویت فرهنگی روسی» تلقی میگردند.
🔹نهادهای مسئول مقابله با تهدیدات ایدئولوژیک:
🔻سرویس امنیت فدرال (FSB): مهمترین نهاد اطلاعاتی داخلی است و مسئول شناسایی، نفوذ، و سرکوب گروههای افراطی، مذهبی، قومی و سیاسی مخالف نظم مستقر.
🔻وزارت کشور (MVD): پلیس و نیروهای امنیتی تحت نظر این وزارتخانه وظیفه اجرای عملیات ضد افراطگرایی را بر عهده دارند.
🔻نهاد Roskomnadzor: مسئول نظارت بر رسانهها، اینترنت و محتوای فضای مجازی است و در مبارزه با گسترش «ایدئولوژیهای افراطی» در فضای آنلاین نقش دارد.
🔻دادستانی کل و دستگاه قضایی: با استفاده از قوانین خاص، امکان اعلام "افراطی بودن" یا "تروریستی بودن" یک سازمان، رسانه یا فرد را دارند.
🔹سیاستها و ابزارهای مقابله با افراطگرایی ایدئولوژیک
🔻قانون فدرال علیه #افراطگرایی (2002): این قانون مبنای حقوقی مقابله با فعالیتهای تبلیغاتی، سازمانی یا رسانهای است که نظم سیاسی را تهدید کنند. بر اساس آن، حتی برخی سخنرانیها یا شعارها میتواند «افراطی» تلقی شده و ممنوع گردد.
🔻ممنوعیت سازمانها و برچسبگذاری: دولت روسیه دهها سازمان سیاسی، مذهبی و مدنی را بهعنوان "افراطگرا"، "تروریستی"، یا "عامل خارجی" (foreign agent) اعلام کرده است؛ از جمله بنیاد ضدفساد (FBK)، شاهدان یهوه، حزبهای لیبرالدموکرات غربگرا، و برخی شبکههای اسلامی.
🔻کنترل شدید رسانهها و آموزش عمومی: برنامههای آموزشی مدارس و رسانههای رسمی در خدمت ترویج «میهنپرستی روسی»، حفظ وحدت فرهنگی، و مقابله با نفوذ فکری غرب هستند.
🔻سرکوب اپوزیسیون با ابزار امنیتی: فعالان سیاسی، روزنامهنگاران مستقل، و حتی معترضان مسالمتجو گاه به اتهام تبلیغ «ایدئولوژی افراطی» دستگیر، محاکمه یا تبعید میشوند.
🔹همکاری بینالمللی
🔻روسیه در مقابله با افراطگرایی اسلامی با کشورهایی چون ایران، سوریه، چین و برخی کشورهای آسیای مرکزی همکاری اطلاعاتی دارد. همچنین، در چارچوب سازمانهایی چون #سازمان_همکاری_شانگهای (SCO) پروژههایی برای مقابله با تروریسم و افراطگرایی دنبال میکند. اما همکاری روسیه با کشورهای غربی در حوزه مقابله با افراطگرایی بهشدت محدود است، بهویژه پس از بحران اوکراین و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی.
🔹در روسیه، تهدیدات ایدئولوژیک نهتنها شامل گروههای افراطی دینی و قومی میشود، بلکه هر گفتمانی که نظم سیاسی موجود را به چالش بکشد نیز بالقوه «تهدید» تلقی میشود. نظام امنیتی روسیه، ساختاری بسته و قوی دارد که با ترکیب ابزارهای اطلاعاتی، قضایی، رسانهای و فرهنگی، در صدد حذف یا محدودسازی هر نوع ایدئولوژی رقیب است. برخلاف الگوهای لیبرال، در روسیه مرز میان افراطگرایی واقعی و مخالفخوانی سیاسی بسیار باریک و قابلانعطاف است.
تلگرام
https://t.me/man_kazemi
ایتا
https://eitaa.com/mansouron
هدایت شده از منصور کاظمی | منصورون
7⃣تهدیدات ایدئولوژیک چین
🔹جمهوری خلق #چین تهدیدات ایدئولوژیک را نه فقط یک مسئله امنیتی، بلکه تهدیدی برای بقای #حزب_کمونیست، انسجام ملی و ثبات اجتماعی تلقی میکند. از نگاه #پکن، هر نوع ایدئولوژی که با اصول حاکم کمونیسم چینی، ناسیونالیسم هانمحور، یا وحدت سرزمینی چین در تضاد باشد، میتواند بهعنوان تهدید تلقی شود. برخلاف مدلهای غربی که میان امنیت و آزادی تمایز قائلاند، چین این تهدیدات را بهشکل تمامعیار و سیستماتیک سرکوب میکند.
🔹دستهبندی تهدیدات ایدئولوژیک در چین
🔻افراطگرایی مذهبی – اسلامی: بزرگترین نگرانی چین در این زمینه مربوط به #مسلمانان_اویغور در سینکیانگ است. حکومت چین عقیده دارد که آموزههای اسلام سیاسی، بهویژه از نوع سلفی یا جهادی، ریشه افراطگرایی و جداییطلبی در این منطقه هستند.
🔻جداییطلبی قومی: شامل جنبشهای استقلالطلب در مناطق تبت، سینکیانگ، مغولستان داخلی و حتی هنگکنگ. پکن این جریانها را تهدیدی مستقیم علیه حاکمیت سرزمینی میداند.
🔻نفوذ #لیبرالیسم غربی: ارزشهایی چون دموکراسی لیبرال، آزادی رسانه، حقوق بشر، چندحزبی بودن، تفکیک قوا و جامعه مدنی مستقل از نگاه چین ایدئولوژیهای بیثباتکنندهای هستند که از غرب صادر میشوند.
🔻جنبشهای دینی یا معنوی خارج از کنترل حزب: مانند فالون گونگ، مسیحیان خانگی، یا جنبشهای معنوی نوظهور. اینها اغلب بهعنوان تهدیدی برای کنترل ایدئولوژیک حزب بر ذهن شهروندان دیده میشوند.
🔻اپوزیسیون فکری – روشنفکران، دانشگاهیان و اینترنت: هر نوع نقد سازمانیافته، تولید اندیشه سیاسی خارج از چارچوب حزب، یا سازماندهی مردم بهوسیله بسترهای دیجیتال (مثل جنبشهای هشتگمحور) میتواند بهسرعت برچسب تهدید ایدئولوژیک بگیرد.
🔹نهادهای مسئول مقابله با تهدیدات ایدئولوژیک
🔻وزارت امنیت دولتی (MSS): آژانس اصلی ضدجاسوسی و مقابله با تهدیدات داخلی-ایدئولوژیک. شبیه به FSB در روسیه یا FBI در آمریکا.
🔻وزارت امنیت عمومی (MPS): نیروهای پلیس ملی که مسئول عملیاتهای میدانی علیه افراطگرایان، جداییطلبان و مخالفاناند.
🔻اداره امور مذهبی (SARA) و اداره امور اقلیتها: مسئول کنترل و هدایت فعالیتهای مذهبی و قومی، صدور مجوز برای اماکن دینی، و نظارت بر محتوای مذهبیاند.
🔻اداره امنیت سایبری (CAC): بازوی اصلی سانسور، فیلترینگ و مدیریت اطلاعات در فضای مجازی. این نهاد نظارت سنگینی بر شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای پیامرسان اعمال میکند.
🔻ادارات تبلیغات حزب کمونیست چین: نقش کلیدی در شکلدهی به فضای ایدئولوژیک رسانهای، آموزشی و فرهنگی دارند.
🔹سیاستها و ابزارهای مقابله با افراطگرایی ایدئولوژیک
🔻اردوگاههای «بازآموزی» در سینکیانگ: میلیونها مسلمان اویغور و قزاق به بهانه مبارزه با افراطگرایی به اردوگاههای دولتی فرستاده شدهاند که در آنها آموزش سیاسی، زبان چینی و ترک دین اعمال میشود.
🔻برچسبگذاری گروهها و شخصیتها: فالون گونگ، سازمانهای تبعیدی تبت، رسانههای هنگکنگی و حتی برخی چهرههای دانشگاهی بهعنوان «عوامل خارجی»، «تروریست» یا «افراطی ایدئولوژیک» معرفی میشوند.
🔻کنترل کامل بر رسانهها و آموزش: تمام رسانههای رسمی موظف به ترویج گفتمان حزب کمونیستاند. مدارس و دانشگاهها نیز طبق سرفصلهای تأییدشده، آموزشهای سیاسی هماهنگ با ارزشهای حزب ارائه میکنند.
🔻پایش گسترده فضای مجازی و تکنولوژیهای پیشرفته نظارت: چین با استفاده از هوش مصنوعی، دادهکاوی، تشخیص چهره، رتبهبندی اجتماعی و سانسور هوشمند، یکی از پیشرفتهترین سیستمهای کنترل ایدئولوژیک دیجیتال را داراست.
🔻سانسور و ممنوعیت نمادهای فکری: کتابها، فیلمها، و حتی مفاهیم نظری (مثل تفکر انتقادی غربی یا فمینیسم رادیکال) در صورت تضاد با ارزشهای حزب ممنوع میشوند.
🔹همکاریهای بینالمللی
🔻سازمان همکاری شانگهای (SCO): یکی از بسترهای اصلی هماهنگی امنیتی چین با کشورهایی چون روسیه، پاکستان، ایران و کشورهای آسیای مرکزی برای مقابله با افراطگرایی مذهبی و جداییطلبی.
🔹در نظام سیاسی چین، #تهدیدات_ایدئولوژیک با #تهدیدات_امنیتی همعرض تلقی میشوند. مرز میان آزادی اندیشه و خطر امنیتی در این کشور بسیار باریک است. هرگونه ایدئولوژی جایگزین یا رقیب برای حزب کمونیست، از جمله ادیان مستقل، اندیشههای لیبرال، یا هویتهای قومی مستقل، با سختگیری شدید مواجه میشود. چین برای حفظ «ثبات» و «کنترل ایدئولوژیک»، از ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری در مقیاس بسیار وسیع استفاده میکند.
تلگرام
https://t.me/man_kazemi
ایتا
https://eitaa.com/mansouron
صیّاد صدّیق
🔹 ۲۱ فروردین سالروز شهادت شهید صیاد شیرازی است؛ کسی که تجلی آیه ۲۹ سوره فتح بود: مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ.
🔹 برای شناخت شهید #صیاد شیرازی، توجه به صرفاً یک نکته از رفتار ایشان کفایت میکند و آن اینکه ایشان در قنوت نمازش آیه ۸۰ سوره اسراء را میخواند: ربِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا. اما این آیه چه معنایی دارد؟
🔹 انسان در این آیه از خداوند تقاضای ورود صادقانه و خروج صادقانه از هر امری را درخواست میکند. ورود و خروج صادقانه از هر مسئولیت اجتماعی، ورود و خروج صادقانه از هر منزلی از منازل سیر به سمت خداوند، و اساساً ورود و خروج صادقانه از دنیا و برزخ. آیه ۲۳ سوره احزاب، خاتمه صادقانه زندگی این افراد را بیان میکند: من الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا.
🔹 قول صدق، مبوّأ صدق، حدیث صدق، عهد صدق، وعد صدق، لسان صدق، رؤیای صدق، و مقعد صدق، بخشی از متعلَقات صدق در قرآن هستند. اساساً صادقین در قرآن در تقابل با منافقین مطرح شده است و #هجرت از نفاق به صدق، یکی از مولفههای #معرفت_توحیدی به شمار میرود.
🔹 ضمناً #صدقه ملازمتی شدید با صداقت دارد. در واقع اقتصاد مبتنیبر صدق، اقتصادی است که مبتنیبر صدقات به معنای اعم آن از زکات و خمس و انفاق و قرضالحسنه است و لذا از هرگونه سیستم کاذبانه نظیر بازارهای #کاذب و غیرمولد ارز و سکه و بانک و بورس مبراست. آیه ۲۷۶ سوره بقره میفرماید: يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ. پس صدقات به معنای اعم آن در تقابل با ربا به معنای اعم آن است.
🔹 نظریهپردازی و نظامسازی مبتنیبر صدق نقطه مقابل نظریهپردازی و نظامسازی مبتنیبر کذب است. نظامهای موجود در اقتصاد، معماری، سیاست، مدیریت، هنر، ورزش، و سایر عرصهها نظامهایی کاذب و مبتنیبر #توهم است. وضع مطلوب، برقراری نظامهای صادق و مبتنیبر #تفقه است. عرصه احیای تفکر دینی و ناب قرآنی منوط به صیادهایی است که انقلاب اسلامی و پیام توحید را #تصدیق نموده و صادقانه وارد عرصه جهاد شوند.
🔹 همانطور که در عرصه فردی، هرکسی میتواند مانند یوسف صدیق، #رؤیای_صادقانه ببیند و رؤیاهای صادقانه را #تأویل نماید، در عرصه اجتماعی نیز تنها کسانی میتوانند #رؤیای_ایرانی_اسلامی را در مقابل #امریکن_دریم مطرح نموده و محقق کنند که صدق جزئی از شاکله وجودشان باشد. تنها صادقین میتوانند رؤیای ایرانی اسلامی را در #افق_۱۴۴۴ محقق نمایند.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444