🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#شرح_حدیث توسط #رهبری
/خواستن یقین و عافیت از خدا
من خطبة علی علیه السلام المعروفة بالدیباج:
عباداللّه، سلوا اللّه الیقین، فإنّ الیقین رأس الدّین و ارغبوا الیه فی العافیة فإنّ أعظم النعمة العافیة فاغتنموها للدنیا و الآخرة.
🍃 بندگان خدا! از خداوند یقین را درخواست کنید. چرا که یقین راس دین است و برای رسیدن به آن از عافیت استفاده کنید که بالاترین نعمت الهی، عافیت است. پس قدر عافیت را در دنیا و آخرت بدانید.
(تحف العقول صفحه 150)
✅یقین، مراتبی دارد، و هر مرتبهای از آن که فرض شود، مرتبهی بالاتری برای آن وجود دارد، لذا ائمه اطهار (علیهم السلام) با این که در مراتب عالیه یقین بودند باز هم از خدا طلب یقین مینمودند.
دراین حدیث، یقین تشبیه به رأس شده چون همانطور که سر منشأ هدایت حرکات و سکنات آدمی است، یقین هم در دین انسان چنین نقشی را دارد.
و تحصیل یقین از دو راه ممکن است: یکی تأمل و تفکر در دلائل و مبادی دین و حقانیت شرع مقدس اسلام و دیگری توجه به ذات مقدس الهی و تضرّع و خضوع در پیشگاه با عظمت او.
عافیت که در روایات آمده آن چیزی نیست که ما در عرف خودمان از آن تعبیر به عافیتطلبی میکنیم، که انسان در کنجی خزیده و در میدان جهاد وارد نشده با وظائف بزرگِ زندگی مواجه نگردد. بلکه مراد، عافیت در اعتقاد و عمل و محفوظ ماندن از وساوس شیطانی و نفسانی است. انسان در میدان جنگ هم باید از پروردگار طلب عافیت کند یعنی از او بخواهد که دچار شک و ترس و تزلزل نشود. امام سجاد (علیه السلام) در دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه به ابعاد مختلف عافیت، اشاره کرده و آن را از پروردگار طلب نمودهاند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸
🌷 #رهبری :
💠 #اشرافیتِ_ریش_دار
من و شما همان طلبه یا معلم پیش از انقلابیم.
یکی از شماها معلم بود ،یکی دانشجو بود ،یکی طلبه بود ،همهمان اینطور بودیم ، اما حالا مثل عروسی اشراف عروسی بگیریم ،مثل خانهی اشراف خانه درست کنیم ، مثل حرکت اشراف در خیابانها حرکت کنیم!
اشراف مگر چگونه بودند؟
چون آنها فقط ریششان تراشیده بود ،ولی ما ریشمان را گذاشتهایم ،همین کافی است ؟! نه ،ما هم مترفین میشویم. والله در جامعهی اسلامی هم ممکن است مترف به وجود بیایید.
۱۳۷۰/۵/۲۳
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس_کتاب
💠سؤال: کتابهایی که دانشجو از مال پدر خود یا از وامی که دانشگاه به دانشجویان می دهد، می خرد و منبع درآمدی هم ندارد، آیا خمس دارد؟ در صورتی که بداند پدر خمس پول کتابها را نداده، آیا پرداخت خمس آن واجب است؟
✅جواب: کتابهایی که با پول وام و یا با پولی که پدر به او بخشیده، خریده شده است، خمس ندارد.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از حرز امام جواد علیه السلام اسرار الشفاء
لطفا برای شادی روح #رضا_اوتادی #فاتحه ای بخوانید
متاسفانه خانه رضا در نزدیکی محل درگیری بوده و رضا با شلوار راحتی و دمپایی پس از خرید از سوپرمارکت در حال بازگشت به سمت خانه بود که به ضرب گلوله #ضد_انقلاب جان به جان آفرین تسلیم کرد...
او مقید به حلال و حرام بود و اهل نماز و روزه و عزاداری برای سیدالشهدا بود....
روحت شاد رضا جان....
#احکام #ماهی
💠سوال: آیا آب آکواریومی که ماهی در آن مرده باشد، پاک است یا نجس؟
✅جواب: پاک است.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #رقص
💠سوال :آیا نگاه کردن به فیلم رقص گناه دارد؟
✅جواب: اگر حاوی تصاویر مستهجن بوده و یا نگاه به قصد لذت باشد و یا خوف مفسده و گناه در میان باشد، جایز نیست.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مرغ
💠سوال: در گوشت مرغ، رگ های سیاه نازکی وجود دارد که ظاهراً رگ های خونی بوده که سیاه شده است، آیا خوردن آنها جایز است ؟
✅جواب: اشکال ندارد.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مجسمه
💠سوال:دیدن مجسمه های برهنه بدون قصد لذت چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر مستلزم مفسده و ریبه باشد، جایز نیست.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #یادگیری مسائل مورد ابتلا
💠سؤال: آیا انسان با ترک فراگیری مسائل مورد ابتلای خود گناهکار محسوب می شود؟
✅جواب: در صورتی که یاد نگرفتن آن مسائل منجر به ترک واجب یا ارتکاب حرام شود، گناهکار است.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️بلایی به نام نقدینگی
🔻 دستور اخیر #رهبر_انقلاب به هیئت دولت درباره حل مشکل نقدینگی و بازار #سکه و #ارز . ۹۷/۴/۲۴
@Esteftaate_Rahbar
#احکام #بانک
💠سوال: باز کردن سپرده های بانکی با قصد رسیدن به سود چه حکمی دارد؟ و آیا در این زمینه فرقی بین بانک های خصوصی و دولتی وجود دارد؟
✅جواب: اگر بانکها بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان، عمل کنند، بی اشکال است؛ و نسبت به غیر بانکها هم اگر در قالب یکی از عقود صحیح شرعی باشد، اشکال ندارد.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #شکار
💠سوال :حکم پرندگانی که قانوناً شکار آنها ممنوع هست چیست؟
✅جواب: هر چند شکار غیرقانونی جایز نیست، ولی اگر با رعایت شرایط در توضیح المسائل، شکار انجام گرفته باشد خوردن آن اشکالی ندارد.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر