7.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ درخواست کمک و تشکر اهالی حمیدیه از مردم ایران
#سیل_مهربانی
#همدلی
#غیرت
#حمیدیه
#نیروی_جهادی
#هم_وطن
🆔 @hvasl_ir
✅ نگاهی به فیلم «زندانیها»؛
💢 تنها فیلمی که در نوروز ۹۸ به معجزه و ظهور امام زمان (عج) پرداخت
🔵 مسعود دهنمکی را میتوان پدیده سینمای ایران در دهه ۸۰ شمسی لقب داد، روزنامهنگار و مستندسازی که با «اخراجیها ۱» رسما به حیطه فیلمسازی وارد شد. نخستین فیلم دهنمکی، مانند مستند «فقر و فحشا» و بسیاری از مقالاتش در «یا لثارات» جنجالی از کار درآمد. او با «اخراجیها» بسیاری از بازیگرانی که به سینمای جنگ ربطی نداشتند را وارد سینمای دفاع مقدس کرد. قهرمان نخستین فیلم او مجید سوزوکی (کامبیز دیرباز) از جنس مردم بود و شبیه اغلب قهرمانهای سینمای دفاع مقدس تک بعدی نیست.
🔴 مجید و همسفرانش، پس از پایان رویدادها متحول نمیشوند، اندکی تغییر میکنند، اما قرار نیست تغییری کلیشهای داشته باشند. حالا و با «زندانی ها» مسعود ده نمکی فارغ از تجربه سه گانه «اخراجی ها» بیشتر به سمت «رسوایی ۲» حرکت کرده و مضمونی را پی گرفته که در آن فیلم، نسبت به آن هشدار داده است. در «زندانیها» مسعود ده نمکی در قالب درامی اجتماعی با مایه طنز، از لزوم تقویت باورها و اعتقادات قلبی سخن گفته و معتقد است معجزه و ظهور امام زمان (عج) پایان پلشتیها و تیرگیهای دنیای امروز است.
🔵 در فیلم شخصیت اصلی که دکترای الهیات دارد (هدایت هاشمی) به جمکران میرود و ارادت ویژه به امام زمان (ع) دارد، در نهایت وقت گرفتاری، معجزه به کمکش میآید و او را از مرگ نجات میدهد. «زندانیها» بیش از آنکه طنز باشد، فیلمی اجتماعی است. ایده اولیه جذابی دارد، شعاری نیست و رنگ و بوی امروزی دارد. شخصیتی در آن متحول نمیشود، حتی دو مجرمی که به عنوان سوژه تحقیق پیدا میشوند، و حتی دختری (بهاره افشاری) که تماشاگر گمان میکند دلبسته مرد (هدایت هاشمی) میشود. زوج بهنام تشکر و هومن برقنورد اگرچه تکراری هستند و پیشتر بارها کنار هم دیده شده اند، اما امتیاز مهمی برای فیلم هستند، تماشاگر این جنس کمدیها دوست دارد آنها را کنار هم ببیند. با شوخیها و شیرین کاریشان آشناست و بنابراین راحتتر متوجه طنز کلامی فیلم میشود.
🔴 با بررسی فیلمهای کارنامه مسعود ده نمکی میتوان متوجه شد که او به عنوان کارگردان رشد کرده، جاه طلبیهای حرفهای دارد و دوست دارد فصلهای دشوار و هیجان انگیز را کارگردانی کند. او در «اخراجی ها» متوقف نشده و خوب میداند سینمایی از جنس آن سه گانه، در این شرایط اجتماعی مخاطبی ندارد. اما این که او دیگر نمیتواند رکورد زنی هایش در دهه ۸۰ را تکرار کند، بیشتر به این دلیل است که ذائقه مخاطب عوض شده و در این فضا، مخاطب بیشتر به دنبال کمدیهای سبک با چاشنی سطحی سیاست و انتقاد اجتماعی است.
🔵 تجربه موفق منوچهر هادی در «رحمان ۱۴۰۰» و «آینه بغل» این موضوع را ثابت کرده است. نوروز ۹۸ فیلم مسعود ده نمکی نتوانست در بین سه فیلم پرفروش آغاز سال باشد، این موضوع به دلیل فضای فیلم، داستان یا بازیگرانش نیست. همواره در نوروز تنها دو فیلم پرفروش داریم و دیگر فیلمها در رقابت با دو گزینه اصلی، فروشی کمتر پیدا میکنند. امسال هم «رحمان ۱۴۰۰» و «متری شیش و نیم» بیشترین مخاطبان را جذب کردند و گزینههای دیگر فروش، با فاصله فراوان روی پلههای دیگر جدول ایستادند. با پایان تعطیلات، و افت فروش دو فیلم اصلی، احتمال جذب مخاطب برای آثار دیگر از جمله «زندانیها» و «غلامرضا تختی» بیشتر میشود. با نمایش «زندانی ها» دوران تازهای برای مسعود ده نمکی شروع میشود، او باید بداند رسیدن به سینمایی که بین عقاید و باورهای مذهبی او و تعلق خاطرش به نقد اجتماعی پل بزند و برای مخاطب هم جذاب باشد ساده نیست. او باید بداند در روزهای غلبه کمدیهای سطح پایین بر گیشه، جذب مخاطب ساده نیست و برای جذب تماشاگری که میل به تماشای آثار او دارد، باید صبور باشد و امیدوار به آینده. طرح معجزه در سینما و در قالب فیلم کار سادهای نیست، به ویژه که آن فیلم طنازانه باشد، طبیعی است که پیام معناگرایانه فیلم ده نمکی، برای مخاطب نوروزی دیر فهم و سخت فهم باشد.
🆔 @hvasl_ir
✅ بسته ویژه «حلقه وصل» به مناسب ولادت امام حسین(ع)؛
💢 قسم به بوسۀ لبهای سبز پیغمبر/ برای بردن نامت زبانمان دادند
📌مشهورترین لقب امام «زکیّ» است، اما شریفترین لقبش لقبی است که پیامبر گرامی اسلام برای او و برادرش امام حسن علیه السلام قرار داد: «انّ هما سیّدا شباب اهل الجنّه »(حسن و حسین دو آقای جوانان اهل بهشتاند). بنابراین «سید» شریفترین لقب امام حسین علیه السلام است
http://hvasl.ir/content/62534
🆔 @hvasl_ir
seyedmajidbanifatemeh-@yaa_hossein.mp3
4.08M
🎙هر وقت گرفتارم، یا که گره دارم... با نوای سیدمجید بنی فاطمه
🌸ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار مبارک باد.
🆔 @hvasl_ir
🔴 آمریکا سپاه پاسداران را به عنوان سازمان تروریستی خارجی شناسایی میکند
🔹کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که دولت این کشور سپاه پاسداران را به عنوان سازمان تروریستی به رسمیت شناخته است.
🔹این نخستین بار است که ایالات متحده واحد نظامی یک دولت را به عنوان یک گروه تروریستی شناخته است.
♦️ادعاهای ترامپ پس از امضای تصمیم خصمانه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
🔹این اولین بار است که آمریکا بخشی از یک حکومت را سازمان تروریستی اعلام میکند
🔹هرکس با سپاه معامله کند حامی تروریسم است
🔹این حرکت فشارها بر حکومت ایران را افزایش میدهد.
🔹سپاه از تروریسم فعالانه حمایت میکند.
🔹سپاه ابزار اصلی حکومت ایران برای هدایت کارزار تروریستیاش است.
✅ ایران نیز در اقدامی متقابل نیروهای آمریکایی در منطقه را گروه تروریستی میداند
🔹شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای اعلام کرد، رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» میداند.
🆔 @hvasl_ir
🔴 سینما چگونه میتواند جلوی سیل را بگیرد؟
⭕️سال ۹۸ با حوادثی بهت برانگیز و حیرت آور آغاز شد؛ خروش سیلهایی بیسابقه و مرگبار که دهها شهر از ایران را زیر آب بردند ، هراسی آخرالزمانی را در دلها برانگیختند. حوادث ناگواری که برخی را بیخانمان و داغدار و کام سایر مردم را تلخ کرد. اما درمیان همه نقد و آراء منتشر شده درباره علل، زمینهها و راههای مقابله و پیشگیری از سیلهای خانمان برانداز، به نقش و کاربرد #رسانهها و به ویژه #سینما و #تلویزیون کمتر اشاره شد.
🔸واقعیت این است که #هنر_هفتم به خاطر قدرت رسانهای و توان بازسازی واقعیت و توان پیشبینی آینده، قابلیت کاهش صدمات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله، آتش سوزیهای وسیع و... را دارد. یکی از اصطلاحاتی که طی سالهای اخیر در ادبیات سینمای ایران رواج یافته، #سینمای_اجتماعی است. اصطلاحی که معمولا درباره فیلمهای سیاه و ناامیدکننده و پر از شعر و شعارهای روشنفکرانه به کار میرود. اما یکی از رسالتهای آنچه «سینمای اجتماعی» خوانده میشود، هشدار نسبت به حوادث مرگ آفرین است. همچنانکه در #سینمای_جهان، هر سال تعداد قابل توجهی فیلم درباره #سیلهای ویرانگر و ترسناک، آتش سوزیهای مهیب ساختمانها و دیگر حادثههای طبیعی یا انسانی ساخته میشود.
♦️هدف از ساخت چنین فیلمهایی فقط سرگرم کردن مردم و دستیابی سازندگان این فیلمها به سود اقتصادی نیست، بلکه یکی از کارکردهای آنها، ایجاد شرایط اجتماعی مناسب برای مواجهه با اتفاقات است. این گونه فیلمها در رده آثار کنشمند و آیندهنگر قرار دارد. منظور از #سینمای_کنشمند، فیلمهایی هستند که قبل از وقوع یک مشکل، آن را به مردم و مسئولان هشدار میدهد؛ برخلاف سینمای واکنشی که پس از بروز بحران، به انتقاد یا نمایش آن توجه میکند.
🔻یکی از کلیشههای رایج در بین سینماگران این است که معمولاً میگویند، وظیفه شان فقط این است که مشکلات را نشان دهند و راهحل را افراد دیگر و مسئولین باید پیگیری کنند. ما فکر میکنیم این حرف، یک سخن غیر واقعی و ناشی از پایین بودن سواد رسانهای آنهاست. چرا در #هالیوود چنین مسئلهای نیست؟ حتی قبل از اینکه مسئله بوجود بیاید، خود مسئله و راهحل آن را در فیلمها نمایش میدهند. اما دلیل اینکه ما چنین فیلمهایی را در سینمای ایران نداریم این است که آثار ما بیشتر در قالب واکنش و گذشتهگرا ساخته میشوند؛ اغلب نیز برای بردن جوایز جشنوارههای خارجی و نه باز کردن گرهی از زندگی مردم و مسائل جامعه.
🔺سینما میتواند وقوع سیل در شهرها و روستاها را بازسازی کند. همان طور که در هر سال، برخی از آثار سینمای جهان این کار را میکنند. از این طریق، هم شرایط چنین حادثهای قبل از وقوع برای مردم و مدیران تصویر میشود، هم امکان ارائه راهحل و راهکار به وسیله این فیلمها وجود دارد و هم اینکه میتوان با این آثار، مسئولان بیمسئولیت را تنبیه کرد یا اقداماتاشتباه آنها را به رخ کشید.
🔸نکته مهم این است که پس از وقایع تلخ، ازجمله سیل اخیر، در کنار همه ناملایمات، زیباییهایی هم ظهور میکند. یکی از جنبههای زیبایی که از گل و لای و زجر و بدبختی سیل اخیر بیرون تراوید، حضور داوطلبانه تعدادی جوان شجاع و ایثارگر در قالب گروههای جهادی برای نجات زندگی بلادیدگان است. سینمایی که این منجیها و قهرمانان گمنام اما خوشنام را نادیده بگیرد، قطعا دروغگو و تحریفگر خواهد بود. منتظر ساخت فیلم ، هم در جهت پیشبینی حوادث و هم در جهت ستایش از جهادگران و منجیان مردم هستیم.
📝 #آرش_فهیم (منتقدسینما)
🆔 @hvasl_ir