📌۳۰ آبان | انقلاب ایرانی در خاطرات دولتمردان آمریکایی
🔻انزوای ملوکانه
📝جیمی کارتر رئیسجمهور آمریکا در واپسین ماه های مبارزات انقلابی ایران در برآیند خود از رژیم شاه معتقد است که او هیچ گونه پایگاه بروکراتیک، نخبگانی و مردمی برای خود به وجود نیاورده بود و تنها بر خودمحوری و ارتش اتکا داشت. همین هم باعث انزوای سیاسی و بسته شدن تمام راه ها بر رویش در ماههای آخر سلطنتش شد.
#خاطرات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VB
📌۱ آذر | انقلاب ایرانی در خاطرات دولت مردان آمریکایی
🔻رؤیای سایروس ونس؛ بازگشت آرام سلطنت مشروطه
📝سایروس ونس، وزیر امور خارجه وقت آمریکا، در بحبوحه بحرانهای سیاسی ایران معتقد بود که حمایت از شاه باید ادامه یابد تا او بتواند از طریق گفتوگو با مخالفان، آ ن ها را به پذیرش سلطنت مشروطه ای که از آن با دیکتاوری عدول کرده بود متقاعد کند.
#خاطرات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VC
📌۳ آذر | انقلاب ایرانی در خاطرات دولتمردان آمریکایی
🔻شکاف در کاخ سفید
📝زبیگنیف برژینسکی (مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت کارتر) در خاطرات خود می گوید که آذرماه ۱۳۵۷ در کاخ سفید درباره بقا سیاسی شاه و چگونگی آن دودستگی ایجاد شده بود. عده ای که خود او سردسته آنان بود معتقدند بودند که جریان باید با توسل به اقدامات نظامی و مشت آهنین حتی بدون اطلاع شاه خاتمه یابد. عده ای دیگر اما معتقد به ایجاد فضای باز سیاسی و میدان دادن به مخالفان سیاسی برای بهبود اوضاع بودند.
#خاطرات
🔗اینجا بخوانید:
https://irdc.ir/0002VE
بازدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مرکز اسناد انقلاب اسلامی
📌مشروح خبر:
https://irdc.ir/0002VD