بسم الله الرحمن الرحیم
امروز آغاز چهارمین سال شکل گیری مربی محور در بستر پیام رسانهای موبایلی است.
همچنان با قدرت در خدمت شماییم با تیمی که هر روز کامل تر و پخته تر و دغدغه مندتر می شود.
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
#سروش
http://sapp.ir/morabi_masjed
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
التماس دعا
کنترل مربی بر گروه تربیتی
#پرسش:
در حلقه دانش آموزان اول دبیرستانی؛ متربیان درحلقه آرام و قرار ندارند، فرصت بیان مطالب به سرگروه را نمی دهند و با خنده، شوخی و صحبت ، تمرکز سرگروه را به هم میزنند، چگونه می توان با آنها ارتباط برقرار کرده و امر و نهی نمود؟
پاسخ:
برای رسیدن به یک روش صحیح ارتباط با نوجوانان، لازم است ابتدا اطلاعات کافی دربارة دورة نوجوانی داشته باشید و از نیازها و آرزوهای این دوره آگاه باشید. نوجوانی غالباً به عنوان دورة میان کودکی و بزرگسالی تعریف میشود و به آن دوره انتقال میگویند. یعنی عبور از مرحلهای از رشد به مرحله دیگر، و همانگونه که تغییرات بدنی آرام پیش میرود، نگرشها و رفتارها نیز تغییر مییابد. بعضی از نگرشها که در کودکی اهمیت داشت در این دوره کمتر اهمیت دارد و نوجوان سعی دارد خود را مانند بزرگتر جلوه دهد. اما دراین میان هنوز شور و نشاط کودکی و جنب و جوش بچگی وجود دارد ، و نوجوان آماده بروز عکس العملهای هیجانی و عاطفی است. در این دوره حساسیتها و زودرنجیها بیشتر دیده میشود. خیال پردازی از دیگر ویژگیهای این دوره است و نوجوان احساس میکند واقعیتهای دنیای خارج در عالم خیال قابل دسترسی است. او در دوران بلوغ به مسائلی که آن سوی طبیعت وجود دارد، توجه میکند ومیخواهد پشت پرده را ببیند. از دنیای مادیات بگذرد و جهان آخرت، ایده آلهای اخلاقی ومسائل غیرطبیعی را بشناسد. با این خصوصیاتی که عرض شد، مقداری از پاسخ را میتوانید دریافت کنید. اما به طور خلاصه نکاتی را در مورد سؤال با توجه به مقدمه ، عرض میکنیم:
۱. جنب و جوش و نشاط ، از ویژگیهای نوجوانی است که باید با ملاحظه به آن، نوجوان را در مسیر تربیت و پرورش کرامات اخلاقی قرار داد ، و اگر دیدید فردی در این دوران گوشهگیر و ساکت است، بدانید که حتماً مشکلی دارد و باید به دنبال عوامل و حل مشکل آن برآمد.
۲. برای انتقال مفاهیم اخلاقی و بیان نصایح، از سخنان جذاب و روان و قابل فهم استفاده کنید. شور و نشاط شما برای سخن گفتن و بیان داستانها و حکایتها باید به قدری باشد که نوجوان را به شنیدن آن تحریک کند.
۳. برگزاری برنامههای جذاب و پرتحرک ، مانند: ورزش و اردوهای رزمی و . . . نیروها و هیجانات نهفته در وجود آنها را تخلیه میکند.
۴. صبر و حوصله در مقابل سؤالات و صحبتهای بی جای آنها ، شاه کلید ارتباط شما با نوجوانان است. البته در کنار آن باید دقت کنید که رشته کلام از دست شما خارج نشود. اگر کسی سخنی در بین صحبتهای شماگفت ، بحث را با توجه به کلام او ادامه دهید. مثلاً بگویید: «آقای محمدی ، این نکته مهمی است که اشاره کردید، اما همه ما باید توجه داشته باشیم که . . . . » و بحث خود را دنبال کنید.
۵. با زیاد صحبت کردن و بیان موضوعات خشک مخاطب را خسته نکنید . مقدمه را کوتاه کنید و بحث را مطرح کرده و سپس نتیجه بگیرید.
ونکته آخر: مطالعه و آمادگی قبلی و تقویت ارتباط صمیمی سرگروه با متربیان، میتواند در حل مشکل کارساز باشد.
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
معرفی کتاب
مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی تازه ترین تولید خود به نام «فرماندهی تربیتی؛ پاسخ به پرسشهای فرماندهان پیرامون فعالیتهای تربیتی بسیج» را روانه بازار کرد. این کتاب در قطع رقعی و در ۶۸ صفحه تهیه و تنظیم شده است. قیمت نسخه مکتوب این کتاب ۵۵۰۰ تومان است. برای تهیه این کتاب میتوانید با معاونت پژوهش و نشر تماس بگیرید.
شماره تماس: ۷۶۷۰۲۴۴۵-۰۲۱
#معرفی_کتاب
#فرماندهی_تربیتی
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
✅ مـــــربے محبوب
یک مربی، می تواند با خوب شنیدن و کمتر حرف زدن، به دو دلیل تاثیر کلام خویش را افزایش داده، بر محبوبیت خود بیفزاید؛
اول: آنکه هرچه انسان کمتر سخن بگوید، از آفات بد زبانی نظیر: مسخره کردن، دروغ، تهمت، غیبت و… که همگی از بین برنده شخصیت حقیقی انسان باعث بدبینی اجتماع و کم شدن اعتماد دیگران به انسان می شود، دوری نموده است. همانطور که هر سال اداره راهنمایی و رانندگی نتیجه آمار خویش پیروامون خطر سازترین وسیله نقلیه سال را اعلام کرده و به مردم هشدار می دهند، وجود مقدس ائمه معصومین (علیه السلام) نیز در موقعیت های گوناگون و با بیان های متفاوت هشدار داده اند که خطرسازترین و گناه ساز ترین عضو از اعضای بدن انسان زبان اوست.
پیامبر گرامی اسلا(ص) در این باره می فرمایند:
«بیشتری خطا ها و گناهان آدمیزاد در زبان اوست.»
دوم هر چه انسان کمتر سخن بگوید، همان سخنان کم او از اهمیت بیشتری برخوردار شده، دیگران منتظر سخن گفتن او می مانند و با اشتیاق بیشتری سخنانش را شنیده و می پذیرند، همانطور که امیرالمومنان، حضرت علی(ع) می فرمایند:
«هر که زبانش را نگه دارد، خودش را گرامی داشته است.»
اصولا انسان ها بیشتر دوست دارند صحبت کنند تا اینکه شنونده باشند و به همین خاطر است که اگر کمی با دقت به حرف هایشان گوش دهید، جای زیادی در قلبشان باز می کنید و بسیار محبوب می شوید.
نکته این جاست که فقط خوب گوش دادن کافی نیست بلکه باید متکلم، مطمئن باشد که شما خوب و با دقت زیاد به حرفش گوش می دهید.
حضرت علی(ع) می فرمایند:
«هر که خوب گوش کند، زود بهره مند شود.»
نگاه کردن به ساعت یا در و دیوار، خیره شدن به چهره متکلم و با سکوت سر را تکان دادن و یا سوالاتی مانند “چی؟” یا «چی گفتی؟» یا جملاتی از قبیل: «از اول بگو…» نمایانگر بی توجهی شما به کلام مخاطب است و نه تنها محبتی را زیاد نکرده و صمیمیتی به وجود نمی آورد بلکه باعث سردی روابط می شود.
«هنگامی که فرصت شنیدن ندارید، بهترین کار این است که عذر خواهی کرده، وقتی بهتری را برای راحت گوش دادن مشخص کنید و باور کنید که این کار، تاثیر بهترین از این پا و آن پا کردن و به زور تحمل نمودن سخنان مخاطب در او خواهد داشت.»
والدین عزیز، توجه داشته باشید: هنگامی که متمرکز بر انجام کاری هستید یا خسته و بی حوصله اید و فرزندتان بدون ملاحظه این موقعیت، شروع به صحبت کردن با شما می کند و یا سوالی می پرسد، اگر نمی توانید گوش سپردن و پاسخ دادن به فرزندتان را در اولویت قرار دهید، حتما از او عذر خواهی کنیئ و مودبانه خواهش کنیدبعدا حرفش را بزند.
#عوامل_محبوبیت_مربی
#مهارتهای_سرگروه
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
عصاره کار تربیتی
در یکی از جلسات آموزشی بودیم.
یک روحانی با سالها سابقه کار و فعالیت فرهنگی با یک کارنامه درخشان در آن جلسه صحبت می کرد و تجربیات خود را که واقعا ارزشمند بود بیان می نمود.
یکی از دوستان که آشنایی مختصری با ایشان داشت پرسید: عصاره ی ۲۷ سال کار فرهنگی و تربیتی چیست؟
او گفت: شما که ۷سال است کار می کنید چه نظری دارید؟
پاسخ داد: #صبر!!! خدا اصلاً عجله ندارد.
و ایشان پاسخ داد: دقیقاً همین طور است.
#کار_تربیتی
#صبر
عکس:
حلقه های قرآنی مسجد اعظم امام خمینی(ره)- دارالشهدای تهران
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
نبرد نامتقارن فرهنگی
افسرانِ جوانِ گمنام، کارآمدتر از ژنرالهایِ کارکشته
امروز در هر گوشه ای سخن از آسیبهای اجتماعی و قربانیان جنگ نرم دشمن است. قربانیانی که خود را قربانی نمیدانند و این کار رسیدگی به خسارات جنگ را دشوار میکند. هجمه ها از هر سو سرازیر میشود، فضای مجازی، ماهواره، بازاریابی شبکه ای و...
در این میان اما جوانان گمنامی که در گوشه گوشه کشور و بدون داشتن هیچ یک از امکانات دستگاههای دولتی و حکومتی در قالب حلقاتی کوچک اما درونزا و بی نیاز از بیرون و دارای اثرات فراوان بیرونی در حال شکل دهی فرماندهان جوانی هستند که در عین گمنامی در آینده آمادگی پذیرش مسئولیتهای بزرگ را
دارند.
در چنین شرایطی تنها و تنها جوهره درونی انسان به مدد او می آید. افراد درونزا، افرادی هستند که امکانات محدود بیرونی را برای شکوفایی امکانات نامحدود درونی کنار گذاشته اند و آنقدر قدرت دارند که میتوانند نه
تنها امکانات بیرونی را بسیج کرده و به کارگیرند، بلکه آنها را ارتقاء و توسعه میدهند.
در شرایطی که دستگاههای فرهنگی دشمن برای جذب افراد میلیاردها دلار پول خرج میکنند، اینجا #جوانانی بیادعا در راهپلههای مساجد و کانون ها و ... مراحل سهگانه جذب و تثبیت و رشد را با توانمندی های درونی خود اجرا کرده و فرماندهانی تربیت میکنند که حکیم سعدی شیرازی درباره آنها میفرماید:
سیاهی لشکر نیاید به کار
یکی مرد جنگی به از صد هزار
کادر سازانی گمنام که در هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی توان #رشد دادن افراد را دارند و با تمام نداشتن امکانات به واسطه قوت شخصیت، از متمکنانِ بی شخصیت دشمن برترند.
راجر هووارد به درستی تشخیص داده است بحران ها در ایران را جوانان گمنام انقلابی داوطلب پرانگیزه خنثی میکنند و نه سیاست گذاریهای پرطمطراق سازمانها و نهادهای مثلاً مسئول!
همان گروهها خودجوش مردمی که رهبر عزیزمان بارها مسئولین را به پشتیبانی از آنها فراخوانده و امام عزیز مسئولین را انذار داده بود که در صورت کم توجهی به آنها دچار عذاب دردناک الهی خواهند شد.
#افسران_جنگ_نرم
#کار_فرهنگی
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
panahian-1.mp3
زمان:
حجم:
5.4M
چگونه کار فرهنگی انجام دهیم؟
استاد پناهیان
#کار_فرهنگی
#استاد_پناهیان
مربی محور؛ نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://sapp.ir/morabi_masjed
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf