✅عامل و دلسوز
این ها کلمات آشنایی هستند. ویژگی هایی که همراه شما هستند. دیگر احتیاجی به توضیح اضافی ندارند. عامل بودن جزء شروط اساسی و اصلی برای سرگروه تربیتی بودن است.
مگر می شود سرگروهی به متربیان خود حرفی را بزند، عملی را تذکر بدهد و خود به آن عمل نکند؟ انصافا به دور از عقل است. بعضی از شما عزیزان خود را دست کم میگیرید، در حالی که الگوی بسیاری از متربیان شده اید ولی به باور این مسئله نرسیده اید. سرگروهی که برای گروه خود از نماز سخن می گوید، از اخلاق خوش سخن می گوید از ظاهر اسلامی سخن می گوید بایدخودش عامل به این کارها و سخن های خود باشد. با عمل خود آن ها را تربیت کنید که این نوع تربیت تاثیر گذار تر از حرف و سخن است.
چه بسیار احادیثی که در این باب از ائمه معصومین نقل شده است و فقط کافیست که ما کمی در کتب بگردیم تا آن ها را بیابیم.
«العلمُ کثیرٌ و العملُ قلیلٌ»
علم بسیار است و عمل اندک(میزان الحکمه)
اگر تنها به همین حدیث از امام علی(علیه السلام) بنگریم خواهیم فهمید که چه خطری ما را تهدید می کند که مبادا فقط حرف و سخن از اعمال صالح بزنیم و به آن عمل نکنیم.
ان شاءالله که ما جزء زمره ی این گونه افراد نباشیم، که حضرت درباره آنان می فرماید:«چه بسیارند کسانی که علم دارند و از آن پیروی نمیکنند» و در حدیث دیگری حضرت علت این که مردم رغبتی به علم و دانش ندارند را این گونه افرادی معرفی کرده اند که به علم خود عمل نمیکنند.
به هرحال عامل بودن و عمل کردن به حرف ها و سخن های خودمان و علمی که به متربیان می آموزیم برای یک سرگروهی که کار تربیتی انجام می دهد واجب است.
دومین ویژگی موضوع دلسوز بودن است. که از ویژگی های بارز سرگروهی به شمار می رود. انصافا نباید از این نکته غافل شد که حتما شما عزیزان سرگروه دلسوز و دغدغه مند هستید که به این وادی تربیتی قدم گذاشته اید و در راستای تربیت افراد زحمت می کشید اما گاهی اوقات فراموش می کنیم که این دلسوزی جزء ویژگی های ماست و لازمه کار تربیتی.
اگر متربی اشتباه کرد و بیراهه رفت نکند خدایی نکرده بگوییم به ما چه مربوط و از این قبیل حرف ها. ما دلسوز او هستیم. ما باید همان نقش پیغمبر اکرم(ص) را ایفا کنیم که در موردش فرمودند:
«طبیبٌ دوارٌ بطبِه» یعنی طبیبی که خودش به دنبال مریض می رفت.
بله این ویژگی را ما از بهترین الگوی جهان هستی و به قول قرآن کریم «اسوهٌ حسنَه» به ارث برده ایم. دلسوزی برای متربی لازم است.
🔷عامل و دلسوز دو ویژگی مهم سرگروه ها هستند و باید به آن ها توجه بیشتری داشت.
#مهارت_سرگروه
#گروه_داری
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
🆔 @morabi_masjed
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
4_5978604002269462982.MP3
زمان:
حجم:
28.83M
#صوت
#خستگی_مربی در کار تربیتی
💡حجت الاسلام حسن قاسمی
مدیر مدرسه علمیه فاطمیون اهواز
مربی محور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
🆔 @morabi_masjed
تجربه
فرق تدریس و تربیت
✅برای متربیان درباره احترام به پدر و مادر آیه خواندم اما بچه ها بی توجه بودند!
رفتم دست #مادرم را بوسیدم و درس را دوباره برای بچه ها تکرار کردم.
چند روز بعد خانواده ایی زنگ زد و گفت به این متربیان چه می گوئید؛ رفتارشان عوض شده!
الان دارم میفهمم که آقا فرمودند #صالحین افزایش معلومات نیست بلکه #تغییر_در_رفتار است.
#تربیت_عملی
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
@morabi_masjed
4_5884205998402438050.pdf
حجم:
3.52M
#جزوه "تربیت امروزی، تربیت انقلابی"
برشی از یک اثر تربیتی کم نظیر از جناب استاد طاهرزاده
#تربیت
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
🆔 @morabi_masjed
ضمائم کانال مربی محور:
🎼 کانال تخصصی #ســـــرود
انتشار آهنگ باکلام، بی کلام و متن سرودهای دانش آموزی
http://eitaa.com/joinchat/3328049163C7a1c2d0799
📚 کتاب مربی
جزوات و کتب فرهنگی،تربیتی و تشکیلاتی
http://eitaa.com/joinchat/198049794C750f089038
چریک فرهنگی
در اختیار داشتن نیروهای باسابقه ودارای تجربه بالا و همچنین متخصص برای هر تشکلی، مغتنم و بسیار ارزشمند میباشد اما وقتی دقیقتر به موضوع نگاه میکنیم و رسالت تشکلها و تکالیف آنها را در برابر جامعه و فرد بررسی میکنیم میبینیم که در صورت نداشتن نگاه جامع به انسان دچار آسیبهایی میشویم.
یکی از مسائلی که ممکن است ظهور پیدا کرده و تأثیری نامطلوب بر تشکل و منابع انسانی آن بگذارد و تبدیل به مشکلی شود که حتما باید برای آن راه چارهای پیدا کرد، یکنواخت شدن شرایط کاری برای فردی است که مدتی در تشکل مشغول به کار بوده ست. این وضعیت نیروی انسانی را در شرایط تکراری و روزمرگی قرار داده و باعث کاهش و یا از بین رفتن انگیزههای کاری او میگردد و یا او را تک بعدی بار میآورد و این موضوع با روح کار در تشکل که همانا پرورش تمام ابعاد و زوایای روحی و وجودی اوست در تناقض است.
یکی از ابزارهایی که به تشکلها کمک میکند تا نیروهای انسانی چند مهارته داشته باشند تکنیکی به نام «چرخش شغلی» «Job Rotation» در مدیریت است که سعی داریم در این نوشتار شما را با آن آشنا کنیم.
چیستی «چرخش شغلی» در تشکلها
چرخش شغلی به این معنا میباشد که افراد را از سمتهای فعلی خود به پست و مسئولیت دیگری منتقل نمایید.
در واقع چرخش شغلی یک ﺭﺍﻫﺒﺮﺩ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻳﻚ ﻓﺮﺩ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﻮﻗﺖ ﺩﺭ ﻳﻚ ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﻛﺎﺭﻱ ﺩﻳﮕﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲﮔﻴﺮﺩ.
چرخش شغلی ﺭﻭﺷﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺁﻥ ﻣﻲﺗﻮﺍﻥ اعضایی ﺭﺍ ﻛﻪ ﺟﺰﻳﻲﻧﮕﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺩﻳﺪﺷﺎﻥ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﺣﻮﺯﻩ ﻛﺎﺭﻱ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ، ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻛﻠﻲ ﻧﮕﺮ ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻭﺳﻴﻊﺗﺮ ﻣﻲﺑﻴﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭﻙ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ.
و یا به عبارتی دیگر چرخش شغلی ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﺟﺎﺑﺠﺎﻳﻲ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺩﺭ ﻃﻴﻔﻲ ﺍﺯ ﻣﺸﺎﻏﻞ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻋﻼﻗﻪ ﻭ ﺍﻧﮕﻴﺰﻩ ﺩﺭ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎﺭ.
به عبارتی سادهتر «چرخش شغلی» در تشکلها یعنی اینکه مدیر تشکل در دورههای زمانی مختلف و به تناسب فعالیتها و برنامههای تشکل وظایف و مسئولیتهای متفاوتی را به اعضای تشکل واگذار نماید تا هم زمینهای فراهم گردد تا فرد با سایر فعالیتها آشنا شود و استعدادهایش کشف گردد و هم مهارتهای فرد به عنوان یک عنصر فعال فرهنگی افزایش و ارتقاء یابد.
#اصول_کار_فرهنگی
#چریک_فرهنگی
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
@morabi_masjed