🔰 متهم طلبکار (۱)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸«استوارت برند» را به عنوان یکی از اولین فعالان حوزه محیط زیست در دهه 1960 و 1970 میلادی میشناسند. او نشریات و مؤسسات متعددی برای آگاهی از شرایط زیستمحیطی و اقلیمی تأسیس کرد و الهامبخش بسیاری از فعالان این حوزه شد.
🔸«استوارت برند» همچنین یکی از مخالفان سرسخت «انرژی هستهای» بود و آن را «ناایمن»، «پرهزینه» و «ضدطبیعت» میدانست. او از سال 1977 تا 1979 به عنوان «مشاور ویژه» فرماندار کالیفرنیا توصیههای زیادی برای بهرهگیری از انرژی خورشیدی به مقامات این ایالت کرد اما سال 2005 همه چیز عوض شد.
🔸«برند» مقالهای با عنوان «بدعتهای زیستمحیطی» در مجله «مرور فناوری ام.آی.تی» (MIT Technology Review) نوشت و بسیاری از دیدگاههای پیشین خود را پس گرفت و زیر سؤال برد. از آن زمان او به دفاعی جانانه از «انرژی هستهای» پرداخت و به طرفداران محیط زیست توصیه کرد «انرژی هستهای» و «مهندسی ژنتیک» را به عنوان فناوریهایی نویدبخش برای آینده بهتر انسانها و کره زمین بپذیرند.
🔸«استوارت برند» اولین نفری نبود که دچار چنین تحولی میشد. «مایکل شلنبرگر» یکی دیگر از فعالان زیستمحیطی ضد «انرژی هستهای» بود که پس از چند سال با تغییر دیدگاههایش به یکی از مدافعان سرسخت «انرژی هستهای» تبدیل شد. آنها به همراه چندین دانشمند برجسته دیگر در حوزه محیط زیست پس از سالها فعالیت و بررسی آمار و اطلاعات، عمیقا به این نتیجه رسیدند که «انرژی هستهای» قدرتمندترین و پاکترین نوع انرژی دستیافته بشر است که ضمن بازدهی بالا بیشترین سازگاری را با محیط زیست دارد.
بگذارید این موضوع را با کمی مقایسه روشن کنیم. یک قرص سوخت هستهای (حاوی دیاکسید اورانیوم) با ابعاد و وزنی کمتر از یک باتری قلمی (قُطر حدودا یک سانتیمتر و ارتفاع یک و نیم سانتیمتر و وزن کمتر از 20 گرم) به اندازه تقریبا یک تُن زغالسنگ، بیش از 560 لیتر نفت و 480 متر مکعب گاز طبیعی انرژی تولید میکند. به بیان دیگر میزان انرژی ۱ کیلوگرم اورانیوم طبیعی 235، پس از غنیسازی مناسب و تبدیل به سوخت هستهای برای تولید برق در راکتورهای آب سبک؛ معادل تقریباً ۱۰۰۰۰ کیلوگرم نفت یا ۱۴۰۰۰ کیلوگرم زغال سنگ است و امکان تولید ۴۵۰۰۰ کیلووات ساعت برق را فراهم میکند. انجمن هستهای کانادا در این زمینه دست به مقایسه جالبی زده است. طبق آمار آنها برای تأمین انرژی یک خانوار کانادایی به مدت یک سال، به صورت میانگین کمتر از ۱۰ قرص سوخت هستهای مورد نیاز است. در حالی که برای تولید همان مقدار برق به 4100 لیتر نفت یا 3500 متر مکعب گاز طبیعی نیاز است. اینکه شما بتوانید با حجمی کمتر از 10 باتری قلمی برق یک سال خانهتان را تأمین کنید در مقایسه با سایر منابع انرژی به معنی تخریب کمتر محیط زیست، تولید کمتر کربن(یکی از عوامل مهم تغییرات اقلیمی) و کاهش چشمگیر پسماند صنعتی است.
🔸تولید برق فقط یکی از مصارف انرژی هستهای است. انرژی هستهای در کاربرد نوین خود میتواند با راکتورهای دمای بالا، منبع تولید هیدروژن به عنوان سوخت پاک آینده باشد. کاری که ژاپن با احداث نیروگاه هیدروژن هستهای در شهر اوآرای برای آن هدفگذاری کرده است. انرژی هستهای حتی در جزئیترین مسائل روزمره نیز کاربرد دارد. اگر از مصارف پزشکی آن مانند رادیوداروها و پرتودرمانی بگذریم؛ انرژی هستهای کاربرد مستقیمی در شیرینسازی آب دریا، سیستمهای هشدار دود، ابزارهای سنجش صنعتی، ردیابی جریان و تشخیص نشتی لولههای نفت و گاز، بررسی مسیر و منابع آب زیرزمینی و... دارد. انرژی هستهای در کاربرد غیرمستقیمش و با پرتودهی میتواند ماندگاری موادغذایی را افزایش دهد، بذرهای گیاهان را نسبت به آفات مقاوم کند و از آثار باستانی در مقابل قارچها میکروارگانیسمها محافظت کند. حتی محصولی مانند «پوشک بچه» نیز از انرژی هستهای بینصیب نیست. در ساخت پوشک بچه و دیگر محصولات بهداشتی مانند آن، از پلیمرهای فوقجاذبی استفاده میشود که با پرتودهی به دست میآیند و در نتیجه استفاده از مواد شیمیایی را به حداقل میرسانند.
🔸انرژی هستهای حتی در غنیسازیهای سطح بالای اورانیوم مانند 60 تا 90 درصد هم مصارف غیرنظامی دارد. تولید رادیوداروهای خاص، توسعه نسل جدید راکتورهای کوچک(SMRs) در نیروگاهها و ساخت پیشرانهای هستهای از جمله این مصارف است. بر این اساس چرا باید یک کشور با چشمپوشی از انرژی هستهای این دریچه فوقالعاده را به روی خود ببندد و نسلهای آیندهاش را از گستره وسیعی از فناوریها و تواناییها محروم و یا به دیگران وابسته کند؟!
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 متهم طلبکار (۲)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸این سؤالی است که رئیسجمهور و وزیر خارجه آمریکا باید پاسخ آن را به ما بدهند. «دونالد ترامپ» در گفتوگو با شبکه انبیسینیوز تأکید کرد که هدف او از مذاکرات هستهای با ایران و «تنها گزینهاش» در آن «برچیدن کامل برنامه هستهای» ایران است. او در ادامه گفت: «[ایرانیها] با این همه نفتی که دارند به انرژی هستهای برای تولید برق چه نیازی دارند؟» پیش از او «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا البته در موضعی خفیفتر گفته بود: «تنها کشورهایی در جهان اورانیوم را غنی میکنند که دارای سلاح هستهای هستند.... ایران باید بپذیرد که دیگر اورانیوم را غنی نمیکند، نیروگاه خواهد داشت چون به انرژی هستهای نیاز دارد، و اورانیوم غنیشده را وارد خواهد کرد.»
🔸اما هم رئیسجمهور و هم وزیر خارجه آمریکا به وضوح اطلاعات نادرست و مخدوشی را منتشر کردند. آمریکا یکی بزرگترین صاحبان نفت در جهان است و در دسامبر 2024 با تولید 13 میلیون و 491 هزار بشکه، رکورد تولید نفت در جهان را شکست. با این حال آمریکا با 94 راکتور؛ بیشترین راکتورهای هستهای فعال را در میان کشورهای جهان دارد. انرژی هستهای یکی از سه منبع اصلی تولید برق در آمریکا است و در سال 2023 این کشور با تولید
775 تراواتساعت، یک پنجم (نزدیک به 20 درصد) از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی هستهای تأمین کرد. با این اوصاف شاید بهتر باشد رئیسجمهور آمریکا این سؤال را از خودش بپرسد که کشورش با این همه نفت چه نیازی به انرژی هستهای برای تولید برق دارد!
🔸برخلاف اظهارات وزیر خارجه آمریکا نیز همه کشورهای صاحب فناوری غنیسازی اورانیوم، دارای سلاح اتمی نیستند. طبق گزارش «مؤسسه انرژی و تحقیقات محیطزیست» و «انجمن جهانی هستهای» 17 کشور در جهان صاحب فناوری غنیسازی اورانیوم هستند. از این میان 8 کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، هند، پاکستان و کره شمالی تسلیحات اتمی دارند و ایران در کنار آلمان، هلند، ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا، آرژانتین، برزیل و آفریقای جنوبی از جمله کشورهای صاحب فناوری غنیسازی اورانیوم است که هیچ سلاح هستهای در اختیار ندارند و از انرژی هستهای برای مقاصد غیرنظامی استفاده میکنند.
🔸در این ترکیب آمریکا از جمله کشورهای دارای فناوری غنیسازی اورانیوم است که سلاح اتمی نیز دارد. وزارت انرژی آمریکا در سال 2024 اعلام کرد این کشور تا سپتامبر 2023؛ سه هزار و هفتصد و چهل و هشت(3748) کلاهک هستهای در زرادخانههای خود انبار کرده است. آمریکا تنها کشوری است که از تسلیحات هستهای در جنگ استفاده کرده و یکی از بزرگترین زرادخانههای اتمی جهان را نیز دارد. و همیشه این سؤال باقی است کشوری که خودش در زمینه استفاده نظامی از انرژی هستهای متهم است چگونه طلبکار شده و نسبت به رقابت تسلیحات اتمی در غرب آسیا و یا جهان ابراز نگرانی میکند؟
🔸پاسخ را شاید بتوان در سخنان «جرج کنان» دیپلمات برجسته آمریکایی در میانه قرن بیستم میلادی که نقش قابل توجهی در طراحی راهبردهای آمریکا طی جنگ سرد داشت؛ پیدا کرد. او سال 1948 درباره سیاست پیش روی واشنگتن گفت: «ما با جمعیتی برابر 3/6 درصد از جمعیت جهان، 50 درصد ثروت آن را در اختیار داریم. در چنین وضعیتی کار اصلی در دوران پیش رو... حفظ این نابرابری است.» سیاست ساکنان کاخ سفید حفظ نابرابری در جهان به نفع خودشان است. در این چهارچوب انرژی هستهای، برنامه فضائی، قدرت دفاعی و موشکی، نفوذ منطقهای و... برای آنها فرقی ندارد؛ آنها هیچکدام از مؤلفههای قدرتساز ما و ابزارهای برهم زننده این نابرابری را تحمل نخواهند کرد.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رگبار پراکنده در غرب و شرق کشور
🔸امروز در نیمه شمالی استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی و در شمال خراسان رضوی، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد.
🔸امروز در ارتفاعات شرق سیستان و بلوچستان، افزایش ابر و رگبار و رعدوبرق رخ میدهد.
🔸فردا با گذر موج تراز میانی از شمال غرب کشور، در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی و در ارتفاعات زاگرس مرکزی در غرب کشور، بهویژه در ساعات بعدازظهر، افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
@Kayhan_online
🔰 دویچه وله: آمریکا قادر به تحریم نفت ایران نیست
🔸دولت ترامپ دیگر فاقد ابزارهای مؤثر فشار همزمان بر ایران و چین است و در حالی که علیه چین جنگ تعرفهای آغاز کرده نمیتواند سیاست تحریم نفت ایران را نیز در کنار آن پیش ببرد.
🔸دویچه وله وبسایت رسمی دولت آلمان با بیان این تحلیل تأکید کرد دولت آمریکا، اهرمهای مؤثر خود برای توقف صادرات نفت ایران را از دست داده.
🔸دویچه وله در پاسخ این پرسش که « آیا ترامپ میتواند صادرات نفت ایران به چین را متوقف کند؟»، نوشت: دولت ترامپ در دوره اول ریاست وی توانست صادرات نفت خام ایران را در سال شیوع کرونا به زیر 400 هزار بشکه نفت در روز برساند اما اکنون شرایط پیچیدهتر شده و ترامپ قادر به این کار نیست. با وجود همه فشارها و تحریمها ایران توانسته صادرات نفت خود به چین را به عنوان بزرگترین خریدار عمدهاش، حفظ و حتی تقویت کند.
🔸ایران خود را با تحریمها تطبیق داده و حتی صادرات خود را با وجود فشار فزاینده تحریمی افزایش هم داده است. به گفته شرکتهای تخصصی همچون «کپلر» و «وورتکسا»، علیرغم تلاشهای ایالات متحده برای متوقف کردن تجارت نفتی ایران، تهران همچنان بین 1.2 تا 1.5 میلیون بشکه در روز نفت خام صادر میکند. این نشاندهنده بهبودی شدیدی از اواسط سال 2020 است، زمانی که ترکیبی از تحریمها و همهگیری کووید-19 صادرات نفت ایران را به زیر 400 هزار بشکه در روز رساند.
🔸کارشناسان میگویند ادامه صادرات نفت ایران متکی به شبکه پیچیدهای از عملیاتهای مخفی است که صنعت گستردهای در بازار خاکستری را تشکیل میدهد. نفتکشها اغلب با خاموش کردن فرستنده خود برای فرار از شناسایی غیرقابل ردیابی میشوند.
🔸مقامات ایالات متحده از شرکای منطقهای خواستهاند تا نظارت خود را بر تجارت دریایی و انتقال نفت تشدید کنند، اما همسوییهای سیاسی و اقتصادی این همکاری را پیچیده میکند. برای مثال، مالزی روابط نزدیکی با ایران و چین دارد و ظرفیتهای اجرائی در منطقه بسیار متفاوت است.
🔸ایالات متحده اهرم فشار خود را از طریق جنگ تعرفه از دست داده است. حتی اجرای تهاجمیتر تحریمها نیز برای توقف کامل تجارت نفت ایران کافی نخواهد بود. ایالات متحده اکنون با چالش عمیقتری مواجه است: این کشور اهرم فشار بر چین، مقصد اصلی صادرات نفت خام ایران را از دست داده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Ijx
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 موشکهای یمن آمریکا را به عقبنشینی واداشت
🔸حملات مکرر یمن به ناوهای آمریکایی و به ویژه حمله اخیر ارتش این کشور به فرودگاه «بنگوریون» گویا بسیار شوکهکننده بوده و آمریکا را به عقبنشینی واداشته است. دولت «ترامپ» مجبور شد به توافق با مقاومت یمن تَن دهد، در حالی که مقاومت تأکید کرده است که حملات به اراضی اشغالی ادامه خواهد داشت.
🔸یمن، با اتکا به توان بومی و اراده سیاسی، توانسته است بازی را در یکی از حساسترین میادین تقابل، یعنی دریای سرخ و اراضی اشغالی، به سود خود تغییر دهد. حملات دقیق و مکرر یمنیها به منافع آمریکا و رژیم آپارتاید اسرائیل، به ویژه عملیات اخیر علیه فرودگاه بنگوریون، موجب شد آمریکا در موضعی تدافعی قرار گیرد و به توافق با مقاومت یمن تن دهد.
🔸نکته قابلتوجه در این میان، موضعگیریهای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا است؛ چهرهای که علیرغم لفاظیها و ژستهای سختگیرانه، در بزنگاههایی که پای هزینههای واقعی در میان است، بعضاً بهسرعت از مواضع خود عقبنشینی میکند. روند گفتوگوها با میانجیگری عمان و امضای عملی یک آتشبس نانوشته! نشانهای روشن از آن است که حتی واشنگتن نیز ناچار به پذیرش شرایط جدید شده است؛ شرایطی که در آن، مقاومت دیگر صرفاً واکنشی نیست، بلکه بازیگری با دست بالا و ابتکار عمل محسوب میشود.
🔸«محمد عبدالسلام»، سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن، جزئیاتی از توافق میان صنعا و واشنگتن را تشریح کرد و گفت: «این توافق بهوضوح شامل توقف حملات آمریکا به یمن است و به دنبال گفتوگوهای طولانیمدت از طریق میانجیگران حاصل شده است. پاسخ ما به اسرائیل همچنان ادامه خواهد داشت و حملات به کشتیهای وابسته به این رژیم تا زمان ورود کمکها به غزه متوقف نمیشود. هیچ نوع باجخواهی درخصوص حمایت از مردم غزه پذیرفته نخواهد شد و یمن اولویت خود را همچنان حمایت از مقاومت فلسطین اعلام میکند. بدون شک پاسخ ما به رژیم اشغالگر در راه است.»
🔸شبکه آمریکایی «سیانان» نیز به نقل از مقامات دفاعی این کشور گزارش داد: «توقف حملات آمریکا به یمن پس از آن صورت میگیرد که در 7 هفته گذشته، حوثیها دستکم ۷ پهپاد چندین میلیون دلاری آمریکا را سرنگون کرده و مانع ورود آمریکا به مرحله دوم عملیات خود علیه یمن شدهاند. عملیات آمریکا علیه یمن تأثیرات بسیار کمی داشته است. ارتش آمریکا دستور دارد تا حملات خود علیه یمن را متوقف کند. بیانیه ترامپ پس تحرکات دیپلماتیک در روزهای اخیر بین آمریکا، عمان و حوثیها منتشر میشود.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001Ijb
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: ایران، ایران امام رضاست، مشهد قله شکوه معنوی این کشور است... برکات امام هشتم، امام رئوف شامل حال همهی آحاد کشور است. ۱۴۰۳/۲/۳۰
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 راز کاهش کیفیت در برخی محصولات غذایی صادراتی ایران
🔸با وجود اینکه معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، ادعای ناسالم بودن هندوانه ایرانی را رد کرد اما زنجیره برگشت خوردن محصولات باغی و جالیزی صادراتی از کشورهای دوست و دشمن طولانی شده است.
🔸به گزارش خبرنگار ما؛ «مجید آنجفی»؛ معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرگزاری فارس نسبت به کلیپی که اخیراً در فضای مجازی منتشر شده و در آن یکی از نمایندگان مجلس دومای روسیه مدعی ناسالم بودن هندوانه ایرانی شده بود، واکنش نشان داد.
🔸او با تأکید بر انجام آزمایشهای علمی در مراکز تحقیقاتی کشور، اظهار داشت: «بررسیهای دقیق مؤسسات تحقیقات آب و خاک و سایر نهادهای تخصصی کشور نشان میدهد که میزان نیترات در هندوانههای تولید داخل در حد استاندارد است و هیچ نگرانی بابت مصرف آن برای مردم وجود ندارد.»
🔸وی انتشار چنین کلیپهایی را «شیطنت رسانهای» برخی دانست و افزود: «این افراد که در رقابت تجاری با ایران شکست خوردهاند تلاش میکنند با انتشار اطلاعات نادرست، بازار محصولات ایرانی را در کشورهای هدف تخریب کنند.»
🔸معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین افشا کرد که برخی افراد منتشرکننده این کلیپ، خود دارای مزارع هندوانه در منطقه آستاراخان روسیه هستند و احتمالاً از حضور موفق هندوانههای ایرانی در بازار مسکو متضرر شدهاند.
🔸این نخستین بار نیست که محصولات باغی و صیفی ایران مرجوع میشود. در سال ۱۴۰۰ حجم قابل توجهی از محصولات صادراتی ایران مرجوع شد از جمله ۳۵۰۰ تن سیبزمینی صادر شده به ازبکستان از سوی دولت این کشور مرجوع و بخشی از آن معدوم شد. مقامات ازبک دلیل این اقدام را آلودگی خطرناک اعلام کردند.
🔸یکی از دلایل تکرار این مشکلات، نبود نظارت کافی بر استاندارد محصولات کشاورزی و غذایی است. در حال حاضر محصولات کشاورزی مشمول مقررات استاندارد اجباری نیستند. تنها برای شش قلم خشکبار شامل پسته، کشمش، خرما، زعفران، زیره و برگ زردآلو، گواهی استاندارد اجباری برای صادرات صادر میشود. به همین دلیل، سایر محصولات بدون کنترل کیفی جامع وارد بازارهای جهانی میشوند.
🔸دلیل روی آوردن کشاورزان به سم و بذر و کود ارزان و بیکیفیت؛ گرانی مواد اولیه با کیفیت داخلی و خارجی است. تولیدکنندگان ایرانی این محصولات، مواد اولیه را به قیمت ارز آزاد میفروشند حال آنکه پتروشیمیها و تولیدکنندگان مواد شیمیایی، از گاز ارزان و امتیازات دیگر استفاده میکنند.
🔸برای پایان دادن به این مشکلات، اقدام قاطع از سوی نهادهای ذیربط ضروری است. وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات باید با شدت بیشتری بر واردات و مصرف سموم نظارت کرده و آموزشهای لازم را به کشاورزان ارائه دهند. همچنین بازارهای غیررسمی و زیرزمینی سموم باید شناسایی و تعطیل شوند.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001IjU
@Kayhan_online
🔰جولانی مذاکره با اسرائیل را تأیید کرد
🔸جولانی، سرکرده تروریستهای حاکم بر سوریه، از مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل از طریق واسطهها خبر داد و هدف آن را جلوگیری از خروج اوضاع از کنترل دو طرف اعلام کرد.
@Kayhan_online
🔰 کتاب «میثاق قدسی ضرورت یاری امام زمان(عج)» رونمایی شد
🔸آئین رونمایی از کتاب «میثاق قدسی، ضرورت یاری امام زمان(عج)» به قلم علیرضا بکایی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، رونمایی از کتاب «میثاق قدسی، ضرورت یاری امام زمان(عج)» با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سید محمدرضا میرتاجالدینی، مشاور حقوقی رئیسمجلس شورای اسلامی، دکتر حشمتاله قنبری، پژوهشگر تاریخ و جمعی از اهالی فرهنگ و قلم در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.
🔸همچنین علیرضا بکایی نویسنده کتاب میثاق قدسی در سخنانی در مورد کتاب اظهار داشت: تدوین این کتاب بالغ بر 2 سال طول کشیده و در 6 بخش و 15 فصل گردآوری شده است. وجه شاخص این کتاب نسبت به دیگر کتابهای مهدوی همین است که امروز وظیفه ما چیست. اگر به یاری امام زمان(عج) اقدام نکنیم امر ظهور محقق نمیشود. امر فرج نیازمند یک آمادگی عمومی است و امروز یکی از اصلیترین اقدامات ما در یاری امام زمان(عج) لبیک به اوامر نایب آن حضرت است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Iir
@Kayhan_online
🔰 داریل کیمبال: ترامپ نمیتواند غنیسازی را در ایران متوقف کند
🔸مدیر یک اندیشکده آمریکایی معتقد است مواضع متناقض و سردرگم مقامات آمریکایی در مذاکرات با ایران کمکی به مذاکرات نمیکند و توقعات دولت آمریکا هم در این زمینه غیر واقعبینانه است.
🔸داریل کیمبال میگوید مدیر اجرائی «انجمن کنترل تسلیحات» در واشینگتن در پاسخ به این سؤال رادیو فردا که آیا ما شاهد یک تغییر رویکرد در دولت آمریکا در زمینه انتظارات از مذاکره با ایران هستیم؟، گفت: فکر میکنم چیزی که ما میبینیم پیامهای ضدونقیضی است که دولت ترامپ در زمینه درخواستهایش از ایران میفرستد و این به روند کمکی نمیکند. مذاکرهکنندگان ایرانی نیز گفتهاند که این مفید نیست. ترامپ از قبل از روز تحلیف، پیوسته گفته که میخواهد با ایران به توافق برسد تا از ایران مسلح به سلاح هستهای جلوگیری کند. او گفته که این جایگزین بهتری برای جنگ است، اما درباره اینکه آمریکا از این توافق چه میخواهد کمی تغییر میبینیم.
🔸ما از استیو ویتکاف شنیدهایم که ایالات متحده ممکن است مایل به توافقی باشد که توانایی ایران برای غنیسازی را به حداکثر ۳.۶۷ درصد محدود کند، که سطح بسیار پایینی است و برای سوخت هستهای تجاری استفاده میشود.
🔸از سوی دیگر، ما شنیدهایم که مارکو روبیو، وزیر خارجه، و سپس ترامپ در آخر هفته گفتهاند که به چیزی کمتر از برچیدن کامل برنامه هستهای ایران رضایت نخواهند داد، که به نظر من غیرواقعبینانه است. این هدفِ برخی از دولتهای جمهوریخواه از اوایل سال ۲۰۰۰ بوده است. هرگز چیزی نبوده که ایران با آن موافقت کرده باشد یا فکر میکنم با آن موافقت کند.
🔸کیمبال گفت: توافق برجام در این زمینه یک توافق مؤثر بود. این توافق محدودیتهایی را در طول زمان اعمال میکرد که ارزش آن را در ده سال اول حفظ میکرد، اما دولت ترامپ نتوانست از آن استفاده کند و آن را ادامه دهد و به آن اضافه کند. در عوض، آنها کل آن را رد کردند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Ijp
@Kayhan_online
گزارش کیهان از خباثت تازه آمریکا
🔰 اتحاد مثالزدنی ایران حول محور خلیج فارس
🔸شایعه برنامه ترامپ برای استفاده از نام جعلی و مضحک «خلیج ع رب ی» در سفر قریبالوقوعش به منطقه، بار دیگر چهره واقعی آمریکا را عیان خواهد ساخت؛ کشوری که حتی رئیسجمهورش در دور جدید ریاست جمهوری خود نیز از خباثت، فتنهانگیزی و تحریف تاریخی علیه ایران دست برنداشته است.
🔸آتشی از خشم و غیرت ملی که از تهران تا تبریز، از شیراز تا مشهد، از سنندج تا زاهدان و حتی در آنسوی مرزها، در لندن و لسآنجلس و سیدنی و ونکوور، همه ایرانیان را یکصدا کرد؛ یک خروش ملی در دفاع از شناسنامه تاریخی ملت ایران؛ خلیج همیشه فارس.
🔸راستی مگر کسی از یک تاجر نیویورکی که نام و اعتبارش با قمارخانهها، رسواییهای اخلاقی و مواضع افراطی گره خورده، انتظار عقلانیت و درک تاریخی دارد؟ ترامپ از همان ابتدا نشان داد نه از جغرافیا چیزی میداند و نه از تاریخ، و امروز هم همانند گذشته، احمقتر از آن است که بداند «خلیج فارس» نامی است به قدمت تمدن ایران، نه واژهای قابل معامله بر سر میز گفتوگو با شیوخ سعودی.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001Iji
@Kayhan_online