تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | روی پای خودمان
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR درباره حمایتهای رهبر انقلاب از انستیتو پاستور ایران در ادوار مختلف و بررسی نقش و عملکرد این مجموعه
🗓 انتشار به مناسبت ایام سالروز بازدید حضرت آیتالله خامنهای از انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۶۷
🔹 در سالهای پس از جنگ تحمیلی، خاک کشور هنوز بوی باروت و ویرانی میداد. بازسازی بسیاری از زیرساختهای کشور شروع شده بود، نظام بهداشت و درمان نیز با چالشهای جدی مواجه بود. بیمارستانها پر از بیماران و نیازمندان به درمان بودند. خصوصا بعد از عملیاتهای شیمیایی عراق علیه ایران که کمبود دارو و واکسن، سایهای سنگین بر سر سلامت جامعه انداخته بود. نیاز به داروهای خاص بیش از هر زمان دیگری احساس میشد.
🔹 در این شرایط بحرانی، انستیتو پاستور ایران به عنوان یکی از نهادهای معتبر علمی و تحقیقاتی، نقش کلیدی در تأمین نیازهای بهداشتی و درمانی کشور داشت. با توجه به شیوع بیماریهای عفونی و نیاز فوری به واکسیناسیون قسمت زیادی از جمعیت کشور، توجه ویژهای به توان علمی و پژوهشی آن شد. نقش آیتالله خامنهای در این توجه را نمیتوان نادیده گرفت، حمایتهای ایشان مسیر فعالیتهای انستیتو را هموارتر کرد.
🔹 در دیدار آیتالله خامنهای (رئیس جمهور وقت) با هیئت علمی و کارکنان انستیتو پاستور ایران در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۲، ایشان به اهمیت انستیتو پاستور اشاره داشتند و فرمودند:«انستیتو پاستور نیز یک مرکز تحقیقاتی قابل توجه و مهم است. شما با همه جوشش و تلاش خود بایستی این موسسه تحقیقاتی را گسترش دهید و ارتباطات خود را با مراکز پژوهشی عالم برقرار کنید و کار علمی و تحقیقاتی را کیفیت دهید.»
🔹 ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در تولید واکسن، موفق شده به فناوریهای نوین و ساخت انواع واکسنها دست یابد و بر اساس گزارشهای بینالمللی، در میان ۱۰ کشور برتر جهان در تولید واکسنهای انسانی و دامپزشکی قرار گیرد. سازمان بهداشت جهانی نیز ایران را به عنوان رتبه اول منطقه در تولید واکسن معرفی کرده است.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/59825
تحلیل و تبیین
🎤 #روایت | ملاقات با بهار در قرارگاه امید
✍️ روایتی از سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در جمع اقشار مختلف مردم
🔹 هوای تهران خوب نه، فوقالعاده است. نرمهنورِ اولِ صبح از میان ابرها به زمین راه باز میکند و بارشِ گاهگاهیِ بارانِ بهاری، انگار دست نوازش خداست در صبح نوروز بر سرِ اهالیِ این شهر. چنین هوایی جان میدهد برای بیرونزدن از خانه و من این بخت را دارم که صبحِ نوروزی چنین خوشآبوهوا را بیرون باشم؛ به مقصدِ یک عیددیدنیِ شیرین.
🔹 خیابانهای شهر از هر زمانی که دیدمشان خلوتترند. مسیری که همیشه در بهترین حالت دستکم ۴۵ دقیقه طول میکشد را در ۲۰ دقیقه طی میکنم. از فلسطین تقاطع جمهوری اما ترافیکِ آدمها و ماشینها زیاد میشود. قرارِ نوروزیِ آقا و مردم به قاعده باید در جوار حرم امام هشتم برگزار شود اما تقارنِ رمضان و نوروز، این بخت را به حسینیهی امامخمینی(ره) داده که علاوهبر همهی روزهای سال، در نوروز هم مهماننوازی کند. تقریباً پشت تمامِ درهای حسینیه صف است برای ورود. به اعتبار یکی از برادرانِ خوشتیپِ حفاظت که اسمم را توی فهرست پیدا میکند، از مراحل بازرسی گذر میکنم و میرسم به قرار.
🔹 مراسم حوالی ساعت ۸:۱۰ با جزءخوانی قرآن آغاز میشود و بعد، نجمالدین شریعتی پشت تریبون میرود و چند بیت در مدح مولا علی علیهالسلام میخواند. یک گروه تواشیح به نام «محمد رسولالله» اجرای فوقالعاده باکیفیتی آماده کردهاند و با این اجرا، کِیف معنوی مهمانان را چند برابر میکنند. بعد نوبت گروه سرود «رِینوا» از شهرری میشود که اجرای خلاقانهای دارند.
🔹 رأس ساعت ۱۰ آقا وارد حسینیه میشوند. شور جمعیت درست مثل تمام دیدارهای مردمی آقاست؛ شدید و غلیظ و تمامنشدنی. هزاراننفری که خودشان را برای عیددیدنیِ نوروزی به حسینیهی امامخمینی رساندهاند از شعاری به شعار دیگر میروند و دقایقی طولانی زمان نیاز است که کاملاً آرام شوند. حسینیه که قرار پیدا میکند، وقتِ شنیدنِ اولین کلماتِ آقا در سال ۱۴۰۴ است....
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/59819
تحلیل و تبیین
🌟 #تفسیر_امین | مواجهه صحیح با روایات تفسیری
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR در سلسله یادداشتهای کوتاهی، با عنوان «تفسیر امین» سی ویژگی ممتاز تفسیری حضرت آیتالله خامنهای را تبیین میکند.
📣 در شانزدهمین شماره از این مجموعه، دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای درباره استفاده از روایات در تفسیر قرآن کریم تبیین شده است.
🔹 استفاده از «روایات تفسیری» در فهم قرآن کریم یکی از چالشهای مهم میان مفسران است؛ بهطوریکه برخی دچار افراط و «حدیثبسندگی» شدهاند و برخی دیگر به تفریط و «قرآنبسندگی» گرایش دارند. ویژگی روش تفسیری حضرت آیتالله خامنهای این است که با «روایات تفسیری» مواجهه صحیحی دارند. ایشان در تفسیر سوره برائت، در موارد مختلف به روایات استناد میکنند. علاوه بر این، به سبک علامه طباطبائی (ره)، بحث مستقلی تحت عنوان «بحث روایی» مطرح کرده و تفسیر آیه را از منظر روایی مورد بررسی قرار میدهند.
🔹 ایشان دربارهی ضرورت مراجعه به روایات تفسیری میفرمایند: «بنده ممکن است براى فهم یک آیهى قرآن، در خود آن آیه تدبّر کنم؛ خود آن تدبّر خیلى مفید است امّا مطمئنّاً وقتى که مراجعه کنم به تفسیرى که از ائمّه (علیهم السّلام) - اگر دربارهى یک آیه مثلاً تفسیرى از امام (علیهالسّلام) رسیده باشد - ... طبعاً چیز بیشترى میفهمم.» (تفسیر سوره حمد، ص۲۱)
🔹 توجه ایشان به روایات تا جایی است که در مواردی از بیتوجهی مفسران به روایات در تفسیر آیات انتقاد میکنند. ایشان ذیل آیهى ۱۰۰ سوره برائت، در تفسیر عبارت «وَ اَلسّٰابِقُونَ اَلْأَوَّلُونَ» میفرمایند: «روایتى در تفسیر عیاشى آمده است که بسیارى از تفاسیر هم آن را از همین تفسیر نقل کردهاند، امّا جاى تعجّب است که مفسّران به مقتضاى این روایت، آیه را معنا نکردهاند. چنانچه ما آیه را به مقتضاى این روایت ترجمه کنیم، آیه خیلى عامتر و کلّىتر و بهتر خواهد بود.» (تفسیر سوره برائت، ص۵۶۴)
🔹 همچنین، ایشان در برخی موارد «هماهنگی با روایت» را یکی از معیارهای ترجیح یک دیدگاه تفسیری بر دیدگاههای دیگر میدانند. در ادامهی تفسیر آیهی مذکور، دربارهی عبارت «رَضِی اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ» میفرمایند: «خشنودى خدا به این معنا است که خدا رحمت خود را در دنیا و آخرت شامل حال آنها میگرداند... رضایت آنها از خدا، یعنى آنها راضىاند به قوانین و احکام خدا و هم راضىاند به آنچه خدا در خارج انجام میدهد... این معنا شاید بهتر باشد از معانى دیگرى که گفتهاند؛ خصوصاً با در نظر گرفتن روایت تفسیر عیاشى؛ بویژه اینکه معناى آیه را براى همیشه بگیریم، نه براى یک زمان خاص.» (تفسیر سوره برائت، ص۵۶۷)
🔹 از آنچه بیان شد، دو نکتهی اساسی به روشنی قابل مشاهده است. اول اینکه ایشان در تفسیر سورهی حمد میفرمایند: «اگر دربارهی یک آیه، مثلاً تفسیری از امام (علیهالسّلام) رسیده باشد.» این عبارت نشاندهندهی دیدگاه ایشان دربارهی روایات تفسیری است؛ یعنی روایات تفسیری، در حقیقت، در مقام تفسیر آیه نیستند، بلکه بیشتر به بیان مصادیق آن میپردازند.ایشان میفرمایند: «ائمّه (علیهم السّلام) در بیشتر روایات تفسیرى، آیهى قرآن را تأویل میکنند؛ یعنى مثلاً یک مصداقى از مصادیق آن معنایى را که در آیهى شریفه آمده که مصداق غیر بینى است، و راسخون فى العلم آن را میدانند بیان میکنند؛ مثل اینکه در خیلى از آیات شریفهى قرآن که از عباد صالحین یا صدّیقین با خصوصیاتى اسم برده شده است، فرمودهاند: مراد ما هستیم.» (غناء و موسیقی، ص۴۵)
🔹 نکتهی دوم این است که از دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای، هرچند یکی از ملاکهای ترجیح یک دیدگاه تفسیری بر دیدگاههای دیگر، هماهنگی آن با روایت است، اما ایشان تنها آن دسته از روایاتی را میپذیرند که معنای آیه را به زمان و مصداق خاصی محدود نمیکند. این نکته بهوضوح در عبارت پایانی تفسیر فراز «وَالسّٰابِقُونَ الأَوَّلُونَ» و همچنین فراز «رَضِی اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ» در تفسیر آیهی ۱۰۰ سورهی برائت دیده میشود. بنابراین، از منظر حضرت آیتالله خامنهای، یکی از معیارهای پذیرش روایات تفسیری، عمومیت دادن به آیه و قاعدهسازی از آن است، نه اینکه روایت، معنای آیه را به یک زمان خاص محدود سازد.
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
🎤 #تحلیل_و_تبیین | سرمایهگذاری در تولید؛ نقشآفرینی دولت و مردم
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🖼 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ و نقش دولت و مردم در سرمایهگذاری تولیدی، که یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی ایران را بررسی کرده است.
🔹️ سرمایهگذاری بهعنوان یکی از ارکان مهم شکلگیری تولید، نقش اساسی در توسعه اقتصادی کشور ایفا میکند. رهبر انقلاب در دو دهه اخیر بهصورت خاص به نقش سرمایه و جذب منابع مالی در تولید اشاره داشتهاند. با اینحال، با توجه به نقصهایی که در حال حاضر اقتصاد ایران از آن رنج میبرد، شعار سال ۱۴۰۴ به موضوع «سرمایهگذاری در تولید» اختصاص یافته است. شعارهای سال، اساساً یکی از ابزارهای حکمرانی رهبر انقلاب است و هدف آن جلب توجه همگان به یک مؤلفه بسیار مهم است.
🔹️ رهبر انقلاب در حوزه سرمایهگذاری دو دسته نقش را برمیشمارند: نقش دولت و نقش مردم. در مواردی لازم است دولت اقدام به سرمایهگذاری نماید. در این زمینه دولت باید الزاماتی را رعایت نماید. از نظر رهبر انقلاب، سرمایهگذاریهای دولت باید در موارد خاصی متمرکز شود. از جمله در امور حاکمیتی و مناطق محروم.
➕ پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59824
🌟 بیان قرآن | استعداد بینهایت انسان در مسیر رشد و کمال
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR، در مجموعه #بیان_قرآن، برجستهترین آیات اجتماعی و سیاسی در تفسیر حضرت آیتالله خامنهای را تبیین کرده است.
🔹 در این مطلب، موضوع مهم تربیت از دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای تبیین شده است.
🔹 از منظر حضرت آیتالله خامنهای، تربیت یک فرایندی است که حسب تدریج باعث شکلگیری عادات مطلوب بر مدار تعالیم اسلامی میشود. ایشان، هدف تربیت را در واقع شکلگیری عاداتی مثل خردورزی، تفکّر، کتابخوانی، هویّت مطلوب، هویّت اسلامی و... ذکر کردهاند.
🔹 ایشان میفرمایند: «تعلیم یعنی یادگرفتن و تربیت یعنی شدن و به شکل خاصی در آمدن و یک هویت درست و مطلوبی را پیدا کردن». همچنین تأکید میکنند: «تربیت رشد، نمو و حرکت شیء به سمت هدف و غایتی است که آن شیء در آن هدف به کمال خودش میرسد.»
🎤 #بهار_معنویت | #تحلیل_و_تبیین
🔍 ادامه را بخوانید:👇
khl.ink/f/59837
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چرا به آمریکا اعتماد نداریم؟
✏️ «در مذاکره باید انسان مطمئن باشد که طرف مقابل به آنچه متعهّد شد عمل خواهد کرد. وقتی میدانیم عمل نمیکند، چه مذاکرهای؟ بنابراین، دعوت به مذاکره و اظهار مذاکره فریب افکار عمومی است.»۱۴۰۳/۱۲/۲۲ این موضعی است که اخیراً رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی دانشجویان، در ارتباط با مباحث مربوط به مذاکره مجدد با دولت ایالات متحده آمریکا، مطرح کردهاند.
🔹 این سخنان بر درکی رایج از واقعبینی و واقعگرایی استوار است؛ درکی که ریشه در عقل سلیم و برداشت روزمره مردم از مفاهیم و اصطلاحات دارد. بر اساس آنچه از ظاهر این بخش از بیانات میتوان دریافت، موضوع اصلی در مذاکره میان دو طرف—خواه افراد حقیقی باشند یا حقوقی، خصوصی باشند یا عمومی—اعتماد آنها به اراده و توانایی یکدیگر در اجرای تعهداتی است که ممکن است در جریان مذاکره برای حل یک موضوع خاص بر عهده بگیرند.
🔹 اینطور به نظر میرسد که عدم اعتماد واقعبینانهای که در اینجا از آن صحبت میکنیم دو منبع متفاوت داشته باشد:
الف) سابقه مداخلات خصمانه دولت ایالات متحده آمریکا در مسائل داخلی ایران در طول بیش از صد سال گذشته؛
ب) واقعیّت عدم وفاداری به عهد، زورگویی و تهدیدهای دولت ایالات متحده علیه منافع واقعی دولت جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران.
🔹 باید این مسئله را درباره دعوت دولت جدید آمریکا برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفت که از چشمانداز منطقی که در بیانات رهبر معظم انقلاب مشاهده میکنیم، در حضور تهدیدات نظامی و غیرنظامی دولت آمریکا، و در غیاب تضامین عملی مربوط به اجرای آنچه ممکن است مورد توافق قرار بگیرد، عملاً وارد شدن به مذاکره کاری بیهوده است که با هدف اجرای یک جور نمایش بیطرفی یا بیگناهی از طرف دولت آمریکا پیشنهاد شده است.
➕پرونده: «دلیل؟ تجربه!»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59834
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | جنگ روایتهای غربی با دانش صلحآمیز هستهای ایران
🔹 نزدیک به دو دهه است که کشورهای غربی، بهویژه آمریکا، مسئلهی هستهای را همچون شمشیری بر فراز ایران نگه داشتهاند تا از آن بهعنوان ابزاری برای فشار و امتیازگیری استفاده کنند. اما آیا واقعاً سلاح هستهای محور اصلی این چالش است؟ رهبر انقلاب صراحتاً اعلام کردهاند که این مسئله چیزی جز یک بهانه نیست: «چالش هستهای ما الان بیست سال است [که هست]. چرا این چالش را دشمنان ایجاد کردهاند؟ چرا اینقدر گیر میدهند؟ مگر در دنیا فقط ما داریم تلاش هستهای میکنیم؟ البته آنها میگویند از [دسترسیِ ما به] سلاح هستهای میترسند! دروغ میگویند، میدانند که ما دنبال سلاح هستهای نیستیم.» ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🔹 رهبر انقلاب در یکی از سخنان خود تأکید دارند که حتی اگر ایران قصد تولید سلاح هستهای را داشت، قدرتهای غربی نمیتوانستند مانع آن شوند. اما ایران چنین قصدی ندارد، زیرا این نوع سلاحها را خلاف مبانی دینی و اخلاقی خود میداند، ایشان میفرمایند: «ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم؛ وَالّا اگر این نبود و میخواستیم برویم، جلویش را نمیتوانستند بگیرند، همچنان که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.» ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🔹 یکی از مهمترین ابعاد این مسئله، جنگ روایتها در سطح جهانی است. آمریکا و متحدانش، با بهرهگیری از رسانهها تلاش کردهاند تا دوگانهای مصنوعی میان ایران و جامعهی جهانی ایجاد کنند؛ به این معنا که ایران را بهعنوان کشوری سرکش که قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد معرفی کنند، در حالی که حقیقت چیز دیگری است. ایران، عضو معاهدهی منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) است، بارها تحت شدیدترین نظارتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گرفته و همواره بر استفادهی صلحآمیز از انرژی هستهای تأکید کرده است.
🔹 اما در مقابل، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی، که خود دارای زرادخانههای هستهای هستند، از رژیم صهیونیستی که هیچگونه تعهدی به معاهدات بینالمللی ندارد، حمایت میکنند و این تناقض آشکار را نادیده میگیرند. اینجاست که مسئلهی هستهای ایران نه یک چالش فنی، بلکه یک جنگ تبلیغاتی است.
➕پرونده: «دلیل؟ تجربه!»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59831