تحلیل و تبیین
🎤 #گزارش | گلآقای مردم ایران
👈 گوشههایی از زندگی و کارنامهی مرحوم کیومرث صابریِ فومنی
🗓 انتشار به مناسبت ۱۱ اردیبهشت، سالگرد درگذشت این هنرمند طنز پرداز و مبتکر
🔹 روزنامه اطلاعات، دوشنبه ۲۴ دیماه ۱۳۶۳ در صفحه اول خود در زیر سرستونی متفاوت، نوشته بود: «دو کلمه حرف حساب، عنوان ستون کوتاه و تازهای است که از امروز در اطلاعات میخوانید و انشاءالله بطور ثابت ادامه خواهد یافت. نویسنده این ستون که نامش «گل آقا» است، تصمیم گرفته است پس از این با روزنامه اطلاعات همکاری کرده و هر روز نکتهای از میان دهها موضوع و سوژه خارجی و داخلی را انتخاب کرده و به سبک و سیاقی که تدریجاً خواهید دید در این ستون مطرح نماید.»
🔹 او به همان میزان که به اطاعت از امام وفادار بود، به خَلف او نیز وفادار ماند. بعد از ارتحال امام خمینی، به یاری رهبر جدید میشتابد و متنی نیز برای بیعت با او مینویسد تا در روزنامه اطلاعات منتشر کند. ۲۸ سطر از متن او، در رثای امام و سه سطر پایانی چنین بود: «غروب خورشید وجودت بر طالبان نور، تسلیت و طلوع ستاره رهبری عزیز دلت بر عاشقان عدالت، مبارکباد.»
🔹 رهبر انقلاب اسلامی که از نگارش چنین متنی با خبر میشوند، قصد مطالعه آن قبل از انتشار را دارند. من این قدر خط میزنم یک مطلب را که جز من کسی نمیتواند بخواند، گفتم آقا نمیتوانی بخوانی. گفت که من از سال ۶۰ دارم نوشتههایت را میخوانم، چطور نمیتوانم بخوانم، بده. [...] عینک زدند و شروع کردند به خواندن [...] گفتند که این ۳ - ۴ سطر آخر را بردار. گفتم چرا؟ گفت چون مربوط به من است.
🔹گفتم: برنمیدارم، گفت که اِ ! من میگویم بردار. گفتم: آقا شما اگر به عنوان رهبر به من تکلیف شرعی بکنید من مرتکب گناه میشوم، حرفتان را گوش نخواهم کرد؛ من خواهش میکنم به من تکلیف نکنید الان، من باید این را چاپ کنم. [...] من تکلیف دارم به عنوان یک روشنفکر فوکل کراواتی که به نام امام کراواتش را باز کرده، با شما بیعت بکنم. بیعت من با امام بیعت خالص بود و باید هم اعلام کنم و الا برای ما ریش تراشیدهها، ضد انقلاب خیلی برنامه دارد.»
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/60079
🎤 #تحلیل_و_تبیین | یک سیلی تاریخی «از همین حسینیه»
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR دربارهی آغاز تا فرجام ماجرای میکونوس
🗓 انتشار به مناسبت ۱۰ اردیبهشت، سالروز بیانات تاریخی رهبر انقلاب دربارهی این ماجرا
🔹️ ماجرا از زمانی آغاز شد که دادگاه برلین در ۱۰ آوریل ۱۹۹۷ (۲۱ فروردین ۱۳۷۶) در حکم نهایی خود درباره قتل صادق شرفکندی، رهبر حزب دموکرات کردستان ایران و سه تن از همراهانش در رستوران میکونوس را به دولت جمهوری اسلامی نسبت داد.
🔹️ نگرانی آمریکا و اسرائیل از روابط مثبت ایران با اروپا، آنها را بر آن داشت تا با اعمال فشارهای سیاسی، روند قضایی پرونده را منحرف کرده و به آن جنبه سیاسی بدهند. شدت مواضع به حدی بود که موجب واکنشهای داخلی در آلمان شد؛ به عنوان نمونه روزنامه فرانکفورتر آلگماینه براساس اسناد محرمانه لو رفته دفتر صدراعظم وقت آلمان از فشار واشنگتن به برلین در این دادگاه برای همراهی در سیاست خارجی ضدایرانی آمریکا خبر داده بود. در نتیجه چنین سیاستی از سوی آمریکا، آلمان بهطور غیرمنتظره روابط رو به بهبود خود با ایران را قطع کرد، ایران را کشوری تروریستی معرفی نمود، و پس از صدور حکم دادگاه، چهار دیپلمات ایرانی را از آلمان اخراج کرد.
🔹️ نکته جالب نقش فعال کلاوس کینکل، وزیر امور خارجه آلمان برای ترمیم روابط است. او که سابقه ریاست سرویس اطلاعاتی فدرال (BND) را در دوره قبل از اتحاد دو آلمان، در آلمان غربی بر عهده داشته است؛ فهم دقیقی از واقعیات پس از جنگ سرد دارد و آلمان را بازنده بازی مطلوب آمریکا، نمیخواهد.
🔍 متن کامل گزارش «درس و عبرت» را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/60061
🎤 #تحلیل_و_تبیین | گزارشی از مراودات علمی آیتالله خامنهای و شهید مرتضی مطهری
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR به مناسبت دوازدهم اردیبهشت، سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری
🔹️ هردو مبارز بودند و در مسیر معیّن امام (رضواناللهعلیه). «علامه مرتضی مطهری»، مبلغ بزرگ و مدرس مشهور دانشگاه بود و «استاد سیدعلی خامنهای» عالم مبارز و محقق حوزه علمیه مشهد و جمعهای مشتاق دانشجویی. در این مسیر از خرداد ۱۳۴۲، جهاد فکری بخشی از مبارزه و پردهای از قیام یاران امام برای یک تجدیدنظرطلبی بزرگ بود. علامه مطهری و آیتالله خامنهای، اگرچه جزئی از این جمع بودند و هر کدام در سنگر انقلابی خود مجدانه فعالیت میکردند، مراودات «صمیمانه و مهربانانهای» هم با یکدیگر داشتند. بخش اعظم این مراودات، روابط علمی آنها بود که تا واپسین روزهای حیات استاد شهید ادامه یافت.
🔹️ آنچه معلوم است، نقطه آغاز این روابط، شهرت علمی وافر علامه مرتضی مطهری بود که پیش از همه در میان حوزویان و دانشجویان علوم دینی زبانزد شده بود. آیتالله خامنهای، چندسالی از آیتالله مطهری کوچکتر بود و جویای دیدار او. حوزهها محملی شد برای آشنایی و بهویژه دیدارهای «مدرسه مروی» تهران بر صمیمیت این آشنایی افزود:
✏️ «ایشان در تهران تدریس مىکردند در مدرسه مروى، مدرسه مروى هم پاتوق ما بود. هر وقت از قم مىآمدیم، حتما مدرسه مروى سرى مىزدیم. طبعا علاقهمند بودیم که با ایشان آشنا بشویم؛ آشنا هم شدیم خیلى زود، بعد که با آقاى مطهرى آشنا شدیم، دوستیمان خیلى صمیمى و گرم شد
🔍 متن کامل گزارش «درس و عبرت» را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/29541
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | اینجا ایران است و اینها تلِّ خاکستر پیلهای فولادی آمریکاست!
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR به مناسبت سالگرد وقوع شکست تاریخی ایالات متحده آمریکا در حمله به خاک ایران در صحرای طبس دربارهی تسخیر سفارت آمریکا و نقش تحرکات خرابکارنه آمریکا در وقوع آن، طراحی و شکست عملیات پنجه عقاب، واکنش ایران پس از عملیات و نهایتاً حضور آیتالله خامنهای در منطقه طبس
🔹️ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مواجهه آمریکا با انقلاب اسلامی به گونهای بود که مردم انقلابی ایران را نسبت به اهداف آنها نگران میکرد. در ایران، این گمانه برجسته شده بود که آمریکا با کودتای دیگری مانند آنچه که در مرداد ۳۲ انجام داد، دنبال گستراندن دوباره نفوذ خود بر ایران است. همچنین پناه دادن آمریکا به محمدرضا شاه، خود عامل بزرگی برای افزایش بیاعتمادی و انزجار جامعه ایرانی از آمریکا بود. این موارد دست به دست هم داد تا در ساعت ۱۱ صبح ۱۳ آبان ۱۳۵۸، حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان مسلمان که خود را پیرو خط امام مینامیدند، به محل سفارت آمریکا رفته و بدون درگیری و برخورد با نگهبانان، ساختمان سفارتخانه را به اشغال خود درآوردند.
🔹️ در طرف مقابل، جناحهای مختلف آمریکایی، پیش از تسخیر سفارت آمریکا در ایران، بحث و درگیریهای گستردهای داشتند. جناح کبوترها به محوریت وزارت امور خارجهی آمریکا و شخص سایروس ونس (وزیر خارجه)، معتقد بودند برای مهار ایران باید از ابزارهای غیرنظامی و نرم استفاده کرد. در مقابل، جناح بازها، که طرفداران زیادی در حکومت مستقر ایالات متحده داشت، رویکرد نظامی و برخورد قهرآمیز با ایران را توصیه میکردند.
🔹️ در ۴ اردیبهشت ۱۳۵۹، هشت هلیکوپتر آراچ-۵۳ از ناو نیمیتز حرکت کردند تا به صحرای طبس برسند. در این بین یکی از هلیکوپترها دچار نقص فنی شد و به اجبار فرود آمد. با وجود این اتفاق، سایر هلیکوپترها به عملیات ادامه دادند. اما در بین راه، طوفان شنِ غیرمنتظره و پیشبینی نشدهای، از این گروه استقبال کرد؛ استقبالی که منجر به خرابیهای متعدد در ابزار ناوبری آنها شد. با استمرار این وضعیت، عملیات، لغو و به پنج فروند بالگرد و هواپیماهای سی -۱۳۰ که در صحرای طبس فرود آمده بودند، دستور بازگشت داده شد.
🔍 متن کامل گزارش «درس و عبرت» را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/60060
🎤 #تحلیل_و_تبیین | آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟
📚 بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت دوازدهم اردیبهشت، سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری در گزارشی به معرفی تعدادی از آثار این شهید پرداخته است.
🔹 چند نویسنده میشناسیم که آثارشان برای همهجور مخاطبی مناسب باشد و از نوجوان تا کهنسال، همه از خواندنِ کتابهایشان لذت ببرند؟ حالا بین این نویسندگانِ کمشمارِ همهپسند، چند نفرشان هستند که حوزهی تخصصیِ آثارشان، اسلام و معارف اسلامی باشد؟ شهید «مرتضی مطهری» یکی از این معدود نویسندههاست؛ مردی با قلمی ساده و روان که مهارتی شگفتانگیز در بیانِ ساده و همهفهمِ پیچیدهترین مسائل دینی داشت و کتابهایش، حتی ۴۶ سال پس از شهادت او، همچنان بهترین مرجعِ معارف اسلامی برای تمام سنین و سلیقههاست.
🔹 با این اوصاف شاید اغراق نباشد اگر نسبتِ شهید مطهری و معارف اسلامی را مانند نسبت سعدی شیرازی و ادبیات فارسی بدانیم. چه اینکه نثر و قلم جادویی سعدی یکی از مهمترین عناصر و عواملی بود که ادبِ فارسی را به دلِ کوچه و بازار آورد و در دلِ تمامِ اقشارِ مردم ایران جا کرد؛ درست مثل همان کاری که مرتضی مطهری با علوم و معارف اسلامی کرد و آن را برای عامهی مردم، قابل فهم کرد. کاری که اصلاً کار کمی نیست.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60082
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تشکیلاتسازی در چهل سالگی
👈 گزارش بخش «دفاع مقدس» KHAMENEI.IR دربارهی زمینههای شکلگیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نقش حضرت آیتالله خامنهای در تأسیس و نظاممند کردن این نهاد انقلابی
🔹 در روزهای ابتدایی انقلاب و پس از سقوط شاه، کشور با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکرد. فعالیت جدی گروهکهای مخالف برای براندازی و تحرکات تجزیهطلبها در نقاط مرزی، ضرورت حراست از انقلاب را برجسته مینمود. ارتش هم که پس از فرار سربازان و تخلیه اسلحه و مهماتش توسط نیروهای ضدانقلاب، در وضعیت نامناسبی قرار گرفته بود، توان مقابله با این تحرکات خرابکارانه را نداشت.
🔹 شهید محمد منتظری پس از گرفتن تأیید امام و مشورت با شهیدان بهشتی و مطهری، تشکیلات «پاسا» را تأسیس و ایده فعالیت یک نهاد انقلابی برای حراست از انقلاب را، اجرایی کرد. محمد منتظری برای آموزش و ساماندهی نیروهای تحت امر «پاسا»، از افسران فلسطینی مشورت گرفت. او در این راه از تجربه افسران سابق ارتش، مانند یوسف کلاهدوز و موسی نامجو نیز استفاده کرد.
🔹 حسن حبیبی، سخنگوی شورای انقلاب، یک روز بعد از جلسه جمعه شب شورای انقلاب، در سومین روز از آذرماه ۱۳۵۸، اعلام کرد که آیتالله سیدعلی خامنهای بهعنوان سرپرست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتخاب شده است و همزمان نماینده شورای انقلاب در وزارت دفاع نیز خواهد بود.
🔹 آیتالله سیدعلی خامنهای در چهل سالگی و چند روز پس از قبول این مسئولیت، برنامههای کلی خود برای ارتقای سطح کیفی فعالیت سپاه و نقشآفرینی جدی آن در ادامه مسیر انقلاب را اینگونه بیان کرد:
✏️ «سپاه پاسداران یک اساسنامه دارد و ما هم طبق همان پیش خواهیم رفت. البته یک سری تصمیمات کلی در جهت ارتقای عملکرد آن داریم. من نظرم این است که سپاه باید توسعه یابد، تقویت شود، آموزش ببیند و انضباط داشته باشد؛ بنابراین من سعیام را در جهت تحققبخشیدن به اهداف چهارگانه فوق، به کار میبرم».
🔹 اولین نقشآفرینی حضرت آیتالله خامنهای به ایدهی تشکیل بسیج بیست میلیون باز میگردد و روزهای اول حضور ایشان بود که حضرت امام خمینی فرمان تشکیل بسیج بیست میلیونی و مردمی را صادر کردند. این ایده و سپس فرمان امام، منشأ مهمی برای اتصال و جذب نیروی انسانی انقلابی و جوان برای آینده سپاه شد؛ و به طور کلی مقدمهی ساختن یک تشکیلات منسجم و کارآمد برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هموار کرد.
🗓 سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی رحمهالله
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/60062
20.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋 ارائه #گزارش حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در ابتدای دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب. ۱۴۰۴/۲/۱۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
🎤 #تحلیل_و_تبیین | ای که مرا خواندهای…
📚 بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR در گزارشی به معرفی کتاب سفر به قبله سفرنامه حج نوشته هدایتالله بهبودی پرداخته است.
🔹 «سفر به قبله» نام یادداشتهای سفر حج ۱۳۷۰هدایت الله بهبودی است. حج سال ۱۳۷۰ نخستین مراسم حج پس از حادثه برائت از مشرکین حج در سال ۱۳۶۶ در مکه بود و همچنین نخستین سفر حج نویسنده. جمع این دو نخستین، انگیزه بهبودی برای نوشتن این سفرنامه روحانی بوده است.
🔹 نویسنده در «سفر به قبله» با ثبت گزارش روزانه سفرنامهی خود لحظه به لحظه مخاطب را با خود همراه کرده و او را در موقعیتهایی که خودش قرار گرفته، قرار میدهد. بهبودی با ارائه دو نوع نگاه سیاسی و معنوی به این سفرنامه، هم اشاره به برخی رفتارهای سعودیها با ایرانیها و سیاستهایشان در کم اهمیت جلوه دادن جنبههای مذهبی و در عوض رونق دادن بازاریابی محصولات اروپایی و امریکایی و چینی دارد و هم به توصیف لحظههای ناب عرفانی، رنگ باختن متعلقات دنیوی و تساوی انسانها از فقیر و غنی گرفته تا رئیس و مرئوس و زن و مرد، وعدهها و شرطهای با خداوند، وصف جز به جز لحظات احرام، دوری از شیطان و وسوسههایش پرداخته که شما را قطعا مشتاق سفر به آن دیار خواهد کرد.
🔹 از خصوصیات نثر هدایتالله بهبودی این است که سهل و ممتنع مینویسد و به آسانی اتفاقی را تعریف میکند که به نظر ساده است اما اگر قرار باشد خواننده آن را بنویسد بسیار سخت و دشوار است. جملات کتاب به صورت مستقیم و ساده بیان شدهاند و توصیفها با ایجاز و در عین حال جامعاند.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60094
🎤 #روایت| آقا گفت: سه چهار خط آخر را بردار؛ گفتم برنمیدارم!
👈 بخشی از گزارش «گلآقای مردم ایران» که به بررسی گوشههایی از زندگی و کارنامهی مرحوم کیومرث صابریِ فومنی، هنرمند طنزپرداز میپردازد:
🔹 ... او به همان میزان که به اطاعت از امام وفادار بود، به خَلف او نیز وفادار ماند. بعد از ارتحال امام خمینی، به یاری رهبر جدید میشتابد و متنی نیز برای بیعت با او مینویسد تا در روزنامه اطلاعات منتشر کند. ۲۸ سطر از متن او، در رثای امام و سه سطر پایانی چنین بود: «غروب خورشید وجودت بر طالبان نور، تسلیت و طلوع ستاره رهبری عزیز دلت بر عاشقان عدالت، مبارکباد.»
🔹 رهبر انقلاب اسلامی که از نگارش چنین متنی با خبر میشوند، قصد مطالعه آن قبل از انتشار را دارند. «من این قدر خط میزنم یک مطلب را که جز من کسی نمیتواند بخواند، گفتم آقا نمیتوانی بخوانی. گفت که من از سال ۶۰ دارم نوشتههایت را میخوانم، چطور نمیتوانم بخوانم، بده. [...] عینک زدند و شروع کردند به خواندن [...] گفتند که این ۳ - ۴ سطر آخر را بردار. گفتم چرا؟ گفت چون مربوط به من است.
🔹 گفتم: برنمیدارم، گفت که اِ ! من میگویم بردار. گفتم: آقا شما اگر به عنوان رهبر به من تکلیف شرعی بکنید من مرتکب گناه میشوم، حرفتان را گوش نخواهم کرد؛ من خواهش میکنم به من تکلیف نکنید الان، من باید این را چاپ کنم. [...] من تکلیف دارم به عنوان یک روشنفکر فوکل کراواتی که به نام امام کراواتش را باز کرده، با شما بیعت بکنم. بیعت من با امام بیعت خالص بود و باید هم اعلام کنم و الا برای ما ریش تراشیدهها، ضد انقلاب خیلی برنامه دارد.».
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60079