تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تشکیلاتسازی در چهل سالگی
👈 گزارش بخش «دفاع مقدس» KHAMENEI.IR دربارهی زمینههای شکلگیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نقش حضرت آیتالله خامنهای در تأسیس و نظاممند کردن این نهاد انقلابی
🔹 در روزهای ابتدایی انقلاب و پس از سقوط شاه، کشور با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکرد. فعالیت جدی گروهکهای مخالف برای براندازی و تحرکات تجزیهطلبها در نقاط مرزی، ضرورت حراست از انقلاب را برجسته مینمود. ارتش هم که پس از فرار سربازان و تخلیه اسلحه و مهماتش توسط نیروهای ضدانقلاب، در وضعیت نامناسبی قرار گرفته بود، توان مقابله با این تحرکات خرابکارانه را نداشت.
🔹 شهید محمد منتظری پس از گرفتن تأیید امام و مشورت با شهیدان بهشتی و مطهری، تشکیلات «پاسا» را تأسیس و ایده فعالیت یک نهاد انقلابی برای حراست از انقلاب را، اجرایی کرد. محمد منتظری برای آموزش و ساماندهی نیروهای تحت امر «پاسا»، از افسران فلسطینی مشورت گرفت. او در این راه از تجربه افسران سابق ارتش، مانند یوسف کلاهدوز و موسی نامجو نیز استفاده کرد.
🔹 حسن حبیبی، سخنگوی شورای انقلاب، یک روز بعد از جلسه جمعه شب شورای انقلاب، در سومین روز از آذرماه ۱۳۵۸، اعلام کرد که آیتالله سیدعلی خامنهای بهعنوان سرپرست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتخاب شده است و همزمان نماینده شورای انقلاب در وزارت دفاع نیز خواهد بود.
🔹 آیتالله سیدعلی خامنهای در چهل سالگی و چند روز پس از قبول این مسئولیت، برنامههای کلی خود برای ارتقای سطح کیفی فعالیت سپاه و نقشآفرینی جدی آن در ادامه مسیر انقلاب را اینگونه بیان کرد:
✏️ «سپاه پاسداران یک اساسنامه دارد و ما هم طبق همان پیش خواهیم رفت. البته یک سری تصمیمات کلی در جهت ارتقای عملکرد آن داریم. من نظرم این است که سپاه باید توسعه یابد، تقویت شود، آموزش ببیند و انضباط داشته باشد؛ بنابراین من سعیام را در جهت تحققبخشیدن به اهداف چهارگانه فوق، به کار میبرم».
🔹 اولین نقشآفرینی حضرت آیتالله خامنهای به ایدهی تشکیل بسیج بیست میلیون باز میگردد و روزهای اول حضور ایشان بود که حضرت امام خمینی فرمان تشکیل بسیج بیست میلیونی و مردمی را صادر کردند. این ایده و سپس فرمان امام، منشأ مهمی برای اتصال و جذب نیروی انسانی انقلابی و جوان برای آینده سپاه شد؛ و به طور کلی مقدمهی ساختن یک تشکیلات منسجم و کارآمد برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هموار کرد.
🗓 سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی رحمهالله
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/60062
20.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋 ارائه #گزارش حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در ابتدای دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب. ۱۴۰۴/۲/۱۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
🎤 #تحلیل_و_تبیین | ای که مرا خواندهای…
📚 بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR در گزارشی به معرفی کتاب سفر به قبله سفرنامه حج نوشته هدایتالله بهبودی پرداخته است.
🔹 «سفر به قبله» نام یادداشتهای سفر حج ۱۳۷۰هدایت الله بهبودی است. حج سال ۱۳۷۰ نخستین مراسم حج پس از حادثه برائت از مشرکین حج در سال ۱۳۶۶ در مکه بود و همچنین نخستین سفر حج نویسنده. جمع این دو نخستین، انگیزه بهبودی برای نوشتن این سفرنامه روحانی بوده است.
🔹 نویسنده در «سفر به قبله» با ثبت گزارش روزانه سفرنامهی خود لحظه به لحظه مخاطب را با خود همراه کرده و او را در موقعیتهایی که خودش قرار گرفته، قرار میدهد. بهبودی با ارائه دو نوع نگاه سیاسی و معنوی به این سفرنامه، هم اشاره به برخی رفتارهای سعودیها با ایرانیها و سیاستهایشان در کم اهمیت جلوه دادن جنبههای مذهبی و در عوض رونق دادن بازاریابی محصولات اروپایی و امریکایی و چینی دارد و هم به توصیف لحظههای ناب عرفانی، رنگ باختن متعلقات دنیوی و تساوی انسانها از فقیر و غنی گرفته تا رئیس و مرئوس و زن و مرد، وعدهها و شرطهای با خداوند، وصف جز به جز لحظات احرام، دوری از شیطان و وسوسههایش پرداخته که شما را قطعا مشتاق سفر به آن دیار خواهد کرد.
🔹 از خصوصیات نثر هدایتالله بهبودی این است که سهل و ممتنع مینویسد و به آسانی اتفاقی را تعریف میکند که به نظر ساده است اما اگر قرار باشد خواننده آن را بنویسد بسیار سخت و دشوار است. جملات کتاب به صورت مستقیم و ساده بیان شدهاند و توصیفها با ایجاز و در عین حال جامعاند.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60094
🎤 #روایت| آقا گفت: سه چهار خط آخر را بردار؛ گفتم برنمیدارم!
👈 بخشی از گزارش «گلآقای مردم ایران» که به بررسی گوشههایی از زندگی و کارنامهی مرحوم کیومرث صابریِ فومنی، هنرمند طنزپرداز میپردازد:
🔹 ... او به همان میزان که به اطاعت از امام وفادار بود، به خَلف او نیز وفادار ماند. بعد از ارتحال امام خمینی، به یاری رهبر جدید میشتابد و متنی نیز برای بیعت با او مینویسد تا در روزنامه اطلاعات منتشر کند. ۲۸ سطر از متن او، در رثای امام و سه سطر پایانی چنین بود: «غروب خورشید وجودت بر طالبان نور، تسلیت و طلوع ستاره رهبری عزیز دلت بر عاشقان عدالت، مبارکباد.»
🔹 رهبر انقلاب اسلامی که از نگارش چنین متنی با خبر میشوند، قصد مطالعه آن قبل از انتشار را دارند. «من این قدر خط میزنم یک مطلب را که جز من کسی نمیتواند بخواند، گفتم آقا نمیتوانی بخوانی. گفت که من از سال ۶۰ دارم نوشتههایت را میخوانم، چطور نمیتوانم بخوانم، بده. [...] عینک زدند و شروع کردند به خواندن [...] گفتند که این ۳ - ۴ سطر آخر را بردار. گفتم چرا؟ گفت چون مربوط به من است.
🔹 گفتم: برنمیدارم، گفت که اِ ! من میگویم بردار. گفتم: آقا شما اگر به عنوان رهبر به من تکلیف شرعی بکنید من مرتکب گناه میشوم، حرفتان را گوش نخواهم کرد؛ من خواهش میکنم به من تکلیف نکنید الان، من باید این را چاپ کنم. [...] من تکلیف دارم به عنوان یک روشنفکر فوکل کراواتی که به نام امام کراواتش را باز کرده، با شما بیعت بکنم. بیعت من با امام بیعت خالص بود و باید هم اعلام کنم و الا برای ما ریش تراشیدهها، ضد انقلاب خیلی برنامه دارد.».
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60079
🎤 #روایت| سرم در لحظات درد و داغ شخصی، روی شانهاش بود
👈 بخشی از گزارش «گلآقای مردم ایران» که به بررسی گوشههایی از زندگی و کارنامهی مرحوم کیومرث صابریِ فومنی، هنرمند طنزپرداز میپردازد:
🔹 ... رابطه او با آیتالله خامنهای اما در قواعد اداری نبود و پیش از ریاست جمهوری آغاز شده بود. آن قدر صمیمی که مدعی است «سرم در لحظات درد و داغ شخصی روی شانهاش بوده»، و همین جنس عواطف باعث رفتار متفاوت او بوده است.
🔹 «از اولین کسانی بودم که [بعد از ترور] در بیمارستان قلب [به عیادت] رفتم. گفتم: آقا پاشو، شما به خدا حالت بهتره، [...] گفت: بیا من را ماچ کن، من بروم. گفتم: تو هیچ چیزت نیست. تو این جوری میگی میخواهی اینجا بخوابی. خندید، دکترها ریختند گفتند: آقا، این بخیهاش پاره میشود.
🔹 گفتم: به من چه [...] سید احمد آقا به من گفت: خدا به تو خیر بدهد هر کسی میآید اینجا، گریه میکند. گفتم: آنها پست میخواهند من که پست نمیخواهم.» به نظر میرسد یکی از نقاط آشنایی و تقویت اعتماد، همکاری صابری با حلقه مبارزان هنرستان کارآموز است که یکی از اعضای شاخص آن برادر آیتالله خامنهای بود.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60079
🎤 #روایت | ماجرای بازگشت سفرای کشورهای اروپایی به ایران، بعد از ماجرای میکونوس
👈 بخشی از گزارش «یک سیلی تاریخی «از همین حسینیه» که به ماجرای دادگاه میکونوس و اتفاقات پس از آن میپردازد:
🔹 ... واکنش سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در فرودگاه تهران نیز جالب بود. سفیر یونان با یادآوری اینکه ایران کشوری با موقعیت خاص اقتصادی درجهان است، گفت «امیدوار است این روابط هم درعرصه اقتصادی وهم در عرصه سیاسی گسترش بیشتری یابد.». سفیر ایتالیا نیز گفت «ما همواره در انتظار بازگشت به ایران بودیم و اینک خوشحال هستیم که بازگشته ایم. دلیلی وجود نداشت که این مساله این همه طولانی شود.»
🔹 آسوشیتدپرس این بازگشت را چنین روایت کرد: «فرودگاه تهران شاهد دهها اتومبیل سفارتی بود، اما هیچ مقام ایرانی برای استقبال حضور نداشت. سفیر آلمان ناگزیر است بعدا بازگردد.
🔹 هفتهنامه آلمانی اشپیگل با یادآوری آنکه «وزیر امور خارجه آلمان مکرراً خواهان این بود که برای مراجعت سفیر آلمان، تبعیضی صورت نگیرد و همواره میگفت که حل این معضل فقط با شعار "همه با هم بیرون و همه با هم برگشت" قابل قبول است، ولی اکنون سفیر آلمان به عنوان آخرین سفیر اتحادیه اروپا به تهران باز می گردد.» نوشت: «بن با پذیرش بازگرداندن سفیر خود به عنوان آخرین سفیر اتحادیه اروپائی به تهران، در مقابل ایران تسلیم شد.»
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60061
🎤 #روایت | تألیف مشترک شهید مطهری و آیتالله خامنهای که نیمه تمام ماند
👈 بخشی از گزارش مراودات علمی آیتالله خامنهای و شهید مرتضی مطهری پیش و پس از انقلاب:
🔹 ... نمونه این همکاریها زمانی بود که شهید مطهری میخواست یادداشتهای «اسلام و مقتضیات زمان» خود را به اثری تألیفی تبدیل کند. آیتالله خامنهای، گزینه اصلی او برای این تحقیق و تألیف بود:
🔹 «ایشان یک مقدار سخنرانى کرده بودند گمانم یک ماه رمضان، دربارهى اسلام و مقتضیات زمان. یک وقتى به من گفتند که من یک چنین سخنرانىای کردم و مایلم شما این را تحصیل کنید، یعنى پخته و تکمیل کنید، اگر آماده باشید. گفتم باشد. البته مرد بزرگوارى بود آقاى مطهرى، واقعاً براى کارهایش هدفهاى معنوى در نظر داشت، نه هدفهاى ظاهرى.
🔹 من این را گرفتم از ایشان، یک مقدارى مطالعه کردم، دیدم ابتدایى است یعنى خیلى رویش کار لازم است انجام بگیرد و به ایشان گفتم، ایشان یک مقدارى یادداشت در آوردند براى من فرستادند، یادداشتهاى زیادى بود به قدر یک کتاب بود خودش، یادداشتهاى گوناگونى بود که ایشان فرستادند براى من و گفتند اینها هم هست.
🔹 البته من همان اوقات ظاهراً زندان افتادم یادم نیست که یک همچنین حادثه این جورى بود، سال ۴۹ بود به نظرم افتادم یا ۵۰ بود که کار لنگ ماند و بعد هم اینها فرستاده شد براى خود ایشان، یعنى من یک مقدار شروع کرده بودم خلاصهگیرى بکنم و اینها که به این مانع دچار شدیم و اینها را فرستادیم براى خود ایشان»
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/29541
🎤 #روایت | کتابی که شهید مطهری بارها آن را در سخنرانیهایشان معرفی کردند
👈 بخشی از گزارش مراودات علمی آیتالله خامنهای و شهید مرتضی مطهری پیش و پس از انقلاب:
🔹 ... سخنرانیها و آثار آیتالله خامنهای هم مورد توجه و تقدیر علامه بود. هنگام انتشار کتاب «مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان»، شهید مطهری این اثر آیتالله خامنهای را فراوان ستود: «کتاب مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان» کتاب خوبی درآمد از کار. کتاب مفیدی بود.
🔹 در ایران جای این کتاب خالی بود، زیرا در ایران راجع به هندوستان هر چه بحث میشد یکجانبه حرفهای مؤلفان ضدمسلمان نقل میشد. حتی مولفی که خودش مسلمان هم بود، مثل ابوالکلام آزاد، قضاوتش به نفع مسلمانهای هند نبود، بلکه به زیان مسلمانهای هند بود.
🔹 هر چه در ایران نوشته یا ترجمه میشد در این روال بود. این کتاب اول بار نقش مسلمانها را برجسته کرد و خیلی در محافل اسلامی و روشنفکری اسلامی... جا افتاد. مرحوم مطهری بارها این کتاب را در سخنرانیهایش معرفی کرد به مردم... مسلمانهای هند هم علاقمند شدند و بردند، پخش کردند.
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/29541
🎤 #روایت | «خدمات متقابل اسلام و ایران» نسخهای برای این روزهای جامعه
👈 بخشی از گزارش «آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟» که به بررسی برخی از مهمترین آثار ایشان میپردازد:
🔹 ... شکلدادنِ دوگانهی «مذهب» و «ملیت» در ایران یکی از پروژههای شومِ سلطنت پهلوی بود که در دورهی پادشاهی رضاخان شکل گرفت و در روزگار سلطنت فرزندش به شکلی شتابزده و غیرمعقول، از جانب حاکمیت وقت حمایت شد. ثمرهی آن خاماندیشیِ تاریخی البته این روزها هم در جامعه ما دیده میشود.
🔹 نتیجهی این باورهای عجیب هم گاهی خودش را در ایام نوروز و مثلا در تخت جمشید و حافظیه نشان میدهد و لزومِ بازخوانیِ آثاری مانند همین «خدمات متقابل اسلام و ایران» را بیشتر از گذشته نمایان میکند. این کتاب، حاصل پیادهسازی و فرآوری نه جلسه سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد تهران است که درباره اسلام از نظر ملیت ایرانى، خدمات اسلام به ایران و خدمات ایران به اسلام طرح بحث میکند.
🔹 «خدمات متقابل اسلام و ایران» را به آن دوستان و اقوامتان پیشنهاد دهید که معتقدند «آریایی» اصیل هستند و روی همین حساب به جای خطبهی عقد، سراغ عقد آریایی میروند و فکر میکنند فردوسی ابیاتی در نکوهش دین دارد و حافظ رندی بوده که اصلاً به اسلام باور نداشته و لابد مایی که مانند آنها فکر نمیکنیم «عربپرست» هستیم!
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60082
🎤 #روایت | چارچوب فکری و نظری انقلاب اسلامی از منظر شهید مطهری
👈 بخشی از گزارش «آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟» که به بررسی برخی از مهمترین آثار ایشان میپردازد:
🔹 ... کتاب «آینده انقلاب اسلامی» یکی از معدود آثار شهید مطهری است که پس از پیروزی انقلاب تالیف شده است. این کتاب شامل مجموعه سخنرانیها و مصاحبههای استاد شهید مطهری درباره انقلاب اسلامی ایران است که بخش اعظم آن در فاصله زمانی پیروزی انقلاب اسلامی تا شهادت او انجام شده است.
🔹 به همین دلیل یکی از معدود منابعِ در دسترس برای فهم دیدگاه استاد شهید دربارهی شکل حکومت جمهوری اسلامی است. «آینده انقلاب اسلامی» چارچوب فکری و نظری شهید درباره مسیر حکومتِ نوپای برخاسته از انقلاب مردم ایران را تصویر میکند و گذشته از ارزش فکری و اندیشهایِ عمیقی که دارد، میتواند مبنایی برای تامل دربارهی مسیر جمهوری اسلامی ایران باشد.
🔹 این کتاب را اول از همه باید به فعالانِ فرهنگی و اجتماعی و مشخصاً اهالی تشکلهای سیاسی و دانشجویی پیشنهاد کرد. مرور ایدههای شهید مطهری درباره انقلاب اسلامی میتواند مسیر فعالیت این کنشگران را بهروز کند و به آنها برای حرکت در مسیرِ اندیشههای بزرگان انقلاب اسلامی، یاری برساند.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60082
🎤 #روایت| توصیف لحظههای ناب عرفانی در سفری به خانه خدا
👈 بخشی از معرفی کتاب «سفر به قبله» به قلم هدایتالله بهبودی:
🔹 حج سال ۱۳۷۰ نخستین مراسم حج پس از حادثه برائت از مشرکین حج در سال ۱۳۶۶ در مکه بود و همچنین نخستین سفر حج نویسنده. جمع این دو نخستین، انگیزه هدایتالله بهبودی برای نوشتن این سفرنامه روحانی بوده است. او در آغاز، کمال ناباوری خود از آمدن به این سفر را بیان و روزنههای امید را به قلب انسان باز میکند تا دریابد هنگامی که او (خداوند) بخواهد، سفر حج محقق میشود؛ دقیقا به همین سادگی که این متن را میخوانید.
🔹 نویسنده در «سفر به قبله» با ثبت گزارش روزانه سفرنامهی خود، لحظه به لحظه مخاطب را با خود همراه کرده و او را در موقعیتهایی که خودش قرار گرفته، قرار میدهد. بهبودی با دو نوع نگاه سیاسی و معنوی، این سفرنامه را به رشته تحریر درآورده است.
🔹 او هم به برخی رفتارها و سیاستها در کم اهمیت جلوه دادن جنبههای مذهبی و در عوض رونق دادن بازاریابی محصولات اروپایی و امریکایی و چینی اشاره دارد و هم به توصیف لحظههای ناب عرفانی، رنگ باختن متعلقات دنیوی و تساوی انسانها از فقیر و غنی گرفته تا رئیس و مرئوس و زن و مرد.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/60094