🎤 #تحلیل_و_تبیین | ملت مسلمان ایران با «توکل بر خدا» با دشمن مقابله کرد
🌷 انتشار متن سخنرانی شهید مهدی باکری در جمع مردم تبریز پس از عملیات والفجر ۴ در سال ۱۳۶۲ به مناسبت سالگرد شهادت شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دفاع مقدس
🔹 رسالت مسلمین همان رسالت انبیای خداوند و ائمهی اطهار علیهمالسلام است که همگی میدانیم که این رسالت همان مقید شدن به دین خدا و برافراشته نگه داشتن پرچم اسلام بر دوشمان و کمر همت بستن برای جهاد و مبارزه در مقابل تمام آنانی که متوجه ضایع کردن دین خدا هستند.
🔹 خداوند متعال پیامبرانش، خصوصاً پیامبر اکرم، ائمهی اطهار را برای ما تعیین نمود و بعد از ائمهی اطهار سلسلهی ولایت را؛ این رسالت را برای ما به طور کامل مشخص نمود و زندگانی شریف ایشان، مبین این رسالت است که کاملاً برای ما واضح است و میدانیم جنگ آنها، مبارزهی آنها و تحمل مشکلات در راه خدا و غیره، تمامی اینها را همگی میدانید. الحمدلله نیازی به گفتن من نیست.
🔹 بنابراین، مبارزه در راه خدا و حفظ اسلام و برافراشتن پرچم لااله الا الله یک تکلیف لاینفکی از رسالت یک مسلمان است و در این مبارزه که دارای ابعاد مختلفی چون بعد عقیدتی، سیاسی و اقتصادی پیدا میکند، یک بعد آن بعد نظامی است و جنگ برای حفظ پرچم لا اله الا الله است.
🔍 متن کامل گفتار را بخوانید👇
khl.ink/f/45176
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | فرماندهی از جلوترین نقطه جنگ
🌷 انتشار به مناسبت سالگرد شهادت شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دفاع مقدس
🔹 یک روز در محضر شهید بزرگوار همت در سپاه ۱۱ قدر مأموریت پیدا کردم به یگانهای خودی که مشترک بین سپاه و ارتش در منطقهی عملیات والفجر ۱ بود، سرکشی داشته باشم. در موقع عزیمت به سمت خط برادر بزرگوارم سردار حاج صادق آهنگران متوجه شدند که من باید به خط سرکشی کنم، ایشان هم مطالبه کردند که بیایند، شهید بزرگوار همت فرماندهی قرارگاه اجازه دادند ایشان هم در این رفتن به خط، همراه باشند. خب ما به تیپ حضرت رسول، به تیپ سیدالشهدا، به لشگر ۸۴ لرستان و به تیپ ۳۱ عاشورا باید سر میزدیم.
🔹 رسیدیم به محل تیپ ۳۱ عاشورا و به دنبال فرمانده ی دلاور این تیپ باید بگردیم و آقا مهدی باکری را برای هماهنگی و صحبت و اخذ گزارش پیدا کنیم. از برادرهای تیپ عاشورا سؤال میکردیم سنگر آقا مهدی، سنگر فرماندهی، کجاست؟ جلو و جلوتر را نشان میدادند. خطوط مقدمی که رزمندگان آن روز پیشروی کرده بودند ارتفاعات ۱۴۶ بود و یک سلسله رشته ارتفاعاتی که در واقع به صورت کنگره کنگره برادرها خط دشمن را تصرف کرده بودند. ما نزدیک شدیم به محل اصلی که درواقع آقا مهدی استقرار دارند.
🔹 ما از دامنهی ۱۴۶ که ارتفاع خیلی بلندی نیست، داریم میرویم و یکی یکی صدا میزنیم اینجا سنگر آقا مهدی است؟ گفتند نه مثلاً این جلوتر هست و... رسیدیم و سنگر شهید والامقام آقا مهدی باکری را پیدا کردیم. برای اطمینان خاطر از پایین ارتفاع صدا کردیم، یک صدای خفیف و نحیفی از آقا مهدی به گوش رسید که دیگر از بس پشت بیسیم صحبت کرده بود تن صدایش کاملاً کاهش پیدا کرده بود و بر روی چهرهاش گرد و خاک نشسته بود. قرارگاه شهید باکری دقیقاً در خط مقدم و در جلوترین نقطه ی جنگی کنار رزمندگان عزیز اسلام قرار داشت.
🔍 متن کامل گفتار را بخوانید👇
khl.ink/f/45177
تحلیل و تبیین
🌟 #تفسیر_امین | قاعدهسازی از آیات
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR در سلسله یادداشتهای کوتاهی، با عنوان «تفسیر امین» سی ویژگی ممتاز تفسیری حضرت آیتالله خامنهای را تبیین میکند.
📣 در یازدهمین شماره از این مجموعه، توجه حضرت آیتالله خامنهای به قاعدهسازی از آیات مطرح شده است.
🔹 یکی از ویژگیهای تفسیری حضرت آیتالله خامنهای، «قاعدهسازی» از آیات قرآن کریم است. این رویکرد، برآمده از این باور است که «قرآن کتاب زندگی است.» (سخنرانی تلویزیونی در پایان محفل انس با قرآن کریم، ۱۳۹۹/۰۲/۰۶) ایشان معتقدند «اگر آحاد بشر قواعد زندگی را با قرآن تطبیق بکنند، سعادت دنیا و آخرت نصیب آنها خواهد شد... مشکل ما این است که ما زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نمیکنیم.» (سخنرانی تلویزیونی در پایان محفل انس با قرآن کریم، ۱۳۹۹/۰۲/۰۶) به همین دلیل در روش تفسیری خود، از آیات قرآن قاعده کلی استخراج میکنند که بر تمام زمانها قابل تطبیق است.
🔹 قاعدهسازی از آیه به این معناست که خصوصیات زمان نزول قرآن را از مفهوم آیه جدا کنیم، پیام کلی آن را استخراج کنیم و سپس بر مصادیق معاصر خود، تطبیق دهیم. برخی از قرآنپژوهان از این موضوع در بحث تأویل، با عنوان بطنگیری از آیه یاد میکنند. (التفسیر الاثری الجامع، ص۳۱ تا ۳۷) در فقه نیز از این موضوع تحت عنوان تنقیح مناط یاد میکنند. این ویژگی تفسیری، جاودانگی و جهانشمولی آیات قرآن در عرصه زندگی را نشان میدهد؛ لذا هدف از قاعدهسازی از آیات قرآن، کشف دستورات زندگی و مناسبات اجتماعی برای همه زمانهاست.
به عنوان نمونه حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر آیهى ۳۸ سوره برائت، چنین میفرمایند: «این نکته را بدانید این آیات که دربارهى مقدمات جنگ تبوک است وحضرت براى مردم آن زمان بیان کرده تا آماده شوند وموانع را بردارند، اینها را نباید ما شامل آن زمان تنها بکنیم، آیه مال آن مردم است اما مطلب آیه و آموزش آیه چنان کلى است که همهى آحاد تاریخ را شامل میشود.» (تفسیر سوره برائت، ص۲۲۸)
🔹 همچنین درباره آیه «وَ اَلَّذِینَ یکنِزُونَ اَلذَّهَبَ وَ اَلْفِضَّة» که جنبه توبیخ و سرزنش دارد، میفرمایند: «آیه تنها شامل کسانى که مال را در زیر زمین پنهان کنند، نمیشود، بلکه شامل کسانى که پول را بهجریان نمىاندازند و براى خود صرف میکنند، نیز میشود.» (تفسیر سوره برائت، ص۱۵۹) در ادامه نیز میفرمایند: «آیه در مورد فلزِ مخصوصى سخن نمیگوید، بلکه مرادِ آیه چیزهایى است که وسیلهى کسب و معامله و ابزار آبادى و عمران و مایهى گردش چرخهاى اجتماع است. آیه بر چنین امورى بسیار تکیه میکند. پس در این آیه، فقط ذهب و فضّه ملاک نیست و حکم آیه، پول را نیز در بر میگیرد و شامل آنها که پول جمع میکنند و به نفع شخص خود، نه براى اجتماع، خرج میکنند، نیز میشود.» (تفسیر سوره برائت، ص۱۶۱)
🔹 همچنین ذیل آیهی ۵ سوره مجادله، ابتدا بحث لغتپژوهی مفصلی انجام میدهند، سپس با بیان این عبارت که «به آیات بعدى نمیپردازیم تا من یک برداشت کلّى از همین آیه بیان کنم.» (تفسیر سوره مجادله، ص۵۱) یک قاعدهی کلی از آیه درباره نظامهای انقلاب اسلامی و تقابل با نظامهای مادیگرای طاغوتی استخراج میکنند. (تفسیر سوره مجادله، ص۵۱ تا ۵۸) حضرت آیتالله خامنهای چنان به این مسئله معتقد هستند که در یک بیان مهم، منحصر کردن آیه در موارد و مصادیق خاص، نه مفهوم کلی را نوعی تفسیر به رأی میدانند. ایشان در ذیل آیه ۴۱ میفرمایند: «باید توجّه داشت که تفسیر خفاف و ثقال به چند مورد جزئى، نه مفهوم کلّى، احتمالاً از باب بیان مصداق و مثال بوده است، نه از باب حصرِ معناى کلّى در آن، و گرنه این تفسیر، از سنخ «تفسیر به رأى» خواهد بود.» (تفسیر سوره برائت، ص۲۱۸)
🔹 حضرت آیتالله خامنهای این رویکرد را در مواجهه با آیات قرآن، در بیانات و پیامهای خود نیز رعایت میکنند. به عنوان نمونه در بیانات محفل انس با قرآن کریم در تاریخ ۱۳۹۹/۰۲/۰۶ و در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۰۴ به موارد متعددی پرداختهاند. همچنین برخی از مفسران معاصر، به تبیین این رویکرد پرداختهاند.
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
5.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ پرسی مرا که «عمر گرانمایه» چون گذشت؟...
📽 فیلم کامل شعرخوانی آقای سیدعلی موسوی گرمارودی در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🤲پرسی مرا که «عمر گرانمایه» چون گذشت؟
گاهی به غم گذشت و گهی درجنون گذشت
🤲افسانه بود گویی و در گوش ما نماند
عمری که جملهجملهی آن با فسون گذشت
🤲بیرون ما چو غنچه اگر سبز مینمود
از خون دل لبالب و گلگون درون گذشت
🤲آویختیم خویشتن از تار لحظهها
عمری چو عنکبوت همه سرنگون گذشت
🤲بیش از ستارهای نتوان بود در شبی
آن هم ببین ز دور فلک واژگون گذشت
🤲آید صدای تیشه فرهادمان به گوش
شبدیز دشمنان مگر از بیستون گذشت؟
🤲دیروز اگر «عبور» سخن تا گلو نبود
اینک سرودههای من از «خط خون» گذشت
🔍 مشاهده متن، فیلم و صوت👇
khl.ink/f/59696
18.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ غافل ز دوست یک مژه بر هم زدن مباش...
📽 فیلم کامل شعرخوانی آقای محمدعلی مجاهدی در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🎙 رباعی
🤲چشم تو به عیب است، خطاپوشش کن
خشم تو چو آتش است، خاموشش کن
🤲گر کار تو زشت است مبر از یادش
ور کار تو نیکوست فراموشش کن
🎙 غزل
🤲گفتم به دیده: امشب اگر یار بگذرد
راهش به گریه سد کن و مگذار بگذرد
🤲گفتا چه جای گریه؟ که او همچو ماه نو
رخسار خود نکرده پدیدار، بگذرد
🤲بگذشت از کنار من آنسان که بوی گل
دامنکشان ز ساحت گلزار بگذرد
🤲در باغ گل نمینهد از خویش جای پا
از بس که چون نسیم، سبکبار بگذرد
🤲غافل ز دوست یک مژه بر هم زدن مباش
آیینه شو که فرصت دیدار بگذرد!
🤲دردا که بیفروغ دل آرای روی دوست
هر روزِ ما به رنگ شب تار بگذرد
🤲سرشار از تجلّی یارند لحظهها
حیف است عمر ما که به تکرار بگذرد
🤲ترک دل است از نظر عارفان محال
کِی جَم ز جام آینه کردار بگذرد؟
🤲در طور دل به نور تجلّی نوشتهاند:
زین جلوهزار کوکبهی یار بگذرد
🤲اینجا کسی به فیض تماشا نمیرسد [لن ترانی]
تا خود چهها به طالب دیدار بگذرد!
🤲گر در ولای آل علی صرف میشود
از خیر عمر بگذر و بگذار بگذرد
🤲ای کاش این دو روزهی باقی ز عمر نیز
در صحبت ائمهی اطهار بگذرد
🤲امشب بیا به پرسش «پروانه»ای عزیز
زان پیشتر که کار وی از کار بگذرد
🔍 مشاهده متن، فیلم و صوت👇
khl.ink/f/59698
تحلیل و تبیین
✍️ خدا خداست ولی این صدا صدای علی است...
📽 فیلم کامل شعرخوانی آقای سیدسلمان علوی در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🤲نخست خلوت حق بود و بیزمانی محض
حریم حضرت معبود و بینشانی محض
🤲فلک نبود، فراسو نبود، فرش نبود
ملک نبود، هیاهو نبود، عرش نبود
🤲جلیل بود و تجلّی نداشت، فاش نبود
قدیم بود، قدیمی که ابتداش نبود
🤲قدیم بود، ولی از قِدَم منزّه بود
ز رنگ و انگ وجود و عدم منزّه بود
🤲سراسری که سپهرش «کجا» نبوده و نیست
یگانهای که یکی بود و لایزال یکی است
🤲نه آن یکی که بر او تهمت عدد باشد
یکی که مرتبت وحدتش أحد باشد
🤲کدام سو؟! که به دربار او مسیر نبود
کدام او؟! که سزاوار او ضمیر نبود
🤲محیط بود، مساحت نداشت، رسم نداشت
بسیط بود، علامت نداشت، اسم نداشت
🤲اراده کرد که اسمی برای او باشد
اراده کرد که توحید در سبو باشد
🤲خدا خداست، ولی خواست آیهای باشد
که متن ذات نهان را نمایهای باشد
🤲اراده کرد خدا و سپس تکلّم کرد
سلام گفت و صدا را پر از ترنّم کرد
🤲حقیقتِ کلمه نور بود، عریان شد
سلامْ لحظهی انگور بود، عرفان شد
🤲چه عاشقانهی بهتآوری است در تجرید
دمی که نور به اندام نور، روح دمید
🤲جلال غیب عیان در جمال ایزد شد
جمال
آینه شد
اسم شد
محمّد شد
🤲سپس در آینه رقصید نوری از کلمه
فلق شکافته شد در ظهوری از کلمه
🤲نسیم عرش فرحبخش و فرّهپوش رسید
صدای زمزمهای آشنا به گوش رسید
🤲صدا تنید به دور قلم، قلم آنگاه
به حسنْ اوّل دفتر نوشت بسم الله
🤲صریر سرخ قلم شروههای لمیزلی است
خدا خداست ولی این صدا صدای علی است
🤲چگونه شرح کنم آن حضور کامل را؟
و از کجا بنویسم ابوالفضائل را؟
🤲که یک خدا به میان بود و بیشمار علی
هزار آیه فرستاد؛ هر هزار علی
🤲قلم نشست به تذهیب «با»ی بسمالله
سکوت پشت سکوت و نگاه پشت نگاه
🤲کمی گذشت و سرانجام حضرت ایزد
قلم به دست گرفت و به ناز نقشی زد
🤲کنار نقطهی «با» طرح یک صنوبر بود
که روی برگ و برش اسمها مصوّر بود
🤲به جای چهرهی زن رنگ آفتاب کشید
سپس ملاحظهای کرد و در نقاب کشید
🤲قلم رسید به هجده قصیدهی غزلی
نگاه فاطمه افتاد در نگاه علی
🤲نگاه فاطمه زیباست، پس تبسّم کرد
تبسّمی که مَلک راه خانه را گم کرد
🤲تبسّمی که در او آیههای دهر شکفت
تبسّمی که کمی بعد... (بعد خواهم گفت)
🔍 مشاهده متن، فیلم و صوت👇
khl.ink/f/59700
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ چگونه وصف کنم شاعرانه کیست علی؟...
📽 فیلم کامل شعرخوانی آقای سیدمحمد بهشتی در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🤲چگونه وصف کنم شاعرانه کیست علی؟
شبیه نیست به غیر از خودش؛ علیست علی
🤲به رغم خواهش دنیا و چرب و شیرینش
به نان خشکِ جویی زاهدانه زیست علی
🤲عجب عدالت تلخی که ذوالفقار به دست
به حال دشمن خود نیز میگریست علی
🤲علی دلاوریاش مثل روز روشن بود
بپرس در دل شب بیقرارِ چیست علی؟
🤲شهادتش به شب قدر هم شهادت داد
که قدر وسعت فهم زمانه نیست علی
🤲تمام عمر «علی» گفتم و بلند شدم
کنار بستر مرگم دمی بایست علی!
💻 Farsi.Khamenei.ir
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ دخترک یک نهال زیتون شد...
📽 فیلم کامل شعرخوانی سرکار خانم فائزه امجدیان در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🤲دخترک تا همین دو ثانیه پیش
خانهای داشت، سرپناهی داشت
🤲دخترک تا همین دو ثانیه پیش
پدری داشت، تکیهگاهی داشت
🤲دخترک تا همین دو ثانیه پیش
مادر چند تا عروسک بود
🤲غصّه ناگاه قد کشید در او
گرچه دختر هنوز کوچک بود
🤲داشت دم میکشید روی اجاق
لحظهای قبل، چای عصرانه
🤲لحظهای بعد: قوری سرخی
زیر آوار آشپزخانه
🤲زندگی تا همین دو ثانیه پیش
خوبتر بود، رنگ دیگر داشت
🤲خانه یک لحظه قبل، زیبا بود
خانه یک لحظه قبل، مادر داشت
🤲دخترک بُهت سربهزیری شد
که فقط بیصدا تماشا کرد
🤲هر قدَر گشت بین آن آوار
باز آوار تازه پیدا کرد
🤲پدر او همین دو ثانیه پیش
تازه وا کرده بود قرآن را
🤲حال میآمد از دل آوار
صوت محزون سورهی اسرا
🤲دخترک یک نهال زیتون شد
ریشه زد در حیاط آن خانه
🤲سایه انداخت بر تمامی شهر
قد کشید از میان ویرانه
🤲بر لبش آیهی توکل داشت
چشمهایش اگرچه غمگین بود
🤲خانهاش را گرفت در آغوش
نام آن دخترک فلسطین بود
💻 Farsi.Khamenei.ir
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ شهید خطّهی خدمت! تو را به دوش گرفتیم...
📽 فیلم کامل شعرخوانی سرکار خانم فاطمه هاوشکی در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در شب ولادت کریم اهلبیت امام حسن(علیهالسلام). ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
🌷 تقدیم به شهید رییسی
🤲زلال آمدن ماه را در آینه دیدن...
به داد شبزدگان عین نورِ ماه رسیدن...
🤲به زیر ابر غباری سیاهچهره نرفتن
به کنج گنجهی امنی به کام دل نخزیدن...
🤲نشسته رو به گل و سار و سرو و بید و اقاقی
بهار تازهنفس را به جسمِ باغ دمیدن...
🤲خلاصه قصّه همین است، آدمی که خداییست
خلاصه قصّه همین است، جای فلسفه چیدن...
🤲نخواست واژه بگوید که حال باغ چگونهست
بنای آینه بر دیدن است تا که شنیدن!
🤲مرام کیست شکایت به جز به چاه نبردن
هر آنچه سنگ ببارد به جان خسته خریدن
🤲نسیم بودی و از خود رها و با همه همراه
بهای جانِ رهایت نبود غیر پریدن
🤲شهید خطّهی خدمت! تو را به دوش گرفتیم
و ذکر خیر تو گفتیم بین آه کشیدن
💻 Farsi.Khamenei.ir