🎤 #تحلیل_و_تبیین | تا پای جان برای ایران
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR دربارهی سیاستورزی شیخ محمد خیابانی در مجلس و مقابله با اولتیماتوم روسیه، قرارداد ۱۹۱۹ و مفاد آن، آغاز قیام خیابانی در تبریز و مقابله با عمال داخلی انگلیس و نهایتاًً ناکامی انگلیس در اجرای قرارداد ۱۹۱۹ و شهادت شیخ محمد خیابانی
🗓 انتشار به مناسبت هفدهم فروردینماه، سالروز قیام آزادیستان شیخ محمد خیابانی
🔹 شیخ محمد خیابانی، پس از پیروزی مشروطیت در ۱۲۸۵، به عضویت انجمن ایالتی آذربایجان درآمد. او یکی از اعضای بانفوذ و کلیدی انجمن به حساب میآمد و نقش مهمی در هدایت و راهبری این انجمن داشت. طی درگیریهای نیروهای حکومتی محمدعلی شاه با مشروطهخواهان تبریز، شیخ محمد خیابانی همراه با مجاهدان آزادیخواهی همچون ستارخان و باقرخان، به دفاع و حراست از حریم شهر تبریز پرداختند.
🔍 متن کامل گزارش «درس و عبرت» را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/59952
🎤 #تحلیل_و_تبیین | هوش مصنوعی، موتور محرک رشد و تعالی اقتدار کشور
🔹 تحولات دیروز و امروز جهان به صراحت به ما این مسئله را یادآوری میکند که باید شتاب حرکت در عرصه هوش مصنوعی را بیشتر کنیم. هوش مصنوعی پس از سالها آزمودهشدن در مسیر تحقیق و توسعه، به بشر امروزی این امکان را داده است که حتی با وجود دادههای اندک از سوژهها، زنجیرههایی را ترسیم کند که دست آخر همه را حیرتزده میکند. هوش مصنوعی در آینده نهچندان دور، قدرتِ بخش قابلتوجهی از محاسبات مدیریت بشری در عرصههای مختلف، بهویژه در زمینه اداراکی، را در دست خواهد گرفت و ایران اسلامی نباید از این چرخه عقب بماند.
🔹 جمهوری اسلامی ایران باید در رقابت منطقهای و جهانی عرصه هوش مصنوعی، به ویژه در عرصه علمی، بر قلههای اقتدار بایستد. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، برای استقبال از این تغییر بسیار مهم فلسفی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی، سندهای مفصلی در دست تهیه است تا بتوانند در آینده این تحولات سهمی داشته باشند. در ایران نیز اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، در خرداد ماه ۱۴۰۳، کلیات سند ملی تأسیس سازمان و شورای راهبری هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساندهاند. تصویب سند در نوع خود یک اقدام خردمندانه است، اما همه دستگاههای نظام باید به عنوان کنشگر عرصه هوش مصنوعی گام حمایتی مؤثر و مستمر بردارند.
🖼 پرونده «بررسی الزامات پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59954
16.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 سرمایهگذاری در کارهای مولد مشکلات معیشتی را هم حل میکند
🎤 سخنان دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دربارهی شعار سال جدید سال #سرمایهگذاری_برای_تولید
✏️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
⚙️ #سرمایهگذاری_برای_تولید
🎤 @khameneiothers
🎤 #تحلیل_و_تبیین | آثار شهید آوینی؛ سفری در اندیشه و هنر انقلاب اسلامی
📚 گزارش بخش «کتاب» رسانه KHAMENEI.IR از مهمترین آثار شهید آوینی
🗓 انتشار به مناسبت بیستم فروردینماه، سالروز شهادت هنرمند متفکر شهید سیدمرتضی آوینی
🔹 از شهید آوینی در بازه زمانی حدودا ده سال کتابهایی منتشر شده است که تنها دو کتاب «فردایی دیگر» و جلد اول «آیینه جادو» در زمان حیات و زیر نظر خود وی چاپ شدند. مابقی آثار منتشره به سلیقه و انتخاب ناشران و دستهبندی مقالات هم بر همین اساس بوده است. سه کتاب «گنجینههای آسمانی»، «حقیقت» و «نسیم حیات» گفتار متن برنامههای تلویزیونی و مستندهای او از جمله مجموعه «روایت فتح» هستند.
🔹 «توسعه و مبانی تمدن غرب» را میتوان مهمترین اثر و بهترین پیشنهاد برای شروع و آشنایی با تفکر آوینی دانست. آوینی در این مجموعه مقالات به نوعی بنیانهای فکری و خاستگاه اندیشه خود و دغدغههایش را توضیح داده است.
🔹 کتاب «آغازی بر یک پایان» را میتوان در زمره آثار تحلیلی و نظری آوینی به شمار آورد. مقالات او در این کتاب ناظر بر ماهیت انقلاب اسلامی و حکومت دینی است. او وقوع انقلاب را آغاز رستاخیر معنوی بشر و بازگشت به معنویت قلمداد کرده و با بیان نگاهش در مورد رهبری امام خمینی(ره) و مبانی اعتقادی و سیاسی نظام ولایت فقیه را تبیین میکند.
🔍 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/59953
10.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #روایت شهید آوینی از روزهای سخت والفجر ۱۰
💬جدال رزمندگان با کوه و برف و بذر حیاتی که در دل دانههای برف است
🔄بازنشر بخشی از مستند روایت فتح به مناسبت ۲۰ فروردین سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی
🎤 @khameneiothers
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #یادداشت_بیاناتی نابغه علمی و انقلابی
👈 حضرت آیتالله خامنهای: «شهید صدر بیشک یک نابغه و یک ستاره درخشان بود. از جنبه علمی، جامعیت و تحقیق و نوآوری و شجاعت علمی را یکجا دارا بود. در اصول، در فقه، در فلسفه و در هر آنچه با این دانشها ارتباط مییابد در زمره بنیانگذاران و صاحبان مکتب محسوب میشد.»
🔹 مرحوم آیتالله سیدمحمدباقر صدر «یکی از چهرههای برجستهی جهان اسلام بود.» «در میان چهرههای برجستهی حوزههای علمیه در دهههای اخیر مرحوم آیتالله شهید سید محمدباقر صدر (قدس الله روحه) یکی از ممتازترین و شگفت انگیزترین آنهاست.» ایشان «صرفاً یک روحانی نبود، یک مجتهد فقط نبود، بلکه یک امیدی بود برای آیندهی اسلام و بخصوص برای آیندهی عراق و ملت عراق.»
🔹 از ویژگیهای کمنظیر ایشان این بود که «فقاهت اسلامی را با اندیشهی جدید و نوآوری در مسائل و با شجاعت و با دیانت و تقوا همراه داشت.» و از سوی دیگر «سیّدمحمّدباقر صدر نمودار یک متفکّر اسلامی به معنای درست کلمه بود؛ او کسی بود که اندیشهی اسلامی را در مقابل ایدئولوژیهای وارداتی غرب و شرق، با سینهی برافراشتهای در مقابل جوانهای جوینده و خواهنده نگاه داشت.»
🗓 ۱۹ فروردینماه، سالروز شهادت شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر در سال ۱۳۵۹
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59955
🎤 #تحلیل_و_تبیین | سرمایهگذاری برای تولید؛ پیشران فراموششده رشد و حلقه مفقوده مهار تورم
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🖼 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در ادامه مطالب پرونده «سرمایهگذاری برای تولید»، در یادداشتی، به بررسی نقش سرمایهگذاری برای تولید در مهار تورم داشته است.
🔹 در حالی به پایان افق چشمانداز ۲۰ ساله ۱۴۰۴ نزدیک میشویم که یکی از مهمترین الزامات تحقق اهداف توسعهای کشور، همچنان مغفول مانده است: سرمایهگذاری برای تولید. نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید»، نه صرفاً یک شعار نمادین، بلکه هشداری صریح درباره بحران در حال تعمیق ظرفیتهای مولد کشور است. نگاهی به شاخصهای اقتصادی نشان میدهد که کشور با یک بحران دوگانه دستوپنجه نرم میکند: از یکسو رکود سرمایهگذاری و از سوی دیگر تورم مزمن و ساختاری که حاصل آن، تضعیف تولید، کاهش اشتغال و افت رفاه عمومی بوده است.
🔹 ریشه تورم در ایران بیش از آنکه در عرضه پول جستوجو شود، باید در کاهش ظرفیت تولید و افت عرضه کل دنبال شود. تولیدکنندهای که بهدلیل نبود سرمایهگذاری جدید، با ماشینآلات فرسوده، نرخ بهره واقعی منفی و نوسانات سیاستی مواجه است، نمیتواند کالایی با قیمت رقابتی تولید کند؛ و وقتی عرضه کاهش یابد، نتیجه آن افزایش قیمتها خواهد بود.
🖼 پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59959
🎤 #تحلیل_و_تبیین | باید سهم فناوری هستهای، به طور ملموس در زندگی مردم افزایش یابد
👈 بررسی کاربردهای مختلف انرژی هستهای در زندگی امروز در گفتوگو با دکتر سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها
🗓 به مناسبت ۲۰ فروردینماه، روز ملی فناوری هستهای
🔹 وقتی صحبت از صنعت هستهای میکنیم در واقع صحبت از یک دانش و یک فناوری و یک صنعت کاملاً راهبردی میکنیم. راهبردی از این بُعد که تولید قدرت میکند. حالا ما وقتی صحبت از تولید قدرت میکنیم قطعاً این قدرت ارکانی دارد. یکی از ارکانش اقتصاد است. یکی از ارکانش مسائل امنیتی است. یک بخشش مسائل مربوط به تأمین نیازهای اولیهی انسان است.
🔹 امروز صنعت پزشکی یکی از صنایع متأثر از پرتوها و فناوری هستهای است، که در دو بخش مهم، مورد استفاده قرار میگیرد. بخش اول تولید رادیوزوپها برای کاربریهای درمانی و صنعتی مثل تولید رادیوداروها و تولید چشمههای رادیواکتیو برای صنایع رادیوگرافی است. بخش دوم، بخش استریلسازی کالاهای پزشکی است که امروز واقعاً جایگاه بسیار مهمی در دنیا دارد، که ما هم البته همگام با دنیا در حال حرکت در این حوزه هستیم.
🔹 در بخش مدیریت منابع آب، پیدا کردن مسیر جریان آبهای زیرزمینی، با استفاده از رادیوزوتوپها، یکی از امکانات خوبی است که در حال استفاده از آن هستیم. ما همچنین میتوانیم پلیمرهایی را تولید کنیم که با توجه به وضعیت خشکسالی منطقه و کشور، بتوانیم مصرف آب را کاهش و منابع آبی را مدیریت کنیم.
🖼 پرونده: «ایران قوی با صنعت هستهای پیشرفته»
🔍 متن کامل:👇
khl.ink/f/57131
🎤 #تحلیل_و_تبیین | صنعت هستهای یک صنعت پیشران و محرک رشد اقتصادی است
👈 بررسی ساخت داخل و بومیسازی در صنعت هستهای در گفتوگو با دکتر سید حمزه حسنی، دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی
🗓 به مناسبت ۲۰ فروردینماه، روز ملی فناوری هستهای
🔹 منظور ما از بومیسازی، کسب دانش طراحی و تولید است. مشروط بر آنکه این دانش، از یک سو منطبق بر نیازهای کشور و از سوی دیگر مطابق با توانمندیها و بلکه قابلیتهای ما باشد. با این تعریف، بومیسازی کپیبرداری صرف نیست، بلکه یادگیری است. البته ممکن است در این یادگیری گاهی مجبور به خرید فناوری، همکاری فناورانه با کشورهای دیگر و حتی تقلید شویم. اما در انتهای کار باید به سطحی از دانش طراحی و تولید دست یافته باشیم که ما را از تحریم مصون نگه دارد.
🔹 در صنعت هستهای نمونههای متعددی از توسعه فناوری را میتوانیم نام ببریم. به طور مثال در سالهای گذشته و با وجود تحریمها، متخصصان ایرانی به دانش فنی تولید صفحات سوخت۲۰٪ راکتور تحقیقاتی تهران دست یافتهاند. این اتفاق وقتی غرورآفرین است که بدانیم راکتور تهران مادر بسیاری از رادیوداروهای بومیسازی شده در کشور است.
🔹 به لطف خدا در سالهای اخیر، طیف گستردهای از رادیوداروهای پیشرفته که عمدتاً برای تشخیص و درمان بیماریهای صعب العلاج بکار میروند، در داخل تولید میشوند. برخی از این رادیوداروها قادرند با اثر بسیار ناچیز بر بافت سالم، سلولهای سرطانی را نابود کنند.
🖼 پرونده: «ایران قوی با صنعت هستهای پیشرفته»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/57223
🎤 #تحلیل_و_تبیین | حضور انحصارشکنانه کالا و خدمات هستهای ایران در بازارهای جهانی
👈 بررسی توانمندیها و ظرفیتهای علمی و صنعتیِ جمهوری اسلامی ایران در بخش صنعت هستهای در گفتوگویی تفصیلی با آقای محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی
🗓 به مناسبت ۲۰ فروردینماه، روز ملی فناوری هستهای
🔹 صنعت هستهای یک صنعت راهبردی بود و دارای ابعاد مختلف از جمله امنیت ملی است و بخشی از حوزه اقتدارآفرینی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و اینگونه نیست که اولویتهای این صنعت با تغییر دولتها جا به جا شود.
🔹 باید توجه داشت که رهنمودها و تاکیدات رهبر انقلاب و پشتیبانیهای بیدریغ و همه جانبه ایشان و نیز قانون اقدام راهبردی کمک کرد که سازمان انرژی اتمی ایران در مقابل با زیاده خواهیها ایستادگی کند و همکاران ما بهشکل غیرتمندانه توسعه فناوری هستهای را رقم زدند. امروز توسعه این صنعت و فناوری با گذشته قابل مقایسه نیست.
🔹 اکنون از یک سند توسعه سوخت هستهای برخورداریم که سندی نمایشی و کتابخانهای نیست بلکه در اصل برنامه تفصیلی - اجرایی است که در بستر زمان تعیین کرده که چه اقداماتی باید صورت گیرد تا بتوانیم سوخت را تولید کنیم. اکنون این طرح را برای احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی آغاز کردهایم تا بتوانیم ظرفیت صنعتی خود را با ملاحظات و الزامات این نوع نیروگاهها انطباق دهیم.
🖼 پرونده: «ایران قوی با صنعت هستهای پیشرفته»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/57114
🎤 #تحلیل_و_تبیین | درآمدی بر اهداف مهم صنعت هستهای
🗓 به مناسبت ۲۰ فروردینماه، روز ملی فناوری هستهای
🔹 رهبر انقلاب: از ظرفیّت دانش هستهای بایستی برای بخشهای مختلفِ زندگیِ مردم استفاده کرد. سرریز بحث هستهای، برای صنعت، برای سلامت، برای کشاورزی، برای محیط زیست، برای آبشیرینکن، برای درمان بیماریها و برای همه چیز در جامعه مفید است. خوشبختانه این کار را سازمان انرژی هستهای دارد انجام میدهد و به انرژی متوقّف نمانده، به این کارهای اساسی و مهم [هم] دارد میرسد و من تأکید میکنم و اصرار دارم که به این اهمّیّت بدهید، دنبال بکنید، زندگی مردم را از پیشرفت علمی مربوط به صنعت هستهای برخوردار کنید.» ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🔹 دستاوردهای متخصصان و محققان دانش هستهای کشور در بخشهای زیادی از زندگی مردم اثرگذار بوده است. برای مثال در حوزه سلامت با تولید ایزوتوپ برای تشخیص و درمان سرطان، در حوزه مدیریت بحران آب با ساخت مجتمع های آبشیرینکن، در بخش محیط زیست به وسیله تصفیه پسابهای صنعتی، در حوزه غذا و کشاورزی با فناوری کاربردی پرتودهی و نمونههای بسیاری از این قبیل که اهمیت این دانش را بیش از پیش نشان میدهد.
🖼 پرونده: «ایران قوی با صنعت هستهای پیشرفته»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/57115
🎤 #تحلیل_و_تبیین | فناوری هستهای میتواند زیرساختهای علمی و فناورانه ایجاد کند
🗓 به مناسبت ۲۰ فروردینماه، روز ملی فناوری هستهای
🔹 به طور کلی زیرساختهای صنعت هستهای را میتوان به دو بخش، سرمایه انسانی و داراییهای غیر مشهود موجود در این حوزه که شامل نیروی انسانی، اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، شرکتهای دانش بنیان، تجربهها و مهارتها، آموزشها و درسآموختههای ناشی از انجام پروژههای پژوهشی دانشافزا است و نوع دیگر زیر ساختهای زیر ساختهای فیزیکی و مشهود مانند تجهیزات، آزمایشگاهها، خطوط تولیدی، تأسیسات پشتیبانی کارخانهها و مواد هستهای در نظر گرفت.
🔹 جهت حفظ، ارتقاء و پیشرفت فناوری هستهای قطعاً هر دو بخش بسیار کلیدی است و به نظر بنده بخش اول اهمیت بیشتری دارد و باید با راهبردهای دقیق نسبت به حفظ، ارتقاء کیفی و کمی این بخش تلاش مضاعف نمود. قطعاً سرمایه انسانی موتور محرک و عامل اصلی پیشرفت در حوزههای دانش بنیان مثل حوزه فناوری هستهای میباشد.
🖼 پرونده: «ایران قوی با صنعت هستهای پیشرفته»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/57118