eitaa logo
LIBANIRAN
3.4هزار دنبال‌کننده
4.5هزار عکس
1.5هزار ویدیو
2 فایل
کانال رسمی کامل ترین پایگاه مستقل اطلاع رسانی پیرامون مسائل لبنان 🇱🇧 در این پایگاه به موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، تاریخی از جمله تحصیل و ازدواج در لبنان پرداخته شده است. برای تماس با ادمین به سایت مراجعه فرمایید. Libaniran.com
مشاهده در ایتا
دانلود
لبنان رو به خاموشی امروز پنج ایستگاه تلفن همراه در شمال لبنان خاموش و از سرویس دهی به تلفنهای مردم خارج شدند. علت نبود گازوییل برای ژنراتور برق است. امروز در مقابل نیروگاه حرارتی دیرعمار در شمال طرابلس مردم جمع شدند و نسبت به قطعی بسیار زیاد برق اعتراض کردند. ارتش برای جلوگیری از تخریب حضور پر رنگی داشت. گازوییل در پمپ بنزینها نایاب شده و علت آن، احتکار شرکتهای توزیع سوخت است که به علت سیر صعودی قیمت جهانی نفت، احتکار کرده اند تا با قیمت بالاتر بفروشند. احتمال زیاد فشار به دولت هم مد نظر آنها است. هم اکنون در نقاط مختلفی از لبنان در اعتراض به افزایش قیمت دلار و نبود گازوییل و قطعی برق، تجمعات اعتراض آمیز برقرار است. علاوه بر فشار آمریکا به لبنان برای خفه کردن مقاومت، سودجویان داخلی که احتمالا از خارج هم خط می‌گیرند، پا را روی گلوی مردم گذاشته اند. خبر بدتر اینکه آمریکا در حال تهیه قانونی است تا کشورهای مختلفی که ایران در آنها نفوذ دارد را تحریم کند، از جمله لبنان. در این صورت به احتمال زیاد جنگ داخلی راه بیفتد. صاحبان مولدهای برق در شهر صور گفته اند تنها برای دو ساعت گازوییل دارند و پس از آن باید به شمع روی آورد. @LIBANIRAN
‏امروز در جهشی ناگهانی قیمت دلار در لبنان، از ۵۰۰۰ فراتر رفت و به ۵۶۰۰ رسید. لبنان برخلاف ایران اکثر مایحتاج خود را وارد می‌کند. با استناد به آمار گمرک لبنان، این کشور در ۲۰۱۸ تقریبا ۲۰ میلیارد دلار واردات داشته درحالیکه فقط ۳ میلیارد دلار صادر کرده است. کوچکترین تغییر قیمت دلار، تاثیرات زیادی بر اقتصاد لبنان دارد. امروز می‌بینیم حتی نان و آب و برق و تلفن و اینترنت کشور در معرض تهدید قرار گرفته است. در ایران، با سوبسید ناعادلانه دولت، سالهاست تفاوت افزایش دلار برای برخی کالاها و خدمات مثل بنزین و اینترنت، از جیب همه برای عده ای پرداخت می‌شود و ثابت است. در کشورمان ایران، هرچقدر هم دلار گران شود، نان مردم و کالاهای ضروری نایاب نمی‌شوند. اما در لبنان، آمریکا پا بر گلوی مردم قرار داده است تا از مقاومت دست بکشند. ایده موثر بودن تحریم‌ها را عده ای به آمریکا دادند که امروز نه تنها موجب رنج مردم ایران، بلکه ملتهای منطقه و دنیا شده اند.
ایرانیانی که در لبنان گیر افتاده اند در پی تعطیلی فرودگاه بیروت به خاطر کرونا، تمامی پروازها قطع شده است. دولت لبنان برای بازگرداندن شهروندانش که در کشورهای مختلف به خاطر اوضاع سخت کرونا و تعطیلی مشاغل و قطع درآمدها، مستاصل شده بودند پروازهای ویژه ای برقرار کرد که با هزینه بالایی آنها را به کشور بازگرداند. امروز هم مرحله چهارم بازگرداندن لبنانی ها آغاز شد. هر مرحله شامل چند روز و هر روز شامل چند پرواز است. اما ایران برای بازگشت شهروندانش تلاش چندانی نکرده است. حدود ۵۰ شهروند ایرانی در حالیکه بلیط بازگشت ایران ایر را هم دارند، گیر افتاده‌اند و می‌گویند سفارت هم پاسخگو نیست. چندی پیش یک هواپیما از ایران آمد که در واقع برای بازگرداند لبنانی‌ها به کشورشان بود و عده‌ای از ایرانی‌ها را هم با خود برد. این در حالی است که حتی کشورهای فقیر که شهروندانشان در لبنان کارگری می کنند، برای بازگرداندن آنها دست به اقداماتی زده‌اند و پروازهایی برقرار کرده اند. کارگران مصری، بنگلادشی، آفریقایی که قبلا در ازای ماهی ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار در لبنان کار می‌کردند، به خاطر اوضاع نابسامان اقتصادی و کاهش ارزش لیره لبنان و کمبود دلار، یا بیکار شده‌اند یا مجبورند معادل یک چهارم و یک پنجم سابق آنهم به لیره و نه دلار، حقوق دریافت کنند. لذا دیگر ضرورتی برای ادامه اقامت و کار در لبنان نمی بینند. روزنامه الاخبار لبنان نوشت به خاطر اوضاع نابسامان لبنان (سیاسی اجتماعی اقتصادی) کشورهای اروپایی اقدام به بازگرداندن شهروندان و دیپلماتهای خود کرده اند. چون پیش بینی می‌کنند با این وضعیت کاهش ارزش پول و تورم و گرانی و شکافهای داخلی، بحران به سقوط سازمان‌های امنیتی بیانجامد و اوضاع از کنترل خارج ضود. با این وضعیت، فقط شهروندان ما هستند که در لبنان به حال خود رها شده‌اند و با وجود فشار اقتصادی و تورم و بیکاری و رکود بیش از ایران و غیر قابل مقایسه با آن، در معرض تهدید قرار دارند.
موشک چند میلیون دلاری، قلوه سنگ شد به گزارش فوربس، یک موشک مافوق صوت از هواپیمای ب۵۲ آمریکایی تلپی رها شد و بر زمین افتاد 😳⁦ موشک HAWC یک نمونه سکرامجت با پنج برابر صوت سرعت است. کنگره آمریکا امسال ۲.۶ میلیارد دلار برای تحقیقات سوپرسونیک اختصاص داده بود که نتیجه آن را می بینیم.
حاج حسن فرحات یکی از پیشکسوتان مقاومت امروز در روستای خود در منطقه اقلیم التفاح در حادثه ای دار فانی را وداع گفت. شایعه پراکنان وابسته به صهیونیستها، شایعه کردند وی در راه لبنان به دمشق توسط اسراییل ترور شده. حتی مدعی شدند معاون دبیرکل هم ترور شده. تشییع و دفن ابو علی فرحات فردا در روستای اللویزه انجام می‌شود.
‏در پی بحرانی شدن وضعیت اقتصادی و معیشتی و افزایش بی‌سابقه قیمت دلار، در عمده نقاط لبنان، اعتراضات و تظاهرات برگزار شد و راه ها را بستند. اندازه جمعیت زیاد نیست اما در مناطق بسیار زیادی گسترده است. برخی به موضوع افزایش عامدانه دلار در سال ۱۹۹۲ برای سقوط دولت عمر کرامی اشاره کردند که پس از آن حریری بر سر کار آورده شد و سیستم دولت را به فساد آلوده کرد. برخی هم معتقدند همه اینها مرتبط با موضوع اشغال دره اردن توسط رژیم صهیونسیتی است و تلاش می شود تا موعد مقرر که ۵ ماه بعد است، محور مقاومت را گرسنگی بدهند و با بی پولی، جلوی هرگونه واکنش آن را بگیرند. @LIBANIRAN ©️
‏جلسه ویژه سران قوا در لبنان تنها نمایشی برای حمایت سرمایه داران، از مهره‌ی امریکا بود. نخست وزیر و رییس جمهور اصرار به برکناری رییس بانک مرکزی دارند. حزب‌الله به شرط تعیین فوری رییس جدید، موافق برکناری است. رییس مجلس و حرکت امل، جریان المرده، و حریری مخالف برکناری هستند.
بازگشایی فرودگاه بیروت رسانه‌های لبنانی گزارش دادند فرودگاه بیروت در اول تموز یعنی ۱۱ تیر، بازگشایی خواهد شد. البته تنها با ۱۰ درصد ظرفیت قدیم. یعنی تعداد پروازها بسیار کمتر از گذشته خواهد بود و برخی کشورها احتمالا پرواز نداشته باشند. کلیه کسانی که به بیروت سفر کنند مورد آزمایش pcr و معاینه قرار خواهند گرفت.
‏دیشب بیروت شاهد درگیری و تخریب و آتش افروزی بود. عده ای دست به تخریب و سوزاندن فروشگاه های مرکز بیروت زدند. بسیاری از کاربران این اقدام را محکوم کردند و گفتند حریری ساخت و شما آتش زدید. برخی مدعی بودند شیعیان حامی حزب‌الله چنین کرده اند. همچنین سر خبرنگار الجدید با سنگ شکسته شد.
بستن جاده با استخر! در منطقه تعلبایا در شرق لبنان، معترضان راه را بسته و استخری آورده و پر آب کردند و بچه ها در آن آبتنی کردند 😅
الجدید فاش کرد کسانی که دیشب با موتورسیکلت آمده و به تخریب و سوزاندن املاک عمومی و خصوصی در مرکز تجاری بیروت پرداختند از طریق الجدیده (منطقه سنی نشین طرفدار حریری) بوده و از بهاء حریری پول گرفته بودند. یعنی دعوای بهاء و برادرش سعد حریری به تخریب آنچه پدر ساخته انجامید. نهاد المشنوق وزیر سابق و عضو جریان المستقبل امروز بشدت به شیعیان حمله کرده بود و آنها را عامل تخریب بیروت دانسته بود و تلاش داشت با فتنه انگیزی شیعه سنی، مردم ناراضی را از مطالبات و اعتراضات خود منحرف کند. عربها ضرب المثلی دارند که می گویند غریق به هر بوته ای چنگ می زند. با سقوط روز افزون جریان المستقبل در بین اهل سنت، نمایشهای جدید و ننه من غریبم بازی های ثروتمندان سرمایه دار این جریان بالا گرفته است.
نجات دختر لبنانی توسط نجات غریق ایرانی http://libaniran.com/1399/03/25/lifeguard