استاد مرتضی جوادی آملی114. ejteha va taghlid.mp3
زمان:
حجم:
5.78M
💠 صوت درس خارج #فقه
#اجتهاد_و_تقلید
🔹 جلسه : 114
#ولایت_فقیه
#شئون_مجتهد
#ولایت_و_امارت_سیاسی
تاریخ تدریس: 28/11/1399
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
#خلاصه_درس_اسفار
💠 مقرر: تقی کوچکی راوندی
🔹 جلسه : 404
#جلد_نهم
#فصل_بیست_و_هفتم
ـ ذكر تنبیهی: ذكر بعض العرفاء فی قوله تعالى فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِی وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ أن النار قد تتخذ دواء لبعض الأمراض و هو الداء الذی لا یتقى إلا بالكی... .
ـ شناخت فعل الهی باعث معرفت بیشتر به الله است ذات اقدس الهی اطلاق و بسیط است در حوزه فعل واجب و فعل حضرت حق تعالی که هو الاول و الاخر در صورت شناخت درجه قرب معرفت می آورد
ـ استاد اشاره به ربک المنتهی داشتند که بسیار عمیق است ایشان فرمودند همه به سمت خدا می روند ولی همه به یک جا نمی رسند ....
ـ در ادامه ذکر تنبیهی عبارات فتوحات مکیه ص 81 را خوانده و چنین توضیح دادند آتش دوا و دارو است اخر دوا الکی که همان جراحی فعلی است اشاره به ایه 35 سوره توبه کردند
ـ آخرین درمان سوزاندن است ایشان از خدا توفیق فهم ان را برای ما داشتند و فرمودند دائ الذی ... آتش درمانی است برای دردی که آرامش نمی یابد مگر به آتش!
ـ برای اهل کبائر آتش مصونیت می آورد انسان معصیت می کند و غضب و سخط به همراه دارد برای اهل کبائر آتش را دوا قرار داده خدا به وسلیه آتش اهل کبائر را نجات از غضب خودش می دهد انسان به آتش جراحی می شود فرمودند جهنم لیس دار العذاب ما به آتش از عذاب و قهر الهی مصون می شویم.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
استاد مرتضی جوادی آملیS asfar -0405.mp3
زمان:
حجم:
7.96M
💠 صوت درس #فلسفه
#الحکمة_المتعالیه_فی_الأسفار_العقلیة_الأربعة
🔹 جلسه : 405
#جلد_نهم
#فصل_بیست_و_هفتم
و فيه تأييد لما قلناه من أن جهنم ليست من حيث كونها دار العذاب مما له وجود حقيقی بل منشؤها وجود الضلال و العصيان فی النفوس حتى إنه لو لم يكن معصية بنی آدم لما خلق الله النار... .
تاریخ تدریس: 29/11/1399
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 حضور ریاست محترم دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و ریاست محترم بنیاد بین المللی علوم و حیانی اسراء در مراسم بزرگداشت ارتحال حضرت آیت نظری خادم الشریعه
🔹 پنج شنبه ۹۹/۱۱/۳۰ _ مسجد امام حسن عسکری علیه السلام شهر مقدس قم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
استاد مرتضی جوادی آملی
💠 صوت درس #فلسفه #الحکمة_المتعالیه_فی_الأسفار_العقلیة_الأربعة 🔹 جلسه : 405 #جلد_نهم #فصل_بیست_و_هفت
#خلاصه_درس_اسفار
💠 مقرر: تقی کوچکی راوندی
🔹 جلسه : 405
تاریخ تدریس: 29/11/1399
#جلد_نهم
#فصل_بیست_و_هفتم
ـ و فيه تأييد لما قلناه من أن جهنم ليست من حيث كونها دار العذاب مما له وجود حقيقی بل منشؤها وجود الضلال و العصيان فی النفوس حتى إنه لو لم يكن معصية بنی آدم لما خلق الله النار.
ـ اگر معصیت بنی آدم نبود جهنم خلق نمی شد در بحث جهنم با نگرش عرفانی بررسی میشود که جهنم دواء و اگر نباشد ما به سخط و غضب خدا گرفتار می شویم جهنم رقیق است و غضب شدید //در صورت اجرای حدود الهی دیگر عذاب نیست پس اگر شلاق کفاره است جهنم هم کفاره خواهد بود سخط و غضب خدا یا وصف است یا فعل مرحله فعل جهنم است البته غضب مجعول به ذات نیست و رحمت مجعول به ذات است رحمتی وسعت کل شئی بهشت و جهنم زیر مجموعه رحمت الهی است.
ـ استاد در ادامه فرمود تجرد و ثبات مجعول نیستند بلکه وجود مادی از ذات اقدس الهی نشات می گیرد موجود هست نه وجود // غضب اصیل نیست جنبه وجود ندارد بلکه عدمی است طغیان و غضب عدمی است.
ـ آنچه در هستی اصاله دارد وجود است علم کمال هست و جهل کمال نیست جهنم بالعرض است اگر بینائی نبود نابینائی است بهشت نبود جهنم است صحت کمال است مرض و عدم صحت کمال نیست استاد فرمود شرور و آفات مثل لیس تامه است حیات کمال تامه است مرگ لیس تامه است.
ـ جهنم نتیجه عدم بهشت است اگر معاصی بنی آدم نبود نار خلق نمی شد که نیاز به دقت دارد!«فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِی وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ».
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi