May 11
🔸 وَاصْنَعِ الْفُلْكَ بِأَعْيُنِنَا وَوَحْيِنَا وَلَا تُخَاطِبْنِي فِي الَّذِينَ ظَلَمُوا ۚ إِنَّهُمْ مُغْرَقُونَ ﴿٣٧﴾
وَيَصْنَعُ الْفُلْكَ وَكُلَّمَا مَرَّ عَلَيْهِ مَلَأٌ مِنْ قَوْمِهِ سَخِرُوا مِنْهُ ۚ قَالَ إِنْ تَسْخَرُوا مِنَّا فَإِنَّا نَسْخَرُ مِنْكُمْ كَمَا تَسْخَرُونَ ﴿٣٨﴾
🔸 و به ساختن کشتی در حضور و مشاهده ما و به دستور ما مشغول شو و درباره ستمکاران که البته باید غرق شوند دیگر با من سخن مگوی. (۳۷)
و نوح به ساختن کشتی پرداخت و هرگاه گروهی از قومش بر او میگذشتند وی را مسخره و استهزاء میکردند و نوح در جواب آنها میگفت: اگر (امروز) شما ما را مسخره میکنید ما هم (روزی) شما را مسخره کنیم همانگونه که شما مسخره میکنید. (۳۸)
🔺قرآن کریم، سوره هود
🆔 @makrano_ir
🔰 «دریا برای یک کشور، یک فرصت بزرگ برای پیشرفت و حفظ منافع ملی است. فواید دریا برای یک کشور و یک ملت، فواید راهبردی است؛ فواید بزرگ و کلان است. امروز همه چیز عوض شده است. ساحل ممتد و طولانیِ متعلق به ایران عزیز، امروز در اختیار دولتی مستقل و ملتی سرافراز و بیدار است؛ ملتی که به خدای متعال متکی است؛ نیروی خود را میشناسد و به آن میبالد.»
🔺 رهبر انقلاب / 1 مرداد 1390
تلگرام مکرانو | ایتای مکرانو | تلگرام اندیشکده | ایتای اندیشکده
❗️ فرصتها همیشگی نیست!
🔰 هند و روسیه مسیر دریایی چنای-ولادی وستوک را برای صرفه جویی در زمان و هزینه جابجائی کالا بین دو کشور راه اندازی میکنند.
🔰 در حالیکه قرار است کریدور شمال - جنوب از طریق بنادر و قلمرو ایران (به ویژه بندر شهید بهشتی چابهار) به کوتاه ترین، سریع ترین و مقرونبه صرفهترین مسیر برای تجارت و تبادل کالا بین هند و روسیه تبدیل شود، وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراههای هند از تصمیم دهلی نو و مسکو برای استفاده از مسیر بین بندر چنای (بندری بزرگ در سواحل شرقی هند) و بندر ولادی وستک (واقع در منتها الیه شرق دور روسیه) در جهت توسعه تجارت و تسهیل و تسریع جابهجایی کالاها بین دو کشور خبر داده است.
🔰 به گفته معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، با وجود اینکه دولتها از لحاظ سیاسی برای توسعه همکاریها در تلاش هستند اما در واقعیت، بخش خصوصی به دنبال مسیرهایی هستند که قیمت تمام شده و مدت زمان حمل را کاهش دهد.
📝 توسعه زیرساختها در سواحل و بنادر جنوب شرقی کشور، نوسازی خطوط ریلی راهبردی کشور، تسهیل در تبادل و ترخیص کالا و سایر موضوعات ساختاری برای تحقق مزیتهای ایران ضروری است. هرچند این مسیر نمیتواند جایگزین کریدور شمال-جنوب باشد و اهداف و دسترسیهای دیگری را ایجاد میکند اما حامل سنتی دائمی در تاریخ است که هیچ کشوری با تعلل قوی نخواهد شد چرا که فرصتها همیشگی نیست!
مکرانو | اندیشکده حکمرانی دانشگاه اصفهان
«مکران سرزمینی است که در جنوب بلوچستان قرار گرفته است. نظراتی که درباره علل نامیده شدن مکران به این نام وجود دارد، بسیار متنوع است. به نظر هُلدیچ، مکران از دو واژه ماهی و خوران گرفته شده است. استناد او برای اظهار این نظر، نام بردن ساکنان سواحل با عنوان «ایکتوفاجیا» توسط آریا، مورخ اسکندر است. معنای این واژه یونانی ماهیخوران است. او در ادامه نوشته است ماهی غذای همه مردم مکران است و آنها با ماهی زندگی میکنند و به حیوانات خود نیز ماهی میدهند.»
📕 جغرافیای تاریخی مکران در سدههای میانی اسلامی
نصرت خاتون علوی و احسان اشراقی
🔍 منبع: yun.ir/xrqdf9
✴️ برگرفته از کانال مَکُایران
مکرانو | اندیشکده حکمرانی دانشگاه اصفهان