پایگاه اطلاعرسانی نماینده ولیفقیه در استان سمنان
♦️ حجتالاسلام والمسلمین مطیعی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه سمنان در خطبههای نماز جمعه سمنان (۱۳ تیر ۱۴۰۴):
انسان مؤمن در جنگ از کوه هم استوارتر است و تحت هیچ شرایطی دچار تزلزل نمیشود/ مکتب امام حسین(ع) یک مکتب معرفتی است/ «ظلمستیزی» فقط به روز عاشورا محدود نیست و تمام دورانها را دربرمیگیرد/ هرکس مدعی پیروی از سیدالشهداء(ع) است باید در برابر ظالم بایستد/ نباید فریب آتشبس و ترک مخاصمه را بخوریم/ جنایات استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل حدّ و اندازه ندارد/ ایستادگی ایران، هِیمنه پوشالی صهیونیستها را در هم شکست و آزادگان عالم را خوشحال کرد/ این جنگ، چهره خائنین به کشور و سازمانهای بینالمللی را آشکار کرد و باعث شد قدردان وجود مقام معظم رهبری باشیم
🔹 شما عزیزان نمازگزار و خواهران بزرگوار و خودم را به رعایت تقوا دعوت میکنم؛ تقوای حداقلی و حداکثری! تقوای حداقلی یعنی انجام واجبات و ترک محرمات. سپس، مرتبهای بالاتر از آن، تقوای حداکثری است؛ به این معنا که تمام روز و شب ما، در ابعاد فردی و اجتماعی و حاکمیتی، چه در خانه و خانواده و چه در جامعه و برخورد با مردم عزیز، باید تقوا و خداترسی را مراعات کنیم. یعنی انسان بهصورت خودکار از گناه پرهیز کند و در مسیر خوبیها و آنچه مورد رضایت خداوند است حرکت کند و عامل به آن باشد.
🔹 امیرالمؤمنین علی(ع) در خطبه ۱۱ نهجالبلاغه دستوراتی دارند که با شرایط این روزهای ما که با جنگ تحمیلی دشمن مواجه هستیم، تناسب دارد. حضرت در این خطبه، توصیههایی بیان فرمودهاند که به آنها میپردازم.
🔹 وقتی محمد بن حنفیه در جنگ جمل پرچم را برداشت و آماده ورود به میدان کارزار شد، حضرت به او فرمود «تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ عَضَّ عَلَى نَاجِذِكَ أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ تِدْ فِي الْأَرْضِ قَدَمَكَ ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ»
🔹 اولین نکتهای که امروز با آن مواجه هستیم، جنگ ترکیبی و نرم است. حضرت فرمود «تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ» اگر کوهها هم فرو بریزند، تو بعنوان یک انسان مجاهد نباید دچار تزلزل شوی!
یعنی مهمترین مسئله در جنگ، استقامت و پایداری است.
🔹 امام صادق(ع) نیز از پدر بزرگوارشان امام باقر(ع) نقل میکنند که فرمود «اَلْمُؤمِنُ اَشَدُّ فِى دينِهِ مِنَ الْجِبالِ الرّاسِيَةِ وَ ذلِكَ اَنَّ الْجَبَلَ قَدْ يُنْحَتُ مِنْهُ وَ الْمُؤمِنُ لا يَقُدِرُ اَحَد عَلى اَنْ يَنْحَتَ منْ دينِهِ شَيْئاً» انسان مؤمن در دین خود از کوههای سربرافراشته محکمتر و استوارتر است. چرا؟ چون کوه را ممکن است با ابزار و وسایلی بتراشند و از آن کم کنند اما مؤمنِ واقعی چنان در اعتقاداتش محکم است که هیچکس توانایی کم کردن از دین او را ندارد و هیچکس نمیتواند در باور او نفوذ کند!
🔹 این جمله امیرالمؤمنین(ع) که فرمود «تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ» اشاره دارد به اینکه تو نباید کوچکترین تزلزلی در خودت راه بدهی؛ این سخن قبل از آنکه ناظر بر جسم و جان باشد، متوجه اندیشه، اراده و باور انسان است.
🔹 مفسرین نهجالبلاغه گفتهاند که مراد از این بیان، استواری در عقیده و اراده است؛ اینکه در جنگ نرم، هیچ شایعهای، هیچ تهدید و ارعابی نباید تو را بلرزاند و یا دچار ترس کند.
🔹 قرآن کریم میفرماید «و لا تَهِنوا و لا تَحزَنوا و أنتم الأعلَون إن كنتم مؤمنين» یعنی سستی نکنید، غمگین نشوید؛ شما دست برتر را دارید اگر ایمان داشته باشید.
🔹 انسان مؤمن، در برابر دشمن بهویژه در جنگ نرم و ترکیبی، هرگز دچار تزلزل در عقیده و اراده نمیشود. شهدای ما در سختترین شرایط، در دوران دفاع مقدس، حتی با کمترین امکانات، مانند نداشتن سیم خاردار و تحریمها، ایستادگی کردند. با توکل به خدا یا پیروز میشدند یا به فوز عظیم شهادت میرسیدند؛ اما هرگز دچار ضعف و عقبنشینی نمیشدند.
🔹 جمله دوم امیرالمومنین(ع) این است «عَضَّ عَلَى نَاجِذِكَ» یعنی دندانهایت را بههم بفشار. این عمل در میدان نبرد، دو فایده دارد: اول اینکه ترس و اضطراب را از بین میبرد؛ دوم اینکه همانطور که حضرت در خطبههای ۱۲۴ و ۶۶ اشاره کردهاند، فشردن دندانها باعث میشود اگر شمشیر به فرق انسان اصابت کند، جمجمه آسیب نبیند! البته این تعبیر میتواند کنایهای باشد از شدت خشم در برابر دشمن.
🔹 حضرت سپس فرمود «أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ» یعنی سرت را به خدا بسپار. در میدان مبارزه، باید کاملاً به خدا توکل کرد. اگر سرت را به خدا عاریت دهی، یعنی آماده ایثار و جانبازی شدهای، در این حالت با شجاعت و پایمردی در برابر دشمن میایستی. این جمله یعنی از مرگ نترس. این را در رزمندگان دوران دفاع مقدس دیدیم و امروز هم در رزمندگان در جنگ ترکیبی میبینیم؛ آنها که تکیهشان بر خداست، از چیزی نمیهراسند!
🔹 نمونه عالی این روحیه، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. ایشان وقتی از کنار قصر بنیمُقاتِل عبور میکردند، سرشان را بلند کردند و فرمودند «إنا لله و إنا إلیه راجعون و الحمدلله رب العالمین» راوی نقل میکند که حضرت علیاکبر(ع) که همراه امام بود، چند بار شنید که پدر این جمله را تکرار کرد. پرسید: «پدرجان! مگر اتفاقی افتاده که از استرجاع و حمد استفاده کردید؟» امام فرمودند «دیدم کسی ندا میداد که این قافله به سوی شهادت حرکت میکند» حضرت علیاکبر سؤال کرد «مگر ما بر حق نیستیم؟» امام فرمودند «بله، به خدا قسم ما بر حقیم» علیاکبر عرض کرد «پس باکی نداریم» [پایان خطبه اول]
🔹 در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی هستیم که این ایام را به شما عزیزان تسلیت عرض میکنم. در این روزها از یک طرف عواطف و احساسات ما نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت(س) تجلی پیدا میکند که امری لازم و ضروری است، این مجالس و مراسمات، دستهروی ها و تعزیهخوانی ها ارزشمند هستند، از طرفی مکتب اباعبدالله الحسین(ع) یک مکتب معرفتی است که زیرساختهای عقیدتی ما را تشکیل میدهد لذا باید به این بعد درس آموزی از مکتب امام حسین(ع) توجه کنیم.
🔹 یکی از نمونههای بارز در سیره امام حسین(ع) که در تمام مراحل نهضت ایشان از مدینه به مکه، از مکه تا کربلا و حتی در طول مسیر حرکتشان مشهود است، مسئله ظلمستیزی است. امام حسین(ع) پایهگذار ظلمستیزی بودند، نه صرفاً برای مقطع سال ۶۱ هجری که در برابر یزید ملعون و بنیامیه ایستادند، بلکه این حرکت پیامی جاودانه و دائمی دارد. در زیارت عاشورا نیز میخوانیم که مکتب ابیعبدالله(ع) تا روز قیامت ادامه دارد.
🔹 امام حسین(ع) در سخنان خود، عوامل و دلایل ظلمستیزی را بیان میکنند. هرکس که ادعای پیروی از ایشان را دارد، باید این مسیر را ادامه دهد. حضرت سیدالشهدا(ع) در پاسخ به هزاران نامه که از سوی مردم کوفه برایشان ارسال شده بود، که تعداد نامهها ۱۲ هزار و شمار افراد گاهی تا ۱۸ هزار و بیشتر ذکر شده، فرمود «فَلَعَمْري، ما الإمامُ إلّا العامل بالكِتابِ، القائم بالقِسْطِ، الدّائنُ بِدِينِ الحَقِّ، الحابِسُ نَفْسَهُ على ذاتِ اللّه» اگر شما ادعا دارید که میخواهید مرا بهعنوان امام خود انتخاب کنید، باید بدانید امام باید ویژگیهایی داشته باشد؛ باید آگاه به کتاب خدا باشد، عدالت محور و مخالف ظلم باشد، اهل حق و حقیقت باشد و نفس خود را بر خواست خدا ترجیح ندهد!
🔹 سیدالشهدا(ع) در پاسخ به نامه اشراف و بزرگان کوفه از جمله سلیمان بن صرد، حسین بن نعیم، رفاعة بن شداد و دیگران از قول رسول اکرم(ص) فرمود «مَن رَأى سُلطاناً جائِراً، مُستَحِلّاً لِحُرَم اللَّهِ، ناكِثاً لِعَهدِ اللَّهِ، مُخالِفاً لِسُنَّةِ رَسولِ اللَّهِ، يَعمَلُ في عِبادِ اللَّهِ بِالإِثمِ وَالعُدوانِ، ثُمَّ لَمْ يُغَيِّرْ بِقَوْلٍ وَ لَا فِعْلٍ كَانَ حَقِيقاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ»
🔹 امام حسین(ع) فرمود من شنیدم از پیامبر(ص) که فرمود «هرکس سلطان جائر و ستمپیشهای [یزید در آن زمان و استکبار جهانی و رژیم صهیونسیتی در عصر حاضر] را ببیند که حرام خدا را حلال میشمارد، پیمان الهی را میشکند، با سنت پیامبر مخالفت میکند و در میان مردم با گناه و تجاوز و بیعدالتی رفتار میکند، اما در برابر او نه با گفتار و نه با رفتار مخالفتی نکند، سزاوار است که خداوند او را با همان ستمگر در جهنم وارد کند»
🔹 این، دستورالعملی روشن و کلی از پیامبر اکرم(ص) است که امام حسین(ع) آن را پایه و اساس ظلمستیزی قرار دادند. امام راحل، رضوانالله علیه، انقلاب اسلامی را بر همین مبنا و با تکیه بر مشارکت و همراهی مردم به پیروزی رساند. امروز نیز اگر با مزدوران آمریکا، خود استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی در جنگ هستیم، به برکت همین مبناست که ملت ما با ایستادگی در میدان حضور دارند و از نیروهای مسلح، هوافضا، سپاه، ارتش و سایر نهادها حمایت میکنند.
پایگاه اطلاعرسانی نماینده ولیفقیه در استان سمنان
🔹 نمونه عالی این روحیه، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. ایشان وقتی از کنار قصر بنیمُقاتِل عبور میک
🔹 ما از ابیعبدالله(ع) دستور گرفتهایم و هر کس پیرو ایشان است، باید این مسیر [ظلم ستیزی] را ادامه دهد. اگر خدای ناکرده به دلیل ترک مخاصمه موقت، فاصلهای از این مسیر بیافتد دشمن سوءاستفاده خواهد کرد.
🔹 امروز که با دشمن در جنگیم، نباید فریب واژههایی مانند «آتشبس» یا «ترک مخاصمه» را بخوریم. دشمن تجاوز کرده و ملت ما با عمل و انسجام خود شعار «هیهات منالذله» را تحقق بخشیدهاند.
🔹 پاسخی که به رژیم صهیونیستی و آمریکا داده شد، پاسخی کوبنده و قاطع بود. اگر کسی در این شرایط بخواهد ته دل مردم را خالی کند، باید بداند که ما پیرو ابیعبداللهالحسین(ع) هستیم؛ او که در جمع یارانش، زمانیکه جنگ نزدیک شده بود و روز عاشورا فرا رسیده بود، فرمود که «فقط یزید نیست که اگر به حق عمل نکرد باید در برابرش ایستاد، بلکه هر کسی که بخواهد تعدی و تجاوز کند و باطل را پیش ببرد، باید در برابرش ایستادگی کرد»
🔹 متأسفانه امروز در مجامع بینالمللی برخی حاضر نشدند این ظالم و ظلم آشکار و تجاوز او را محکوم کنند که آنها هم جزو ظالمین هستند. طبق همه موازین و قوانین بینالمللی، تجاوز به حریم هوایی و زیرساختهای یک کشور، یک جرم مسلم و غیرقابل انکار بینالمللی است، اما اینها حتی اجازه محکومیت هم به خودشان ندادند.
🔹 امام حسین(ع) فرمود «اگر چنین شرایطی پیش آمد، همه باید مشتاقانه در میدان مبارزه حضور پیدا کنند و لقاءالله را با مبارزه در راه حق بجویند. مرگ در این مسیر، جز مرگ باعزت نیست، و زندگی با ظالم یا پذیرش ذلت، چیزی جز هلاکت و نابودی نیست» این همان کلام ابیعبدالله(ع) است که بر مبنای آن، انقلاب ما شکل گرفت و بر اساس آن، رزمندگان ما در دفاع مقدس در برابر ظلم ایستادگی کردند. امروز هم ملت ما با همین مبنا در مقابل جنایاتی که در حقشان میشود، ایستادهاند.
🔹 ببینید فقط در همین چند روز چه جنایتهایی از سوی آمریکا رخ داده است. تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ را به یاد بیاورید. یک هواپیمای مسافربری ایرانی و نه نظامی، در آسمان آبهای ایران با دو موشک از ناو آمریکایی «وینسنس» هدف قرار گرفت. در این حادثه ۲۹۰ نفر از هموطنان ما به شهادت رسیدند؛ ۵۲ زن و ۶۶ کودک در میان آنها بودند. با این حال، به جای آنکه عاملان این جنایت بازخواست شوند، به همه نیروهای آن ناو مدال داده شد، و حتی به فرمانده آن مدال لژیون لیاقت اهدا کردند. آیا این ظلم آشکار نیست؟!
🔹 در ۱۴ تیرماه ۱۳۵۹ هم آمریکا تمام داراییهای ایران را که پس از انقلاب در آن کشور بود، بهطور غیرقانونی توقیف کرد. باز هم با هدف فشار به ملت ایران.
🔹 در ۱۸ تیرماه همان سال، کودتایی به نام کودتای نوژه طراحی شد. عدهای از بازماندگان رژیم طاغوت با همکاری برخی عناصر در ارتش، اقدام به سازماندهی برای براندازی جمهوری اسلامی کردند. در برابر همه اینها، ملت ما ایستادگی کرد. جنایات استکبار جهانی حد و اندازه ندارد!
🔹 امروز هم اگر رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پاسخ کوبندهای از نیروهای مسلح ما دریافت کرد، نتیجه همان آموزههای مکتب عاشورا است. آنها وقتی دیدند تاب تحمل موشکهای ایرانی را ندارند، آمریکا را وارد جنگ مستقیم کردند، اما باز هم با پاسخ دندانشکن جمهوری اسلامی در پایگاه العدید قطر مواجه شدند. بعد از این، شروع کردند به مطرح کردن آتشبس.
🔹 درست است که در این جنگ دوازدهروزه، فشارهایی وارد شد و حدود ۹۲۵ نفر از عزیزان ما، از جمله فرماندهان ارشد، دانشمندان هستهای و مردم و زنان و کودکان مظلوم به شهادت رسیدند، اما این حوادث دستاوردهایی هم داشت.
🔹 یکی از مهمترین آنها این بود که هیمنه پوشالی اسرائیل و آمریکا شکسته شد. در اینجا توضیح نمیدهم، اما همین پاسخهای قاطعی که به حملات رژیم صهیونسیتی صورت گرفت، مرهمی شد بر دردهای تمام مستضعفان عالم. شاید شما ندانید، اما تصاویر و کلیپهای منتشر شده از خرابیهایی که در اسرائیل ایجاد شد، برای مردم مظلوم، بهویژه مادران داغدار و خانوادههای آواره و تمام آزادگان جهان بسیار تسلیبخش بود. این موضوع، هم باعث التیام دردها شد و هم امید و انگیزه را در جبهه مقاومت افزایش داد.