✅ ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک برگزار میکند:
♨️ همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی
📆 زمان: یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۴ الی ۱۸
📍مکان: پژوهشگاه ارتباطات و فتاوری اطلاعات
☎️ جهت هماهنگی برای حضور با تلفن ۸۳۵۳۰ داخلی ۷۶۶۳ تماس حاصل فرمایید
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
🔖 برنامه زمانبندی همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی
📆 یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۴ الی ۱۸
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
♨️ مدل هوش مصنوعی Orca-Math مایکروسافت معرفی شد؛ قدرتمند در حل مسائل ریاضی
🔸 مایکروسافت مدل هوش مصنوعی Orca-Math را معرفی کرد؛ این هوش مصنوعی یک مدل زبانی کوچک (SLM) است اما از مدلهای بسیار بزرگتری مانند جمینای پرو گوگل و GPT-3.5 در حل مسائل ریاضی بهتر عمل میکند. البته این مدل کاملاً توسط مایکروسافت ایجاد نشده، درواقع Orca-Math برپایه مدل 7 میلیارد پارامتری شرکت Mistral ساخته شده است. پیشازاین مایکروسافت از همکاری چندساله با این شرکت فرانسوی خبر داده بود.
🔹 براساس اعلام رسمی بلاگ مایکروسافت ریسرچ، Orca-Math در بنچمارک GSM8k pass@1 که مخصوص بررسی میزان توانایی در حل مسائل ریاضی است، امتیاز 86.81 درصد را کسب کرد. این رقم از امتیاز مدلهای بزرگی مانند جمینای پرو، LLAMA-2-70 متا، GPT-3.5 و حتی از مدلهای تخصصی ریاضی مانند MetaMath-70B و WizardMa8th-70B بیشتر است. قابلذکر است که مدل پایه Mistral-7B نیز در بنچمارک GSM8k امتیاز 37.83 درصد را بهدست آورد.
📌مشاهده خبر کامل
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
🔐 اکانت ChatGPT حالا امنیت بسیار بیشتری دارد
🔹 در بیانیهای مطبوعاتی، OpenAI اعلام کرد که سیستم احراز هویت چندعاملی (MFA) را به ChatGPT میآورد. این ویژگی لایهی حفاظتی اضافی به حساب چتجیپیتی شما اضافه میکند.
🔸 قبلازاین، واردشدن به ChatGPT و سایر سرویسهای OpenAI فقط با نوشتن نام کاربری و رمزعبور امکانپذیر بود. با فعالشدن MFA، کاربران برای ورود به کد تأیید (از یک برنامهی احراز هویت) نیاز خواهند داشت. این ویژگی خطر هکشدن را بهشدت کم میکند.
📌مشاهده خبر
👣هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚢 ناوگان کشتیهای رباتیک بزرگ در آبهای بریتانیا
♨️ یک شرکت بریتانیایی-آمریکایی بهنام اوشن اینفینیتی (بینهایت اقیانوس) در حال راهاندازی ناوگانی دریایی از کشتیهای عظیم روباتیک است.
✅ این کشتیها به جای خدمه کامل از صدها کیلومتر دورتر، در بندر ساوتهمپتون یا آبردین، شهری بسیار دورتر در شمال اسکاتلند کنترل میشوند، از اتاقکهایی شبیه فیلمهای علمی-تخیلی.
🔹 این کشتیهای بزرگ به جای ۵۰ خدمه معمول، حداقل نیروی مورد نیاز، یعنی فقط ۱۶ نفر را در خود جای میدهند که در آینده تعدادشان کمتر هم خواهد شد.
🔸 این کشتیها ماموریتهای مهمی را انجام میدهند از جمله نقشهبرداری از بستر دریا برای ساخت نیروگاههای بادی جدید و بررسی وضعیت لولههای نفت و گاز در بستر دریا.
📌مشاهده خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه👈 aiis_ir
⭕️ یک نویسنده ایرانی و دو آمریکایی از انویدیا بابت نقض کپی رایت شکایت کردند
🔸 انویدیا با شکایت سه نویسنده مواجه شده است که ادعا میکنند این شرکت بدون مجوز از کتابهایشان برای آموزش پلتفرم هوش مصنوعی NeMo خود استفاده کرده است. یکی از این نویسندگان «عبدی ناظمیان»، نویسنده ایرانی-آمریکایی است که کتابهای او به همراه حدود 200 هزار کتاب دیگر در آموزش NeMo برای شبیهسازی و یادگیری زبان طبیعی استفاده شده است.
🔹 به گزارش CNBC، «برایان کین»، «استوارت اونن» و عبدی ناظمیان ادعا میکنند که آثارشان در مجموعه 200 هزار کتابی است که در آموزش NeMo انویدیا برای شبیهسازی زبان طبیعی استفاده شده است. درحالی که انویدیا این مجموعه داده را در اکتبر 2023 (مهرماه) بهدلیل ادعاهای نقض کپی رایت حذف کرد، این نویسندگان استدلال میکنند که این اقدام انویدیا به منزله پذیرش ارتکاب خطاست.
📌مشاهده خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه👈 aiis_ir
⚡️ چت بات هوش مصنوعی ChatGPT روزانه 17 هزار برابر بیشتر از یک خانواده آمریکایی برق مصرف میکند
🔹 براساس گزارش نیویورکر، چتبات پرسروصدای OpenAI، یعنی ChatGPT احتمالاً بیش از نیم میلیون کیلوواتساعت برق مصرف میکند تا به حدود 200 میلیون درخواست در روز پاسخ دهد. از سویی، این رقم برای یک خانوار آمریکایی بهطور متوسط حدود 29 کیلوواتساعت در روز است. تقسیم مقدار برق مصرفی روزانه ChatGPT بر میزان مصرف متوسط یک خانوار نشان میدهد که این چتبات بیش از 17 هزار برابر بیشتر برق مصرف میکند.
🔸 بدیهی است که اگر استفاده از مدلهای هوش مصنوعی مولد افزایش یابد، میزان برق مصرفی نیز بهمراتب بیشتر میشود. براساس محاسباتی که «الکس دی وریس»، دانشمند داده بانک ملی هلند، در مقاله منتشرشده در Joule انجام داده است، اگر گوگل فناوری هوش مصنوعی مولد را در هر جستجو ادغام کند، حدود 29 میلیارد کیلوواتساعت در سال انرژی مصرف میشود. این میزان بیشتر از مصرف برق کشورهایی مانند کنیا، گواتمالا و کرواسی در یک سال است.
📌مشاهده خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
⭕️ موج تهدید موقعیتهای شغلی توسط هوش مصنوعی ۲ تا ۵ سال آینده به ایران میرسد
🔹 یکی از آسیبپذیریهای بزرگی که هوش مصنوعی برای برخی از مشاغل ایجاد میکند، جایگزینی کارکردهای انسانی توسط سیستمهای هوش مصنوعی است. به عنوان مثال، در حوزه خدمات مشتری، سیستمهای پردازش زبان طبیعی (NLP) و چتباتها میتوانند بهصورت خودکار به سؤالات و نیازهای مشتریان پاسخ دهند که این موضوع میتواند بهتدریج به جایگزینی هوش مصنوعی با مراکز تماس و کارکنان مربوطه منجر شود.
🔸 به گفته محمدمهدی ارزانی، رئیس آکادمی هوش مصنوعی هلدینگ فناپ، بسیاری از موقعیتهای شغلی در سراسر دنیا با تأثیرگرفتن از تکنولوژی و هوش مصنوعی، تحولات عظیمی خواهند داشت و تا ۵ سال آینده، بیشک شاهد این تحولات خواهیم بود.
📌متن کامل خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
18.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ارائه دکتر بهروز مینایی با موضوع هوش مصنوعی و هلدینگهای بزرگ کشور
🔗 این رویداد به همت موسسه تحقیق و توسعه دانشمند در 10 بهمن 1402 در بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برگزار شد
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
🔐 هوش مصنوعی مایکروسافت کوپایلت وارد حوزه امنیت سایبری شد
🔻مایکروسافت در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که ۱ آوریل (۱۳ فروردین) سرویس Copilot for Security را دردسترس قرار میدهد. این سرویس چتبات هوش مصنوعی مایکروسافت را وارد حوزهی امنیت سایبری میکند.
🔸 نسخهی جدید کوپایلت برای متخصصان امنیت سایبری طراحی شده است و به آنها برای مقابله با تهدیدها کمک میکند. بااینحال، برخلاف سرویسهایی مثل Copilot for Microsoft 365 اشتراک ثابت ماهانه ندارد. مایکروسافت میگوید که کسبوکارها بهازای هر ساعت استفاده از Copilot for Security باید ۴ دلار بپردازند.
🔹 این سرویس برپایهی مدل زبانی بزرگ GPT-4 و مدل ویژه و اختصاصی مایکروسافت با تمرکز بر حوزهی امنیت توسعه داده شده است. این سرویس اساساً چتباتی است که متخصصان میتوانند ازطریق آن به جزئیات جدیدترین حوادث امنیتی، خلاصهی تهدیدهای امنیتی و... دسترسی پیدا کنند.
📌مشاهده خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir
🧾 پارلمان اروپا اولین قانون جهان برای کنترل هوش مصنوعی را تصویب کرد
🔹 قانونگذاران پارلمان اروپا، قانون هوش مصنوعی (AI Act) را با اکثریت آرا تصویب کردند؛ مجموعه قوانینی که هدف آن تنظیم سیستمهای هوش مصنوعی براساس یک رویکرد مبتنی بر ریسک است. این قانون با 523 رأی موافق، 46 رأی مخالف و 49 رأی ممتنع به تصویب رسیده است.
🔸 طبق گزارش یورونیوز، این قانون که پس از تصویب سیاسی و فنی، نیاز به تأیید نهایی پارلمان اروپا داشته، اکنون بهاحتمالزیاد در ماه مه 2024 (اردیبهشت-خرداد) اجرا خواهد شد.
📌متن کامل خبر
👣 هوش مصنوعی و تمدن اسلامی را دنبال کنید با شناسه 👈 aiis_ir