⚜بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜
هر چیزی اثری دارد. جمادات و نباتات هر يک، اثری دارند. اعمال و رفتار و گفتار ما هم هر یک، اثری دارند. این قابل قبول است و حرفی در آن نیست. هر فعلی، اثری دارد. بعضی از این آثار ظاهري است که من و شما ميبینیم؛ اما اعمال و رفتار و کردار ما یک آثار باطنی هم دارد، غیر از آنکه من و شما ميبینیم. در اواخر كتاب معراج السعاده، مرحوم نراقي بيان كرده كه نماز، چه صورت برزخی دارد؟ روزه چه صورت برزخی دارد؟ قرآن خواندن چه صورتی دارد؟
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜
در روایت داریم که «رُبَّ تَالِي القُرآن وَ القُرآنُ یَلعَنُهُ؛ خیلی از اشخاص هستند قرآن ميخوانند؛ اما قرآن آنها را لعنتشان ميکند»؛ مثلاً کسی که ربا ميخورد، در حالي كه آیه ربا را هم ميخواند، آيا این شخص را قرآن لعنت نمی کند؟ قطعاً او را لعن ميکند. کسی که آیه ظلم را و انتقام گرفتن خداوند از ظالم را در قرآن ميخواند، اما باز ظلم ميكند، آيا قرآن او را لعن نمی کند؟ آن خواهری که بی بند و بار است و حجابش را رعایت نمی کند، وقتی آیه حجاب را در قرآن ميخواند، این آیه او را لعن نمیکند؟
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜
كرامتي از اولياي الهي
یکی از بزرگان كه در قيد حيات و از علماي مهم قم هستند، نقل ميکردند كه: یکی از مردان خدا به منزل ما آمد. دیدیم از اولیای الهی است و طی الارض و طی الهواء دارد. ظهر او را نگه داشتیم. مشغول صحبت بودیم و ما را موعظه و نصیحت ميکرد که یک نفر در زد. در را باز کردم و دیدم یکی از رفقا است. گفتم: «فلانی! خوشا به سعادت تو. بیا یکی از اولیای الهی و از همراهان امام زمان علیه السلام اینجاست. بیا او را ببین». تا آن شخص وارد شد، آن مرد الهی بلند شد و در حالي كه دماغش را گرفته بود، به رفيق ما گفت: «بیرون، بیرون، جُنُب، جُنُب، رفيق ما رنگ از صورتش پرید و برگشت و از خانه بیرون رفت. من هم نشستم و خجالت کشیدم؛ ولي به آن ولی خدا حرفی نزدم. یک مقداری نشستیم، تا اينكه گفت: «خوب، اجازه دهید مرخص بشویم». گفتم: «دفعه بعد، چه وقت تشریف ميآورید؟» گفت: «من خودم اینجا نيامدم که بگویم بعد چه وقت میآیم؟ به من اجازه دادند که اینجا آمدم. دفعه بعد را هم خدا ميداند. شاید هم تا آخر نیامدم». آن مرد الهي رفت و چیزی طول نکشید که رفیق ما آمد؛ در حالي كه غسل کرده بود و عرق از سر و صورت او ميچکید. به او گفتم: «مؤمن! چه شد؟ قضيه چه بود؟» گفت: «صبح که بیدار شدم، دیدم غسل بر من واجب شده است؛ ولي براي كاري عجله داشتم. گفتم: حالا ميروم سراغ كارم و بعد از آن، میروم غسل ميكنم. وضو گرفتم و رفتم؛ اما بعد فراموش کردم که غسل برایم واجب شده است و نماز ظهر و عصرم را هم بدون غسل خواندم. ناهارم را هم خوردم و آمدم به شما سری بزنم، تا اینكه آن آقا این حرف را زد و يادم آمد كه غسل برايم واجب شده بود. دویدم و رفتم غسلم را کردم. نمازم را هم هنوز نخواندم».
آن ولي خدا گفته بود: «بوی تعفنش، محله را گرفته است». بله برادر من! هر عملي يك اثري دارد؛ مثلاً وقتی وضو گرفتی، یک نورانیتی با تو هست که خودت نمی بینی، من هم نمی بینم. اما آنها که چشمشان باز است، ميبینند. وضو نداشته باشی، یک گرد و غباری اطراف تو دور ميزند. من نمی بینم؛ ولي آنها که ميبینند، ميفهمند و ميگویند، اما اگر جنابت باشد، این گرد و غبار تبدیل به ظلمت ميشود و همان بوی تعفني را دارد كه ماشینهاي تخليه چاه فاضلاب دارند. همة احکام الهی اینطور هستند یعنی دارای آثار واقعی و وضعی است.
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
اگر گذشته ات خراب است بدان با کريمان کارها دشوار نیست. از گذشته هایت یک توبه بکن. وقت و بی وقت، دو رکعت نماز بخوان و بگو: «خدایا! من اشتباه کردم، غلط کردم، نفهمیدم. حالا آمدم در خانه تو». به جان امام زمان علیه السلام قسم! ممکن نیست خدا دست رد بزند. خدا ميپذیرد. خودش فرموده است كه یأس از رحمت الهی از گناهان کبیره است.
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜سخنراني آيت الله ناصري⚜
من و شما اگر به گناهانی که شیوع پیدا کرده است راضی باشیم، همان آثار گناه را برای ما هم مينویسند، ولو آن گناهان را انجام نداده باشيم. جشنهايي که برای عقد و عروسیها گرفته ميشود، و فسادهایی در آن انجام ميشود. حالا عده ای هستند اهلش هستند، آنها ضررش را ميبينند و ما فعلاً با آنها کاری نداریم؛ ولي یک عدهای ظاهر الصلاح هم مينشينند و ميگویند: «اگر بخواهیم بلند بشويم و از این مجلس برویم، بد ميشود و صاحب مجلس ناراحت می شود». عزیز من! بد ميشود؟ برای کی بد ميشود؟ تو که اینجا نشستی، خدا راضی نیست. امام زمان علیه السلام راضی نیست. ائمه علیهم السلام راضی نیستند. قرآن از تو شکایت ميکند. اينها همه از بودن تو اینجا ناراضیاند. آن وقت تو ميگويي اگر بلند بشوم، صاحب خانه بدش ميآید؟ خدا ناراضی، پیغمبر ناراضی، انبیا ناراضی، اولیا ناراضی، قرآن ناراضی، اينها را تحمل ميكنی تا فاميل راضی باشد؟ برای این که فلانی از تو خوشش بیاید؟ آن وقت تو مؤمن هم هستی؟ اسم خودت را مؤمن ميگذاری؟
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜سخنراني آيت الله ناصري⚜
گله نکن که چرا این ناراحتیها وجود دارد؟ چرا این وضع اقتصاد ماست؟ چرا باران نميبارد؟ چرا هر روز یک مرض تازه پيدا ميشود؟ زيرا هر روز یک گناه تازه ای انجام ميدهی و اين مشكلات هم اثر عمل تو است. هر روز یک گناه تازه؛ درد تازه برایت ميفرستد. اينها لازمة هم هستند. از امام رضا علیه السلام روايت نقل شده است كه:
كُلَّما أحدَثَ العِبادُ مِن الذُّنوبِ ما لَم يَكُونوا يَعمَلُونَ أحدَثَ اللّه ُ لَهُم مِن البَلاءِ ما لَم يَكُونُوا يَعرِفُونَ؛*
هر گاه بندگان، مرتكب گناهانى شوند كه پيشتر انجام نمى داده اند ، خداوند بلاهايى را برايشان پديد ميآورد كه سابقه نداشته است و آن را نميشناسند.
پ ن: كافي، ج 2، ص 275.
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜
اعمال بدي كه ديگران انجام ميدهند، گمان مکن که آثار عمل، فقط دامان خودشان را ميگیرد. نه، هم دامن خودشان را ميگیرد، هم دامن آدم خوبها را ميگیرد . آدم خوبها را دیگر چرا؟ عمل بد من چرا دامن شما را بگیرد؟ این عادلانه است؟ بله برادر من! علت دارد. علت آن، راضی بودن به فعل من است یا اينكه عمل بد من را دیدی و گفتي: به من چه؟ نهی از منکر هم نکردی. چون دیدی و نهی از منکر نکردی، یا راضی بودی به فعل من، آن بلايی که عارض من ميشود، عارض شما هم ميشود. صریح آيه قرآن است كه ميفرماید:
وَ اتّقوا فِتْنَةً لاتُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعِقاب؛*
و از فتنهاى بپرهيزيد كه تنها به ستمكاران شما نميرسد [بلكه همه را فرا خواهد گرفت؛ چرا كه ديگران سكوت اختيار كردند] و بدانيد خداوند، كيفر شديد دارد.
پ ن: انفال 25
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜
در روایتی دارد که به یکی از انبیاء خطاب شد که عذاب بر قوم او نازل خواهد شد. قوم او چهل هزار نفر آدمهای فاسد و شصت هزار نفر آدمهای مؤمن بودند كه عذاب براي همه آنها اعلان شد. پیغمبر عرض کرد: «پروردگارا! بدها عذاب برایشان نازل بشود، بجاست؛ اما خوبها چرا؟» فرمود: «اينها به فعل آنها راضی بودند و در اموري كه من غضب ميكنم، غضب نكردند».*
پ ن: بحارالأنوار، ج 97، ص 81.
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#كليپ_تصويري
✨سخنراني آيت الله ناصري
موضوع: چیزهایی که بین ما و خدا جدایی می اندازند.
🔻حجم : ٧ مگابايت
🔹 زمان: ٤ دقيقه
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
#عكس_نوشته ٢٥
يكان ها و دهگان ها
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir
⚜سخنراني آيت الله ناصري⚜
حضرت صادق علیه السلام دربارة معنای تقوی فرمودند:
أن لا يَفقِدَكَ اللّه ُ حَيثُ أمَرَكَ ، و لا يَراكَ حَيثُ نَهاكَ؛*
تقوا این است هر جا که خدا ميخواهد باشي؛ آنجا پیدایت باشد. هر جا هم که خدا ميخواهد نباشی، آنجا نباشي،
در سیره ایشان هم نقل شده که به مجلسي وارد شدند. یک نفر به خدمتگذار گفت: «یک مقدار آب برای من بیاور». خدمت کار رفت و یک لیوان شراب برای او آورد. تا حضرت صادق علیه السلام این منظره را دیدند، فوراً بلند شدند. برخي پرسيدند: «یابن رسول الله! کجا؟ حضرت فرموند: «پيامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هر كس در مجلسي بنشيند كه در آن شراب باشد، ملعون است».* من در مجلسی که در آن، گناه واقع شود، نمی نشینم. مجلسی که در آن گناه باشد، من هم شریک در آن گناه هستم.
پ ن١: بحارالأنوار ج : 67 ص : 285
پ ن٢: کافي ج : 6 ص : 268
كانال رسمي آيت الله ناصري
@naseri_ir