eitaa logo
تفکرقرانی
2.1هزار دنبال‌کننده
456 عکس
65 ویدیو
28 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
وَإِذۡ قَالَ لُقۡمَٰنُ لِٱبۡنِهِۦ وَهُوَ يَعِظُهُۥ يَٰبُنَيَّ لَا تُشۡرِكۡ بِٱللَّهِۖ إِنَّ ٱلشِّرۡكَ لَظُلۡمٌ عَظِيمࣱ13لقمان و هنگامی را بیاد بیاور که حضرت لقمان به پسرش گفت ای پسر عزیزم من دارم شما را توصیه میکنم که به خدا شرک نورزید همانا شرک گناه بزرگی است که بخشیده نمیشود. و شرک انواعی دارد شرک خفی و شرک جلی در روایات داریم شرک خفی گاها آنقدر خفی و پنهان است که مثل راه رفتن مورچه بر روی سنگ است.در شب سیاه مثلاً ریا کردن در عبادت یا کمترین اطاعت نکردن در دستورات الهی. نکات ناب آیه ۱ـمراقب باشیم شرک نورزیم ۲-مراقب باشیم ریا و مانند آن انجام ندهیم ۳ـنراقب باشیم مطیع محض خداوند باشیم وگرنه شرک ورزیده آیم ۴ـموقع مورد خطاب قرار دادن کودکانمان آنها را به خوبی صدا بزنیم و با مهربانی. ۴ـشرک گناهی است نابخشودنی.
توحید دقیقا بر ضد شرک است .یعنی خداوند یکتا و بی نیاز و نامحدود و ....را بپرستیم. خداوند بخشنده و مهربان است به شرطی که بندگانش توبه کنند و به سمت او بازگردند.
مبحث انواع گناه ۱ـصغیره ۲ـکبیره خداوند در قرآن می‌فرماید :آن تجتنبوا کبائر تنهون عنه نکفر عنکم سیاتکم ۳۱نسا تجتنبوا :دوری کنید ان :شرطیه در نتیجه گناهان کبیره بخشیده نمیشود و گناه صغیره بخشیده می‌شود به شرطی که آنها را تکرار نکنیم. انواع گناه ۱ـشرک :ان الله لا یغفر آن یشرک به نسا ۱۱۶ ۲ـنومیدی از خدا:آنها لاییاس من روح الله الا القوم الکافرون یوسف ۷۸ ۳ـایمنی از مکر خدا :فلا یامن مکرالله الا القوم الخاسرون ،اعراف ۹۶ ۴-عاق والدین :و بر الوالدتی ولم یجعلنی جبارا شقیا مریم ۳۲ ۵-قتل نفس :و من یقتل مومن متعمدا فجزاوه جهنم خالدا فیها ،نسا ۹۳
مبحث روش شناسی تفسیر روش تلفیقی چرا باید صلح ایجاد کرد و بین چه کسانی باید صلح ایجاد کرد. انما المومنون اخوه فاصلحوا بین اخویکم و اتقواالله لعلکم ترحمون با تاکید بر بیان کرده است که مسئله ایجاد صلح را بین مومنان .مومنان را برادر خوانده تا بیان کند که مومنان باهم دوست و همراه هستند و نباید باهم دشمن باشند یا قهر باشند.(ف)تفریع و نتیجه گیری اینکه مومنان را باید براساس تقوا باهم آشتی داد و بین آنها صلح ایجاد کرد و تقوا هم یعنی اطاعت محض از خداوند یکتا و پیامبران و فرستادگان او.پس بین چنین افرادی با چنین شرایطی باید صلح ایجاد کرد.
آموزش روش بیان احکام روش های بیان احکام: ۱ـ عملی :مکان آموزش عملی وجود دارد .بهترین روش است .اگر درست اجرا شود .خیلی از سوالات و ابهامات برای کودک برطرف میشود. چون کودک از اطرافیان خود مخصوصا والدین یا همسالان خود الگو برداری میکند. گزیده ای از مبحث روش بیان احکام در دوره روش تربیت مربی نماز.
چرا خداوند در آیه لاتتبعوا خطوات الشیطان انه لکم عدو مبین اولا گفته است خطوات یعنی جمع است نه خطوه چون شیطان گام به گام انسان را می‌فریبد نه دریک مرحله یعنی از همان اول به طرف نمی‌گوید مثلاً کشف حجاب کن یا موسیقی حرام گوش کن. از حلال شروع میکند به حرام میرساند و ما باید از همان مرحله اول مراقب باشیم و از دستورات شیطان پیروی نکنیم. چرا تتبعوا آورده است نه اطیعوا تتبعوا به معنای دنباله روی است اما اطیعوا معنای دنباله روی ندارد و خداوند می‌خواسته به این اشاره کند که در چند مرحله است گام های شیطان بنابراین از لفظ تتبعوا پیروی کرده است تا معنای دنباله رو راهی بودن را هم برساند.
اینهم طرحی که من دادم پارسال در مدرسه فاطمه اجرا شد. البته فکر کنم نکته اصلی این باشه که باید کادر مدرسه در صورت امکان خودشان هم در نماز جماعت شرکت کنند.یا اولیا در خانه بچه بیشتر اوقات ببرند مسجد نماز. اگر واضح نیست بگویید واضح تر ازش عکس بگیرم تا شب دوباره بفرستم.
آن نکته ای که مبهم بود منظورم اینه که وقتی مثلاً امام جماعت وسط دوتا نماز یا قبل یا بعدش با شعر و داستان و مشابه آن با بچه ها حرف بزند.بچه ها جذب نماز جماعت میشوند.
CamScanner ۲۰۲۵-۰۳-۰۴ ۱۴.۱۶.pdf
حجم: 1.22M
بازنویسی طرح دعوت به نماز