eitaa logo
تفکرقرانی
2.1هزار دنبال‌کننده
456 عکس
65 ویدیو
28 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
۲۰_ایا عصبانی میشوید؟ ۲۱_چه چیزهایی شما را عصبانی میکنید؟ ۲۲_چه چیزهایی شما را ناراحت میکند؟ ۲۳_هنگام عصبانیت چه میکنید؟ ۲۴-عکس العملتان زمان ناراحتی چیست؟
کلا در زندگی استقلال به این معناست:برای زوج‌های جوان استقلال هم به معنای این نیست که اصلا نظر بزرگترها را نپرسیم.اما حق دخالت هم به آنها نخواهیم داد. نظر آنها را می‌پرسیم و با آنها مشورت میکنیم و با نظرات خودمان می‌سنجیم .بعد هرکدام را که بهتر بود ،اجرا میکنیم.انها حق تحمیل نظرات خود یا اصرار بر نظرات خود را در زندگی ما نخواهند،داشت.
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَنْ تُغْنِيَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلَا أَوْلَادُهُمْ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّارِ همانا کسانی که نسبت به خدا کافرند،اموال و اولادشان در روز قیامت برای آنها را فایده ای نمی‌بخشد از خدا شی ای و آنها همانا اهل آتش دوزخ هستند. نکات ناب آیه ۱_در روز قیامت موقع حساب رسی،اموال و اولاد انسان نمی‌توانند برای انسان کاری کنند ۲_ و کافران اهل آتشند در روز قیامت.
نتیجه اخلاقی آیه:ثروت دنیا بدرد نمیخوره چون نمی‌تواند انسان را از آتش جهنم نجات دهد.پس تقوا پیشه کنیم و متقی باشیم تا به عذاب خدا دچار نشویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در آیه ۱۳سوره حجرات داریم قَالَتِ ٱلۡأَعۡرَابُ ءَامَنَّاۖ قُل لَّمۡ تُؤۡمِنُواْ وَلَٰكِن قُولُوٓاْ أَسۡلَمۡنَا وَلَمَّا يَدۡخُلِ ٱلۡإِيمَٰنُ فِي قُلُوبِكُمۡۖ اعرابی گفت ایمان آوردم و شهادتین گفتم .بهش بگو ایمان نیاوردید بلکه اسلام آوردید.چون هنوز ایمان به قلبهایتان وارد نشده است.که به اعضا و جوارح تان و اعمالتان اثر کند. چون اعمال ما از قلب و افکار ما نشات‌میگیرد. پس فرق است بین (ایمان،)و (اسلام) چون خداوند به آن اعرابی نگفت کافر .گفت بی ایمان. پس این دو لفظ بینشون رابطه عام و خاص برقرار است.یعنی هر مومنی ،مسلمان هست ،اما هر مسلمانی مومن نیست .طبق این آیه.
و اینکه ایمان و مومن بودن با مسلمان بودن فرق دارد و باید در ایمان آثار آن در اعمال نمودار شود در آیات اولیه سوره مومنون داریم مومنان رستگار شدند .آنهایی که خداوند یازده تا یا بیشتر ویژگی اعمالی برایشان در این آیات برمی‌شمارد.
آری خداوند گفته افرادی که مومن هستند ،برادر یکدیگرند،نه آنهایی که فقط لفظا اسلام آوردند و هیچکدام از اعمالشان مانند افراد با ایمان نیست‌
إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَى السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَها وَ أَشْفَقْنَ مِنْها وَ حَمَلَهَا الْإِنْسانُ إِنَّهُ كانَ ظَلُوماً جَهُولا؛(۷۲احزاب) در این آیه خداوند میفرماید :امانتی را به زمین و آسمان و کوه ها خواستیم بدهیم اما آنها نپذیرفتند .اما انسان پذیرفت. آن امانت براساس روایات اطاعت از اهل بیت ع و پیامبران و خداوند بود و اولی الامر منکم بود. پس بر اساس این آیه دو نوع امانت داریم: ۱_امانت بین مردم، ۲_امانتی که خداوند بر دوش ما نهاده و در آخرت از آن از ما بازخواست میکند.
با توجه به آیات اولیه سوره مومنون که دارانها داریم :مومنان امانات خود را به خوبی رعایت میکنند و به صاحب آن باز می‌گردانند. و ایه۷۲سوره احزاب داریم از ویژگی های مومنان این است که از خداوند و پیامبر ص و امامان ع و اولی الامر منکم (که فعلا رهبر معظم ره هستند .)و پذیرش ولایت اینها را در زندگی است.
آری، مومنانی که اینگونه هستند باهم برادرند و بهم کمک میکنند برای رسیدن به خدا.
این اخوت ایمانی هم به معنای کمک رسانی در جهت تقوا بهم است چون داریم وتعاونوا البر و التقوی نه در جهت اثم و عدوان نه در جهت گناه .یعنی به بهانه کمک بهم گناه نکنیم ،گناه از هم نخواهیم.