eitaa logo
تفکرقرانی
2.1هزار دنبال‌کننده
456 عکس
65 ویدیو
28 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
أُولَٰئِكَ عَلَىٰ هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ۵لقمان
آنهایی که در آیات قبل بیان کردیم ویژگی های آنها را از جانب خدا و آنها افراد رستگارند.
نکات ناب آیه ۱-همانا هدایت مردم به دست خداست. ۲ـانهایی که رستگارندکه ویژگیهای مومنان را داشته باشند ۳-به آخرت ایمان که داشته باشیم که در آیه قبل گفته شد.و در نتیجه مطیع خداوند و اوامر او باشیم.و از فرستادگان او اطاعت کنیم رستگار میشویم.
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا ۚ أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ۶لقمان
و از مردم کسانی هستند که به خاطر اینکه وسایل سرگرمی که باعث گمراهی مردم میشوند مثل آلات موسیقی و قمار و مشابه ان را خرید و فروش میکنند بدون اینکه بدانند.و آنها را مسخره میکنند برای آنهاست عذاب علیم .ولی در بیشتر موارد رایج الان موسیقی مد نظر است چون الان اکثر مردم فقط این مورد را نمی‌دانند.
نکات ناب آیه ۱ـخرید و فروش وسایلی که باعث گمراهی مردم میشود حرام است دیگر چه رسد به استفاده یا گوش دادن به موسیقی که یکی از آن موارد است و با آنها ایجاد میشود. ۲ـو مردم چون نمی‌دانند افرادی را که میدانند مسخره میکنند برای این افراد در روز قیامت عذاب دردناکی هست.
 اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان   يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا ﴿۱نسا
ای مردم تقوا پیشه کنید و از خداوند اطاعت کنید .خدایی که شما را از یک نفس واحده یعنی حضرت و آدم آفریده است و برای شما از جنس خودتان یعنی انسان نه حیوان همسرانی قرار داده است و بواسطه آن همسران شرعی و به خواست خودش نسلتان را گسترش داده است و از شماها زنان و مردان بسیاری را پدید آورده است.و تقوای الهی پیشه کنید بواسطه خواستن از خدا که صله رحم به جا آورید یعنی از طریق حلال گسترش نسل دهید.همانا خداوند بر شما شاهد است تا همین گونه عمل کنید.
نکات ناب آیه ۱ـماباید تقوای الهی داشته باشیم و در همه موارد به خصوص روابط خاص از دستورات خداوند تبعیت کنید. ۲ـشهوت وسیله گسترش،نسل از راه خلال است پس از حدود الهی در آن تجاوز نکنید. ۳ـوسیله گسترش نسل را منقطع نکنید ۴ـخداوند بر شما شاهد و ناظر است.
بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ۱ توبه این سوره چون خطاب به مشرکان بوده حتی با نام خداوند یکتا آغاز نشده چون آنها خدای یکتا را قبول نداشته اند.و این نشانه آن موضوع است.
تفسیر کوتاه آیه ۱ خداوند و رسولش از کسانی که با مشرکان عهد و پیمان می‌بندند .دروی و بی زاری میجویند.تا از آنها الگو بگیرید و از مشرکان و کافران دوری کنید.
نکات ناب آیه ۱ـباید از مشرکان دوری کنیم در حد امکان ۲ـبا مشرکان عهد و پیمان نبندیم. (چون مشرکان مثل شیاطین رفتار میکنند و شیطان انسی هستند مثل آن سخن امام خمینی ره که فرمودند.:آمریکا شیطان بزرگ است) پس باید از هر شیطان انسی دوری کنیم.