هدایت شده از هادی سیدآبادی
☑️سدهای کشور از نصف هم کمتر آب دارند
🔸 آمار بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور تا ۲۱ آذر ماه بیانگر این است میزان پرشدگی حجم آب موجود در مخازن کشور تنها ۴۰ درصد است.
💧چه روشهایی برای صرفه جویی در آب کشاورزی وجود دارد؟
🔹 استفاده از سیستمهای آبیاری کارآمدتر
🔹بررسی وجود نشتی در سیستم آبیاری
🔹 بهبود راندمان آبیاری بارانی
🔹انجام آبیاری بر اساس ظرفیت خاک مزرعه
🔹محاسبه نیاز آبی محصول و بهترین زمان آبیاری
🔹استفاده از سنسورها و کنترلرهای آب و خاک
🔹استفاده از کشتهای ارگانیک
🔹استفاده از گیاهان مقاوم به خشکی
🔹رعایت تناوب زراعی
🔹مالچ پاشی زمین
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💐{پیام از حسین زراعتکار}
با کمک سلام
در ارتباط با مطالبی که کارشناسان محترم در این گروه گذاشته اند مواردی به نظر اینجانب رسید که اجازه می خواهم به صورت خلاصه خدمت شما عرض نمایم
۱ مهمترین مشکل منابع آب در استان کرمان و در بسیاری از دیگر مناطق کشور ما استفاده بیش از توان از سفره های آب است . در واقع هر منطقه ای به لحاظ اقلیمی داری میزان متوسطی از بارندگی است که با دیگر مناطق متفاوت است و این بارندگی حجمی از آب بطور سالانه در اختیار ساکنان آن منطقه قرار میدهد اگر ساکنان آن منطقه حداکثر به همان میزان اکتفا کنند مشکلی پیش نمی آید اما اگر با روشهای مختلف از جمله حفر چاهها بیش از توان سفره ها بردارند نتیجه چنین کاری پایین رفتن تدریجی سطح آب منطقه ، کاهش کیفیت آب خشک شدن قنوات و چاهها بعد از نشست زمین و .... می باشد . بنابراین مهمترین مشکل ما این است و تا زمانیکه مصرف از سفره های آب را در حد توان آنها کاهش ندهیم مشکل باقی مانده و هر روز هم بیشتر می شود. محاسباتی که قبلا ما در شرکت آب منطقه ای انجام داده بودیم نشان میداد که میزان مصرف از آبهای زیرزمینی در استان کرمان حدود شش و چهار دهم میلیارد متر مکعب در سال است ( البته در آن زمان ) اما میزان تولید آب حدود پنج و شش دهم میلیارد متر مکعب است به عبارت دیگر حدود هشتصد میلیون متر مکعب بیش از توان سفره ها برداشت میکنیم . و همه مشکلات ناشی از همین مصرف بیش از توان سفره هاست .
۲ در مورد چگونگی بوجود آمدن این مشکلات نیز قبل از هر چیز باید به ساختارهای قانونی که در کشور وجود دارد اشاره کرد در واقع از سال ۱۳۴۷ که قانون آب و نحوه ملی شدن آن به تصویب مجلس شورای ملی آن زمان رسید منابع آب در اختیار حکومت قرار گرفت و نقش مردم خیلی کمرنگ شد . تمرکز گرایی و عدم نقش مردم در تصمیم گیریها باعث عدم احساس مسئولیت مردم گردید بنابر این اینکه بعضی از دوستان به ضعف مدیران اجرائی در استان اشاره می کنند ممکن است در بعضی موارد مصداق داشته باشد ولی کلی نیست و مشکل را به این صورت دیدن جای ابهام دارد مدیرانی که دوستان اشاره میکنند از داخل همین ساختار بیرون آمده اند . به همین دلیل این مشکل در سطح کل کشور است .اگر چه مدیران مورد اشاره هم دارای نقاط قوت و ضعفی بوده و هستند در این مورد مسائل خیلی زیادی وجود دارد که انشاالله در جلسات آتی می توانند مود بحث قرار گیرند.
۳ کارشناسان محترم گاها به موارد و یا راه حلهایی هم اشاره می کنند که جای بحث دارد مثلا می گویند چرا چاه های غیر مجاز مسلوب المنفعه نمی شوند . البته حرف منطقی است ولی به این سادگیها هم نیست !! به عنوان مثال در مناطق جنوبی استان کرمان حدود ۹ هزار حلقه چاه غیر مجاز وجود دارد بستن این چاهها یعنی جلوی ارتزاق دهها هزار نفر را گرفتن . چه بسیار جلساتی که در گذشته ما شرکت میکردیم و مسئولین امور از ما می پرسیدند چرا فکری به حال منابع آب نمی کنید و اگر ما میگفتیم خوب یکی از کارها بستن این چاههاست و بیایید شما هم کمک دهید تا این کار را انجام دهیم بلا فاصله می گفتند در این مورد دست نگهدارید الان شرایط مناسب نیست !! و این شرایط همچنان ادامه دارد . و یا دوستان دیگری که خیلی به احیای قنوات اشاره می کنند . چنین کاری نیز با توجه به پایین رفتن سطح آب در اکثر دشتها عملا امکان پذیر نیست . چگونه ممکن است جایی که مثلا سطح آب ۱۰۰ متر پایین رفته است قنوات خشک شده را احیا کرد. چنین چیزی بیشتر یک رویاست . البته ممکن است تعداد محدودی قنوات در حاشیه دشتها باشند که بتوان تا حدود با لایروبی و ادامه پیشکار آنها را احیا و یا آبدهی فعلی آنها را افزایش داد ولی واقعیت اینست که اینکار تاثیر چندانی در حل مشکلات عظیم منابع آب ندارد .ضمن اینکه این قنوات مالک دارند و اگر هم قابل احیا باشند باید آب آنها را به صاحبان اصلی آنها داد از جمله موارد دیگری که مطرح گردیده انتقاد از حفر چاههای عمیق برای تامین آب شرب است ولی چه می توان کرد در واقع اینکار از ناچاری است .
۴ در پایان ذکر این نکته هم مهم است که از ما توقع میرود که اگر نسبت به حل مشکل منابع آب از جمله آب شرب نظری داریم ارائه نماییم انشاالله که از این زاویه به موضوع نگاه کنیم . البته اگر فردی در گذشته و یا حال ضعیف عمل کرده و یا اشکالات مدیریتی داشته باید در جای خود جوابگو باشد ولی ما قاضی نیستیم و از ما انتظار نمی رود به سادگی به دیگران اتهام وارد کنیم . امید است در جلسات با استدلال و منطق نظریات خود را بیان کنیم و بدون هیچگونه تعصبی شنونده نظریات دیگر دوستان هم باشیم
حسین زراعتکار
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
ص۱ از ۲. ص۱ از ۲
سلام و عرض ادب::؛ در پاسخ به گزارش درج شده فوق در اندیشکده میز محیط زیست موارد ذیل قابل طرح می باشند:؛
۱-جمله [اگر ساکنان هر منطقه حداکثر با همان میزان بارندگی سالانه اکتفا کنند،مشکلی پیش نمیآید]
به نظر میرسد که محقق نسبت به تاریخ آب و آبیاری استان بیگانه هست و حاکم بر زمان و شرایط آب سفره های زیرزمینی فعلی نیست. این جمله قابل طرح در شصت سال قبل و با پشتوانه صددرصد اجرائی میتوانیت میسر باشد، امروز شصت سال از تاریخ اجرا و یا تاریخ مصرف این نظریه گذشته است.
۲-جمله [نتیجه حفر چاهها بیش از توان سفره ها پائین رفتن تدریجی سطح آب منطقه، کاهش کیفیت آب خشک شدن قنوات و چاهها بعد از نشست زمین و..میباشد]
این جمله هم متعلق به بیش از چهل سال قبله، هرآنچه که قصد بیان دلسوزانه و پیشگیری شده، همه وهمه اتفاق افتاده است. اینجا بهتر است باب دلسوزی برای قنوات بسته شود، از اینجهت که تحقیقات کارشناسی اثبات نموده که هیچگونه ارتباطی بین پايین رفتن آب سفره های زیرزمینی و خشک شدن قنوات وجود ندارد.پای مادرچاههای بیش از ۹۵ درصد قنوات به دره ها، مناطق کوهستانی گسترده آبدار بسته شده که تحت هیچ شرایطی در این نظام هستی و این سیکل هیدرولوژی، حتی در سالهای خشکسالی هم از احجام کوهستانی چند صد و یا چندین هزار کیلومتر مکعبی زه و یا آبدهی این سه هزار رشته قنات به یادگار مانده از نیاکانمان را در صورت احیاء و بازسازی تامین مینمایند. متاسفانه اینجاست که دم خروس بیرون میزند و مشخص میگردد که با چنین تحلیلهائی آبفای استان را ملزم به رها کردن قنوات و شرکت سهامی آب منطقه ای را وادار به صدور پروانه چاه بجای قنات نموده اید!!! در این رابطه و با این نظرات کذب و خلاف واقع جواب خداوند متعال، مردم محروم تشنه فعلی و نسلهای آینده را چه میدهید؟
۳- موضوع چاههای غیر مجاز؛؛ براساس قانون توزیع عادلانه آب مصوب مجلس محترم شورای اسلامی هر نوع خرید، فروش دستگاههای حفاری بایستی با موافقتنامه وزارت نیرو صورت گرفته و هر نوع حفاری آنها بایستی با هماهنگی وزارت نیرو انجام گردد. پس حداقل با سوابق کاری معنی دار در وزارت نیرو بفرمائید چاههای وزارت نیرو(نه چاههای غیرمجاز). نتیجه اینکه مسائل تامین آب خصوصا آب شرب با این تز و تئوریهای کارشناسی که مطرح میفرمایید کار را به اینجا کشانده ، حالا مدافع ارتزاق حق آبه بران چاههای وزارت نیرو شده اید، بسمه الله جواب بدهید.
بزرگواری بفرمائید جوابهای بیشتر در این زمینه ها را از گوگل دریافت فرمائید. موفق باشید ۱۴۰۲/۹/۲۶حسن اشرف گنجوئی
ص۲. از ۲. ص۲. از۲
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
💐{پیام یوسفی از اندیشکده میز محیط زیست}
و باز هم میگم ما دنبال راه حل مشکل هستیم نه پیدا کردن متهم
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃سلام و عرض ادب::
جمله [باز هم دنبال راه حل مشکل هستیم نه متهم]
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
جمله ای بسیار ارزنده، معنی دار و راهگشاست؛!
راهکارهای تامین آب شرب شهر و استان کرمان::
۱-طبیعت منطقه کوهستانی مورگن که موقعیتی ویژه در استان را دارد،قنوات موجود در آن متعلق و یا طرف اجاره آبفا هستند. بعنوان اولین قدم احیاء و بازسازی آنها در حدیکه آبدهی آنها به حالت پنجاه سال قبل یعنی زمانیکه به آبفا واگذار شده اند، برگردد.بازدیدهای کارشناسی اثبات نموده که تنها سهل انگاری ، بی تفاوتی ، بی اعتنایی ، و یا حیف و میل کردن اعتبارات به اسم لایروبی ولی خرابکاری و سیاه بازی قنوات معنی دار استان را به این روز در آورده.
۲- شناسایی و بازبینی کلیه قنوات و چشمه سارهایی که متعلق به شرکت آب و فاضلاب استان و یا طرف قرارداد آنها در سراسر استان میباشد. از آنجائیکه با غالب شدن فرهنگ چاه و چاه زنی آنها را از مدار خارج نموده و بلااستثنا قابلیت احیاء ، بازسازی و حتی توسعه را دارند، برنامهریزی برای خارج نمودن آنها از انزوا و تخریب بیشتر.
۳-بازسازی همه شبکه های انتقال آب شرب در شهر کرمان و سراسر استان.
۴-برگزاری جلسه با مدیریت اوقات و امور خیریه که امانتداری خداپسندانه ای برای قنواتی که خیرین محول نمودند، نداشته و زمینه را برای تخریب و بائر نمودن آنها فراهم نمودند، هماهنگی برای احیاء و مرمت آنها به قصد تامین آب شرب و شاد نمودن روح واقفان.
۵-اخذ آمار قنواتی که پروانه چاه بجای قنات از وزارت نیرو اخذ نموده اند، از آنجایی که آنها را به دروغ خشک شده که معرفی نموده اند، احیاء و بازسازی همه آنها برای تامین آب شرب همان مناطق.
۶-شنائی کلیه بندهای سنگ وسیمانی احداث شده در سراسر استان ،برنامه ریزی برای بازسازی پی و تکیه گاه های آنها که فرار آب دارند، بعنوان پشتوانه ای برای تامین آب شرب مناطق مربوطه. لازم به یادآوری است که در حال حاضر تنگنای کمبود آب شرب مردم اغلب روستاها را وادار نموده که از همین بندهای ناهنجار آب شربشان را تامین نمایند.
مطالب بیشتر را از گوگل دریافت بفرمائید.
موفق باشید حسن اشرف گنجوئی 1405/9/26
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💐{پیام یوسفی از اندیشکده میز محیط زیست}
جناب مهدوی مطالبه گری شیوه ای اصولی برای تحقق یه هدف مطالعه و بررسی شده هست و نیازمند دانش کافی درباره همون موضوع هست
فکر نمیکنم شیوه مطالبه گری فردی مثل منصور ایران پور که همیشه در حال فریاد زدن و زیر سوال بردن مسئولان هست مورد تایید هیچ کارشناسی باشه
ایشون توی همین ویدئو میگه آب و از خلیج فارس و دریای عمان و با هر روشی اینجا بیارید فقط آب و بیارید
خب مطلب همین جاست که ایشون هیچ دانشی در زمینه انتقال آب نداره و نمیدونه این روش مورد تایید هیچ کارشناسی نیست و مطرود شده
چون فقط چند تا خبر و خونده و چند نفر هندونه دادن زیر بغلش که بیا جلو دوربین با هیجان حرف بزن
دنیای امروز دنیای تبادل علم و گفتگو هست نه هوچی بازی و داد و بیداد
زمانه این حرکات دیگه گذشته و اینجور رفتارها کاملا بی ارزش هستن.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
باسلام و عرض ادب:: جمله[فکر نمیکنم شیوه مطالبه گری فردی مثل منصور ایرانپور که همیشه در حال فریاد زدن و زیر سوال بردن مسئولان هست مورد تائید هیچ کارشناسی باشه]
اگر تعریفی از کار کارشناسی و کارشناس و مسئول بفرمائید ، آنوقت میشود قضاوت بهتری نمود:؛ کارشناس و کارشناسانیکه بند بتنی اندوهجرد را به این شکلی که آقای ایرانپور و اینجانب توضیح میدهیم، اجرا نموده و حتی شیوه سنتی بهرهبرداری از آب پایه و یا دائمی رودخانه اندوهجرد رو مختل و مردم اندوهجرد رو به روزگار اعتیاد، قاچاقچی گری ، حاشیه نشینی شهرها سوق داده اند، کارشناسند؟؟؟ مسئولین آنها مسئولند؟؟؟ نباید زیر سوال یکنفر مطالبه گر بروند؟؟؟
در خصوص اینکه دانش کافی ندارد و مطرح مینماید که آب از خلیج فارس و یا دریای عمان بیاورید، به حق تاکید دارد که آنجا که برای صنایع ذوب مس ، گل گهر آب سفره های زیرزمینی رو تخلیه میکنند، آب دریا را جایگزین بفرمایند،
آقای ایرانپور اگر بنا به دیدگاه حضرتعالی دانش کافی در مورد موضوع آب را ندارد، ولی در بسیاری از موارد بدون هماهنگی و همفکری با اینجانب و یا مهندس مهدوی در خصوص مسائل آب اظهار نظر نکرده است.
وی به کار کارشناسی مخصوصا در بحث آب صد در صد اعتقاد داشته و دارد.
بله با هزاران تجربه آموخته که در مقابل خرابکاریهای رسوا کننده طرحهای آب و خاک در سراسر استان که امری نهادینه شده، برای مهار آن باید داد زد،دیگر نمیشود منتظر ماند تا جامعه هدف مطلع شوند، جامعه هدف چشمشان به زبان و بیان مطالبه گرانی همچون حضرتعالی میباشد. موفق باشید
حسن اشرف گنجوئی 1402/9/26
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
💐پیام از {Farhad Najafpour}
سلام و عرض ارادت خدمت عزیزان حاضر در گروه، مسلما ح و ریشه یابی عوامل بروز شرایط بحرانی و نابسامان و معضلات مختص برهه زمانی کنونی نیست و حدود نیم قرن می باشد که جهت علاج بخشی و نجات آب هزاران ساعت جلسات تشکیل گردیده و همه دلایل ناکامی را بخوبی می شناسیم و اما چرا متولیان صنعت آب کشور نخواسته و یا نتوانسته اند موفقیت کسب نمایند؟.
تعدادی از حاضرین در این گروه چند دهه در بدنه آب کشور مستقیما یا غیر مستقیم فعالیت و تلاش کرده اند و بعضا در تصمیم گیری ها نیز دخیل بوده ایم و بنابراین نقطه نظرات ارائه شده تازگی ندارند.
مباحثی همچون خشکسالی،کاهش ریزشهای جوی،برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی، حفر چاههای عمیق،کسری مخازن،خشکیدن قنوات و چشمه ها، احداث سدهای بزرگ و کوچک،تامین و انتقال آب میان حوضه ای،مسائل زیست محیطی، ،معضلات اجتماعی و اقتصادی حاصل از کمبود آب و......همگی قطعات تکمیل کننده پازل عوامل بحران آب کشور و استان هستند.
حال به بهانه گذر ار بحران آب حدود سی نفر کارشناس و متخصص در امور آب و محیط زیست و کشاورزی گرد هم آمده ایم تا با همکاری و همفکری یکدیگر به نتیجه نزدیک به مطلوب برسیم که هر چند غیر ممکن و دست نیافتنی به نظر می رسد اما باید وظیفه و تکلیف ذاتی خودمان را انجام دهیم حتی اگر مخالف عقاید یکدیگر هستیم.
در بحث های اخیر چیز جدیدی دیده نمیشود و فقط مطالب گذشته را تکرار میکنیم و بعضا نیز همدیگر را غیر منصفانه به چالش می کشیم و شاید قضاوت نادرست بکنیم و موجب آزردگی هم بشویم و به نظرم مطالب رد و بدل شده خارج از حوصله گروه شده و باعث سرخوردگی و دلسردی نشویم و ما را از اهداف گروه دور نگاه ندارد چرا که این روش بحث، کارآمد نیست و به آنچه دنبالش هستیم دست نخواهیم یافت.
پیشنهاد میکنم فاصله زمانی جلسات را نزدیک کنیم تا همگی بتوانیم نقطه نظرات دوستان را در جلسات شنیده و پیرامون آنها بحث و مذاکره داشته و هر عضو بر اساس تخصص و تجربیات خود وارد مباحث شده و به یک جمع بندی که قابلیت پیگیری و طرح در جلسات عالیتر را دارد برسیم .
فرهاد نجف پور-بازنشسته آب منطقه ای کرمان
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
سلام و عرض ادب:جمله[جهت علاج بخشی و نجات آب هزاران ساعت جلسات تشکیل گردیده و همه دلایل ناکامی را بخوبی می شناسیم و اما چرا متولیان صنعت آب کشور نخواسته و یا نتوانسته اند موفقیت کسب نمایند؟] آنهم از طرف بازنشسته محترم آب منطقهای و صاحب نظر ارزشمند در ارتباط با مسائل آب،قابل تأمل و پیگیری است. این نظریه مفهومش اینه که با نشستن پشت میز و اظهار نظر تا حد هزاران ساعت جلسه بی خاصیت بوده، امروزه تداوم جلسات با سبک گذشته با هزاران ساعت جلسه در آینده مشروط بر اینکه اعضاء محترم تاب آوری شرکت در جلسات بی مزد و مواجب و بدون جمع بندی و پشتوانه اجرائی را داشته باشند، در پایان همین خواهد شد که اتفاق افتاده است. بنابراین با بررسیهای کارشناسی مستمر این نتیجه حاصل شده که بایستی جلسه پس از یک بازدید صحرائی و در محضر مدیر سازمان مربوطه که طرحشان بازدید شده انجام گردد. اینجاست که در بدنه، مدعیان و هزینه کننده گان طرحهای آب و خاک متوجه حساب و کتاب در استان خواهند شد. با به صدا در آمدن زنگ ارزیابی عملکردها نه در دفتر کار که در عرصه میدانی، خورشید حیف و میل کردن اعتبارات و خرابکاری به نام(سدهای خاکی ، بندهای انحرافی بتنی، سنگ و سیمانی، آبیاری تحت فشار ، آبخیزداری ، احیاء و مرمت قنوات، چاه بجای قنات) از سرعتش برای حرکت بطرف تاریکی بتدریج کاسته شده و با همت و تلاش بیشتر همین اعضاء محترم در را ه روشنایی بخشیدن به حل مسائل آب و خاک استان یعنی تامین آب، به حرکت افتاده، نه تنها به استانمان که به کشورمان روشنایی خواهد بخشید. موفق باشید. حسن اشرف گنجوئی ۱۴۰۲/۹/۲۷
14.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💐{پیام از یوسفی عضو آن اندیشکده میز محیط زیست}
جناب مهدوی مطالبه گری شیوه ای اصولی برای تحقق یه هدف مطالعه و بررسی شده هست و نیازمند دانش کافی درباره همون موضوع هست
فکر نمیکنم شیوه مطالبه گری فردی مثل منصور ایران پور که همیشه در حال فریاد زدن و زیر سوال بردن مسئولان هست مورد تایید هیچ کارشناسی باشه
ایشون توی همین ویدئو میگه آب و از خلیج فارس و دریای عمان و با هر روشی اینجا بیارید فقط آب و بیارید
خب مطلب همین جاست که ایشون هیچ دانشی در زمینه انتقال آب نداره و نمیدونه این روش مورد تایید هیچ کارشناسی نیست و مطرود شده
چون فقط چند تا خبر و خونده و چند نفر هندونه دادن زیر بغلش که بیا جلو دوربین با هیجان حرف بزن
دنیای امروز دنیای تبادل علم و گفتگو هست نه هوچی بازی و داد و بیداد
زمانه این حرکات دیگه گذشته و اینجور رفتارها کاملا بی ارزش هستن
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
سلام و عرض ادب:: کلمه به کلمه مطالب مطرح شده توسط آقای ایرانپور پژوهشگر برجسته استانمان بعد از چندین ساعت بحث و تبادل نظر از مسائل فنی-مهندسی این بند انحرافی بتنی که در اندوهجرد احداث شده و مایه شرمندگی است، کارشناسی و منطبق بر اصول مطالبه گری تامین آب در شهرستان کرمان میباشد.
@qanat_kerman
14.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
استاد برشان:
با سپاس و ستایش دوستان مگر تخصص آقای ایران پور اب هست؟
اگر آب هست میخواهم از ایشان برای سخنرانی در همایش دیپلماسی اب دعوت کنم
من در جلسه بعدی از آقای ایران پور دعوت میکنم به جلسه تشریف بیارن تا از نظرات علمی ایشان استفاده کنیم و من به عنوان نماینده نشریه مهراب وزارت نیرو آن مطالب را جهت اطلاع همه متخصصان اب چاپ میکنم.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💐سلام و عرض ادب محضر استاد برشان، استاد حضرتعالی رشته تحصیلی دانشگاهی در زمینه آب دارید؟ همه استادی و توانمندی که کسب فرموده اید، با آزمون و خطا از عملکردهای خوب و بد و خصوصا قنوات بعنوان پژوهشگری برجسته در ارتباط با آب به این سطح رسیده اید. آقای ایرانپور هم پژوهشگری متعهد و دلسوز و مطالبه گر میباشد، او برخلاف همه افرادیکه تحت عنوان مهندس، دکتر، و...و...آب استان کرمان را به گورستان طرحهای آب و خاک تبدیل نمودند و این بحران آب را ساختند، بعنوان محقق و پژوهشگری فهیم ،کاردان ، پر تلاش همچون جنابعالی با بازدیدهای صحرائی مستمر از طرحهای آب و خاک بی خاصیت بعنوان وظیفه دینی،شرعی مبتنی بر آگاهی فعالیت مینماید.
در مورد دعوت به جلسه اقدام بفرمائید اگر قبول کند، موهبتی برای این جلسات خواهد بود. حد اقل آنجا که نمیتواند نظر بدهد، اظهار نظر نمی کند و جمع را به انحرافات هزاران ساعت جلسه بی نتیجه سوق نمیدهد.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌴{تامین آب شرب آحاد مردم کشورمان خصوصا استانهای کویری از مناطق کوهستانی گسترده موجود امکانپذیر می باشد}
[روش تامین آب شرب قنات کوه(بیدانجیر) محور کارمان]
https://1drv.ms/w/s!Alml-r8SfzQZhEV5_BZ49H3XEW__
👇👇👇👇👇
@qanat_kerman
هدایت شده از مدافعان محیط زیست
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر کس در اجرای طرح باغ مزرعه..
.. قدم بردارد شهید راه خداست چرا که با احداث باغ مزرعه..... بسیاری از شغل های پر از فایده دوباره احیا می شود و جوانان صاحب اشتغال می شوند و با سلامت و عزت و سربلندی روزگار می گذرانند
باغ مزرعه مرتع قرانی روائی
🌴🌾🕊🍎🍃🍇🍃🌸🍃🐣🌱🦆🕊🌿🐝🐥☘🐐🌾🐑🌳🐏🌿🕊🍒🌱🦃🌱🐓🌾🐂🌱🌻🍃🌺🌱🍋🍃🍊🍃🍑🌽☘🌶🥒🍆🌴🍌🌴🥥🌴🐎
🕊
https://eitaa.com/modafezist
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💐{پیامZeraatkar Hosein از میز محیط زیست}
در مورد دره مورگن هم با شما موافق هستم ولی ذکر این نکته مهم است که اولا این دره آب محدودی دارد و توان تامین آب بخشی از نیاز شرب کرمان را دارد. حتما باید با متخلفین برخورد شود ولی در مورد نتیجه بخش بودن چنین کاری با توجه به این همه ساخت و سازها که در آن منطقه صورت گرفته شک دارم . شخصا حدود ۲۵ سال پیش به مدیران آب منطقه ای پیشنهاد دادم که سعی نمایید علاوه برحفظ مناطقی چون دره مورگن دشت ماهان و جوپار را نیز کاملا حفظنمایند و سعی کنند جلوی هرگونه پروژهای که باعث برداشت آب از این سفره ها می شود و یا باعث آلودگی آنها می شو جلوگیری بعمل اورند و تا آنجا که ممکن است چاههای کشاورزی را خریداری نمایند و برای آینده آب شرب شهر حفظ نمایند که البته آن حرفها به جایی نرسید
در مورد مطلبی هم که جناب آقای مهدوی مطرح نموده اند (انشالله اسم ایشان را درست نوشته باشم) و ان اینست که که ظاهرا بطور قاچاق ۲۰ حلقه چاه آب را از سطح شهر به زنگی آباد منتقل می کنند شخصا اطلاع دقیقی از موضوع ندارم ولی یادم است که حدود ۱۵ سال پیش یک مشکل بزرگ در سطح شهر کرمان پیش آمده بود و آنهم بالا آمدن سطح آب در بعضی از مناطق از جمله مسجد جامع ، دادگستری و باعث بوجود آمدن خسارت می گردید راه حلی که آن موقع به فکر ما رسید این بود که باید مقداری از آب زیرزمینی سطح شهر برداشت و به خارج از محدوده شهری منتقل شود بر همین اساس چند چاه شهرداری در مناطق مختلف حفر نمود و بخشی از این ابها هم به مسجد صاحب الزمان جهت آبیاری جنگل قائم اختصاص یافت کارهای دیگری هم صورت گرفت نمی دانم آیا این بیست حلقه چاه ارتباطی به آن موضوع دارد یا خیر.
در پایان من همچنان از همه دوستان می خواهم بیایید با هم بنشینیم و صمیمانه گفتگو کنیم . ما هر کدام ممکن است در موردی اشتباه فکر می کنیم اما اگر حب و بغضی نداشته باشیم به نتایج خوبی میرسیم .
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
سلام و عرض ادب::نخستین جائی که میتوانیم هماهنگی علمی، کارشناسی ،اداریمان رو محک بزنیم،دره مورگن هست. دره ای که از پنجاه سال قبل در اختیار و متعلق به آبفا میباشد، کار گذاشتن دربهای آهنی، صدور کارت ویژه ،عملیات اجرائی انجام شده بر روی قنوات ، مظهر قنوات، نصب دریچه ها، ساختن حوضچه های مسقف در مظهر قنوات، زندانی نمودن کشاورزان حسین آبادی، همه و همه نشان اقتدار ویژه آبفا بوده است. ولی امروز نتایج آنهمه امنیتی نمودن منطقه عبارت است از::
۱-نامشخص بودن مادرچاهها و چاههای میله ای شش رشته قنات و تنها تعداد محدودی چاه میله ای که به یک مظهر ختم میشوند.
۲-کشت و کار و باغکاری، زمینهای ملی محدوده قنوات با قدمت بیش از بیست سال.
کود دهی از نوع حیوانی در سراسر باغها که با توجه به عمق کم کوره قنوات(کمتر از ۵ متر)، عصاره و یا شیرابه کودها به آب شرب کوره های قنوات منتقل میگردد.
و...و...و.....
راهکار اولیه پیشنهادی شروع بکار فوری این شش رشته قنات همراه با قنات حسین آباد خان، برای احیاء و بازسازی ،
اگر چنین هماهنگی و همکاری در دفتر بازرسی استانداری ایجاد و اجرائی شد، فکر کنید که اساسی قدم رو برای تامین آب شرب شهر و استان کرمان برداشته ایم، سپس قدم بعدی مطرح خواهد شد.
در خصوص آبهای زیرسطحی شهر کرمان مفصلا در جای مناسب صحبت خواهیم داشت. موفق باشید اشرف گنجوئی
1402/9/27
🌴{تامین آب شرب آحاد مردم کشورمان خصوصا استانهای کویری از مناطق کوهستانی گسترده موجود امکانپذیر می باشد}
[روش تامین آب شرب قنات کوه(بیدانجیر) محور کارمان]
https://1drv.ms/w/s!Alml-r8SfzQZhEV5_BZ49H3XEW__
👇👇👇👇👇
@qanat_kerman
آبهای زیرسطحی شهرکرمان را چه ارگانی مدیریت مینماید
http://www.tabnakkerman.ir/fa/news/683892/
B2n.ir/s56379
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌐 [اقتصاد مقاومتی وسیله ستاد مردمی تامین آب شرب و توسعه شهرکهای مولد با احداث قنات کوه، احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران، میسر میگردد]
[روش تامین آب شرب قنات-کوه(بیدانجیر) محور کارمان]
https://1drv.ms/w/s!Alml-r8SfzQZhEV5_BZ49H3XEW__
🌹[پشتوانه کوهستانی تامین و تغذیه بخش تران و یا زهدار قنوات و استمرار آبدهی با کیفیت، وجه تمایز آنها با چاههای تخلیه کننده سفره های آب زیرزمینی بی کیفیت و بی ثبات، اثبات شده است]
👇👇👇👇👇
@qanat_kerman
مسئله آبهای زیر سطحی شهر کرمان به کجا رسیده؟
http://www.tabnakkerman.ir/fa/news/723352/
B2n.ir/a19648
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌐 [اقتصاد مقاومتی وسیله ستاد مردمی تامین آب شرب و توسعه شهرکهای مولد با احداث قنات کوه، احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران، میسر میگردد]
[روش تامین آب شرب قنات-کوه(بیدانجیر) محور کارمان]
https://1drv.ms/w/s!Alml-r8SfzQZhEV5_BZ49H3XEW__
🌹[پشتوانه کوهستانی تامین و تغذیه بخش تران و یا زهدار قنوات و استمرار آبدهی با کیفیت، وجه تمایز آنها با چاههای تخلیه کننده سفره های آب زیرزمینی بی کیفیت و بی ثبات، اثبات شده است]
👇👇👇👇👇
@qanat_kerman