⭕️ حملات سایبری آمریکا به شبکه برق ونزوئلا، مانوری از جنگهای آینده
✍ ابوذر گوهری، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
🔹حملات سایبری آمریکا به شبکه برق ونزوئلا و ایجاد اختلال گسترده در این شبکه که بعضاً با وقوع انفجار در نیروگاههای تولید برق همراه بود، فارغ از تحولات مرتبط به کاراکاس، نمایش قدرت سایبری آمریکا به رقبایی نظیر روسیه، چین و ایران است. این اقدام بیسابقه که با هدف ایجاد نارضایتی گسترده در بین تودههای مردم صورت گرفت در واقع مانوری از جنگهای آینده را مقابل دیدگان رقبا قرار داد.
🔹آمریکا در بودجه سال آینده میلادی بخش مربوط به سایبر را در تمامی دستگاههای مرتبط افزایش داده و به شکل ویژه به این حوزه مینگرد. درخواست بودجه نه میلیارد و ششصد میلیون دلاری جهت تقویت ارتش سایبری، تقویت عملیات آفندی و پدافندی و تقویت دفاع سایبری نشان از توجه ویژه به این بخش است.
🔹امروزه جنگ سایبری جز لاینفک اقدامات قدرتهای بزرگ در مقابله با رقباست و آمریکا هرچند قبلاً از این ابزار استفاده نموده اما تاکنون در شکل وسیع و آشکار آن را در قبال یک کشور انجام نداده بود. حمله مهم قبلی آمریکا به تأسیسات هستهای ایران با ویروس استاکسنت صورت گرفت که با هدف اخلال در برنامه اتمی جمهوری اسلامی در مقیاسی فنی صورت گرفت؛ اما حملات اخیر نشان داد آمریکا در صورت نیاز حملات سایبری را ضد کشورهای مخالف خود در مقیاس وسیع، با هدف افزایش نارضایتی و نشان دادن ناکارآمدی دولتهای هدف به کار خواهد برد.
🔹در این راستا نکته مهم و اساسی، ضرورت تقویت پدافند غیرعامل خصوصاً در بخشهای مرتبط و در معرضِ حملات سایبری کشور و آمادگی کامل برای مواجهه با این اقدامات خرابکارانه احتمالی دشمن است امری که میبایست ضمن تدوین اسناد فرابخشی، در حوزه عملی و اجرایی نیز با جدیت تمام تعقیب و راههای مقابله با آن، تدبیر و تقویت گردد./ کانال ابوذر گوهری
🌐 #امور_خارجه | #بین_الملل | 🛡 #دفاع
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس:
🔹بیانیه هایی که در مجلس ما علیه آمریکا قرائت می شود در حکم قطعنامه هایی است که مجلس آمریکا علیه ایران تصویب می کند. با این حساب تعداد اقدامات مجلس ایران در قیاس با مجلس آمریکا کم نبوده است. البته مقام رهبری انتظار بیشتری دارند. طرح مجلس برای تصویب قطعنامه را شورای نگهبان رد کرد.
▪️پ.ن:
🔹رهبر معظم انقلاب دیروز در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی فرمودند:
🔹به من گزارش دادند که در همین قضایای اخیر، کنگرهی آمریکا -این آمار جالبی است- در سالهای ۹۶ و ۹۷، ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی، یا تصویب کرده، یا ارائه کرده! ۲۲۶ طرحِ ضدّیّت و خباثت علیه جمهوری اسلامی؛ شرارت است دیگر. حالا البتّه اینجا من یک گِلهای هم از مجلس خودمان بکنم: مجلس شورای اسلامی خودمان چند طرح و لایحه در مقابل خباثتهای آمریکا ارائه کردهاند یا تصویب کردهاند؟ خب، پس این قدرتهای غربی این [طور] هستند، از اینها انتظار نمیشود داشت.
🌐 #امور_خارجه | #مجلس | #سیاسی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (3فروردین، 16رجب، 23مارس):
1175؛ تاجگذاری "آغا محمد خان قاجار" در تهران و آغاز پایتختی این شهر
1301؛ تأسیس حوزه علمیه قم توسط آیت اللَّه "حاج شیخ عبدالكریم حائری یزدی"
1342؛ صدور اعلامیه امام خمینی در واكنش به تهاجم مزدوران پهلوی به مدرسه فیضیه
1344؛ درگذشت استاد "عبدالعظیم قریب گُركانی" ادیب، شاعر و نویسنده برجسته معاصر
1364؛ توافق دو ابرقدرت براي جلوگيري از شكست عراق در جنگ تحميلي
920ق؛ وقوع جنگ "چالدران" بین قوای صفوی و عثمانی در نزدیكی تبریز
1919م؛ شكلگیری نهضت فاشیسم در ایتالیا به رهبری "بنیتو موسولینی"
1956م؛ اعلام جمهوری در پاكستان
@Rasad_tahlil
⭕️ چرا ترامپ جولان را بخشی از اسراییل دانست؟
✍ مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی
1⃣ ترامپ آشکارا در حال جبران تلاشی است که نتانیاهو برای رای نیاوردن دموکرات ها در انتخابات 2016 کرد. اعلام به رسمیت شناختن جولان اشغالی به عنوان بخشی از اسراییل، در حالی که هیچ کشوری در جهان جولان را به عنوان بخشی از اسراییل به رسمیت نشناخته، آشکارا نوعی اعانه انتخاباتی به نتانیاهوست که رویارویی دشوار با رقبایش در پیش دارد.
2⃣ اطلاعاتی وجود دارد که نشان می دهد امریکا قصد دارد پس از انتخابات اسراییل و قبل از ماه رمضان، از معامله قرن رونمایی کند. معامله قرن طرحی است که بزعم امریکا مسئله فلسطین را حل و روابط اعراب و اسراییل را عادی می کند، البته بی آنکه مستقیما آنها را به هم ربط بدهد. به رسمیت شناختن جولان به عنوان بخشی از اسراییل، پیش درآمد اعلام معامله قرن است که در آن هم در مرزهای سرزمین های اشغالی و هم درون آن، اشغالگری های جدیدی رخ خواهد داد. از جمله می دانیم که در این طرح، هیچ بخشی از قدس به عنوان پایتخت کشور فلسطینی به رسمیت شناخته نخواهد شد.
3⃣ اما مهم تر از دو علت فوق، امریکا روی جولان متمرکز شده به این دلیل که تصور می کند جولان به سرعت در حال تبدیل شدن به جبهه سوم علیه اسراییل است. مقاومت با سرعتی که صهیونیست ها از آن شگفت زده اند استراتژی تکمیل محاصره اسراییل و ایجاد یک لبنان پلاس را در جولان اجرایی کرده و همه توافقات اسراییل با روسیه برای جلوگیری از این امر هم عملا ناکارآمد از آب درآمده است. اسراییل می داند جولان عملا از دست رفته و دولت اسد هم دیگر آن دولتی نیست که بنشیند و اشغالگری چند دهه ای اسراییل در مرزهای خود را تحمل کند. بنابراین، از یک منظر راهبردی، مهم ترین دلیل سیاست جدید امریکا، تلاش برای جلوگیری از عمیق تر شدن شکست ژئوپلتیکی است که مقاومت در مرزهای شرقی سرزمین های اشغالی بر آنها وارد آورده است./ کانال مهدی محمدی
🌐 #امور_خارجه | 🌐 #بین_الملل | 📍 #غرب_آسیا | #سیاسی
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سراج الدین میردامادی، روزنامه نگار:
🔹موضع ترامپ در مورد به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان تداوم حضور نظامی ایران در سوریه را توجیه و اتحاد استراتژیک میان ایران و روسیه و سوریه و حزب الله لبنان را تحکیم می نماید و ضعف مواضع بن سلمان در قبال اسرائیل را در دنیای عرب بیشتر برجسته می نماید.
🌐 #امور_خارجه | 🌐 #بین_الملل | 📍 #غرب_آسیا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (4فروردین، 17رجب، 24مارس):
1330؛ رحلت فقیه پرهیزگار و عالم جلیل آیت اللَّه "شیخ علی مرندی"
1365؛ درگذشت استاد "امیرحسین یزدگردی" ادیب و محقق
1121ق؛ درگذشت علامه فاضل شیخ "سلیمان بحرانی" از علمای بزرگ شیعه
1882م؛ درگذشت "هنری لانگ فلو" نویسنده و ادیب معروف امریكایی
1905م؛ درگذشت "ژول ورن" نویسنده بزرگ فرانسوی
1982م؛ وقوع كودتای نظامی در بنگلادش و به قدرت رسیدن ژنرال "حسین ارشاد"
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محسن جلال پور، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران:
🔹در کشور ما برای به بن بست کشاندن یک تصمیم، مخالفت حداقلی لازم است که همیشه وجود دارد اما عملی شدن یک تصمیم را باید همه ذینفعان تایید کنند که هیچ وقت فراهم نیست.
@Rasad_tahlil
⭕️ دولت «هَجو و هُو»
✍ پرویز امینی، جامعه شناس و تحلیلگر مسائل سیاسی
🔹دولتهای پیش از دولت روحانی مورد نقد و اعتراض مخالفان بودند حتی اواخر دولت دوم خود مثل سالهای پس از ۸۱ دولت خاتمی و یا سالهای پس از ۹۰ دولت احمدینژاد، مورد نقد و اعتراض هواداران خود نیز بودهاند. اما پدیدهای که درباره دولت روحانی در حال شکلگیری و گسترش است، بسی فراتر از نقد و اعتراض هواداران و مخالفان است. دولت روحانی در حال «هجو و هو» شدن اجتماعی است.
🔹دولت روحانی جوری در صحنه عمل ظاهر شده است که نوعی «برابری سیاسی» بین رئیسجمهور و مردم عادی ایجاد کرده است! همانطور که مردم عادی به دلیل فقدان جایگاه قانونی و عدم بهرهمندی از ابزارها و سازوکارهای اجرایی، نمیتوانند کاری برای حل مشکلات بکنند، دولت روحانی هم نشان داده علیرغم داشتن جایگاه و مسئولیت ارشد اجرایی کشور یا نمیخواهد یا نمیتواند مسائل جاری و اولیه کشور و مردم را رفع و رجوع کند و بنابراین بین او و شهروندان عادی برای حل مسائل، عملا فرقی وجود ندارد. بیعملی و بدعملی دولت در ماجرای سیل در استانهای شمالی نمونه تازه این مسئله است.
🔹وقتی به مجموعه مسائل دولت روحانی از تغییر دلار از ۳۰۰۰ به ۱۳۰۰۰ هزار تومانی و از چندین برابر شدن قیمت خرید مسکن و اجاره و سر به فلک کشیدن قیمت خودرو تا پراید ۵۰ میلیونی و افزایش قیمت اجناس به شکل روزانه مانند گوشت صد و بیست و سی هزار تومانی و شکست سنگین برجام و بربادرفتن انگاره امید به اروپا نگاه میکنیم و اینک نیز به وضعیت امدادرسانی دولت روحانی خصوصا غیبت استاندار گلستان در این سیل بنیانافکن و خانمانبرانداز به دلیل مرخصی خارجی!، ناخودآگاه انسان را به یاد این شعر در تحلیل یکی از دورههای مهم تاریخی ایران میاندازد:
آن ز دانش تهی ، از غفلت پر
شاه سلطان حسین یَخشی(یاخچی) دور
این تحلیل شاعرانه معطوف به نحوه برخورد آخرین سلطان صفویه با مسائل و مشکلات آن زمان است که با بیان گزاره یخشی دور! (خیلی خوب!) به آنها رسیدگی میکرد و نهایتا این تدبیر منجر به سقوط یکی از قدرتمندترین دولتهای دوران ۵۰۰ ساله اخیر به دست ضعیفترین قدرت خارجی (محمود افغان) گردید که برای امروز ما قابل تأمل است!
🔹اگر جمهوری اسلامی بتواند دو سال آینده و باقیمانده از دولت روحانی را تحمل کند، میتوان به ضریب اطمینان بالایی گفت که ج.ا.ا به یک وضعیت ضدضربه تبدیل شده است و دیگر بقای آن تضمینشده است./ کانال پرویز امینی
@Rasad_tahlil
⭕️ از بم تا گلستان!
✍ جواد موگویی، نویسنده و مستندساز
🔹روز ۵ دی ۸۲ ایران گریست. غمِ زلزله بم، ایران را سیاهپوش کرد؛
🔹کمکها سرازیر شد؛ از صلیبسرخ تا ژاپن و حتی آمریکای جنایتکار! مردم هم یکپارچه شدند برای کمک به بم.
🔹اما کیلومترها آن طرفتر، نمایندگان مجلس ششم در تدارک تحصن در اعتراض به رد صلاحیتهای شورای نگهبان بودند. چندماه به انتخابات مجلس هفتم مانده بود و اصلاحطلبان اعتراض داشت به رد صلاحیتها.
دو هفته پس از زلزله، مجلس ششم رسما زنگ تحصن را زد. حتی نماینده بم هم متحصن شد.
🔹روزنامههای اصلاحطلب خبرهای تحصن را درشتتر از زلزله تیتر کردند. BBC و VOA پخش زنده میرفتند.
🔹روزنامهها اعلام کردند که ۱۰۰ معاون وزیر دولتِ خاتمی در همراهی با مجلس استعفا خواهند داد.خاتمی هم به مجلس پیام داد که «باهم میمانیم و باهم میرویم»
🔹تهدید به استعفا را، رئیسجمهور کشوری میکرد که ۳۰هزار کشته و ۲۰۰هزار آواره روی دستش مانده بود.
🔹رهبری دست به کار شد و با لباس مبدل خود را به بم رساند تا شاید کاری کند. سپاه و بسیج را هم فرمانِ کمک داد.
🔹احمدکاظمی، نیرویهوایی سپاه را بسیج کرد برای بم.
🔹مجلس ششم اما ۲۰روز تحصن کرد. بیاعتنا به بم. حرفشان این بود که بدونتوسعه سیاسی نمیشود توسعه اقتصادی کرد.
🔹حالا پس از ۱۶ سال دوباره تاریخ تکرار شد.
🔹چند روزیست که شهر در آب فرو رفته؛ اما استاندار حتی به ایران بازنگشته!
🔹خبر اول، همچنان برنامه ۹۰ و فردوسیپور است؛ مشاور رییسجمهور توییت نظرسنجی برای ۹۰ زده! تاجزاده هم.
🔹مطهری نایب رییس مجلس اصلاحطلبان، همین امشب در اینستاگرام درباره۹۰ نوشت.
🔹از رییسجمهور خبر نداریم. اما همچنان شهر در آب است.
🔹این بارهم رهبر خود دست بکار شد. فرمانده، کل قوا را بسیج کرد برای کمک. اینبار به باقری فرمان داد
🔹سابقه کشورداری اصلاحطلبان گواه این است که آنان همواره توسعه سیاسی را مقدم بر رفاه اقتصادی میدانند. درست مثل حالا که بازگشایی ۹۰ و ربنای شجریان، مقدم است بر نجات شهر آبگرفته!/ صفحه اینستاگرامی جواد موگویی
#سیاسی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد دوشنبه (5فروردین، 18رجب، 25مارس):
1325؛ آغاز تخلیه ایران از قوای اشغالگر روس
1354؛ قتل ملک فیصل پادشاه عربستان سعودی، به وسیله برادرزاده اش امیر فیصل بن ساعد بن عبدالعزیز
1393؛ درگذشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی استاد ادبیات و عضو افتخاری فرهنگستان علوم
10ق؛ وفات "ابراهیم" فرزند رسول اكرم (صلی الله علیه و آله)
1589م؛ آغاز حكومت سلسله بوربونها در فرانسه
1957م؛ امضای قرارداد تأسیس "بازار مشترك اروپا"
1994م؛ خروج نیروهای شكست خورده امریكا از سومالی در شرق افریقا
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | چرا سیلهای شمال کشور ویرانگر شدهاند؟
🔹درختان عامل موثری در تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش خاک به شمار میروند. جنگلها به کمک شاخ و برگ درختان از سرعت باد میکاهند و با ریشه گیاهان خاک را حفظ میکنند. وقتی پوشش گیاهی کاسته شود، آب به آسانی حرکت کرده و منجر به سیلابهای خطرناک میشود./ اعتمادآنلاین
🏞 #محیط_زیست
@Rasad_tahlil
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بحران در جنگل های زاگرس/ تبدیل درختان کهنسال بلوط به ذغال
🔹جنگل های زاگرس دارای درختان بلوط کهنسال است که این روزها طعمه خوبی برای قاچاقچیان چوب شده است.../ خانه ملت
🏞 #محیط_زیست
@Rasad_tahlil