☘️علی سلام الله علیه سر سلسله ی عارفان
✨علامه طباطبایی رضوانالله علیه:
▫️در ميان صحابه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله (كه نزديك به دوازده هزار نفر از ايشان در كتب رجال ضبط و شناخته شده اند) تنها على عليه السلام است كه بيان بليغ او از حقايق عرفانى و مراحل حيات معنوى به ذخاير بيكرانى مشتمل است و در آثارى كه از ساير صحابه در دست است خبرى از اين مسائل نيست.
▫️در ميان ياران و شاگردان او كسانى مانند سلمان فارسى و اويس قرنى و كميل بن زياد و رشيد هجرى و ميثم تمار پيدا مى شود كه عامه عرفا كه در اسلام به وجود آمده اند ايشان را پس از على عليه السلام در رأس سلسله هاى خود قرار داده اند و پس از اين طبقه كسان ديگرى مانند طاوس يمانى و مالك بن دينار و ابراهيم ادهم و شقيق بلخى در قرن دوم هجرى به وجود آمده اند كه بى اينكه به عرفان و تصوف تظاهر كنند درزىِّ زهاد و پيش مردم، اولياى حق و مردان وارسته بودند ولى در هر حال ارتباط تربيتى خود را به طبقه پيشين خود نمى پوشانيدند.
▫️پس از اين طبقه، طايفه ديگرى در اواخر قرن دوم و قرن سوم مانند بايزيد بسطامى و معروف كرخى و جنيد بغدادى و نظايرشان به وجود آمدند كه به سيرو سلوك عرفانى پرداختند و به عرفان و تصوف تظاهر نمودند و سخنانى به عنوان كشف و شهود زدند كه به واسطه ظواهر زننده اى كه داشت فقها و متكلمين وقت را برايشان مى شورانيد و در نتيجه مشكلاتى برايشان به وجود مى آورد و بسيارى از ايشان را به دخمه زندان يا زير شكنجه يا پاى دار مى كشانيد.با اين همه در طريقه خود در برابر مخالفين خود سماجت كردند و بدين ترتيب روز به روز، طريقت در حال توسعه بود تا در قرن هفتم و هشتم هجرى به اوج وسعت و قدرت خود رسيد و پس از آن نيز گاهى در اوج و گاهى در حضيض، تاكنون به هستى خود ادامه داده است.
📖 شيعه در اسلام ، ص97
📚 طباطبايى (علامه)، محمدحسين، شيعه در اسلام (طبع جديد)، 1جلد، بوستان كتاب قم - ايران - قم، چاپ: 5، 1388 ه.ش.
🆔 @revaghe_marefat
🍃وقتى كه به قرن ششم و هفتم يعنى به دوران مولوى مى رسيم، مى بينيم مولوى حرفى غير از قرآن ندارد؛ هرچه مى گويد تفسيرهاى قرآن است منتها از ديدگاه عرفانى.
🆔 @revaghe_marefat
11.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید |تنزل عرفانِ متعالی به عرفانِ سکولار و حلقه
▫️بخشی از دوره آموزشی مجازی نقد عرفان واره حلقه
✨استاد شمشیری
🔅طریقه عرفانی خاص الخاص شیعی| مرحوم قاضی| عرفان متعالی | عرفان مُدرن| عرفان پُست مدرن| آرامش| خودشیفتگی| کالایی شدن عرفان|پوچ گرایی
🆔 @revaghe_marefat
✨باسمه تعالی
🔅به اطلاع اعضای محترم کانال رواق معرفت می رساند، به دلیل همزمانی جلسه پرسش و پاسخ مجازیِ روزهای یکشنبه با دوره آموزشی نقد حلقه در موسسه آموزش عالی امام خمینی رضوان الله علیه ، این دو رویداد ادغام شده و در راس ساعت 19 در لینک زیر همه عزیزان به صورت مهمان می توانند شرکت نمایند.
🌐 لینک ورود به نشست
🍃با تشکر | روابط عمومی رواق معرفت
🆔 @revaghe_marefat
✨کارگاه سبک زندگی توحیدی
❄️ زمستان 99
🔅این ویدئو را چندین بار ببینید
🆔 @revaghe_marefat
☘️ پس فرق ما با مشركين قريش چیست؟
✨علامه طهرانی رضوان الله علیه:
🔅 اگر بنا بشود يك هزار و چهار صد سال از شريعت توحيد محمّدى بگذرد و باز هم عقيده ما فقط توحيد لسانى باشد، و از اَسرار و مراتب عاليه توحيد فكرى و عقلى و قلبى سر در نياوريم، و به همان يقين اجمالى قانع باشيم، و عملًا هم بر اهل وحدت كه موحّدان حقيقى و مسلمانان واقعى هستند هَجْمه و حَمله آوريم؛ پس فرق ميان ما با مشركين قريش كه در جنگ بَدر و احد و أحزاب و حُنَين بر روى پيامبر و أمير المؤمنين عليهم السّلام و بر روى جميع موحّدان يعنى قائلان و معتقدان به وحدت الهى شمشير كشيده اند چيست؟!
📖 الله شناسى ؛ ج3 ؛ ص227
📚 حسينى طهرانى (علامه)، سيد محمدحسين، الله شناسى، 3جلد، علامه طباطبايى - مشهد مقدس - ايران، چاپ: 4، 1426 ه.ق.
➖➖➖➖➖➖
✍️ نکته از رواق معرفت
▫️مشرکینِ عربستان نیز به وجود خداوند و توحید در خالقیت او باورمند بوده (وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ) اما توحید ربوبی و اُلوهی آنان ایراد داشته است. بنابراین آنان حداقل در وجود خداوند و خالقیت او و برخی امور با مسلمین متفق القول اما توحیدشان در این زمینه کم عمق و لسانی و آلوده به شرک بوده است، چنانچه امروزه مخالفین بسطِ توحید و عرفان اسلامی اکثرا اینگونه هستند و توحید را در همین حد که خدایی هست و خالق است و امور روشن و بدیهی از این قبیل نتوانسته اند بیشتر بشناسند،بشناسانند و در زندگی مردم کاربردی سازند.
▫️ناگفته پیداست جامعه ای که دستش از توحیدِ عمیقِ عرفانی و حقیقیِ مد نظرِ قرآن و عترت علیهم السلام کوتاه است یا به الحاد ، شک، خودکشی و هزار درد و رنج روی می آورد یا برای آرامشِ خود سر از عرفان های کاذب، قانون جذب، حلقه های توهمی و ... در می آورد. این در حالی است که توحیدِ صحیح قادر است همه ی دردهای بشر را درمان نموده و اساساً هدف دین، انبیاء علیهم السلام، ائمه سلام الله علیهم و عالمان ربانی بیان چنین توحید ژرفی است.
🆔 @revaghe_marefat
سید متولیتلاوت عرفانی ناب.mp3
زمان:
حجم:
2.43M
🎙بشنوید| شستشو دهنده جان
🍃 إنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ يَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَ مَا تَدْرِي نَفْسٌ مَا ذَا تَكْسِبُ غَداً وَ مَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ ▫️ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ ▫️الم ▫️ تنْزِيلُ الْكِتَابِ لاَ رَيْبَ فِيهِ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِينَ
✨بخشی از سوره های لقمان و سجده | مرحوم سید متولی عبدالعال
🆔 @revaghe_marefat
🍃با نظر به اهتمام بليغ مولوى به دو منبع اساسى اسلام، به خوبى اثبات مى شود كه اين شخصيت، ساخته شده اسلام بوده و اين پندار بى اساس كه مولوى ساخته شده مغز و روان خويشتن است، آنقدر پوچ است كه ارزش مطرح كردن و پاسخ دادن را ندارد، و آن كس كه ادعا مى كند: از آيات و روايات اين مطالب به دست نمى آيد، نمى فهمد كه اگر عموم مردم اين همه حقايق را از آن دو منبع مى فهميدند، هزاران ملاى رومى داشتيم. متأسفانه اين امر باعث تأسف ما مسلمين است كه با آن سرمايه عظيم نمى توانيم در هر دورانى امثال ملاى رومى زياد داشته باشيم.
🆔 @revaghe_marefat