صدای ایران | روزنامه اینترنتی
👈 «#صدای_ایران»؛ شماره ۲ | صلح تحمیلی؛ چراغ سبز به ادامه تجاوز دشمن
📢 #سرمقاله روزنامه اینترنتی رسانۀ KHAMENEI.IR ویژهی روزهای دفاع مقدس ملت ایران در برابر تهاجم رژیم صهیونی
🔹️صلح تحمیلی وضعیتی است که در آن طرفین یک نزاع، نه بر اساس رضایت متقابل یا توافق داوطلبانه، بلکه تحت فشار و اجبار به نوعی «توافق» میرسند. آنچه در ظاهر صلح نامیده میشود، همان امتداد جنگ است، با این تفاوت که ابزارهای نظامی جایشان را به ابزارهای دیپلماتیک دادهاند. فشار نظامی در میدان جنگ، به میز مذاکرات منتقل میشود، بیآنکه از ماهیت آن چیزی کاسته شود. طرفی که خود را دارای دست بالاتر میبیند، تلاش میکند خواستههایش را در به اسم صلح دیکته کند و طرف مقابل، از سر ضعف یا اجبار، تن به این شرایط میدهد.
🔹️ممکن است یک طرف هنوز در میدان شکست نخورده باشد، اما به دلایلی، از جمله فشارهای نظامی، اقتصادی یا روانی، در میز مذاکره امتیازاتی بدهد که لزوماً تناسبی با وضعیت میدان نبرد ندارد. در اینگونه صلحها، ماشینهای جنگی در ظاهر -و به احتمال زیاد بصورت موقت- متوقف میشوند، اما ماهیت نزاع و تقابل باقی میماند؛ تنها شکل آن تغییر میکند. زور همچنان حاکم است، اما در لباسی دیپلماتیک.
🔹️در این شرایط، طرفی که دست بالا را دارد، خواستههای خود را تحمیل میکند: از واگذاری قلمرو گرفته تا پرداخت غرامت، محدودیتهای نظامی، علمی و حتی تغییر در ساختارهای سیاسی داخلی کشور مقابل. تاریخ ایران چنین صلحهایی که درواقع همان تسلیم بیقیدوشرط است، کم ندیده؛ از برخی عهدنامههای دوره قاجار گرفته تا مقاطعی در دوران پهلوی. اشغال ایران در شهریور ۱۳۲۰ یک نمونه بارز آن است؛ بیگانگان به راحتی حاکم ایران را تغییر دادند. پدر دست نشانده را برداشتند و پسر مطیع و گوش بفرمان را به جایش نشاندند.
🔹️این نوع صلحها هرگز امنیت و ثبات پایدار به ارمغان نیاوردهاند. بلکه غالباً به دشمن متجاوز مجال دادهاند تا خواستههایش را روشنتر، منظمتر و با هزینه کمتر، بهدست آورد.
🔹️یکی از ویژگیهای این نوع صلح آن است که هیچ خط قرمزی برای خواستههای دشمن قابل ترسیم نیست. وقتی کشوری به صلح تحمیلی تن میدهد، در واقع بهنوعی چراغ سبز نشان میدهد که آماده است خواستههای بعدی دشمن را نیز بپذیرد. با هر عقبنشینی، قدمی دیگر برای پیشروی دشمن باز میشود و این مسیر، مسیری بیانتهاست.
🔹️در مقابل، تجربهی تاریخی ایران نشان داده که مقاومت، تنها راه دستیابی به حقوق اولیهی ملت است. در شرایطی که ملت ایران ایستادگی کرده، طرف متجاوز ناگزیر به عقبنشینی شده و حتی حقوقی را که پیشتر منکر آن بود، به رسمیت شناخته است. ایستادگی، مرز و حدود را مشخص میکند؛ مقاومت است که دشمن را از تجاوز بازمیدارد.
🔹️«صلح تحمیلی، همان جنگ همیشگی است» چرا که دشمنی که از میدان بیرون رانده نشده، در میز مذاکره با لبخند همان خواستههایی را پیش میکشد که در میدان با زور دنبال میکرد. پس آنچه در ظاهر صلح است، در باطن ادامهی همان جنگ است؛ جنگی که شاید آرامتر و بیسروصداتر، اما به همان اندازه و بلکه بیشتر، بنیانهای استقلال، امنیت و عزت ملی را نشانه گرفته است.
🔹️آنچه تجربهی ما در ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال اخیر ایران نشان میدهد این است که صلحهای تحمیلی نهتنها پایدار نبودهاند، بلکه خسارتبار نیز بودهاند. نه امنیت آوردهاند، نه استقلال، نه حتی آرامش. اما مقاومت، هرجا که صورت گرفته، ولو به سختی و با هزینه، به ثمر نشسته است؛ دشمن را متوقف کرده، حقوق ملی را احیا کرده و عزت و استقلال را تضمین کرده است.
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
📢 روایتهای زنانه از قلب ایران
👈 به جای اعمال روز اول جنگ
🖼تکنگاریهایی به قلم زنان ایرانی از روزهای دفاع مقدس ملت ایران در برابر رژیم صهیونی در خرداد و تیر ۱۴۰۴
✍فائضه غفارحدادی - کی روز اول جنگ مینشیند دویستتا ساندویچ و شربت درست میکند آخر؟
🔹️ از اعمال روز اول جنگ این است که آدم لحظه به لحظه اخبار را دنبال کند. ولی وقتی دشمنی داری که مفاتیح نمیخواند و از ثواب اطعام غدیر خبر ندارد، چه میشود کرد؟
🔹️جمع شدیم خانه یکی که موفق شده بود همسرش را بفرستد صله رحم اجباری منزل مادرش و بساط را پهن کردیم. ما پنج ششتا مادر دههشصتی بودیم که خاطرهای از جنگ نداشتیم اما همان خاطرههای نداشته را همیشه چماق میکردیم روی سر نوجوانهایمان که شما چه میفهمید و ما نسل جنگیم و فلان. حالا همان نوجوانها بین ما نشسته بودند. با هم گریه کردیم. خندیدیم. ترسیدیم. شایعات را تحلیل کردیم، پیشبینیها را شنیدیم، دعا کردیم... تلفن باباها را جواب دادیم که از انفجاری که همان اطراف شده بود، میپرسیدند و در عین حال مرد میدان بودیم و دستمان هم کار میکرد!
🔹️دم اذان دویستتا ساندویچ مرغ خوشمزه و دویست بطری شربت زعفران خوشرنگ داشتیم و یک نذر که فردای نابودی اسرائیل دو هزارتا از اینها درست میکنیم! صدای «انشاءالله» نوجوانها بلندتر از صدای ما بود.
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
📢 ما ایستادهایم...
🔹️ #روایت_ارسالی_مخاطبان: من پزشک هستم
از وقتی اسرائیل تهدید به تخلیه تهران کرده شیفت هام رو بیشتر کردم که مردم احساس کمبود از نظر دسترسی به کادر درمان نکنند.
🔹️کنار هم کرونارو شکست دادیم
کنارهم اسرائیل رو هم شکست میدیم
ان شاءالله
بحول و قوه الهی
💗 #یک_ایران_همدل_است
👈جلوههای همدلی و همبستگی مردم کشورمان در برابر تجاوز رژیم صهیونی به خاک ایران عزیز
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
📢 شماره ۲ روزنامه اینترنتی رسانۀ KHAMENEI.IR تقدیم میشود به شهیده منصوره عالیخانی | تاریخ شهادت ۱۴۰۴/۰۳/۲۴
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
صدای ایران | روزنامه اینترنتی
👈 «#صدای_ایران»؛ شماره ۳ | سهگانه ناکام رژیم صهیونی
📣 #سرمقاله روزنامه اینترنتی رسانۀ KHAMENEI.IR ویژهی روزهای دفاع مقدس ملت ایران در برابر تهاجم رژیم صهیونی
🔹️ رژیم صهیونیستی در تجاوز نظامی اخیرش به ایران، بهوضوح سه هدف کلان را دنبال میکرد؛ اهدافی که خودشان هم به آنها اذعان داشتند. این سه محور عبارت بودند از ضربهزدن به پیشرفت علمی کشور، فروپاشاندن توان نظامی و در نهایت، هدفگیری انسجام ملی ایرانیان به طمع براندازی.
🔹️ اولین هدف، مختلکردن روند علمی کشور، بهویژه در حوزه فناوریهای راهبردی مثل انرژی هستهای بود. ترور دانشمندان هستهای و حملات مستقیم به تأسیسات، در همین راستا معنا پیدا میکند. آنها فکر میکردند که اگر چند دانشمند را شهید کنند، بقیه از ترس عقبنشینی میکنند، پروژهها متوقف میشوند و موتور حرکت علمی ایران خاموش میشود. غافل از اینکه تجربه سالهای گذشته نشان داده این خونهای بهناحق ریخته شده، نهتنها ترمز پیشرفت علمی نیست، بلکه شتابدهنده آن است.
🔹️دومین محور، حذف فرماندهان نظامی و از کار انداختن ساختار فرماندهی نیروهای مسلح کشور بود. صهیونیستها در حملهای سریع، سعی کردند با ترور جمعی از فرماندهان ارشد، قدرت تصمیمسازی نظامی را مختل کنند. اما بهسرعت روشن شد که ساختار نظامی ایران نه بر فرد، بلکه بر یک منظومه هماهنگ و کارآمد استوار است. حتی در همان ساعات اولیه جنگ، دشمن تلاش کرد از حربهی روانی هم بهره بگیرد؛ روزنامه واشنگتنپست فایل صوتی افشاشدهای را منتشر کرد که نشان میداد تماسهایی تهدیدآمیز از سوی فردی در سرزمینهای اشغالی با برخی فرماندهان ایرانی گرفته شده بود؛ تماسهایی پر از ارعاب و تهدید به قتل خانوادههایشان، با این مضمون که: "اعلام برائت و فرار کن". اما حتی یک مورد هم از تسلیم یا ترس در برابر این تهدیدها ندیدیم. این مسئله نشان داد که دشمن، از آغاز هم امید چندانی به میدان جنگ نداشته و به نیرنگ و جنگ روانی دل بسته بود.
🔹️و اما سومین و شاید مهمترین هدف، شکستن اتحاد ملی و برهمزدن انسجام داخلی کشور بود. دشمن امید داشت که پس از حمله نظامی، خیابانهای ایران صحنه آشوب و اعتراض شود؛ همانطور که نتانیاهو بلافاصله پس از حمله، صراحتاً مردم ایران را به شورش فراخواند. اما نتیجه کاملاً معکوس بود. نهتنها هیچ شورشی در کار نبود، بلکه انسجام ملی به شکلی کمسابقه رشد کرد. کسانی که سالها منتقد جمهوری اسلامی بودند و حتی در برخی موارد خود را اپوزیسیون میدانستند، در این موقعیت حساس کنار کشور ایستادند. البته عدهای خائن و وطنفروش نیز بودند که ماهیتشان بیش از پیش عیان شد و نقاب از چهرهشان افتاد؛ اما اینکه حتی منتقدان منصف حاضر نشدند با دشمن متجاوز همصدا شوند، یک نشانه مهم از بلوغ اجتماعی ملت ایران بود.
🔹️در جمعبندی، باید گفت که رژیم صهیونیستی، علیرغم تمام هیاهوهای رسانهایاش، به اهداف راهبردی خود نرسید. البته که این نبرد تمام نشده و باید کاملاً هوشیار بود، چرا که ملت ایران با دشمنی فریبکار روبرو است.
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
صدای ایران | روزنامه اینترنتی
📢 روایتهای زنانه از قلب ایران
💗از ما زنهای ایرانی برمیآید
🖼تکنگاریهایی به قلم زنان ایرانی از روزهای دفاع مقدس ملت ایران در برابر رژیم صهیونی در خرداد و تیر ۱۴۰۴
✍معصومه امیرزاده
🔹️باد از بادگیر تو میخزید و حجم اتاق را پر میکرد. مادرم زیر طاقچه به نامه پدرم نگاه میکرد. من با قندانهای ورشو بازی میکردم. تلقوتلوق درِ قندانها، سکوت بعدازظهر تابستان را میشکست.
🔹️مادرم با پَرِ دَستار وِیل زیر چشمهایش میکشید. نامه پدرم را بوسید و خواند. اندکی از صدایش با ذرات ریز معلق به سمت آسمان میرفت و باقیش پس از برخورد به صورت سبزه من از چهاردری چوبی به حیاط پرنخل خانه میریخت.
🔹️با سلام و درود بر امام امت و آرزوی سلامتی رزمندگان اسلام و پیروزی حق علیه باطل. از حال من اگر جویا باشید، ملالی نیست جز غم دوری شما. مدتی است به جزیره مینو رفتهایم. تمام آرزویم این است که پیروز شویم و به خانه برگردم و مَصی گُلَک را روی سینه بگذارم. مادرم به اینجای نامه که رسید، با چشمهای نم زده گفت: «مَصی گُلَک» و به هقهق افتاد. مرا بدون این که نشانهای از خواب داشته باشم توی بغل استخوانیاش گرفت و خواند.
🔹️لالا لالا گل خشخاش، بابات رفته خدا همراش
لالالالا گل پسته، بابات رفته کمر بسته
حالا هی زنگ میزند که مادر نصف عمر شدیم. اسرائیل ذلیل شود. آتشبس شده؟ میخندم و میگویم فعلا مجبور شد عقب بکشد اما شما مگر دخترتان را برای همین روزها تربیت نکردهاید؟ با همان لالاییها برای همین لحظهها. مادرم سکوت میکند. من میمانم مادر. در جنگ در آتشبس در خطر. و زندگی را مثل خودت جاری میکنم. این کار از ما زنهای ایرانی بر میآید.
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📢 طرح محله ایمن ما - یکی از محلات مشهد
👈 هستههای مقاومت مردمی در کف خیابان
❤️ #یک_ایران_همدل_است
🌷جلوههای همدلی و همبستگی مردم کشورمان در برابر تجاوز رژیم صهیونی به خاک ایران عزیز
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📢 شماره ۳ روزنامه اینترنتی رسانۀ KHAMENEI.IR تقدیم میشود به شهدای نوجوان محمدرضا و محدثه اقدسی | تاریخ شهادت ۱۴۰۴/۰۳/۲۳
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir
📢 روایتهای زنانه از قلب ایران
💗رقابت اقوام ایرانی در صف نانوایی
🖼تکنگاریهایی به قلم زنان ایرانی از روزهای دفاع مقدس ملت ایران در برابر رژیم صهیونی در خرداد و تیر ۱۴۰۴
✍محدثه قاسمپور
🔹️روز پنجم جنگ بالاخره ذخیره نان فریزرمان تمام شد. سهتا نانوایی نزدیک رفتم تعطیل بودند. در نانوایی چهارم، بیست نفری توی صف بودند و هر کدام اندازهی فریزر خانهشان نان میخواستند. با دختر پشت سرم حرف زدیم که زمان بگذرد، برگی رو کرد که شگفتزده شدم. توی همین پنج روز که خیلی از آدم های شبیه من فقط خبر دیده بودیم، او جای ضربه زدن به اسرائیل را پیدا کرده بود. از صبح سومین باری بود که توی صف ایستاده بود. یعنی از ساعت ۶ تا ۹ صبح، برای سه تا پیرمرد و پیرزن محله نان خریده بود. نان، دانهدانه دست مردم میرسید.
🔹️خانمی که توی صف یکدانهای ایستاده بود، با خنده گفت: از ترس تبخال زدم. پیرزنی که به درخت تکیه داده بود، موهای سفیدش را فرستاد زیر روسری و گفت: نترس. خدا بزرگه مادر! نوبت من شد. از نانوا تشکر کردم که توی جبههی خودش ایستاده بود برای آرامش مردم. نانوا را بقیه، سید صدا میزدند. سید شانه را فرو کرد توی خمیرهای بربری و گفت: الان که وقت شانهخالیکردن نیست، یه لر نمیترسه. دندان مصنوعی پیرمرد تُرک مشخص شد و گفت: تُرکها مگه فرار کردن که لرها فرار کنند! یکدفعه نمایندگان بقیهی استانها هم آمدند وسط. صف نانوایی شبیه مصاحبههای تلویزیون از راهپمایی بعد از نماز جمعه شد.
📥نسخه PDF را از اینجا دریافت کنید.
🖥 Farsi.Khamenei.ir