▪️امیرالمومنین علی علیهالسّلام در شب نوزدهم ماه رمضان در خانه دخترش امکلثوم میهمان بود. در آن شب امام هنگام افطار بیش از سه لقمه غذا نخورد.
▪️ام کلثوم دختر امیرالمومنین علیهالسّلام چنین میگوید:
«وقتی افطار در شب نوزدهم ماه رمضان پدرم میهمان ما بود. برای آن حضرت طبقی که در آن دو قرص نان جو و کاسهای از شیر و نمک ساییده شده بود، گذاشتم.
▪️پس از آن که امام از نماز مغرب فارغ شدند، سر سفره حاضر شدند، هنگامی که چشم ایشان به غذا افتاد و خوب آنرا نگریستند، سر خود را با تاسف تکان داده و فرمودند که کاسه شیر را بردار و با اندکی قرص نان و نمک افطار کردند. پس از سپاس به بارگاه خداوند برای نماز و نیایش برخاست.
▪️حضرت پیوسته مشغول رکوع، سجود، دعا و تضرع بودند. امام علیهالسّلام تمام شب را بیدار بودند و خداوند متعال را پیوسته عبادت میکردند و در آن شب گاه و بیگاه از اطاق خویش بیرون میرفتند و با نگاه به آسمان میفرمود:
«به خدا سوگند این همان شبی است که محبوبم و آموزگارم به من وعده داده است. به خداوند سوگند، هرگز دروغ نگفتهام و از رسول خدا دروغ نشنیدهام، همانا امشب آن شبی است که به من وعدۀ شهادت داده شده است.»
▪️در آن شب، سوره یس را تا آخر تلاوت نمودند و بعد از آن اندکی به خواب رفتند.
به ناگاه از خواب بیدار شده و فرمودند:
«خداوندا، ما را در لقای خود برکت ده.»
بسیار میفرمودند: «لاحول ولا قوة الا بالله العلی العظیم»
#شب_قدر
#شهادت_امام_علی علیهالسلام