.
آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟ -۲
۴) میزان هرج و مرجی که ترامپ در سیاست داخلی و خارجی و اقتصاد آمریکا برانگیخته، کم سابقه است. بیش فعالی او بیش از آن که نشانگر تدابیر راهبردی و ابتکار عمل باشد، آشفتگی و سر درگمی را حتی در اجرای وارونه شگرد "مرد دیوانه" نشان می دهد.
تیم او بعد از سه ماه خط و نشان کشیدن برای کشورهای مختلف، کاری جز افزودن بر دشمنان آمریکا و بی اعتماد کردن متحدان انجام نداده و هیچ دستاوردی نداشته است؛ نه فقط در قبال رقبا، بلکه حتی درباره اوکراین، گرینلند، پاناما و کانادا. او، رئیس جمهور اوکراین را با آن وضعیت توهین آمیز به کاخ سفید کشاند، اما حالا می گوید: "زلنسکی می خواهد از قرارداد معادن کمیاب عقب نشینی کند. ما قراردادی درباره این معادن داشتیم. حالا او میگوید میخواهد درباره این توافق و قرار داد بار دیگر مذاکره کند. خب؛ اگر این طور است وی هرگز عضو ناتو نخواهد شد".
ترامپ در حالی که توافق با روسیه را قریب الوقوع می خواند، اکنون با ابراز خشم شدید نسبت به اظهارات پوتین مبنی بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در اوکراین می گوید: «اگر نتوانیم با روسیه بر سر توقف جنگ در اوکراین به توافق برسیم، تعرفه های ثانویه بر نفت روسیه، اعمال خواهم کرد. پوتین میداند من عصبانی هستم".
همزمان و در حالی که دولت ترامپ، پیشمرگ رژیم صهیونیستی در درگیری نظامی با یمن شده و ظرف چند روز، سه پهپاد جاسوسی خود را هم از دست داده، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات پنتاگون می نویسد: "نتوانستیم موفقیت چشمگیری در نابودی زراد خانه عظیم حوثی ها به دست بیاوریم".
۵) ترامپ، جنگ تعرفه ای و تجاری بی سابقه ای علیه ۱۸۰کشور به راه انداخته، تا جایی که رسانه ها به تمسخر می نویسند او فقط با قطب جنوب اعلام جنگ تجاری نکرده است!
نشریه "پراجکت سیندیکت" وابسته به اندیشکده آمریکایی کوئینسی در این باره هشدار می دهد: "آمریکا بدون اعتبار شده و ترامپ، ستون رهبری جهانی را فرو ریخته است. شاید روزی طرفداران ترامپ متوجه شوند که تعرفه ها و سیاست های تجاری او نه تنها باعث کاهش قیمت نمی شود، بلکه به رکود اقتصادی و افزایش تورم دامن می زند. اما تا آن زمان، نباید انتظار داشت که آمریکا بتواند نقشی باثبات و معتبر در مواجهه با چالش های بزرگ دیپلماتیک ایفا کند. ترامپ که گمان می کند تنها با غریزه یک دلال املاک می توان مذاکرات خارجی را پیش برد، خود را استاد دیپلماسی می پندارد. اما او توهم به سر می برد".
۶) دونالد ترامپ در پاسخ خبرنگاری که پرسید برنامه تعرفه ها چطور پیش می رود، گفت: "فکر می کنم خیلی خوب دارد پیش می رود. مثل وقتی که یک بیمار تحت عمل جراحی قرار می گیرد. شش یا هفت تریلیون دلار وارد کشور ما می شود.».
در حالی که ترامپ، اعلام تعرفههای ۱۰ تا ۴۹ درصدی علیه کشورهای مختلف را «روز آزادی»(!) نامیده بود، بازار بورس وال استریت، بدترین دوران سقوط طی پنج سال گذشته را تجربه کرد و فقط در یک روز، ۳ تریلیون (۳ هزار میلیارد ) دلار از ارزش خود را دست داد.
شدت بحران تا حدی است که نشریه اقتصادی اکونومیست نوشت: "ترامپ، مرتکب عمیق ترین و زیان بارترین اشتباه اقتصادی در عصر جدید شد. تقریباً هر چیزی که او درباره تاریخ، اقتصاد و جزئیات فنی تجارت گفته، گمراه کننده و بی اساس بوده است".
بخش انگلیسی زبان شبکه بی بی سی هم با بیان اینکه "سهام بسیاری از شرکت ها در بازار آمریکا ارزش خود را از دست دادند"، تصریح کرد: "سیاست تعرفه ای جدید، مانند انداختن بمب اتم در اقتصاد جهان است".
۷) شوراندن متحدان و رقیبان علیه خود، هنر کمیابی است که فقط از فردی مثل ترامپ بر می آمد. دولت انگلیس در واکنش به اعلام تعرفههای جدید از سوی ترامپ، هشدار داد که در برابر این تهدید تجاری سکوت نخواهد کرد و تمامی گزینهها را برای مقابله در نظر می گیرد. وزارت دارایی چین هم اعلام کرد در برابر تعرفه های اعمال شده، تعرفه ۳۴ درصدی را بر تمام کالا های آمریکایی اعمال می کند.
کار به جایی رسیده که وزیر خزانه داری آمریکا بدون اشاره به رفتار جنون آمیزترامپ، از کشورها می خواهد دست نگه دارند و تلافی نکنند: «پیامی که برای کشورهایی که در حال برنامه ریزی برای واکنش سریع هستند، دارم، این است که دست نگه دارید، نفس عمیقی بکشید و فوراً تلافی نکنید. بگذارید ببینیم این موضوع به کجا می رود، چون اگر تلافی کنید، تشدید تنش شروع میشود. به عنوان یک دانشجو یا یک استاد تاریخ اقتصادی، توصیه می کنم از این کار خودداری کنید. انجام هر کار عجولانه ای، غیرعاقلانه است»!
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad