🔴 افغانستان هدف آمریکا / ترامپ: میخواهم پایگاه هوایی بگرام در افغانستان را پس بگیرم
سی ان ان نوشت: ترامپ، امروز در نشست خبری با استارمر، نخستوزیر انگلیس، اعلام کرد که خواستار بازپسگیری پایگاه هوایی بگرام در افغانستان است.
این پایگاه، واقع در شمال کابل پایتخت افغانستان، از اکتبر ۲۰۰۱ تا ژوئیه ۲۰۲۱ بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان بود.
ترامپ گفته بود هرگز با خروج آمریکا از این پایگاه موافق نبوده است. به گفته او، دلیل اصلی اهمیت بگرام، نزدیکی آن به چین است.
این پایگاه در زمان تهاجم آمریکا و متحدانش به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تصرف و امن شد. اوایل ماه جاری، ترامپ دولت بایدن را به دلیل خروج از بگرام «بسیار احمق» توصیف کرد.
ترامپ در نشست خبری با استارمر گفت: «ما قرار بود افغانستان را ترک کنیم، اما میخواستیم با قدرت و عزت بیرون برویم و بگرام را حفظ کنیم. ما آن را مفت به آنها دادیم. راستی، داریم تلاش میکنیم دوباره آن را پس بگیریم.»
طبق گزارشی از پنتاگون، پس از خروج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۲۱، حدود ۷ میلیارد دلار تجهیزات نظامی در افغانستان گذاشته شد. / شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/2122800/