🔻اسناد روایی و چگونگی شکلگیری پیادهروی اربعین حسینی: آیت الله یوسفی غروی در گفت وگو با شفقنا
🔸استاد برجسته تاریخ اسلام ضمن بیان سه روایت درخصوص تأکید ائمه معصومین(ع) به زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین، گفت:
🔸پیاده روی اربعین حسینی توسط ۳ تا ۴ طلبه حوزه شروع شد و تا حدود ۵۰ سال پیش این پیاده روی اختصاص به طلاب حوزه داشت و پس از آن حالت عمومی پیدا کرد.
🔸سه مستند قول و عمل معصومین(ع) درخصوص زیارت اربعین
🔸 درخصوص زیارت اربعین سه مستند قول و عمل معصومین(ع) وجود دارد، یکی رسیدن امام زین العابدین(ع) در روز اربعین به زیارت قبر پدرشان
🔸 دیگری روایت صفوان بن مهران جمال که از ایرانیان مقیم عراق بود و مرحوم شیخ طوسی در کتاب تهذیب این روایات را نقل کردند که امام صادق(ع) به صفوان بن مهران جمال فرمودند: «در روز اربعین در زیارت امام حسین(ع) وقتی آفتاب برآمده و پهن شده چنین بخوان».
🔸سومین روایت خبر معروفی است که باز مرحوم شیخ طوسی هم در کتاب تهذیب و هم در کتاب مصباح المتهجد که مفصل ترین کتاب دعا و زیارت در قرن پنجم هجری است، خبر مرسل از امام حسن عسگری(ع) را نقل کردند که نشانه های مؤمنین ۵ مورد است و یکی از این نشانه ها زیارت اربعین است. در اینجا منظور از مومنین، مومن به حقانیت اهل بیت(ع) است. این موارد موجب شده است که پیروان ائمه و اهل بیت(ع) که معتقدین به حقانیت آنان هستند، متوجه شوند که ائمه(ع) همگان را به تجلیل اربعین امام حسین(ع) و عدم فراموشی آن، دعوت می کنند چرا که این مراسم وسیله و مناسبتی است برای احیا و بزرگداشت نام امام حسین(ع) و اظهار حقانیت حضرت در مقابل مخالفین اهل بیت(ع).
ادامه👇👇👇
https://fa.shafaqna.com/news/1230637/
🆔
https://eitaa.com/shafaqna_com