✅ربیعی: كسي كه احساس كند كرامتش زير سوال رفته است، دست به هر كاري ميزند
🔹اعتماد نوشت: بر اساس تجربه سالهاي اخير در كشورهاي مختلف، اعم از ثروتمند يا كم ثروت نشان داده است كه عامل اصلي در چالشهاي بزرگ اجتماعي، در بسياري موارد فقط خود بيكاري و فقر نيست، بلكه واكنش افراد و جوامع به «سقوط كرامت»شان است كه بر اثر نزول سطح درآمد و افتادن به دهكهاي پايين درآمدي به وجود ميآيد.
علی ربیعی در يادداشتي برای « اعتماد» اوضاع اقتصادی کشور را تحليل كرد و نوشت: سال ۱۴۰۲ با تمام فراز و نشيبهایش به پايان رسيد. مسوولان دولتي در جمعبندي سال، از موفقيتهاي اقتصادي اعم از رشد اقتصادي، كاهش نرخ بيكاري، جلوگيري از افزايش نرخ ارز و كنترل آن! كنترل نرخ تورم، كاهش نرخ بيكاري و… سخن گفتند. پيامدهاي اقتصادي در جامعه با دو شاخص قابل ارزيابي است و شعف يا نگرانيها را ميتوان از آن استنباط كرد: نخست «معيشت مردم»، دوم«درآمد و بيكاري». در اين يادداشت تلاش ميشود تا ضمن مروري بر شاخصهاي اقتصادي سال ۱۴۰۲، به آثار پنهان عملكرد شاخصهاي اقتصادي بر معيشت و نگرانيهاي متاثر از آن در جامعه ايران امروز پرداخته شود.
مكرر در گزارشهاي دولت در خصوص كاهش بيكاري و حتي از بين رفتن بيكاري در برخي استانها صحبت ميشود. اين در حالي است كه در بهترين حالت با توجه به ميزان حداقل دستمزد و عدم كفاف آن براي هزينه معيشت، عمدتا تمايلي براي ورود به بازار كار رسمي وجود ندارد.
لذا اين موضوع به معناي وفور شغل نبوده و خود يك پديده نگران كننده است. يكي از شاخصهاي مهم پر بسامد كه به عنوان نشان موفقيت ارائه ميشود، رشد اقتصادي است. همواره اين سوال مطرح ميشود چگونه است كه اثر اين رشد در زندگي روزمره و معيشت مردم ديده نميشود و همچنين منجر به اشتغال پايدار و امنيتزا چه در سطح امنيت فردي (عدم هراس از آينده) و چه در سطح امنيت عمومي نميشود؟ نگاه به اين رشد به تفكيك بخشها ميتواند به تفسير اين امر كمك كند.
https://fa.shafaqna.com/news/1772436/
جزئیات 👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔
@shafaqna_com