✅عبدی:«شورای فقهی بانک مرکزی اگر نمی تواند ارزش پول ملی را حفظ کند از این کار کناره گیری کنند»
🔹 اعتماد نوشت: شوراي فقهي بايد اولين وظيفه بانك مركزي را كه حفظ ارزش پول ملي است، اجرايي كند. اگر آقايان فقها نميتوانند آن را عملي كنند، همچنانكه در اين چند سال نه تنها نتوانستهاند، بلكه بدتر هم شده، بهتر است از اين كار كنارهگيري كنند
به گزارش شفقنا، عباس عبدی در مطلبی با عنوان” آخر و عاقبت شوراي فقهی” در اعتماد نوشت: در اوايل مهرماه و طي احكامي از سوي رييس كل بانك مركزي؛ اعضاي شوراي فقهي اين بانك منصوب شدند. به موجب ماده ۱۸ قانون جديد بانك مركزي مصوب ۱۳۹۵، براي حصول اطمينان از عدم مغايرت تصميمات بانك مركزي درباره نوع قراردادهاي مورد استفاده در عمليات بانكي با موازين شرع، شوراي فقهي بانك مركزي با ترتيبات پنج فقيه و تعدادي ديگر عضو حقيقي و حقوقي تشكيل ميشود. آن زمان بهطور دقيق و عملي نگفتند كه چه مشكلي در اين بانك است كه با تاسيس چنين شورايي آن مشكل برطرف ميشود؟ ولي در هر حال با تبليغات و ادعاهاي فراوان مدعي شدند كه مشكل بانك مركزي يا حداقل يك مشكل آن فقدان حضور فقهاي معتمد است.
لذا رفتند و قانوني تصويب كردند تا حضور چند نفر را تحت عنوان شوراي فقهي براي اين نهاد مهم اقتصادي رسميت داده و الزامي كنند. البته تا حالا گزارشي از نتايج و دستاوردهاي و هزينه و فايده وجود چنين نهادي نيز ارايه نشده و هنوز نميدانيم كه چقدر بار مالي مستقيم و غيرمستقيم داشته و چه خدمتي به اقتصاد و سياستهاي پول كشور كرده است؟ شايد از آخرين اظهارات رييس اين شورا بتوان فهميد كه ماجرا چيست؟ در واقع هيچي نيست.
رييس شوراي فقهي بانك مركزي در گفتوگو با يكي از رسانهها گفت: «در شرايطي كه شاهد تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدي هستيم، مردم ميتوانند به جاي ريال، به يكديگر ارز، طلا و سكه قرض دهند و در اين باره منع شرعي وجود ندارد به شرطي كه مازاد آن را مطالبه نكنند!» اين شايد مهمترين رهنمود عملي است كه در ۸ سال گذشته مطرح كردهاند. گويي كه مردم تاكنون بياطلاع از اين فتواي رييس شوراي فقهي بودهاند؟ آقايان به جاي آنكه فكري به حال حفظ ارزش پول كنند و اجازه ندهند كه ارزش ريال در سراشيبي سير كند، براي مردم راهحل شرعي ميدهند كه چگونه قرض دهند؟ آيا هنگامي كه خودشان قرض ميگيرند حاضر هستند، از كسي يا بانك سكه يا ارز قرض بگيرند؟ اين حرف از جانب مقام رسمي به معناي بياعتباري نظام پولي كشور است. چرا به بانكها اجازه نميدهند كه وامهاي خود را به جاي ريال به ارز و سكه حتي با سود ۴ درصد پرداخت كنند تا مجبور نشوند سودهاي ۳۰ درصد و بيشتر بگيرند؟ چرا بانكها از مردم به جاي ريال، معادل طلا يا ارز را به عنوان پسانداز نميپذيرند؟
https://fa.shafaqna.com/news/1901802/
جزئیات👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔
@shafaqna_com