✅«غربت نهج البلاغه؛ نه مانند گذشته» نوشتاری از استاد ابوالقاسم مستشاری راد
⬅️ استاد ابوالقاسم مستشاری راد در مطلبی با عنوان «غربت نهج البلاغه؛ نه مانند گذشته» نوشت: نهج البلاغه در گذشتهُ تاریخ در حوزه های علمی اهل تسنن و تشیع به ندرت مورد توجه و مطالعه عموم مسلمانان و تدریس و ترجمه و شرح و تفسیر و جمع آوری اسناد پراکنده و دور مانده از متن آن و گردآوری کل خطبه ها و سخنان و نامه های آن یگانهُ مخزن اسرار الهی قرآن و معارف و اسرار پیامبر خدا ، امیرالمومنین علی بن ابی طالب(ع) از اسناد دیرین آن و دقت و بررسی ابعاد گوناگون آن توسط دانشمندان علوم اسلامی قرار می گرفت.
در طول تاریخ پس از تدوین کتاب شریف نهج البلاغه، افراد متعددی از هر دو جریان تسنن و تشیع با عنایت ویژه ای بر اساس آن، تحقیقات و پژوهش های متنوع ادبی، تاریخی، کلامی، اخلاقی و اجتماعی خویش را سامان داده اند که در برخی کتابهای تخصصی ، تاریخ دقیق آن با شرح و دقت آمده است.
در یک صد ساله اخیر و کمی قبل از آن ، اهتمام ویژه ای به این کتاب فوق العاده از سوی عالمان فرزانه اهل سنت و دانشگاه الاُزهر مصر و عالمان بزرگ تشیع در مراکز دینی و مراکز نشر آنان آغاز گردید و مورد استقبال گسترده مسلمانان جهان قرار گرفت و تحقیقات و بررسی های ژرف تر و معاصرانه و سیاسی – اجتماعی و به عنوان منبع سرشار و غنی برای الگوی زندگی و شیوهُ حکمرانی و مکتب مبارزه ارائه گردید.
پس از پیروزی نهضت مردم ایران بر رژیم ستمشاهی پهلوی ، یکی از بزرگترین مراجع و فقیهان حوزه علمیه قم حضرت استاد آیت الله العظمی منتظری(ره)به مدت بیست و هشت سال تا آنجا که جور زمانه(حصر پنج ساله) مانع نبود با اراده ای خستگی ناپذیر و پیوسته در کنار تدریس خارج فقه خود به تدریس و شرح مباحث گوناگون و مطالب عمیق نهج البلاغه در ابعاد ادبی و کلامی و الهیات و فلسفه و اخلاق و سیاست و امور تربیتی و اجتماعی و تاریخی آن متناسب با فهم عموم و توان علمی مخاطبان عرضه نموده اند که دوره کامل آن در پانزده جلد منتشر شده است و نگارنده از آغاز تا پایان آن ، توفیق شاگردی ایشان را داشته است و در درس فقه و شرح دیگر کتب حدیثی و اخلاقی(جامع السعاده نراقی) نیز مفتخر بوده است
https://fa.shafaqna.com/news/2043823/
جزئیات 👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_com